Natalie Portman váltja Jolie-t?

Az Alfonso Cuaron rendezte Gravity-ről van szó, amiben Jolie lett volna a főszereplő, de a múlt héten kiderült, hogy nem így fog alakulni. Gond egy szál sem, nem dőlt be nélküle az anyag, hiszen úgy tűnik, hogy Portman kisasszonynak ajánlották fel a szerepet. Többnyire “one woman show” a film, szóval érdekes lesz, ha elfogadja, hogy mit tud domborítani így.

human
írta
2010. 09. 07. 17:26
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Natalie Portman váltja Jolie-t?” bejegyzéshez

 1. Portman > Jolie nálam is.

  Scarlett Johansson-t is szóbahozták a filmmel kapcsolatban, nem? Én speciál neki örültem volna a legjobban, de Natalie Portman is azon kevés fiatal színésznők egyike, akit el tudnék képzelni egy ilyen szerepben. Harmadik jelöltem Marion Cotillard lenne, így látatlanban, persze ez erősen szubjektív lista :)

 2. na, csak hogy legyen egy ellenvélemény is. én annak örültem volna a legjobban, ha az eredeti tervek szerint alakul minden és jolie viszi a filmet. na, mindegy, így is megnézzük azért. :)

 3. Örvendetes hír. Én ugyan kedvelem Jolie-t, de hogy Natalie Portman mindenben – szépségben és tehetségben is – felülmúlja, az biztos.

 4. winnie: Ezt nagyon-nagyon cáfolnám, Natalie Portman akkor is kiemelkedőt alakít, amikor amúgy a szerepe nem kívánná meg, Jolie meg eleinte jó volt, de nagyon belesüppedt ebbe az egy-arcos akciófilm színésznő szerepbe. Natalie számomra sokkal sokoldalúbb. 1. számú bizonyítékként benyújtanám neked a Closer-t megtekintésre. :D

 5. CyClotroniC: nézd már meg miben szerepelt Jolie az utóbbi években. Nagy akciófilm mind a Mighty Heart és a Changeling is. Az utóbbi 4 filmjéből kettő. (Animációsokat nem számoltam)

 6. Jó én visszább mentem egy kicsit a Mr & Mrs Smith, a Lara Croft meg a Sky Captain magásságáig. Mindenesetre nem kötözködésnek szántam, de a munkáinak kb fele 2000-től akciófilm, max thriller. Szerintem – és ez tényleg csak egyéni vélemény – Natalie színesebb filmográfiával rendelkezik, a Star Wars-os szégyenfolt ellenére, persze Jolie-val sincs bajom, de neki a Girl Interrupted/Gia korszaka óta, max az a két színészileg kiemelkedő munkája volt, amit Te is leírtál. Natalie-nak se sokkal keményebb a filmográfiája, de mégis szokott a sablon filmjeiben is valami pluszt hozni (lásd V for Vendetta).

  De így belegondolva nem is ez a fő érv Natalie mellett a részemről, hanem, hogy alapvetően fiatalabb és a Gravity 2 soros alapsztoriját ismerve, szerintem jobban állna neki a főszerep. Nem tudom a karakter, hogy van megírva, de Jolie-ban számomra mindig is volt valami hűvös nyugodtság, Natalie szerintem sokkal választás arra, hogy megőrüljön az űrben.

 7. CyClotroniCkal kell egyetértenem : Jolie nekem pl. mindig is akkor volt szimpatikus, mikor nem a rideg arcú akcióhősöket kellett játszania. Ahhoz képest, mennyire jól néz ki, meg dögös, valahogy nem állnak neki jól az ilyen “tökösebb vagyok bármelyik férfinél” szerepek. A Salt sem érdekel nagyon, a Wanted-ban meg Tomb Raider-ben kb. ugyanazt játszotta. A Changelingben remek volt, de mégis az ember emlékezetében ezek a thrillerek jutnak eszébe, ha róla van szó. Persze ennek semmi köze ahhoz, hogy a Gravityban esetleg jó lehetne. Mert azt nem kétlem. Sokkal több van benne, mint Lara Croft. De én is Portmanre szavazok, mert benne nagyobb lehetőség van, és bátrabb is a szerepválasztásaiban.

 8. Akkor valamit nagyon kétértelműen írhattam le, mert én is olyasmire gondoltam, mint zoltanek. Ha azt modja nekem valaki, hogy Jolie, akkor automatikusan a rideg arcú akcióskatulya ugrik be róla, noha pont azok a legjelentéktelenebb szerepei, csak a köztudatban az van nagyobb túlsúlyban. Natalie Portman ellenben nem csomagolható be semmilyen sablonba szerintem. De tényleg kár is ezt túlragozni, ez abszolút ízlés kérdése, hogy ki melyik színésznővel nézné meg szívesebben a Gravityt.

 9. Én még csak idén láttam a Leon a profit, (én balga, mit hagytam ki eddig!) és olyannyira lenyűgözött benne Natalie Portman alakítása hogy magamban odaítéltem neki az Oscar-t. :)

  Úgyhogy azóta Natalie Portmannal bármit! :))

  Amúgy nem biztos hogy érdekelne a film, de Natalie miatt megnézem. Ahogy fentebb már írták páran: sokoldalú színésznő, ha jó a forgatókönyv és a rendező, akkor rajta már nem fog múlni, én bízom benne!

 10. Na igen, pont erre gondoltam, hogy Jolie ilyen formán kicsit eladta magát, mert pont ezekben az akciószerepekben hiteltelen (bár tény, hogy dögös). És mint azt a Changeling is mutatja, tehetséges a csaj, de a nagyközönség tényleg arra emlékszik, hogy két pisztollyal lövöldöz, meg mindig szívatja a mellette álló lúzerebb fickót. A Szeress, ha tudsz-ban(1999) pont az tetszett meg Jolie-ban, hogy jött ez a keménykedő csaj, aztán a végére mennyire emberinek látszott. Persze lehet, hogy a akciófilmes gázsiját felajánlja jótékony célokra. Ebben az esetben érthetőek a szerepválasztásai.
  Portman-t meg tényleg nem lehet beskatulyázni, holott róla állandóan az őzikeszemű tekintet jut nekem eszembe, de mégis kellemes alakításai vannak, főleg a Closer-ben.

  De tényleg off-os ez már, a lényeg, hogy színészileg mindkettő remek, és ha Jolie akar valamit, akkor nagyon nagy alakításra is képes lehet, de számomra most fontosabb, hogy Alfonso Cuaron a rendezője a Gravitynek, akinek én még rossz filmjét nem láttam. A kis hercegnő c. filmje nem túl ismert, pedig az egyik legjobb mese, amit az utóbbi időkben csináltak. Katartikus. Szép Remények meg Ember gyermeke ugy alapcucc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.