54 hozzászólás a “Még nagyszabásúbb Harry Potter-előzetes” bejegyzéshez

 1. Nekem tetszik, de én nem vagyok akkora fanatikus és az eddigi filmeket is eltudtam vonatkoztatni a könyvektől.

 2. Az eddigi filmeknél nem volt nehéz elvonatkoztatni a könyvektől, mint ahogyan teszem azt egy Barátok Köztnél is könnyen elvonatkoztatok a Harry Pottertől. Ami előny, hogy a jelenetek zömét be tudom azonosítani, bár ide is sikerül pár kiló “FACEPALM!!!!!” (mit keresnek motoron Hagriddel a mugli autópályán?!; még mindig mi a fene az a vonatmegállítós jelenet?!; és így tovább, és így tovább…) de az esély megvan: Yates bebizonyíthatja, hogy nem csak az ötöt és a hatot tudja nézhetetlenné tenni, de a hetet is. Hajrá Dave, én veled vagyok!

 3. NightBagoly: a bevételek alapján se az öt, se a hat nem volt nézhetetlen. Ez sem lesz az.
  Emma Watson egyre szebb…
  Szóval, nekem eddig egyik filmmel sem volt kivetnivalóm, bár igaz, egyik sem ér fel bármelyik H.P. könyvvel.
  Lehet, hogy ebből egyszer csinálnak majd egy 7 évados tv-sorozatot (egy könyv egy évad), ahol jobban ki tudják bontani majd a cselekményt, talán szerényebb CGI-vel, de hatásosabban.
  De azért várom ezt a filmet, és mindenképp moziban nézős.

 4. Hát aki könyvmániás (én is olvastam de nem épp olyan fajta vagyok) annak persze, hogy nem tetszettek az 5-6-(7.?) részek, pedig filmileg ezek a legjobbak meg a 3. rész habár ott a színészi játékkal van baj (főleg Radcliff úr), a gyerekek sokat fejlődtek az 5-6. részben láthatóan. Akik már látták teszt vetítésen a 7. részt azt mondják itt a legjobbak a gyerek színészek a, az angol színészvilág nagyjai mindig jók azokkal semmi gond. :) Sajnos sokat kihagytak, de nincs olyan filmadaptáció aminél ez nem történt volna meg. (kivéve ha 5-6 órás egyben) Egyébként filmileg pont az 1-2. rész a legrosszabb a Potter szériában, pedig ott akartak a könyvből minél több oldalt belesulykolni épp ettől lett unalmas és vontatott és hát még eléggé Reszkessetek betörők fillingje is volt néha. (hát még elég gyermeki volt)

 5. Ahogy elnézem az előzetest,ez a hetedik rész is tele lesz (a könyvben nem szereplő,oda nem illő)töltelék jelenetekkel ! Így könnyű 2 filmre is elegendő anyagot összehozni !
  Ezért Mr.Yates,ha legközelebb nagysikerű irodalmi könyvből akar 2 Ft-ot érő blockbuster-t készíteni előbb gondolkozzon 5 percig,és utánna nyugodtan lőjje fejbe magát ! Tehetségtelen tévéfilmrendező !

 6. NightBagoly a vonatos jelenet azaz amikor keresik Potterérekt a vonaton, ugye nem mentek vissza a Roxfortba így kereshetik… ez nem volt külön kiemelve eza rész de emlitették + itt fog majd beszolni a halálfalónak pár DS tag, és itt rabolják el asszem Lunát. A Hgariddal az autópályán rész az télleg belelett rakva azért hogy izgalémasabb leen az üldözés gondolom Én.

  Viszont nekem kicsinek tűnik a “Mágia Hatalom” szobor a minisztérimban és miért fehér amikor feketének vagy szürkének kéne lennie??? A 7 potter jelnetet látni a vásznon sztem ááá sztem űtni fog:D

  Város már angyon az egész

 7. Van az előzetesben Piton, tehát rossz már nem lehet:)
  Egyébként, ha visszaemlékeztek, a könyv első felében rohadtul nem történt semmi érdekes, csak mentek, és mentek, és mentek, és néha találtak is valamit, de nem ez volt a jellemző az első részre. Az az igazság, hogy kell bele töltelék cucc, mert az első fele teljesen eseménytelen, a könyv második fele meg éppen ellenkezőleg: abban annyi izgalom van és harc, hogy azt lehetetlen lett volna egy filmben megcsinálni. Gondolom, a pénz mellett, ezért is szedték két részre a cuccot:)
  SPOILER
  Hogy ugyebár, a legjobb a részről, a Herceg meséjéről ne is beszéljünk:) Az egy külön filmet érdemelne!:)
  SPOILER VÉGE

  Szóval, kell bele a töltelék cucc sajnos, de biztosan így is jó lesz, főleg, hogy ez a trailer már csak a Part I-et mutatja be. Viszont benne lesz, ahogyan Voldi exhumálja Dumbledore-t?:) Az azért nem semmi:))

 8. NightBagoly

  “mi a fene az a vonatmegállítós jelenet”
  SPOILER LEHET:

  Volt olyan rész a könyvben amikor Harry-éknak mesélik hogy a Halálfalók megállították a vonatot és leszedtek róla pár diákot, köztük Lunát is

 9. Magával a HP könyvekkel van gondom, 5-6-7.. főleg a hetedikkel. Olyan összecsapottnak tűnik… Jól hangzik az a mondat és illik is szerintem rá: “A Harry Potter könyvek minden résznél elveszítettek valamit a varázsukból…” – Ami a filmeket illeti, talán más a helyzet. Nekem az 1-2 színes világa pl egészen tetszett, azért ne feledjük, hogy az első részt volt a legnehezebb összehozni, ott kellett lerakni az alapokat… Nekem továbbra is a 3. a kedvenc.

 10. Na már megint csak a nevében lesz Harry Potter… Pedig már reménykedtem, hogy ha szétvágják, legalább vmennyire hű lesz a könyvekhez. Na mind1. Hál istennek már a 4. film óta ez megy, hozzászoktam.

  Remélem egyszer sok-sok év múlva egy peter jackson kaliberű rendező remake-li és akkor elégedett lehetek.

 11. Az összes könyv jó volt. Mindegyik egyre komorabb és vészterhesebb lett igérve nekünk egy epic végső harcot. Az összes szereplő felnött és felnött tetteket hajt végre. De ez akár az életben is igy van. Talán hátránya a filmeknek hogy a sok rendező (4? talán) másmilyen elképzeléssel volt a mugli/varázsvilág bemutatásánál. Én márnagyon várom és beleborsodzott az hátam öcsém mig néztem a trailert. :D

 12. Sokan mondogatják hogy pl a vonatos rész nincs benne a könyvben DE VAN. Meg van említve benne csak kb. úgy mint a hídösszeomlás a 6.-ban és azt is belerakták a filmbe és itt is így tettek.

 13. Imádom! :) és eddig a jeleneteket is össze tudtam tenni, hogy melyik melyik fejezethez vagy részhez tartozik. Nagyon várós.

 14. Nem merem moziban nézni, (mégis valószínűleg ott fogom) mert az előző rész előzetese is egész könyvhűre sikeredett, aztán jött két és fél óra koppanás!

 15. A mostani Potter filmek forgatókönyvíróit és David Yates elnézve tuti, hogy az összes akciót ellőtték a trailerben:) Csak ne legyen igazam.

 16. Nem nézem meg a trailert, mert gondolom most is besűrítették az összes jó jelenetet 2 percbe, ahogy tették azt az előző két rész esetében. Nem bízom Yates-ben, az 5. részt teljesen elkapkodták, a hatodiknak meg annyi köze volt a HP világhoz, hogy a szereplők nevei megegyeztek. Szóval most már nagyon alacsonyan van a mérce, így talán nem fogok akkorát koppanni…

 17. speedle: fura, hogy épp Peter Jacksont emlegeted, mert hát jó rendező, és jó film(ek) a Gyűrűk ura, de szerintem a Heripotter-filmek sem térnek el jobban a könyv-változataiktól, mint a Jackson-féle Gyűrűk ura az ő eredetijétől…

  A trailer egyébként elég meggyőző, na nem arról, hogy tuti jó lesz, hanem inkább, hogy egyáltalán érdemes lesz megnézni.

 18. nem értem, h hol itt a probléma, a Hagriddal az alagútban pörgünk-forgink jelenten kívül minden ténylegesen benne van a könyvben is, nem értem min kell értetlenkedni…
  én is bánom persze, h a 3. rész után tényleg leállt kb az, h könyv hűek legyenek, de erre számítani is lehetett … ellen példa – a Kubrick féle Ragyogást mindenki halálra dícséri, miközben szinte a felénél úgy megváltozik a stroy, h aár másik könyv is lehetne … ha viszont itt nyomnak bele egy kis töltelék időt, azon már megy a fikázás … nemértem
  sztem állat ez a trailer és én is beleborzongtam … rohadt várós!

 19. A sorozat termszetesen nem tud mindent visszaadni a filmben, én külön nézem van a könyv és a film. Ha mindenben követnék a könyvet a fele dögunalom lenne, mert nem lehet vászonra vinni azt ami a könyvben van. Szerintem rohadtjó filmek, nekem egyik résszel sincs semmi bajom, mindegyik úgy jó, ahogy van :).

 20. Az ötödik és a hatodik rész iszonyat gyenge lett, pedig mindkét könyv jó volt, főleg az utóbbi. A hedtedik a legpörgősebb és a legizgalmasabb HP, ha Yates 2×150 percből nem tud kihozni egy elfogadható lezárást, akkor bebizonyítja, hogy tényleg egy rohadtul tehetségtelen rendező. Hiába az epikus zene, és az egyre komolyabb látványvilág, a trailer nem győzött meg, hogy moziban nézzem meg az EPIC FINALE első felét.

 21. én azok közé tartozok akik nem olvasták a könyvet, és nem is érdekel hogy milyen a könyv. engem megvettek ezzel a trailerrel, márcsak látvány miatt és megéri majd moziban nézni.

 22. gabro
  Nem olvastad a könyvet? Mert ha olvastad, akkor sztem elég egyértelmű, hogy miért tér vissza Dobby… Ha meg nem olvastad, akkor nem lövöm le a ‘poént’.

 23. Az egy dolog, hogy a könyv alapján tudjuk, milyen jelenete van Dobbynak, az pedig egy másik, hogy mivel a filmekből teljesen kihagyták, hogy Harryvel tartotta a kapcsolatot/ jóban voltak, érdekesen lesz megoldva, vagy deus ex machina vagy átírták, és ez az egész filmre igaz lesz valószínűleg, a hiperszuperizgi jelenetek (uuu pont busz elé hoppannáltunk ááá) mindig fontosabbak voltak mint a történet vagy a KARAKTEREK felépítése :)

 24. Csak nekem nemjön be hogy suhint valaki a pálcával egyett és egy gránátszerű robbanás?Könyörgöm ez nem akció ez egy vicc.

 25. Balaz: Miért, neked talán más tapasztalataid vannak e téren?
  Nehogy már a teljes fikción akadjunk fenn, hogy “vazze, én nem is így képzeltem el, mert szerintem egy ekkora suhintástól csak egy lapos, sunyi jönne”

 26. Nem tudom miert szidja mindenki Yates-t?! BAKKER, nem o irja a forgatokonyvet, nem o a hibas amiert kiirtak a karaktereket. Abbol a fosbol amit kezhez kap, igenis sok mindent hoz ki. Akarmilyen jo rendezo legyen, ha szar a forgatokonyv akkor mar elment a film. Akit utalni kell az Steve Kloves. A Fonixnek nem o irta a szkriptjet, nekem tetszett. A Hercegnek igen, hat meg is latszik… Es az utolso ket resz atdolgozasaert is o lesz a felelos!

 27. Énmeg azt mondom, akinek nem jön be ez a fantasy(!!!) az ne nézze meg se a trailert, se a képeket, se a filmet, és semmi a sztorihoz kapcsolódó dolgot, és máris jobb lesz a napja:) Én speciál imádom, de azt is elfogadom ha valaki nem szereti, csak ne fikázza… én se fikázom az ő általa preferált filmet, filmeket… kinek nem inge ne vegye magára.

  Mellesleg nagyon város film, IMAX 3D-be lesz nézős :P

 28. Tévésorozat se lenne könnyebb eset, a gyerekszínészek miatt. A mostani gárdával se bírták évente összerakni a mozifilmeket, mert annyira korlátozta őket a 18 éven aluliakra érvényes napi korlátozás. Az átlag felnőtt sorozatszínészeknek is majdnem egész évre (8-9 hónap?) munkát ad egy főszerep, pedig ők napi 8-10 órát is rászánhatnak.

  Ha ezt valahogy meg bírnák oldani, meg azt hogy sokkal hamarabb kell felnőniük a gyerekeknek (a filmes csapat valami 3-4 évvel idősebb volt már egy ideje a hivatalosnál), akkor a többi rész (díszletek, CG effektek, maszkok) költségvetése úgy 10-15 éven belül már beférhetne a tévés produkciók lehetőségeibe, de mostanában garantáltan nem lehetett volna megoldani. Kastélyok, sárkányok, varázslatok… túl sok olyan elem, amit nem nagyon lehet olcsón megúszni, csak gagyi vagy drága megoldások léteznek.

  De ha a King-féle Dark Tower vállalkozás kellően sikeresnek bizonyul, akkor ennek is megnőhet majd az esélye… de ki tudja mi lesz 2025-2030 körül, érdekel-e bárkit is akkor még Harry Potter? :)

 29. n3o: ugyan mitől tűnnek a legutóbbi kömyvek “összecsapottnak”? Csak mert egyenként olyan vastagok, mint az első pár kötet együttvéve?

  Az utolsó két film, na azok tényleg összecsapottak. Ez is az lesz valószínűleg, bár a kettévágós megoldás biztató.

 30. SPOILER
  amikor elraboltak lunat, akkor karacsonyozni mentek haza a diakok, es a vonatot azert alitottak meg, hogy lune elrablasaval szoljanak az apjanak, hogy az ujsagaban ne harry parti legyen

 31. a nagy Levin:

  két nagyobb eltérésre emlékszem a könyvtől peter jackson filmváltozatában. a király visszatér befejezése volt ugye a legnagyobb szauron ugye nem volt a filmben a megyében… de ezt azért el lehet neki nézni, mivel időhiány miatt nem kerülhetett bele – a rendezői változat így is 3 órás (vagy 4 nem emlékszem).

  ezekkel együtt is viszont abszolút könyvhű volt sztem a gyűrűk ura.

  a hp filmekkel kb. a 3. rész után az a baj, hogy rájöttek: tök mind1 milyen minőségben és hozzáértéssel csinálják meg a filmeket, azok úgy is kasszasikerek lesznek, hiszen a rajongók tódulni fognak a mozikba.

  simán meglehetett volna úgy is csinálni, hogy kb 2-2,5 órás moziban leadott változat és 1-1,5 órával hosszabb rendezői/speciális változat a dvd/br-en. természetesen nem arra gondoltam, hogy a könyvet betűről-betűre kell megvalósítani. de azért nagyobb odafigyeléssel és alázattal kellett volna a témához nyúlniuk.

 32. Ez egy igazán ütős trailer. Bár a véleményeket olvasva néha fogtam a fejemet( Sajna ez az igaszság).Nightbagoly először olvasd el a könyvet utána kritizálj…A vonat megállítos jelenet szerepel a könyvben is hiszen igy szedik le a vonatról Lunát a halálfalók. A Mugli autópálya se véletlenül került a filmbe hiszen mint kiderül a 7 Harry közül a valódi Harry Hagriddal utazik motoron. Arrol nem is beszélve hogy ” vajon menyire lesz hű a film a könyvhöz” kérdés. Nem véletlenűl 2.részes az utolsó rész, hiszen mindent probáltak belezsufolni a filmbe. Akinek nem tetszik szerintem nem kötelező megnézni. Én biztos nem fogom kihagyni, igéretesnek tünik a film.

 33. mano1216: ezt kicsit benézted. Nem méretesen, csak kicsit – talán neked is el kéne olvasnod újra. A vonatmegállítós jelenet utalásként szerepel a könyvben, fél mondat elejéig – ha belerakták a filmbe, gyanús, hogy miért kellett erre időt pazarolni, bár a hatos filmben látható odú felgyújtása után már nem lepődöm meg semmin.

  Ha pedig értő módon felfogtad volna – talán a korod miatt nem megy, az értő olvasást nagyon régóta nem tanítják, magadnak kell elsajátítanod – a hét Harry menekülését, Sirius REPÜLŐ MOTORKERÉKPÁRJÁVAL menekültek a halálfalók elől, amíg a levegőben Stan rá nem jött, hogy ott ül az igazi Harry, és hívta Voldemortot, akinek “nem kellett sem thresztrál, sem seprű, repült mint a szélfútta madár”, ha jól emlékszem. Nem tudom mit szóltak hozzá a muglik, hogy Harryék az autópályán rodáznak, egy repülni képes motorbiciklivel, amelyet egy félóriás vezet, miközben mögöttük – miután a filmekben ugye valamiért a halálfalók és a főnix rendjének tagjai fekete, illetve fehér csóvaként tudtak repülni, ki tudja, miért – halad Voldemort csatlósainak serege, vagy maga voldemort…

  Mondjuk alapvetően a filmben meglehetősen lazán kezelték a titokvédelmi alaptörvényt – Yates meg aztán pláne, az ötös könyvben kiábrándító bűbájjal repültek a Grimmauld térre, rohadt magasan, és a kisvárosok “fénypókhálóit” is elkerülték, a filmben meg a Temze felett rodáztak, muglikkal tömött hajók között…

 34. De tényleg szívesen elvitatkozom bárkivel a filmek és a könyvek közötti különbségről, ha úgy adódik, az msn-em elég egyértelmű a nickemből adódóan, pont a napokban olvastam el ötödszörre a hetes könyvet (és ki tudja hanyadszorra az egész sorozatot), szóval meglehetősen naprakész vagyok ;)

 35. human: mea culpa, töröld a hozzászólásomat, ha gondolod (bár amit leírtam, ebből, meg az előző trailerekből – reklámokból tökéletesen leszűrhető), de azt hittem, hogy egy könyvadaptációnál, amely ráadásul ennyire ismert, nehéz spoilerezni…

  Igen, jó eséllyel egy tapló vagyok…

 36. Kedves NightBagoly!
  Tudod ismerem az értő olvasást talán neked nem megy…. Én nem mondtam egy szoval azt hogy Hagridé a motor, és hidd el én is tudom hogy nem oldalakon keresztül ragozzák a vonatleszállos részt. Arrol nem beszélve hogy Siriussé volt a motor. Párszor már én is olvastam a könyvet. Ha pedig azt hiszed hogy a tizenévesek közé tartozom akik Harry Potter fanatikusoknak hiszi magát nagyot tévetdsz.

 37. Mélyen tisztelt mano1216!

  Félelmetesen lazán siklasz át a lényegi részek között. Te meggyanúsítottál engem azzal, hogy el kéne olvasnom a könyvet, mert minden rendben van a videóval. Én erre elmagyaráztam neked, hogy mi nincs rendben, erre terelsz. Szóval a könyvek ismeretében SEMMI értelme nincs se az autópályán menekülős résznek (tehát IGAZAM VOLT), és bizony a vonatosnak se sok(tehát IGAZAM VOLT). Köszönöm.

 38. veszettjó, ennyi, látni is kell nem csak nézni, és nyafogni. tud Yates, ha akar, csak divat leszólni, pfff:P

 39. SPOILER! (már ugye akinek az):

  az meg külön tetszik, hogy milyen egyforma wtf fejet vág a majdani anyós és menye (Hermione és Mrs. Weasley:P)

 40. McSteamy: De olvastam a könyvet, de közben Zane válaszolt. Az esetek nagy többségében ki is lehet magyarázni, hogy hol van Dobby, meg a hozzá -és a manókhoz- kapcsolódó történetszál, mert ugye általában töltelék eseményekhez kapcsolódik, az egész tanév nem férne bele a filmbe, hát istenem, kimaradt. És ugye három egymást követő részből kimaradt. Annyi csak, hogy azért néhány helyen korábban kulcsszerepe lett volna, most meg visszatér azért az egy dologért, amiért vissza kell térnie.
  (Nem spoilereztem, ugye?)

 41. Ebben a trailerben szinte csak akciójelenetek vannak, meg 1-2 másodperces részek a hosszabb beszélgetős-cselekményes jelenetekből. Az elsővel Yatesnek eddig se voltak problémái, a második az ahol nagyon csúnyán kudarcot vallott eddig mindkét filmjében…

 42. Még jó, hogy minden filmnél lemegy ez a könyv-film vita. Úgy látom gondok vannak a kettő közötti különbségről. senki ne várja, hogy a film feketén fehéren jelenítse meg a könyvet, ne viszonyítsunk már hozzá, könyörgöm.

  Nekem tetszett, hatásos, a színészi játék mérföldekkel jobb, mint az előző részekben, látvány is van,úgyhogy számomra várós.

  nightbagoly
  bámulatos mennyire ragaszkodsz az “igazadhoz” s mennyire nem veszed figyelembe mások EGYÉNI véleményét. neked nem valók az olyan fórumok, ahol a többi ember szabadon véleményt nyilváníthat úgy hiszem.

 43. Sziasztok! Már egy jó ideje kutatok egy filmet. Harry Potter és én, tudjátok a Rowlingról szóló dokumentumfilm. 1 órás körüli. Nm tudjátok honnan szerezhetném meg? Már néztem nagyobb torrent oldalakat de semmi :( Köszi a helpet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.