Michael Caine elmondja

Az Inception tényleges végét. Valószínűleg azt ahogy a forgatókönyvben volt, mielőtt még levágták Nolanék.

[The spinning top] drops at the end, that’s when I come back on. If I’m there it’s real, because I’m never in the dream. I’m the guy who invented the dream.

Eldől a bizbasz az asztalon.

human
írta
2010. 09. 30. 19:55
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “Michael Caine elmondja” bejegyzéshez

  1. apuci70: [A pörgettyű] eldől végül, ekkor kerülök én a színre. Ha ott vagyok, a valóságot látjuk, mert az álomban soha nem szerepelek. Én találtam fel az álmot.

  2. Caine azt mondja, ha ő is benne van a jelenetben, akkor az nem lehet álom, tehát ez a valóság, happy end. De jobban tetszik a moziverzió, ahol otthagynak minket a bizonytalanságban.

  3. I’m the guy who invented the dream, ez mit akar jelenti? mert nekem azt jelenti hogy az egész caine álma, aminek semmi értelme nem lenne, hiszen a filmben semmi utalás nincs rá, ráadásul minden arra utal hogy az utolsó jelenet real, amit caine először mond. szóval számomra a 2 dolog egymásnak ellenmond, vki magyarázat?

  4. LSL: Caine csupán arra utal, hogy ő az, aki feltalálta azt az álmot, ami a filmben is szerepel. Vagyis: mesterségesen altatnak el, és a tudatalattidba másik is belefészkelhetnek. Aztán jött a tékozló fiú, Leo, aki kitalálta, hogyan lehet álmot lopni.

  5. ez teljesen érdektelen infó. az eredeti szkriptben ez volt. jó tudni. a filmben már lehet, hogy teljesen más. szkripteket írnak át.

  6. ha rendesen néztétek elég vágó, h eldől. alapból olyan a hangja és a vége előtt 1-2 másodperccel még egy kicsit ki is leng. én inkább azon csodálkoztam, hogy (nemtudom h mennyi ideig volt “száműzetésbe” leó ?! soknak tűnt DE) a gyerekei nem öregedtek semmit :)

  7. Én is a gyerekeken akadtam ki…. Egyértelműen eldől, mert a gyerekek nem öregedtek és nem öltöztek át….
    Viszont elmondaná valaki ha leo hamarabb ment le a váróba, mint a megbízója az az öreg csávó, akkor miért öregebb sokkal a csávó amikor találkoznak végül?

  8. froz:

    Persze, hogy nem öregedtek a kölkök, hát pont ez a léééényeg: ami az álmokban néha ÉVEK=MÁSODPERCEK a valóságban. Magyarán ha Cobb éveket, évtizedeket élt is át álomban, az lehet, csak pár óra volt a valóságban, max pár nap.

    Ja, és szerintem kurva jó volt az úgy a végén, hogy egy nagy kérdőjel :-) Ezt direkt csinálta Nolan. Persze én is észrevettem, hogy bemozdul, szóval én úgy jöttem ki, hogy sikerült neki.

  9. jobb lett volna ez a vég, az eredeti csicska ötlet volt, lúzerség volt elsütni Nolantől, mert mindenki elsütötte volna.

  10. Naa, azért nem volt csicska az eredeti ötlet szerintem, ha visszagondoltok, nem egyenletesen pörgött a végén… Pörgött, kicsit megbicsaklott, és el is dőlt volna éppen, és akkor volt a vágás. Szerintem így volt tökéletes. Mindenki várta, hogy jön a nagy feloldozás, eldől a pörgettyű, és látszott rajta, hogy el is dőlne, de ha mutatják is, az túl egyértelmű lett volna.
    A gyerekek meg azért nem öltöztek át, mert SZEGÉNYEK.

  11. És mi van akkor, ha a gyerekek nem szegények, csak aznap épp ugyanazt a ruhát vették fel? Én is szoktam ugyanúgy felöltözni, mivel nincs végtelen számú ruhám. Meg amúgy is szimbolikus értékű, hogy mindig ugyanúgy láthatjuk a gyerekeket.

  12. Erre válaszoljon már valaki, mert engem is érdekelne:

    “Viszont elmondaná valaki ha leo hamarabb ment le a váróba, mint a megbízója az az öreg csávó, akkor miért öregebb sokkal a csávó amikor találkoznak végül?”

  13. a gyerekek ugyanolyan ruhája elég zavaró ilyen szempontból.

    de saito nem előbb ment le a váróba, cobb ott maradt, hogy utána menjen, miután az meghalt. persze lehet nem jól emlékszem, rég volt már.

  14. spoiler (van még olyan, aki nem látta?)

    Szerintem nem dőlt el.
    Teória:
    Amikor a totemet készítik, Joseph-Gordon mondja a csajnak, hogy nem nyúlhat hozzá, mert mindenkinek egyedi, és ha hozzányúl, akkor nem fog működni.
    Namármost: Leo toteme a Mall toteme volt: Úgy vette el tőle.
    Ergo soha nem is működött…

  15. Egyébként valóban úgy volt jó ahogy a moziban volt. Bemozdul a búgócsiga, aztán vágás. És az egész mozi ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ-t kiált. Ilyet még nem tapasztaltam. :)

  16. Nem tudom miért kellett ezt így külön megmagyarázni. Jobb lett volna, ha mindenkit hagynak abban a tudatban amit gondol, ami lejött neki a filmből. Kicsit felesleges és hatásvadász húzásnak értem ezt. Vagy ennyien nem értették a filmet?

  17. Jajj, még mindig itt tartunk. Tessék már egy kicsit utánanézni, a gyerekek két évvel idősebbek a végén, és a ruhájuk is más.
    Aki nem hiszi, annak itt egy kép a premierről, rajta mindkét kislány (meg az egyik kissrác):
    http://www.zimbio.com/pictures/kGJIz3nTMKf/Premiere+Warner+Bros+Inception+Arrivals/MQvDOSLLLaJ

    A ruhák eltérését meg a jelmeztervező maga erősítette meg:
    http://io9.com/5602799/did-inceptions-costume-designer-just-give-away-the-secret-of-the-movies-ending

    Remélem lezárhatjuk ezt végre…A befejezés pedig úgy jó, ahogy van, örülök, hogy ezt a verziót választotta Nolan. Michael Caine nélkül is sejthető, hogy valóság a vége, de valahogy mégis sokkal jobb, hogy nem látjuk eldőlni és ott van az a kérdőjel.

  18. Szerintem ehhez a filmhez tipikusan passzolt volna az a vég, hogy nem dől el. Fuckin happy end.

    Meg hogy kileng a vége előtt? Basszus persze hogy kileng, nem fog nyílegyenesen állni egész végig, még ha soha nem dől el, akkor sem… xD

  19. durva, hogy egy képzeletbeli történet lezárása is mennyire foglalkoztatja az embereket – köztük engem is :)
    nem vagyok híve a feltétlen happy endnek, de ennél a filmnél szerintem nem lett volna gáz – a végső lezárás is jó volt minden esetre

  20. jobb h levágták, így sokkal nyomasztóbb.

    az lett volna nagy, ha simán csak felébred Leo este ezután a jelenet után, egyedül, feleség halott, gyerekek sehol. odabaszott volna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.