Éjszakai sokk: Superman

Bár hivatalos sajtóközlemény még nincs, de a tervezett Superman rendezői listáról valószínűleg Zack Snyder (300, Watchmen) lett a befutó. A tárgyalási folyamat legvégén tartanak vele.

Az igazi pletyka most jön: General Zod, mint ellenfél. A forgatókönyvet író Goyer elvileg benne látja az acélember modern korba helyezésének zálogát, talán így működhet majd a karakter a mai világunkban is rendesen.

human
írta
2010. 10. 05. 00:26
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Éjszakai sokk: Superman” bejegyzéshez

 1. Uhh. Kicsit felemás érzelmemim vannak. Egyrészt vizuálisan nagyon karakteres filmeket tett le eddig az asztalra, másrészt viszont mindig abszolút hozott anyagból dolgozott, és mindig valahogy kicsit komolytalanra sikerültek a produkciói. Majd ha hivatalos lesz a hír jobban átforgatom a fejemben.

 2. én bizakodó vagyok. lehet, hogy nem a legjobb rendező, de a Superman visszatérnél csak jobb lehet.

 3. szerintem az az érdekes, hogy a film producere ugye christopher nolan, és ő tök realisztikbe nyomja, viszont zack snyder meg tök az ellentéte. hogyan fognak ezek együtt dolgozni? nolan tök nem szereti a CGI-t, snyder meg csak azzal tud dolgozni. ha nolan enged akkor snyder szabadon játszhat a számítógépe előtt, viszont ha nem enged, akkor snyder-nek elég új terepen kell bizonyítania, és valljuk be, snyder nem valami jó mesélő.

 4. hank: Nolan valóban nem szereti a CGI-t (vagy legalábbis akkor, ha az adott dolog természetesen is megoldható), de mivel nem ő a rendező, ezért nem hiszem, hogy Snyder efféle törekvéseit megállítaná.

 5. hát DHOPW42 lehet, hogy igazad van, és legyen is, csak amikor egy producer éveket dolgozik egy anyagon, egy csomó pénzt beleöl, próbálja megtalálni a megfelelő embert, akkor szerintem nem fog csak úgy szabad kezet adni senkinek, és ha jól tudom,(?) akkor snyder már egyszer visszautasította ezt a felkérést. persze nolan angol és lehet, hogy nem ragaszkodik az amerikaiak által preferált produceri rendszerhez.

 6. Hát, igazából Nolan angol-amerikai kettős állampolgár, szóval ennyi erővel akár ragaszkodhat is azokhoz:-D De erre a projektre azért nem olyan rég kérték fel őt, hogy ennyire szíve ügye legyen:-) Jó, nyilván minden film, amihez picit is köze van, szíve ügye, de konkrétan a CGI-használathoz nem hiszem, hogy ilyen módon köze van. Egyébként nem is Nolan és Snyder stílusbeli különbségeivel van a baj, hanem Nolan és Superman stílusbeli különbségeivel:-D Superman az a szuperhős, akit sehogy sem lehet reális talajra emelni, szóval már eleve furcsa, hogy Nolan elvállalta. Anno még egyszer azt is lenyilatkozta, hogy ő azért bírja jobban Batmant, mert Superman egy istenség tulajdonképpen, 99,99999999%-ban sebezhetetlen, és ebben kevés “izgalom” rejlik. Ez így persze sarkítás, de furcsa, hogy ahhoz képest, hogy korábban azt nyilatkozta, nem nagyon szereti ezt a szuperhőst, elvállalta a producerkedést:-D

 7. Nem tudom mit látsz sarkításnak benne, szerintem ez a kijelentés abszolút megállja a helyét…
  Mindig meglepődöm, ha belegondolok, hogy a) nem féltek a “kitalálók”, hogy ha csak egy gyenge pontja van a főhősüknek, akkor baromira könnyen repetitívvé válhatnak a történetek, és b) hogy végül mégis sikerült viszonylag jól megoldani, hogy ez ne legyen annyira szembetűnő. :)

 8. mi??? david s. goyer írja a forgatókönyvet?? na, akkor tényleg kíváncsi leszek arra, hogy snyder mit fog csinálni. de ahogy látom, jonathan és christopher is fel van tüntetve. végül is, még jól is elsülhet a dolog. snyder-t tökre fel tudják készíteni arra, hogy ne rontsa el a dolgot. és azért a rendező számlájára legyen írva, a holtak hajnala az nem volt rossz cucc.

 9. hát azé nolan sem 100 %-ban realsitikus tipus, azé a filmjeiben mindig előjön egy pár olyan dolog, amire kicsit furán néz az ember.
  és hogy miért vállalta el nolan a prodiucerkedést, mert szerintem ő is szereti a pénzt.
  snydernek meg szerintem azé lehetne örülne, mert a supermannek tényleg ráférne egy imigeváltás, és ehhez azé egy tökös rendező kell.

 10. Superman (jelmeze) végre kaphatna egy redesign-t, mivel még mindig nem tudok komolyan venni egy fecskében és köpenyben repülő, lenyalt hajó harmincas pasast.

 11. Superman jelmeze NE kapjon redesignt. Egy jó író eltudja adni ígyis a sztorit, és nem arra fogsz figyelni, hogy miben van hanem, hogy mi történik. Zod-al kiváncsi leszek mit kezdenek(ugye a 2. részben is ő volt az ellenfél), vele esélyes, hogy lesz valami király harc is nemcsak a szenvedés mint a Returnsben.

 12. Aurus:
  Az nem fecske.
  Ez a ruha, és maga az egész karakter hozzátartozik a Superman univerzumhoz.
  Már éppen eleget modernizáltak rajta a Superman Visszatérben is, nem kell mégjobban modernizálni.
  Van, ami úgy szép, dizájnos, ahogy azt megalkották.
  Én jó néven venném, ha maradna az előző tuha, amit most Tom Welling is fog használni a Smallville-ben…

 13. Én meg abban bízok hogy végre valami szálfatermetű izomember játssza el, a képregényekbe is úgy szerepel, nem tudom miért ilyen vézna valaki játszotta.

 14. Játsza Tom Welling… :D
  Ő tényleg Superman-es.
  Nem túl kigyúrt, de nem is satnya… :D

 15. Zod? Nemár. Doomsday, Apocalypse, bármi, de valami durva legyen. Ideje már Supermannek végre odacsapni egy filmben.

 16. Daprince:

  Ebben igazad van, de minek berakni ekkpra ellensyéget, ha újrabootolják? :)
  Zod tökéletes ellenfél lesz, mertha sikeres lesz a film, akkor úgyis lesz folytatás és, akkro abban belehet hozni akármelyik általad is említett ellenséget.
  Amúgy akire te gondolsz az inkább Darkseid, az Apocalypse az a bolygó, ahol uralkodik… :)

 17. bronttox: ha megnézed a képregényekben is rajzolótól függ. A mostani Secret origisnben Gary Frank egyáltalán nem izomembernek rajzolja. Superman ereje nem az izomzatából fakad, számomra megtévesztő amikor izomhegynek rajzolják, olyankor mindig azt gondolom, hogy csak annyira erős mint amennyi izom van rajta.

 18. ÖÖÖÖÖ
  A DC-nél valamit már nagyon rosszul csinálnak: érdekes módon a Batman-sagához mindig hozzá mertek nyúlni, összevissza retconozzák az alapjait is, újraértelmezik, ha a kor úgy kívánja.

  Igenis, Supermannek kellene egy reimage, valami darkosabb, vészjóslóbb stílus. Egy totális képregényes reboot, amibe beleépítik apránként a Smallville hozta újdonságokat (és ezzel szereznek egy jó pár fiatal srácot az olvasótáborba). Fiatal Ma és Pa Kent pölö.

  2010-et írunk, új kösztüm, és valami újszerű ötlet, ami Clark Kentet és Supermant jobban elkülöníti egymástól.

  Egy olyan intelligens nő, mint Lois, hogy a lófaszba hiszi el, hogy Clark és SM két különböző személy??? Mindenki vak a Daily Planetnél is?

  Apropó, Daily Planet :D:D:D A print media csillaga is leáldozóban, dolgozzon ehelyett Mr Kent valami netes vagy tévés médiumnak.

  Lex Luthorból (bár a képregényben némelyik verziója az) csináljanak egy fiatal, Clarktól néhány évvel idősebb, überokos, kopasz, kigyúrt csávót. (Itt a Superman: TAS-os imázs kiemelkedően jó.)

  És nem utolsó sorban: egy faszányosan megírt, a régieket ötvöző eredetmítosz, amelyben fél mondatokkal utalgatnak a későbbi eseményekre (Zodék, az egézs Kryptont romlásba döntő Brainiac, Kara Zor-L), jó szolgálatot tenne kábé két évtizedig és nem kellene mindig utólag belenyúlni és megmásítani a kezdeteket.

 19. Whatever dude, nekem marad vicces, nektek meg nem. Ízlésről és/vagy véleményről pedig felesleges vitatkozni.

 20. PandacsökiBoborján:
  Van, amiben egyetértek és van, amiben nem…

  Amúgy visszatérve a rucihoz:
  Mindeni azt mondja, hogy kívül van az alsógatyája…
  Ja és mi lenne, ha nem lenne rajta kívül ez a piros bisz-basz?
  Csak maga a kék “Overálféleség”?
  Akkor tökéletesen lehetne látni a valódi alsógatyájának a vonalait… ;)
  Ebbe még senkisem gondolt bele?
  Mivan, ha azért húzza felülre azt a gatya szerű valamit, hogy az igazi alsógatyája kidomborodó vonalait eltakarja? :P
  Szebb látvány lenne úgy, mint Spidey ruhája?
  Úgy néz ki Parker abban a jelmezben, mintha nem lenne rajta alsónadrág… :D
  Szerintem az a gáz egy kicsit…

  Visszatérve PandacsökiBoborján hozzászólásához:
  A Batman sagához azért mernek hozzányulni, mert Batman nem emberfeletti lény, ezt ne feledd…
  Batmannek természetesen mindíg is jót fog tenni az ilyen nagyon darkos, nagyon realisztikus dolog…
  Meg persze Batman képregénybeli ruhája, kicsit mókásan festene mondjuk a TDK-ban, ahogy a B:B-ben is… ;)
  Superman-el már más a helyzet.
  Ha az ő figuráját akarnák kicsit darkosabbra venni az nagyon rosszul is elsülhetne…
  Mondjuk a Smallville 9. évadában eléggé sötétre vették a Clark/The “Blur” figurát.
  De Superman alapjában véve nem ilyen.
  Ő mindíg is az emberiség nagy reménysugara volt a képregényekben (legalábbis, amire én emlékszem), és egy ilyen reménysugár nem jár talpig feketében (kivéve Batmant, de ő más kategória).
  A 10. évadban már a Smallville is kezd átmenni a színek világába, Superman kilépett a sötétségből (2. rész vége) ezzel rálépve az útra, amit a sors szánt neki, a világ legnagyobb megmentőjének útjára…

  Új ruha minek?
  A Smallville-nek is tökéletesen megteszi a Supermna Returns-os ruha.
  Ők nem tartják viccesnek?
  Pedig nyugodtan csinálhattak volna más kosztümöt a sorozat befejezéséhez, de nem tették, inkább ez mellet tették le a voksukat.
  Szerintem ez nemlehet véletlen… ;)

  Lois Lane nem tudja, hogy Clark és Superman egy és ugyanaz a személy?
  Hát ő saját maga jön rá… :D
  Jó, persze, a Returnsban ez nem volt meg, de az a film egy selejt volt történetileg (szvsz) max a látványra adtam volna egy 8/10-et, ha pontoznom kéne…

  A Daily Planet leáldozóban?
  Mondjuk ez kicsit vicces… :)
  Az az újság hozzátartozik a Superman univerzumhoz, azt nem lehet csak úgy ukmukfukk csődbevinni…
  Akkor hol dolgozzon Clark, valami TV-ben?
  Érdekes lenne.
  Nap, mint nap látnák, felvétel közben kirohanna pisilni, ami cska álca, mert életet ment?
  Ennél jobb hely nem is kell az ilyesfajta munkához… :)

  Lex Luthorra csak annyi a válaszom, hogy Smallville, Michael Rosenbaum… :)
  (Bár azért azt el kell ismernem, hogy a S R-ban Kevin Spacy baromi hitelesen alakította a kopaszt, az volt számomra a film egyetlen pozitívuma… :D)

  Az usolóval szakaszához a hozzászólásodnak pedig annyit fűznék, hogy ezzel teljes mértékben egyetértek.
  A Batman világnak is jót tett a Nolan féle teljes rebootolás, eredetfeltárás…
  Superman-nek is jót tenne…
  Amúgy még csak annyi, hogy nem Kara Zor-L, ahnem Kara Zor-El, mint pl. Kal-El (C.K./Superman)… ;)

  Köszönöm a figyelmet… :)

 21. A Lex Luthor: Man of Steel, is igencsak darkos képregény. Abban is más kicsit Superman ruhája, mint ahogy szinte minden rajzoló változtat rajt egy kicsit. Dehát hogy nézne már ki egy kék gumipáncél, piros köpennyel?! Na az nevetséges lenne. Ja, és a John Willyams féle szupermen zenét tartsák meg! Az már összeforrt a hőssel. Snyder meg király választás.

 22. bokesz: te teljesen félreértettél!!! Amit írtam, az egész képregényes Superman-maszlagra értettem, nem kifejezetten a mozisra csak

  És mivel a DC Comicsban több univerzum van, a két FŐ UNIVERZUM Supermanjeit (na meg a rokonokat) így különböztetik meg:
  a) Earth-1: Kal-El, Jor-El, stb.
  b) Earth-2: Kal-L, Jor-L stb.

 23. Szerintem Snyder nem rossz mesélő pl.300.A Holtak hajnala,meg a legjobb zombis film.A Watchmen is jobb volt,mint pl az előző Superman,ugyhogy szerintem biztos összehozza.

 24. 1932 – megszületett a karakter. Átélt egy világháborút, majd jött a hidegháború, vietnam, öbölháború, stb. Az amerikai népnek nem kicsi szimbóluma lett a megannyi színésszel leforgatott Superman filmek illetve képregények sokadalma. Akkoriban sokkal nagyobb flash volt elmenni a moziba és megnézni egy akkor még ritka jelenséget, az “Übermensch”-ként repkedő kettős életű hőst, mint a mostani magas ingerküszöbbel rendelkező világunkban. Manapság lassan már az lesz, ha nem 3D-s egy film, el se mennek rá az emberek, vagy le se forgatják (vagy át se konvertálják bár ezt jó lenne, ha teljesen el is felejtenék). Bullshit! Jó történet kell, jó design, az alapstory adott. Az amúgy kanadai tollból kipattant karakter az évek során valóban nem sokat változott. Kezdetben valóban sörösüveg vállú Kal-El -ek röpködtek, de a ruha összeállítása jellemzően hasonló maradt. A Body Building népszerűsödésével aztán már ciki lett volna cérnahuszárt berakni egy Superman ruhába, de a filmvásznon még mindig nem lehetett igazán izmos Supermanust látni, ellenben a képregényekben, ott lezajlott a változás, ami a filmvásznon, szerintem még mindig nem zajlott le rendesen, pedig szükség lenne rá. SMR-ben sem mondanám kimondottan izmosnak. Több kell, minden más eksünhíró beelőzött, jó, azért ne a HULK-ot vegyük alapul. Image javítás kell. A kívül hordott fecske nem divat többé. Mint minden hősnek, neki is változásra van szüksége, különben ingergazdag világunkban el fogja veszíteni a hitelességét. Emlékezzetek vissza a Batman és Robin filmsorozatra? Erről ennyit: http://href.hu/x/de64

  Változnak az idők, törődjetek bele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.