Az őrzők legendája (Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole)

Szinte minden ismerősöm csak viccelt a filmmel, hogy “beszélő baglyok?”, “bunyózó baglyok, ez nagyon gyenge”, aztán meglepődtek amikor említettem, hogy tényleg várom. És nem viccből mondtam.

Legend of the Guardians részlet
Legend of the Guardians részlet

Most is mosolygok amikor ezeket a képeket nézem, mert hihetetlenül aranyosak benne a baglyok, akkor is ha a film a közepesnél épp egy picivel jobb csak.

Az viszont mindenképpen elmondható, hogy Zack Snyder (300, Watchmen) teljesen áthozta a stílusát az animációs filmek világába. Olyan szép lassított jelenetek voltak a Legend of the Guardiansban, hogy öröm volt őket nézni. Csak az összekötésük volt egy kicsit gyenge.

Mint említettem, vártam a filmet, a legnagyobb negatívum mellett akkor sem lehet elmenni: a bunyók nagyon gyengék lettek. Amikor csak dumáltak meg repkedtek a baglyok, ott voltak remek jelenetek, de amikor a lábukra ilyen fémfegyvereket tettek és összecsaptak a levegőben, az már nem sikerült túl erősre.

A történet nyilván nem egy nagy vasziszdasz. Aki megnézi a trailert, az szinte mindent tud. Vagyis nem, ez hülyeség, valójában mindent tud. Az elnyomó nép miatt kénytelenek a fiatal bagylok elindulni, megkeresni az őrzőket, de a végére nyilván magukban kell majd megtalálniuk az erőt. Sajnos elég gyerekes az egész, de nem a jó módon, mint mondjuk a Train your Dragon volt, hanem a szimpla szót lehetne használni degradáló hangsúllyal kiejtve.

Az őrzők legendája értékelés

Bár csak 6/10-et adok, de összeségében azért nem bántam meg. Az animációja gyönyörű és többnyire szórakoztató volt, de jobban is meg lehetett volna valósítani. Akkor is, ha úgy jobban eltér a könyvtől.

9 hozzászólás a “Az őrzők legendája (Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole)” bejegyzéshez

  1. Nagyjából egyetértek. A sztori tényleg egyszerű, mindent ki lehet előre találni. Ennek ellenére bennem pozitívabb benyomást hagyott a film. Aranyos karakterek, kedvesen humoros, nagyon szép látványvilág.
    Belemerültem és benne is maradtam még moziból távozva is.

  2. Én meg még jobbra értékelem a filmet a saját értékrendem szerint.
    Gyönyörű kép, jó zene, szerethető karakterek, elfogadható történet, nem túl egyszerű és nem túl bonyolult-persze azoknak akik nem agyalnak végig egy filmet, hogy mi lesz a vége és mi lesz a csattanó hanem azoknak akik elmerülnek benne.
    Imádtam, imádom és miután megvettem még párszor imádni is fogom:)

  3. Mostanában barátnőmmel rászoktunk a 3dre, mert végre tényleg kezdenek látványosak lenni a filmek, így sokszor megéri azt a kis plusz pénzt. Ugyan a 3d nem volt olyan profi mint az avatar / resident evil / így neveld a sárkányodat, de azért nagyon sokat hozzátett a film élvezetéhez.

    Elejétől a végéig lekötött nagyon a film, ha egy problémát kellene mondanom, akkor az az, hogy nem lehetett eldönteni, hogy a film gyerekeknek vagy felnőtteknek szól-e. Egyrészt nagyon aranyos volt sokszor, máskor pedig a rendezőtől megszokott darkos stílust vett fel. Igazából nem tudnám eldönteni, melyiküknek ajánlanám inkább (úgy tudom a könyvhöz képest is sokkal gyerekbarátabb lett).

    Kicsit ellen kell mennem Humannal, mert nekem pont a harcok, és a bagoly páncélok (azok marha jók voltak) tetszettek, az aranyoskodások inkább a film második felében kezdtek bejönni.

    Nem egy világmegváltó film, de nekem nagyon tetszett, 7/10et simán megérdemel nálam, Amúgy már aggódtam, hogy sohasem lesz értékelés:).

  4. Szerintem is jók voltak a harcok. Nem tudtam elképzelni még a film előtt, hogy hogy oldják meg a bunyókat, de szerintem elég hangulatosra sikeredtek. Na meg a lassított jelenetekért már megéri megnézni a filmet. Nekem is egy 7/10 körül mozog, de csak az egyszerű történet miatt.

  5. Ma akarok elmenni rá. Megéri befizetni a 3D-t a látvány miatt vagy a normál moziban is kijönnek a szép rajzok, igényes kivitelezés?

  6. CsZ: szerintem nézd meg a trailert, és kb olyasmire lehet számítani, egész jól bemutatja. A harcok ugyan sötét hangulatúak, de amennyire emlékszem túl sok erőszakosság nincs bennük (ok, pengés izékkel hadonásznak, de durvább dolgok nincsenek benne, olyankor max vált a kamera). Szóval szerintem elmehettek rá, mert nem durvább, mint ami mesék a tvben vannak.

    Gabesz83: nem ez a leglátványosabb 3d film, ha az elejétől a végéig nézzük, mivel vannak jelenetek ahol annyira nem érvényesül, viszont vannak cserébe olyan látványosabb részek, ahol pedig elég sokat dob a filmen. Szerintem ha gyakran nézel 3D filmet, és nem akarsz plusz pénzt kiadni, akkor a normál változatban sem fogsz csalódni. Ha meg nem néztél még olyan sok 3d-s filmet, akkor érdemes, mert tényleg látványos. Mondjuk én diákkal megyek, szóval nekem “csak” 1400ft, ha felnőttjegyet kellene fizetnem, akkor már jobban elgondolkoznék rajta:).

  7. Én azt vártam, hogy visszaadja a könyvet. Sikerült! És mellette még jobban szórakoztam, teljesen belemerültem a Ga-Húl világába. A karakterek, a látvány, a feszültség, izgalom, kedves, vicces részletek. Nagyon jó, a látvány, zene, karakterek 100% eddig a legszebb animációs film amit láttam, taps az Animal Logic-nek. A történetet persze nagyon leegyszerűsítették, ez nem is baj, engem nem zavart, így is nagyon jól megoldották. És nekem a harc jelenetek nagyon tetszettek, mind a csatakarmok, mind a harci sisakok, de a Szilánkokat oldották meg a legbravúrosabban. Én maximális pontot adok, persze lehetett volna 120 perces is, ezt sajnáltam… Nagyon jó volt, a másik, hogy a 3D nem fog semmit sem javítani a kidolgozottságon, vagy a grafikán, ez egy hülyeség, csak annyi a különbség, hogy van egy optikai csalódás, ugyan olyan látványos , mint simában, és ezt jó értelemben mondom! Zack Snyder-ben megint nem csalódtam!

  8. Tegnap megnéztük, szép volt, jó volt! Mikor lassítva repültek az esőben ott a 3D isten király volt!! De voltak bent még nagyon szép jelenetek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.