Jövőre forog a Fantastic Voyage

Fantasztikus utazás néven ismert itthon és 44 éves a film. Most pedig jöhet majd a remake, méghozzá James Cameronnal a produceri székben.

Aki nem ismerné: egy kupac tudóst és egy tengeralattjárót lekicsinyítenek, hogy valakinek a vérébe fecskendezve megmentessék azt. Testen belül természetesen a különleges effekteké lesz a főszerep.

Szóval Cameron a producer, az Avatar designerei már csak a starpisztolyra várnak, mindent kitaláltak, konkrétan a díszletépítés következne ha megkapnák a go!-t. A forgatókönyvet Shane Salerno pofozza éppen, miközben Cameron Louis Leterrierrel (Clash of The Titans) tárgyalt a rendezői szép sorsáról. Még nem írtak alá, majd meglátjuk.

7 hozzászólás a “Jövőre forog a Fantastic Voyage” bejegyzéshez

 1. Vérbeli hajsza (Innerspace), Dennis Quaid, Meg Ryan, Martin Short szereplésével is hasonló témát dolgoz fel. Nekem az a film is az egyik kedvencem :)

 2. Már az eredeti is egy hülye baromság volt amin csak mosolyogni lehet :) Miért ebből kell riméket “gyártani”?

 3. nem is tudom hol olvastam, vagy hallottam, talán épp itt a filmbuzin, (ti vagytok az én emlékezetem, mondjátok meg ;) ): az amerikai filmgyártás 60-80%-a remake, vagy korábbi, vagy külföldi alkotások remakeje, sztem mondjuk a szám túlzó, de lényeg h nagyon sokat készítenek
  hogy miért?
  1) pénz
  2) még több pénz
  3) remélhetőleg még több pénz ;)

  1) mozibevétel
  2) dvd kiadás
  3) tv sugárzási díjak, utólagos forglmazás

  na és persze kit érdekel gy 50-100 éve elkészült film, mégha remekmű (vagy remakemű, gyakran többszörös remakeről van szó), ha a közönség csak a mai sztárokra kíváncsi, ez mindig így volt, mindig így lesz, leszámítva bizonyos kisebb csoportokat, akik ilyen olyan oknál fogva szeretik az eredetieket

  de a filmekre is ugyanúgy vonatkoznak jogdíjszabályok és egy 50 éves filmből nem lehet kasszírozni, mégha a közönséget érdekelné is, annak ugyanis már rég lejártak a jogdíjai, és ingyen megtekinthető (persze ha lehetőség lenne rá)

  de amiért én hozzáfogtam ehhez a beíráshoz: “Fantasztikus utazás néven ismert itthon…” ugyan kérem, ki hallott erről a filmről itthon, soha nem jutott el ez a hazai mozikba, 1966-os a film, erre itthon senki nem emlékszik, ilyet ne írjunk, csak azért mert a hülye imdb immár mindent magyar néven nyomat (megjegyzem engem nagyon idegesít!), felismerhetetlenné téve az alkotásokat, nekünk nem kell követnünk
  itthon maximum az egyik simpsons rész parodiából, s a hanyi által említett filmből lehet ismerős, ami tuti ennek a feldolgozása, ha mélyebbre ásunk, lehet, h a ’66-os történetnek is találunk 3 előtörténetet ;)

  dannis quaidet én mondjuk soha nem nevezném színésznek, de az a film tényleg jó volt :)

 4. slindagor: nem igazán értelek, milyen jogok jártak le? A Fantasztikus utazás még jó pár évig copyright alatt lesz. A cím kapcsán pedig: szerinted sosem adta le tévé? Biztos ismerik jó páran. Semmi értelme az ilyen random kifakadásnak, főleg ha szerinted senki nem ismeri itthon, hiszen akkor tulajdonképpen magadnak mondtál ellen, és nyugodtan remake-elhető.

 5. slindagor, bizony a Fantasztikus utazást leadta a magyar tévé, emlékszem rá én is meg még jó sokan.
  A filmes jogdíjakkal nem vagyok tisztában, de irodalmi alkotások tudtommal nem 50, hanem 70 évvel az alkotó halála után válnak “szabad prédává”.

 6. A fantasztikus utazást már többször is adták a különféle TV-adók, úgyhogy kissé merész dolog volt azt állítani, hogy “senki nem emlékszik rá”. Ráadásul nekem úgy tűnik, hogy senki nem tudja: ez eredetileg Asimov-regény megfilmesítése, Asimov két (!) regényt is írt ezen a címen! Ha mégis ismeritek, akkor bocs, annak csak örülni lehet. Maga a sztori egyébként nem rossz, (egy-két túlhaladott hidegháborús motívumtól eltekintve), ennél sokkal gyengébb történetekből is csináltak már filmet. Ha valami, akkor ez tényleg 3D-re kívánkozik! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.