Ez lesz: The Dark Knight Rises

Maga Nolan bökte ki a modern Batman trilógia befejező darabjának a címét. Ezen kívül még azt is elejtette, hogy nem 3D-be forgatja (a konvertálás más kérdés lehet, de egyelőre ne oltsuk) mert szerinte jelenleg még az IMAX és a hasonló nagyfelbontású felvétel az igazi. Nyilván lesz idővel 3D filmje is, de nem bontja meg az eddigi Batmanjeinek a szövetét. Helyes. Meg a nagy felbontás is remek irány.

Ismét megerősítette, hogy Two-Face nem tér vissza (még mindig van aki ezen lovagolt?), meg azt is, hogy nem Riddler lesz a főellenség. Ez már a ködösítésbe is tartozhat, a plotot nyilván jobban őrzik, mint azt, hogy milyen kamerával lesz felvéve a film.

A találgatások innen arrafelé kanyarodtak, már ha komolyan veszik Riddler kizárását, hogy Hugo Strange és/vagy Catwoman lehet akkor a gonosz.

Reméljük a magyar keresztségben nem a visszatérése lesz a risesből.

76 hozzászólás a “Ez lesz: The Dark Knight Rises” bejegyzéshez

 1. A cím, főellen nekem qrva mind1. A film legyen olyan mint az előző két epizód. Az a lényeg nálam.

 2. A fő gonosz szerintem Pingvin (tom hardy)lesz, és talán a macskanő. Persze mind kettő modern elgondolásban.

 3. Annak indult de mostanra már inkább antihős.

  Nem hinném hogy a Macskanő jönne, nem volna elég nagy dobás, egy zakkant, piti ékszertolvaj. Strange már inkább hihető, vagy milyen lehetne egy csövesnegyedekben, illegális, fogadásos bunyókkal nevet szerző Bane, aki maga mögé állítja a csőcseléket. Szerintem zsír lenne.

 4. Vagy ami még érdekes lenne az mondjuk a Puppet master. Jigsaw analógiájára működne. Kis személyiségzavarral megspékelve, teszemazt mindíg videóüzenetekkel kommunikál és a film végéig nem lehetne tudni hogy ki az mert csak a bábuját látni.

 5. “Reméljük a magyar keresztségben nem a visszatérése lesz a risesből.”

  A magyarok címadó képességeit alapul véve én azon sem csodálkoznék, ha a cím “Sötét Lovag: Végződik!!!” lenne.

  Rébusszal az a gond, hogy túlságosan hasonló karakter volna, mint a másodikban Joker. Macskanő jöhet, legalább lenne Wayne-nek nője Rachel helyett, aki ráadásul még meg is érti az álarcos hősködést. De nem úgy volt, hogy Nolan cáfolta azt a karaktert is?

 6. A cím nem tetszik, persze ez szubjektív. Viszont az anti-3D dolog rohadt szimpatikus Nolan-től. Én ott leszek a moziban, amikor jön a film. :) (Ahogy a Dark Knight-nál is)

 7. A cím tetszik.
  Az viszont nagyon elszomorít, hogy Two Face nem tér vissza, ahogy Riddle kiesése is a lehetséges főgonoszok közül. Többi karakterben nem érzek annyi erőt, hogy építeni lehessen rájuk egy, a 2. részhez felérő lezárást.

 8. Kérdés inkább az, hogy Nolan megint egy akkora színészi teljesítményt fog-e elénk tenni, mint amit Ledgerrel sikerült. Ugyanis Joker nélkül a Dark knight, egy rohadt unalmas semmit mondó film lenne, remélem most jobbat fog alkotni.

 9. És abba belegondoltatok már hogy mivel Nolan le akarja zárni a történetet az akár Batman halálval is végződhet,a képregényben már meghalt,és csak így tudom elképzelni a befejezést,hiszen ha Batman él akkor a fanatizmusa miatt úgysem tudja feladni a harcát és tovább küzd a bűn ellen.

 10. “Joker nélkül a Dark knight, egy rohadt unalmas semmit mondó film lenne”

  Ez azért nem így van, max Ledger zseniális játéka sokat dobott hozzá.

 11. Nem sok gonosz karaktert tudok elképzelni Nolan Batmanjében. Női vonalon Talia, Ra’s Al Ghul lánya elég korrekt lenne! Férfi téren meg Black Mask vagy Hush lenne a legjobb. De az lenne a legjobb, ha Nolna olyannal lepne meg, amire egyáltalán nem számítok :)

 12. Sose olvastam, de minden idők egyik legszinvonalasabb képregényének tartják a The Dark Knight Returns -öt. Lehet hogy Nolanék ezt a sztorit veszik alapul (a TDKR végülis a Rises-al megmaradt:))
  Szerintem az a legnagyobb kérdés, hogy túlmenően az antagonist kérdésen, ami persze fontos – az hogy mi újat tud nyújtani ez a film, ami egyúttal a lezárása is lesz a történetnek.
  A Dark Knight Returns-ben egy idős Batman/Bruce Wayne jelenik meg, aki már talán szenilis is és múltbeli démonjaival küzd, majd újra felölti az álarcot egy végső összecsapásra.
  Persze kizárt, hogy Bale-t megöregítsék, vagy lecseréljék mondjuk Eatwoodra, valószínű hogy a TDK és a TDKR között nem fog sok idő eltelni (már csak azért is kizárt a Returns feldolgozása, mert abban már Alfred és Gordon is halottak többek között).
  De azért nem hiszem, hogy Nolanék egy egyszerű Dark Knight 2-t akarnak, és azt se, hogy Jedi visszatér szerű abszolút happy end lesz a vége.
  Szóval izgalmas. Én biztos ott leszek a moziban.
  (Remélem behozzák hozzánk IMAX-ba is, szép lenne)

 13. magyar címnek:

  Batman: Végjáték

  jocibmx:
  Én belwgondoltam.
  Jópár hónapja már le is írtam az általam lehetségesnek tartott esetleges lezárásokat.

  1. Batman az utolsó nagy harcban meghal és kiderül, hogy ki is volt Gotham hőse valójában.
  2. Batman életben marad és kiderül, hogy ki is volt Gotham hőse valójában.
  3. Batman nem hal meg, utoljára még győz a gonosz ellen, de valami külső oknál fogva (megismer mondjuk egy lányt, aki miatt érdemes…) végleg szegre akasztja a denevérmaszkot…

  Én ezeket tartom lehetségesnek.
  Amúgy lehetséges ellenségként még mindíg Red Hood-ot tartom a legreálisabbnak, aki nyakon tudná párszor b@szkodni kedvenc bőregerünket… :D

 14. scripter:

  TDKR-t én sem hiszem, hogy meghúznák.
  Nem lenne reális, akkorát ugrani az időben.
  Azt max egy későbbi feldolgozásban tudom elképzelni, mindjuk visszatérve a gyökerekhez, Michael Keaton-el a főszerepben… ;)
  Ő már játszotta Batmant, bajsza is van és elég öreg az időskori Brice Wayne-hez, egyszóval tökéletes választás lenne arra a szerepre… :)

 15. origon ezeket dobták fel címként “A sötét lovag ébredése vagy A sötét lovag felemelkedése”

 16. hát “A sötét lovag ébredése” nekem nem igazán jön be.
  Az valahogy inkább egy elsőrészhez illene, mint pont egy utolsóhoz…
  “A sötét lovag felemelkedése” meg inkább egy második (ha trilógiáról beszélünk) részhez passzolna.
  A 3. egyben egy lezáró részhez valami más illene szerintem.
  Szerintem, amit előző hsz-ben írtam a Végjáték, az nem lenne rossz.
  Vagy valami hasonló.
  De mindenképpen sugallja, hogy na gyerekek, ennek itt a vége, ez az utolsó rész, itt most minden kiderül, pont kerül az i-re…
  Értitek mire gondolok.

 17. nem úgy volt, hogy New Orleansban forgatnak/terveznek forgatni, és akkor Killer Croc lesz a főgonosz?

 18. [hagyd már az imdb adatot, minden eddig pletykát megírtam, sehol sem az volt amit emlegetsz + userek írják az imdbt is, már mondtam rengetegszer, hogy sok év múlva elkészlő filmnél felesleges arra alapozni bármit. Köszi – a szerk.]

 19. KÉPREGÉNY SPOILEREK

  Bokesz: Red Hood szerintem egyáltalán nem jöhet szóba, lévén ő a második Robin, tehát elsőnek Kéne egy Dick Grayson féle Robin, akivel együtt dolgozik jó ideig Batman,majd Jön Jason Todd aki végül “meghal” évekre eltünik majd visszatér Red Hoodként,…ráadásul az Első Red Hood az elvileg Joker volt még a megbolondulása előtt és te kinézed A Ledgeres Jokerből hogy egy vörös vödörrel a fején járkált Gothamben…esélytelen.

 20. jocibmx:
  Nem kizárt.
  Ha láttad a BATMAN: UNDER THE RED HOOD-ot, akkor emlékezhet, hogy Joker megemlíti, ő is volt egyszer Red Hood, de az évek során sokan, sokféle formában “alakították” a vörös sisakos gengsztert…
  Tehát simán behozhatnák Red Hood karakterét, kicsit átírva a történetet.
  Eddigsem kizárólag, szorosan a képregényekhez ragaszkodtak szerintem.

 21. jocibmx: Ez a Batman meghal csak annyira történt meg mint bármelyik halál a képregények világában, él az. :)

  Killer Croc irreális, túlságosan, abban akis animében ami volt a Sötét lvaghoz egynek elment, de nem hiszem hogy ennyire el akarna krugaszkdoni fantázia terén hogy tényleg egy monszter szerű lényt hozzanak be a történetbe.

 22. KÉPREGÉNY SPOILEREK, LÉGYSZÍVES JELÖLJÉTEK MÁR

  Bokesz:
  Igen nem ragaszkodtak hozzá teljesen, és nem is kell de a Robinok sorrendjének megváltoztatása szerintem túl sok lenne már. És elvileg Jokernek szét kéne vernie Jason-t egy feszítővassal ahogy az Under the red hood-ban is volt de elvileg Joker dutyiban ül a második rész óta plusz Batmanek még nem volt segítője.

 23. scripter: A TDKR-ben Batman 50 fölött van, rögtön itt kezdünk, szóval ide felesleges is szóbahozni, tuti semmi köze nem lesz ehhez a filmhez. Na meg Superman sem fog feltűnni, szemben a képregénnyel :D

 24. blady: én is a felemelkedést dobtam volna fel, de annyit számít a véleményem mint az origójé, semmit, a forgalmazó fog dönteni.

 25. jocibox:
  én egy szóval sem mondtam, hogy Jason Todd legyen Red Hood, mint az animációs filmben…
  Amint Joker említett ő is játszotta Red Hoodot, és utána még sokan mások…
  Tehát lehetne akár egy teljesen ismeretlen név is Red Hoodként…
  Érted mire gondolok…
  Nem kell ide feltétlenül Joker, vagy Robin…
  Max egy utalás rá Red Hood-tól, hogy egyszer Jokeren is volt egy hasonló jelmez…
  Mondjuk egy Batman-Red Hood “ütközetben”…

 26. Human:
  Superman ne is tűnjön fel (még önálló filmben sem), amíg nem akad egy igazi színész, aki hitelesen eltudja játszani. :D
  (nem Brandon gyerekre gondolok… :D)

 27. Bokesz:
  Jó ezen nem fogunk összeveszni :D
  Azt viszont fenntartom hogy a végén ha tényleg le akarják zárni a sztorit akkor Batman meg fog halni. Más befejezést nem igazán tudok elképzelni, ha életben marad akkor úgyis folytatja a harcot. Egy nőért pl szerintem nem hagyná fel a kettős életet.

 28. bokesz: nem azt mondtam, hogy tűnjön fel, csak a TDKR-ben feltűnik, szóval ide nagyon nem illik annak a képregénynek az említése, mert Nolan filmben tuti nem fog.

 29. Kicsit bölcsen fog hangzani, meg szentimentálisan, de ha akad egy nő, akit igazán szeretsz, és ő viszont szeret, akkor bármit képes vagy érte feladni.
  Ha ez nem így van, akkor azon kell elgondolkodni, hogy vajon tényleg szeretitek-e egymást… ;)
  De amúgy én is azt a lezárást tartom a legreálisabbnak…

 30. az inception alapján simán ynitott vég lesz. Batman leterítve fekszik, mindenki gondolja tovább magának.

 31. Human: úúúú erre még nem is gondoltam de tényleg baromi jó lenne. az inception végén még a hideg is kirázott :D

 32. Címnek esetleg A sötét lovag diadala? A ‘felemelkedik’ nagyon körülményes. (A javaslatomat persze kizárná egy nyitott befejezés, de nagyon kétlem, hogy a Sötét Lovag nem fog diadalmaskodni…)

 33. hátha nem is hős szerelmes, de lehetne egy szerlems hős… ;)
  Ja bocs, “ő nem hős”.
  “Hanem egy néma őr, éber védelmező…”
  “Egy sötét lovag” :)
  De ettől függetlenül simán eltudom képzelni azt is, hogy egy nő miatt abbahagyja.
  Márcsak azért, mert van egy kommandós ismerősöm, aki azt mondta, hogy amíg bírja ezt fogja csinálni.
  Aha.
  Egészen addig csinálta, amíg megnem ismerte a feleségét.
  Nemsokkal a megismerkedésük után kilppett a kommandóból mondván, hogy megtalálta azt, aki miatt érdemes.
  Tehát ilyen alapon Batmanről is eltudom képzelni… ;)

 34. Ha engem kérdeznének, Jokernek vissza kéne térnie Depp alakításában rövid szerepig (működött a csere a parnassusban is, egyébként más oscar díjas szerepeket is váltottak már úgy, hogy jól sült el, gondoljunk csak a brando-deniro cserére a keresztapákban), és az egyik szereplőnek harley quinnek kéne lennie, sztem erre lgalkalmasabb jolie (a cinema is ezt írta annak idején, és sztem is hatalmas ötlet lenne, meg ez az új arkham asylum game-es quinn is emlékesztet jolie-ra, igazi femme fatale lehetne). no meg egy másik gonosz (pingvinnek örülnék, vagy hushnak), de akkor quinnel kapcsolódna az előző részhez. mint a madárijesztő a dark knightban.

 35. TOVÁBBRA IS KÉPREGÉNY SPOILEREK

  robin biztos nem jöhet be a képbe? mert akkor potenciális lezárás lehetne a nightwing szál -> film végén meghal bruce wayne, dick grayson lesz az új batman. bár ezt egy filmbe belezsúfolni sok lenne.

 36. human: igazad van, a returns képregény nagyon más pályán mozog, mint az eddig filmek. (nagyon kilóg a többi képregény közül is) DE ad egy alkalmas befejezésre lehetőséget. Természetesen nem Superman ellen fog harcolni Batman.
  Nolan a TDK-val letett az asztalra egy kerek egész történetet. A Begins után nyílvánvaló volt, hogy lesz folytatás. Mondták is, hogy az első rész csak ráhangolódás volt az igazi batman film, ami epikussá formálja a történetet az a TDK lesz. Az is lett. A TDK után viszont semmi, még az is csak pár hete lett biztos, hogy Nolan rendezi. A tesó előállt egy sztorival, ami megtetszett neki és most az öccse forgatókönyvének a befejezésén dolgozik, vagy átírásán.
  Szóval annyi, hogy nem igazán gondolkodtak egyértelmű, előre eltervezett folytatásban, mivel nem nagyon van hova folytatni, főleg ha el akarják kerülni az önismétlést.
  Nagyon inog ez a meglátásom tudom, csupán csak fantáziálok, hogy merre akarhatják folytatni/befejezni a filmet. De a cím azért talán-talán sugalhat valamit, Nolannél egyébként is fontosak a filmcímek (nemcsak egy Revange of the Fallen.. nem tudommi). És ha a Rises-ból analogizálunk a Returnsre az nem biztos, hogy túl erőltetett, szerintem. Hisz adhattak volna egy valamivel azért jobban hangzó címet mondjuk a Legend of the Knight/Batman vagy akármit – ami következhetett volna a Beginsben elhangzó jóslatból, hogy “Ön legendává válhat Mr. Wayne”.
  Az előző filmek úgy tudom merítettek a képregényekből: Year One, The Killing Joke – de persze csak merítettek, nem egy Sin City szerű filmképregények voltak.
  Szóval arra gondoltam, hogy talán átemelnek valamennyit a Returnsból ezúttal akármennyire is meredeken hangzik. De ami a lényeg: azt tudjuk, hogy a Nolan tesóknak nem kell fantáziáért a szomszédba menniük. Lehetne mondjuk egy több szálon futó cselekmény (ehhez úgyis nagyon értenek) mondjuk párhuzamosan látnák egy idős színész megformálásában Bruce Wayne szenilis végnapjait és a TDK közvetlen folytatását a már megismert szereplőkkel aztán egy sötét, nyomasztó Nolan-es fináléban a két szál összeérne :)
  Na jó biztos jó film lesz, abbahagyom már így is elszálltam :D

 37. Ha Hugo Strange (nem rossz, nem rossz és beleillik a relista remake-be) akkor egyértelműen Ben Kingsley. EGY AZ EGYBEN UGYANÚGY NÉZ KI A PALI!!!! keressetek rá!

 38. scripter: jó, de olvastad te a returnst? Mármint jó üres elméletet gyártasz anélkül, de jelenleg annyit meríthetnek max, hogy vigilante nélkül Gotham megint elkanászodik, mindenki Batman visszatérését várja a jó oldalon. Ezen kívül nem sok illik a jelenlegi filmtrilógiára. A Year one és batman begins között sokkal több hasonlóság van, de a TDKR-ből közel sem lehet annyit átvenni.

 39. sztem meg betmen szavazásra dobja majd gotham lakói között, hogy most folytassa-e vagy sem.
  A cím meg borzalmas sztem.

 40. Nem hinném, hogy a film Batman halálával záródna mivel a stúdio Nolan nélkül is folytatni akarja a sorozatot, no meg a cím se nagyon utal erre.

  Black Mask-ot főgonosznak, mellé Hush vagy Strange. Bár egy nagyobb szereppel bíró Scarecrow vagy Ras visszatérése se lenne rossz!

 41. Nekem bejön a cím, véleményem szerint magasztos, a legjobb az lenne, ha magyarra le sem fordítanák. :)
  “A sötét lovag ébredése vagy A sötét lovag felemelkedése” c. nekem rendben lenne, ahogy az Origo is említi.
  Bízom Nolanben, mind story, mind szereplők, mind zene szintjén. Szóval nem aggódom és nem találgatok, helyette epekedve várom a végkifejletet. :)
  Azt követően pedig azt, hogy milyen újabb projektekbe fog Nolan, no az lesz csak az igazi móka. (:

 42. Nem tudom miért kell a kerek egész törétnetet úgy értelmezni, hogy teljesen lezárul az egész. pont, hogy Jokerrel lépték meg amit egy képregényfilm sem – Azt hiszem te és én örökké ezt fogjuk csinálni.
  Röhej hogy valaki azt gondolja majd megölik vagy nem is tudom. Felemelkedik Gotham örök érvényű őrzőjévé.
  Rémes ez a sok vad, kusza, alaptalan elmélet. Pláne TDKR-t említeni, hogy majd abból átvesznek. UGYANMÁR

 43. Daprince: a Nolan része lezárul akkor is. Ahogy lezárulnak a főbb sztorik a képregényben is, hogy induljon újabb. Már a jobbakban.

 44. human: te most jártál a jovőben, vagy mi? olyan meggyőződéssel oltod le az elméleteket gyártó embereket, mintha ismernéd az egész filmet. Azt ne felejtsd el, hogy bizony te is csak elméleteket gyártasz, semmi más. Amit te írsz, az is ugyanolyan spekuláció, mint a tobbieké, max. nem annyira elrugaszkodott.

  Amúgy tartom magam az előző állításomhoz. Cím, főgonosz tokmin1. A sztori legyen jó.

 45. speedle: olvastam a Dark Knight Returnst és láttam az eddigi Nolan filmeket, ezt a két ismeretet összerakva arra jutottam, hogy nem illenek össze. Nem jártam a jövőben, következtettem, ahogy mondod. Nem oltásnak szántam, csak felhoztam ellenérveket, ahogy egy vitában történik.

  És ne tudd meg, a TDKR-t baromira megnézném filmen (most fanboykodom picit:), pl Sly-jal, de ez nem tartozik ide ha a következő Batman filmről beszélünk, mert erre jelenleg nincs sok esély. Esetleg Synder vonalán majd talán, sok év múlva, ha jó Superman filmet csinál most.

 46. Nem értem ezt a sok találgatást.

  Egyrészt, a TDKRetruns és a valamilyen Halloween anyagokból gyurta össze Nolan a Sötét lovagot, tehát nem hiszem, hogy arra fogja alapozni, hogy ugrunk 50 évet, nonszensz.

  Másrészt, Nolan nem a karakterekből indul ki, hanem megtalálja azt a sztorit, amit a legjobb karakterek tudnak árnyalni. Így lett a TDK a “Ki a hős?”-kérdésköre, amiben egy Kétarc, egy “Because he’s not a hero” Batman és egy eszement Joker rángatja egymás idegeit. Ha jól emlékszem mondta is, hogy a Returns olvasása közben felmerült benne, hogy milyen jó gondolat az, hogy valójában Batman vonzza a bűnt Gotham-be és erre akart építeni.

  Eddig talán a legizgalmasabb bulvárgondolat a kiöregedett vamp Macskanő, akit Cher adna elő. De ez is csak egy pletyka.

  Hallgassatok Nolan bácsira, osz’ várjatok.

 47. Szerintem semmiféle lezárás nem lesz, vagy legalábbis nem tudom mire gondoltok itt néhányan a lezárás alatt? Lesz egy harmadik rész, hogy trilógiává nője ki magát a Nolan-féle Batman sorozat, de csak úgy lesz vége, mint ahogyan vége lett az előző kettőnek is. Egy film vége lesz, nem pedig egy sorozaté. Mert hogyan is lehetne lezárni egy ilyen sorozatot? Úgy hogy meghal Batman (semmiképp)? Vagy úgy hogy, lenyom minden ellent, majd rájön, hogy nincs szükség többé rá és szögre akasztja a jelmezt (ez meg baromság)? Bárhogy is lesz, véglegesen nem lehet lezárni egy ilyen történetet, a folytatás lehetősége mindig benne lesz, benne kell hogy legyen, max Nolan nem fog rendezni többet (de lehet jegelni fogják úgy általában az egész Batmant ezután). Magának a karakternek nem lehet, hogy vége legyen, nem is feltétlenül a filmsorozatnak…
  Én egyébként annak örülnék, ha ebben a 3. részben Batman végre rájönne, hogy puhapöcsösséggel nem megy semmire – és mivel már úgy is körözni fogják Dent megöléséért, meg persze lelkileg is ki van, amiért Joker megölte a csajt – bekeményítene egy kicsit és nem foglalkozna azzal, hogy nehogy véletlenül is meghaljon valaki, akivel összaekad. Magyarán hulljanak szépen a ráküldött gonosz arcok és a verekedésekre és az eszközhasználatra is rágyúrhatnának egy kicsit. Szerintem ebben a 3. részben kellene kiteljesednie teljes figurává ennek a Batman karakternek.

 48. Még három gondolat.

  Akkor lehet szerintem igazán fasza az Batman 3, ha olyan színészt tudnak szerződtetni, aki hasonló módszerrel dolgozik, mint anno Ledger. Ha igaz az urban legend, 1 hónapra kivett egy motelszobát Londonban és elkezdett úgy élni, mint Joker, naplót írt és a tükör előtt kísérletezett új manírokkal. Nem tudom ki ennyire profi a szakmájában, de ha valami nagyot akarnak dobbantani, kelleni fog egy ilyen ember a csapatba.

  Ez az egész Harley Quinn hype mennyire alaptalan? A figura egy vicc, semmi szerepe nincs, az is vállalhatatlan ruhában. Csak azért, mert olyan “jokeres” még nem kell éltetni egy ilyen jelentéktelen kislányt, biztosra veszem, hogy semmi nem lesz belőle. Egyszerűen nem e világi.

  Valahogy bevett szokás a trilógiák 3. részét vagy nagyon sötétre, vagy nagyon másvilágira (Back to the future, Karib-tenger, SW) csinálni, én nagyon kiváncsi vagyok Nolan merre fogja mindezt vinni.

 49. Cooper: Ha Batman embereket kezdene ölni azzal pont nem lenne teljes a karakter, miután erre nagy hangsúlyt fektet. Pont ez az oltás Batman-ben. Van benne egy morális fölény és nem öl.

 50. dudee: ebből a szempontból épp ezért tetszett jobban a Tim Bruton féle, mert abban nem nagyon boncolgattak semmi morálist kérdést. Aki elhullott, az elhullott és ennyi. Egy ilyen Batman jellegű bosszúálló, igazságosztó karakterben jobban benne van ez, mint az, hogy arra ügyeljen, hogy nehogy meghaljon valaki a kezei által. Egy ilyen világban egy igazán kemény (akár elmebeteg) bűnöző nem fog jó útra térni néhány pofontól és bekakilni sem fog tőle. Szerintem ez a “nem ölök dolog” öli meg a Nolan féle Batman-ben a realitást.

 51. Batman nem ölhet,aki azt hiszi hogy ölhet az még egy Batman képregényt sem olvasott ami szerintem nem ártana ha már Batman film körül okoskodunk.

 52. Coper: Ez igaz, de Burton Batman-je nem is volt igazán hű a képregényhez. Értem amit mondasz, de ez fontos aspektusa a karakternek és persze nem egyszer körbejárták már ezt, ami “jó” konfliktusokat is szült. (pl.: miért nem öli már meg Batman a Jokert)

 53. Pont ezért is marad betmen mindig is csak egy comic-film (nem öl? stb.) és nem több, lehet lecserélni gothamot chigaróra, kütyüket, kocsit, ruhát reális-ra, enemyket reális-ra, ha az egész “hős” cselekedetei, viselkedése és a film szereplőinek nem reálisak a cselekedetei, ezért marad meseszerű és comic-film, ami nem baj de nem lesz több semmivel egy pókemeber vagy x-men filmtől.
  Remélem Nolan a képi világ mellett, most már a sztorit is meri “darkossá”, drámaivá és mellbevágóvá tenni (Memento, Prestige). Bár gigaköltségvetésnél sztem ez kizárva.(Eredet, TDK)

 54. Hát én egy Hush és Mr. Zsasz kombónak örülnék Batman ellenfeleiként. Jokert csak így tudná überelni szerintem.

 55. Befejező rész?
  Azthittem, hogy egy 60 vagy több éven át sikeres képregényből nem csak ennyit ragadnak ki, hanem h lesz még több része is…
  Bár lehet h most megint abbamarad a történet egy ideig, aztán 5 év múlva megint elkezdik…

 56. sandor8206: Azt azért szerintem te sem gondolod komolyan, hogy a Nolan féle Denevér nem komolyabb egy Raimi féle pókembernél.
  Amúgy meg Joker rendesen vagdosta a népet, más kérdés, hogy ezt elegánsan megoldották.(kamerán kívül) Az erőszak nagyon is jelen volt a filmben, de nem az arcodba tolják bele.

 57. dudee egy film nem attól lesz komoly vagy komolyabb mert sötétben játszódik vagy mert “erőszakosabb” (ami pl: nem is igaz itt).

 58. én arra értettem, amiből kiindult az egész. Batman nem öl, amíg Nolan rendezi a filmet, addig nem is fog, ez a legjellemzőbb ismérve, elvből teszi, pont. (pl ezért kapta el Jokert a TDK-ban, amikor zuhant le a házról)
  a sötétebb storyt meg nem értem teljesen, szvsz a TDK darkosabb, mint a Prestige, leszámítva a befejezést (Memento-t nem láttam). ha hozza a film az eddig kettő színvonalát elégedettek lehetünk, ha valahogy übereli is azokat, akkor meg öröm e bódottá

 59. Pont ez a lényeg, ilyen nincs hogy elvek-nincs az bűnöldöző aki látja mocskot, a sorozatgyilkosságokat és egy ravasz meghúzásával jobbá tudná tenni a “világot”, ne tenné meg (tehát most ne az öltönyös burokban felnőtt szabadságmániás prolikról beszélek) hanem aki mindennap benne van a s*arban (mondjuk amcsi zsaruk vagy “betmen”) és meg is úszhatnák (megjegyzem meg is teszik) csak comic-okban, ezért comic-film a TDK, Begins mert idealizált a karakter, Prestige meg ugyanúgy “fantasy” a karakterei még is emberiek, esendőek, bosszúszomjasak, “ROSSZAK”!
  DE most feleslegesen OFF-olunk ezen, tök lényegtelen. Kinek mi amúgy!
  DE a cím borzalmas, még ha helytálló is lesz majd a filmben, hisz betmen “felemelkedik”. TDK még “gratuláltam”, hogy nem betmen címmel akarják eladni a filmet, hanem végre a sok erőltet cím kitalálson kívül kitaláltak, bevállaltak valami újat. Erre most meg simán rájátszanak a TDK hatalmas sikerére, mintha ki lett volna kötve, hogy DK kötelező szerepelnie s hozzá kellett rakni valamit és jöttek az ilyenkor kötelező jól hangzó szavak ami folytatásos filmcímekből kihagyhatatlanok, revenge, return vagy rise. Ettől már csak a Rise of the DK lett volna nevetségesebb, legalább azt nem lőtték el.

 60. sandor8206: Batman nem a világot akarja jobbá tenni, hanem az embereket. Nagy különbség. Ez az oka annak, hogy nem öl.

 61. sandor8206

  Nekem eleg darkos volt, mikor Joker a TDK kozepen elve felgyujtotta Laut, pedig a kep nem volt valami sotet. Meresz egy PG13 filmben, megha nem is mutattak elesben.

 62. én csak annyit írnék most ide (Cooper írására válaszolva), hogy Batman egyik jellemzője, hogy soha sem öl. Mindig csak elfogja a bűnözőket (pl Jokert), de sosem öli meg őket, csak az Arkham Asylum-ba záratja őket. Ez nála nagyon fontos dolog! Azért nem használ pl lőfegyvert, mert az a szülei halálára emlékezteti őt.
  A Justice League egyik epizódjában piszok jól eltaláltak egy ilyen részt. Valami szellem-szuperhős megszállta Batmant és lelőtte az ellent, hogy Wonder Woman-t megmentse. MIkor a szellem kiszállt Batman-ből Batman kiáltott egyet, hogy: Neee! Nem akartam! A többiek nem tudták megvígasztalni.

 63. Szerintem is az A sötét lovag felemelkedése nem rossz cím, csak nem utolsó résznek. Bár nem biztos hogy ez az utolsó. Én legalább is szerettem volna még egy-két batman-t, mert a régihez képest ez szerintem sokkal jobb. És amúgy is még nagyon sok ellenfelet nem használtak ki. Még folytatódnia kell.
  Amúgy nem hiszem hogy Killer Croc lenne a főgonosz, mert hasonlóan Mr. Freeze-hez semmibe vetné az eddigi két film realitását

 64. Ja bocs most nézem ez mikori. DE át néztem egy másikba amiben már kiraktad Bane-t. Más nincs? So, mint Begins-ben egyszerre két gonosz (madárijesztő, Rhaz), vagy mint tdk-ban (Joker és Two-face.) Csak az az állat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.