Terhes társaság (Due Date)

Megmondom mi az a baj, ami erőteljesen levesz a Due Date élvezeti értékéből: nagyon erőltetetten vannak egy kocsiba kényszerítve a főszereplők. Nem azt mondom, hogy rossz a film, hiszen az egyáltalán nem lenne igaz, csak a rengeteg közöttük lévő súrlódás nincs rendesen megalapozva. Újra kéne nézni a Steve Martinos változatot, hogy abban miképp oldották meg pontosan.

Due Date képek, főszereplők főleg

A Terhes társaság a roadmovie mivolta miatt rögtön előnnyel indult. Amerikában kocsiznak több ezer kilométert, mert a Downey által alakított karakter felesége szülni fog. Miért nem repül az asszonyhoz? Hát mert Galifianakis elintézi neki, hogy tiltólistára kerüljön, ezért a légi közlekedés ugrik. Nem mondom el hogy kerülnek egy kocsiba, mivel ezt a trailerek is elrejtették, de erőtlen sajnos. Aztán nincs gond vele csak el kell felejteni az első negyed órát. Az úton már érkeznek a poénok, legfeljebb annyi a baj, hogy a többség már tiszteletét tette az előzetesben, de még így is lehet rajtuk röhögni azért.

Igazából egy dolog emeli ezt a társaságot az átlag fölé: a társaság. Haha, ez nagyon gáz volt. Akkor lássuk inkább úgy, hogy csak Downey Jr. és Galifianakis miatt nem csalódsz, nélkülük nagyon csúnya lenne a végeredmény. Rengeteg poén ül, pár undorítón meg még a mozi többi része is tudott hangosan nevetni. Bizony, az alpári humorral sem spóroltak, de ezt már ott tudtuk, amikor mutatták a rejszoló kutyát az előzetesben.

Due Date képek, főszereplők főleg

Természetesen átmegy érzelgésbe a vége felé, hiszen az kötelezőnek mondható, de nem a vérgagyi fajta, hanem pont annyira kész az is, hogy ne legyen ciki. Az út vége felé elkövetett törvénysértések viszont már átlépték a határt, ez egy kicsit csökkentette az élvezetet. A kezdésben és a befejezésben vérzik a Due Date, de közte meg ott a McRib, csöpög a szósz. Ez csak egy dolgot jelenthet.

Terhes társaság értékelés

Azt hiszem “csak” 7/10. Lehetett volna jobb, de így is jó pár olyan mozzanat akadt, amikor hangosan röhögtem a moziban. Nekem nem hozta a Másnaposok szintjét, pedig akaratlanul is ahhoz hasonlítja az ember, hiszen agyba-főbe kapta a reklámokban az infót, hogy a rendezőjétől.

28 hozzászólás a “Terhes társaság (Due Date)” bejegyzéshez

 1. hátha nincs benne Downey Jr. szerintem röhögés nélkül végigülöm, ígyis 1 kezemen megtudom számolni hányszor nevettem rajta és ami mégrosszabb ugyanennyi szomorú rész is volt, ami egy vígjátéknál elég rossz arány.

 2. Olyan kár, hogy nagyon megoszlanak a vélemények a filmmel, máshol nagyon le van húzva, valaki szerint jobb, mint a másnaposok, nem tudom így eldönteni, hogy megnézzem-e moziban vagy ne :(

 3. ezt nem értem, nagyon sok filmnél megoszlanak a vélemények. Mivel ez vígjáték, így még jobban, hiszen a humor még egyedibb megítélés.

 4. Horcsog: Nézős, egyértelműen. Ha nem hasonlítgatod a Másnaposokhoz, akkor nagyon jó. Bár tény, hogy RDJ viszi a pálmát :)

  Nem tudom, nekem bőven tetszett annyira, hogy meg akarjam nézni újra. Meg újra. Szóval értitek.

 5. Galifianakis hanja ki? Mert a trailerben nekem úgy tűnt, hogy nem az aki a Másnaposokban volt.

 6. amióta nem nézek előzeteseket, minden film legalább 1 ponttal jobbat kap a képzeletbeli skáláimon :)

  a kritikával egyetértek, de látszott a filmen, h minek készül, nem vártam többet tőle, és ezért nem csalódtam :)

 7. SPOILEREK

  Nekem pont az eleje tetszett a legjobban. Jó poénok voltak, egy kis bombás terroristás intertextualitás érthetően a másnaposokra, és érthetetlenül az apádra ütökre.
  Azt ugye meg kellett magyarázni, h miért nem utaznak géppel, de jobb, hogy a magyarázat nem tartott tovább (esetleg értelmesebben kidolgozva), mert csak rontotta volna a hangulatot, és a játékidő is nőttön nőtt volna. A lényeg nem ezen van, de az eleje is abszolút bevállalható, ide tudták benyomn az összes önfeledt poént. Úgy meg ugye nem magyarázhatták, mint mondjuk az Éjszakai rohanásban (bár így is nagy hasonlóság van a kettő között).
  Nincs mg benne a road moviek nagy hibája, hogy nincs egyben a film, mert nagyon egyben van.
  És sztem a vége is találó, hiszen a fehér embernek fekete gyerek születik poént teljesen új megvilágításba helyezi.
  Érdekes, Galifianakis a drámai részeknél is nagyon ott van, eszméletlenül tehetséges.
  Nekem 9/10, az emberek nagy része, pedig azért húzza le, mert nagyon hasonlított a Másnaposokra, tobzódott a sivatagos jelenetekben mindkettő. Közben nem más ez, mint egy jó, találó folytatás. Igen, mert ez a másnaposok igazi folytatása. Ha így nézi az ember, rögtön másként látja a helyzetet. Todd Philips tudta, mit kell kihagyni, és mi kell bele, ezért is keményített egy olyan nagyágyúval, mint Downey. Mivel sajnos tényleg lesz folytatása a Másnaposoknak, ami valószínűleg erőltetett lesz, sokkal jobban, mint ez, de remélem, hogy Todd Philips észhez tér, és csinál majd még egy-két ilyen vígjátékok gyöngyszemét, aminek az egyik karaktere Zach Galifianakis lesz.
  És bár lehet, hogy ez a duó sosem lesz olyan erős és művészi, mint mondjuk a Scorsese-De Niro páros, lehet, hogy vígjátéktörténelmet fognak írni, és első számú szórakoztatása lesz a nyári blockbustereknek. Őszintén szólva jobban örülnék ennek, mint az aktuális fantasyszéria folytaatásának.

 8. A vegyes kritikáknak hála, próbáltam elvonatkoztatni a másnaposoktól, így jól szórakoztam. Voltak benne ütős poénok, de eleve végigvigyorgós az egész. Dráma rész nem zavaró. Galifianakis ha nem csinált volna semmit, csak kussolt volna a kocsiban, akkor is röhögtem volna rajta. Elképesztően nagy fazon. Downey-nak jól állt a kissé idegbeteg szerep.
  8\10-re értékelném. Még több ilyen vígjátékot kérünk!

 9. Hasonló véleményen vagyok én is. Nem egy fergeteges vígjáték, amit sokszor újranézzek majd, de nem bántam meg a mozit. A film legnagyobb erénye a két főszereplő játéka, Downey és Galifianakis nélkül valószínűleg kevesebbet ért volna. A rendezéssel különösebb gond nem akadt (például: a Hey You-s füves jelenet baromi jóra sikerült), a film jó ütemben zajlik. A film hibái inkább a forgatókönyvből eredeztethetőek. Túlságosan követi a bevált road-movies sablonokat, ezért kiszámíthatóak a poénok és a film menete, az eleje pedig egy kissé erőltetett.

  De összességében egy nézést bőven megért.

  6,5/10

 10. Lehet lincselni, de nekem nsgyon nem tetszett. Az egy dolog, hogy egyszer már bevált ez a roadmovie Zack Galfianakis-szal megszórva, de hogy csináljanak egy majdnem ugyanilyet más szereplőkkel, és kis változtatásokkal az nem gyere be. Downey karaktere ígéretes volt, de úgy agyoncsapták, hogy sírni kellett. Bocs.

 11. RDJ karaktere annyira jó…lehetett volna, de egyáltalán nem jött át, h ő egy könnyen dühbeguruló személyiség, akinek minden megszólalás előtt 10-ig kéne számolnia… amikor dühbe jött, totál jogos volt, szvsz.
  Galafianakis meg 80%-ban hozta, amit várhatunk tőle, egyetlen meglepetést a kissé drámaibb pillanatai hozták… hihető volt. Amúgy meg semmi új… de így is ütött.

  legjobb jelenet, mikor RDJ gyereket fegyelmez… awesum.

  nem bántam meg a jegyet, főleg, mert ingyen volt, de akkor sem tudnék 6,5-7-nél jobbat adni. De ugye, ez totál szubjektív, számomra ennyit nyújtott ez a movie.

 12. előzőekkel értenék egyet;
  rdj szerintem jó volt, galfianakis karaktere nagyon idegesítő volt számomra meg a konfliktusok amikbe keveredtek, amúgy jó ha kétszer nevettem a film alatt, felejtős film

 13. rossz volt :( pedig basszus több hónapot vártam erre a filmre, az előzetesén sírva röhögtem a moziban erre pááááfff… összesen 2x nevettem fel hangosan, a többi poénnál max mosolyra futotta, arra sem nagyon.
  nálam csak 3/10 és borzasztóan sajnálom, hogy pénzt adtam ki rá

 14. Szerintem is elég laposra sikeredett, volt benne 1-2 rész ami poénos volt, de sokkal több nem.
  6/10

 15. Hááát nem tudom kinek vicces ez a film?
  Addig néztem, hogy megállnak füvet venni, de nem bírtam tovább. Eddig egyetlen vicces jelenet sem volt, pedig én szeretem a szatírát, az abszurd, a fekete, a morbid, a trágár humort, az altesti vicceken is tudok nevetni ha az ül. Az idegesítően szánalmas “kisemberen” is jól szórakozok (Pl.: Office UK).
  De ez? Nem is értem.
  Nekem már a Másnaposok is csak egy erős közepes volt. Ez viszont még annyira sem humoros.
  Mivel a kritikák magasztalják, ha nem lesz más, folytatom, de egyelőre nem győzött meg.

 16. Nekem tetszett! Persze, sok benne az erőltetett poén meg sablon is néhol, de én még mindig tudok az ilyeneken röhögni. Számomra is 7/10

 17. Volt egykét erőltetett rész,de az erősen közepes,nyers,harsány másnaposoknál egyértelműen jobb volt.Mondjuk az innen-onnan összelopkodott poénok még viccesek is voltak,pedig szokott zavarni.Egy vígjátéknak feltétlenül jó,a színészek 2ponttal simán feltolják a filmet.
  Még annyi,hogy Humannak abban igazat adok,hogy az eleje meg a vége erősen netszes(az utsó 15perc elég izzadságszagú sajnos),de én azért jól éreztem magam a film nézése közben.
  6.5/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.