A Battle: Los Angeles előzetese

Végre megjött! Nem vagyok terhes? Ja nem az, hanem a los angeles-i csata előzetese. Akkora rendrakás lesz itt emberek, hogy betojás. Kötelező! Black Hawk Down stílusban veszik fel a harcot az idegenek ellen.

Jizz in you pants?

HD a nagyoknak.

57 hozzászólás a “A Battle: Los Angeles előzetese” bejegyzéshez

 1. Úgylátom sokkal realisztikusabb mint a skyline,és én konrétan ezt az inváziós mozit vártam jobban!a rendező négyedik filmje,remélem robbant vele szépen…:)hangulata is oda vág elég szépen,de az alienek mintha cyberek lennének…:)elég érdekes!na majd kiderül a teljes story nemsokára.

 2. Úgylátom sokkal realisztikusabb mint a skyline,és én konrétan ezt az inváziós mozit vártam jobban!a rendező négyedik filmje,remélem robbant vele szépen…:)hangulata is oda vág elég szépen,de az alienek mintha cyberek lennének…:)elég érdekes!na majd kiderül a teljes story nemsokára.

 3. Wow!
  Nagyon “jó” hangulata van a trailernek…
  Én is mintha valami robotszerű alieneket láttam volna, de majd meglátjuk, lehet, hogy az csak valami csatapáncél, a la Battletech.
  Nagyon várós!!!

 4. Nos mindenesetre csak egyet remélek ,hogy elkerülik a szokásos befejezést ,bár megint egy amerikai zászlós
  filmnek tűnik ez ,de azért várom szeretettel mivel a városi harc nálam bejövős és az alien invázió is tetszik (no meg azért vannak jó nagy bummok is ^^)Sajnos viszont ilyenből negatív hangvételűt ritkán látok .(bár az is lehet ,hogy túl szűk a filmes látóköröm és csak nem hallottam ilyenről ,de van belőle)
  . Nem azért mert annyira ki akarom írtani a világot csak épp az lenne az igazán realista befejezés.
  zene vajon saját lehet vagy egy előadóét vették be alá (ha valaki tudja akkor a nevet címet megírhatná előre is köszi)

 5. Kezdett tetszeni, erre pár képkockán felbukkant a film történetvivő szála is: anyuka, lánya…

 6. 11.11.11-ig már nem tudtak várni. Kell a pénz :)
  Miért nem Függetlenség Napja 2: Csata Los Angelesért a fílm címe. Goldblumot meg Smith-t is meghívhatták volna egy újabb ökörködésre :D

 7. Dregnarr1:

  Igen ez a másik amit rohadtul nem értek ,hogy miért erőltetik állandóan az efféle dolgokat.A civileket tereljék be szépen a pincékbe meg az óvóhelyekre ne legyenek már láb alatt.

 8. Mardred: nincs idejük beterelni 6 millió civilt mert olyan gyors a támadás? Nincs ennyi embernek hely? Azt nem értem minek ezen fennakadni.

 9. Igen elismerem ez utóbbi tényleg hülyeség azt viszont el kell ismerned ,hogy tényleg kihagyhatnák ezt a szálat ,szerintem csak hátráltatná az amúgy főbb és fontosabb események láncolatát.(Bár sajnos azzal a ténnyel is tisztában vagyok ,hogy valamilyen okból szükség van erre a mellékszálra, de pont az tenné különlegessé a filmet ha mondjuk nem egy civil és egy katonai csapat szempontjából , hanem mondjuk két katonai csapat vagy esetleg egy katonai csapat és a parancsnokság , vagy egy idegen látószögéből követhetnénk az eseményeket.)

  Ahogy nézem amúgy se nagyon fogják kímélni a civil lakosságot sem ott a tengerparton elég nagy robbanások vannak viszonylag nagy embertömegekben
  Jó film lesz ez és hangulatom is van hozzá meg is nézem iziben a Skyline trailerét kíváncsi vagyok az milyen

 10. Hagyjatok a francba a mellekszalakat. Meg azt sem tudjatok mi lesz a tortenet vagy hogy ki mennyit fog benne szerepelni. A trailer viszont jo es a film is varos.

 11. Szigorúan rendbe fog baszni mindent ez a film. Pff van aki a skyline-nal egy lapon említi ezt a filmet? (m)

 12. “vagy egy idegen látószögéből követhetnénk az eseményeket” –> Ebből kibaszott jó filmet lehetne csinálni!

 13. Ez az idegenes ötlet tényleg jó. Csak rengeteg helyen elbukhat.Pl. hogy hangzana h a főhős ciripel,makog (vagy mittudomén milyen hangot ad ki manapság egy ufó) és közbe meg feliratoznák?:D A skyline ehhez képest egy nekem egy zs kategóriás utánzat.

 14. Az idegenes ötlet továbbgondolva. Haditudosító lenne (mert miért is ne ) ,de akkor maradna az egykamerás megoldás sajnos (már akinek nekem általában tetszenek az ilyen megoldások) és ha már itt tartunk, egy fordítókészülék lehetne rajta vagy efféle és az egész egy amolyan történelmi visszatekintés lenne egy mondjuk 100 évvel ezelőttre egy emberi-rabszolga történelemórán (amolyan dokumentumfilm a leigázottak leszármazottjainak ,hogy miért is vannak ott ahol.)

  (ha ez már off kategóriába tartozik akkor abbahagyom)

 15. Jók ezek a robot szerű lények, gondolom az idegenek inkább gépeket küldenek harcba a köcsög emberek ellen, mit a csupasz kis szürke ványadt testüket:D

 16. Nem, nem kellenek civilek és nem kell anyuka mellékszál sem. A kutyát nem érdekli 6 millió civil (ami nem tudom honnan lett véve mert Los Angeles 10 millió feletti nagyváros), irtsák őket rendesen. Realista háborús filmet akarok űrlényekkel, ahol nem merül ki az invázió 2 nap alatt és rendesen odabasznak az emberiségnek, ahogy kell. Külön tetszik, hogy nem hiperfegyverekkel jönnek, amivel egész nagyvárosokat lehet megsemmisíteni 2 gombnyomással, hanem van légi erejük, csapatszállítók, gyalogság stb. És remélem a vége tényleg nem amerikai zászlós happy end bullshit lesz, hanem mondjuk evakuálni kell az észak-amerikai kontinenst Európába és a megmaradt haderőkkel be kell rendezkedniük védekezésre ( egy esetleges folytatást elővetítve).

 17. Scylia :)
  Remélem most lesz annyi szerencséje és megússza.

  A film meg az előzetese alapján jónak néz ki…listára került.

 18. “És remélem a vége tényleg nem amerikai zászlós happy end bullshit lesz, hanem mondjuk evakuálni kell az észak-amerikai kontinenst Európába és a megmaradt haderőkkel be kell rendezkedniük védekezésre ( egy esetleges folytatást elővetítve).”

  Európában is nyomulnak ám alien-ék, van egy jelenet a trailerben amikor Párizst mutatja a CNN….

 19. Ezt a filmet nagyon szeretni fogom (remélhetőleg).
  Kicsit messze van még , és nagyon-nagyon-nagyon várom…
  (kis kötözködés: happy end nagyon nem kéne…)
  (…hogy is tudnánk visszaverni egy ilyen támadást?…)

 20. “,de az alienek mintha cyberek lennének…:)”

  mintha az emberiség is a cyber világ felé mozdulna nem? ahogy fejlődik a technika is, egyre több területen alkalmazzák. még szép h bevonják a hadiiparba is =)

  és az idegenek akiknél adott a sokkal fejlettebb technika mint a filmben is, miért ne használnák fel? főleg egy invázióhoz? sokkal hatékonyabban lehet harcolni. idejönnének valami szakadt ruhában azzal nem sokra mennének =)

  pont erről volt valami film egyik nap.

  amúgy nagyon várós a film, iszonyat jó hangulata van, és a zenét is nagyon eltalálták a trailerhez.

  főleg ha valami nem éppen happy end-el érne véget… az lenne még a legjobb :P

 21. Számomra legvárósabb film! Kibeba*z*tt jó a trailer!!!
  Ismeri valaki a számot ami alatta szól?!

 22. Baromi nagy a feszültségkeltés, az elején pedig még gagyiba hajlott számomra a zene. Amúgy ha tényleg lenne egy ilyen támadás, és a csata elhúzódna 5 éven belül már nekünk is kb. cyberkatona lenne a minimum. A katonai fejlesztések mind háború idején durrannak be igazán: harci gázok, tankok, anyahajók, atombomba… csak a világháborúk.

 23. csöppp….csöpppp.csöpppp….

  Ja, bocs. Csak a nyálam a látott finomságok miatt :D Nyami :)

 24. Jól néz ki a dolog, elég várós lett a film.

  baleus
  Los Angeles város lakossága csak 4 millió. A hozzátartozó többi településsel együtt, pedig 17 millió.

  DM
  Az 50-es évek óta vannak inváziós filmek, szinte évente. Pl. az első világok harca 1953-ban készült.

 25. Kopiati, Baleus: Vagy az is lehet hogy az a robotszerű külső, egyfajta harci-páncél ruha, és pont abba vannak a kis dögök :) Az mi komoly lenne…

 26. Remélem azért szólni is fog valamiről és nem csak bumm-bumm és menekülünk (pl. Világok harca), CG ratyibb mint egy blockbusteré (fura Skyline-nál gáz itt meg jó) ocsó mindkető. Amúgy hangulatos teaser, ígéretesnek igérkezik. Várós

 27. Rendes: Láttam a trailert én is, vágom, hogy Párizsban is nyomulnak, de csak egy ötletet mondtam és közel sem biztos, hogy ha lenne egy ilyen invázió, akkor az napok alatt, minden országban sikerrel járna.

  vaszilij zajcev : “Los Angeles város lakossága csak 4 millió. A hozzátartozó többi településsel együtt, pedig 17 millió.”

  Ez most olyan, mintha azt mondtad volna, hogy Budapest lakossága 500 000, csak a külvárosokkal együtt éri el a kb 1,5-2 milliót. Los Angeles közigazgatási határain belül több, mint 10 millióan élnek, csupán ennyit állítottam. New York sem csak Manhattanból áll.

  sandor8206 “Remélem azért szólni is fog valamiről és nem csak bumm-bumm és menekülünk ”

  De mi a tökömről szólna egy inváziós, háborús film? Éppen az szúrta el nagyon sok film hangulatát, hogy felesleges és idegesítő drámázással vagy nagyotmondással akarták a játékidő felét megtölteni. Éppen ezeket a hibákat kerülte el az ID4 is, amit lehet utálni, de az egyik legszórakoztatóbb ilyen témájú film. A Világok Harcának a koncepciójával éppenséggel nem lett volna gond, sőt bizonyos momentumai kiemelkedőek, de szintén teletömték baromságokkal és túlságosan komolyan vette önmagát az idióta befejezéshez képest.

  Jönnek az idegenek, leteszik a gyalogságot és a tüzérséget a kisebb hajóikkal, becsatlakoznak a Rangerek és a Nemzeti Gárda néhány Chinookkal és mehet a csihi-puhi. A lakosság meg fusson, meneküljön a ..csába, mert Los Angelesben háború van (végre amerikai földön is).

  És az Isten szerelmére, ha a lakosság menekül a városból, akkor végre egyszer lássak olyan autópályás jelenetet is a menekülőkről, ahol a szembelévő sávokat is használják az elkotródásra. Befele úgyse megy a kutya sem, a rendőrség meg nem ilyenkor fog bírságolni.

 28. Baleus, pont pl: az ID4 szól valamiről, lehet gagyizni (sokak által), de van eleje, közepe, vége, átívelő sztorija, még ha gyengécske is.

 29. Sajnos azért egy alien invázió kb úgy nézne ki a valóságban, h ledobnak egy db vírust ami kiirt itt mindent, majd mikor mindenki meghalt lejönnek. Vagy ha fegyverrel támadnának akkor az szintén olyan megsemmisítő lenne mintha az USA hadserege az ókori rómát akarná lerohanni. Semmi esélyünk nem lenne.

 30. Én sem értem, hogy minek kellenek ide civilek? Pl. ez olyan, mintha a II. világháború partraszállás epizódjánál a legfontosabb egy német anya és lánya sorsa lenne… szlalomoznának a lövedékek közt, vagy mi a franc.
  Egy háborús filmbe nem kellenek civilek. Pont.
  Egyébként a filmajánló kellemesen felpörgette a pulzusomat. Akár holnap szaladnék a moziba megnézni.
  A 2012-ben hatalmasat csalódtam. Attól vártam valami katartikus zúzás élményt, de Emmerich túllőtt a célon, és a végén már a példa család haláláért rimánkodtam. Ritka egy ellenszenves bagázs volt. :-(
  Szóval eme idegen inváziós mozi az újabb reménységem zúzás témában.
  Csak az anyuka meg a kölke ne téblábolna a csatatéren…

 31. Talán épp azt akarják érzékeltetni, hogy ez nem sima háborús film, itt az idegenek célja a pusztítás és a totális háború. A filmkészítők célja pedig, hogy kondicionáljanak egy ilyen helyzetre, mint civilt.

 32. ne vicceljetek már, hogy a francba ne lennének benne civilek? ha nem csal a szemem itt kb. ki akarják pusztítani az emberiséget. nagyvárosokat támadnak. hogy az ördögbe ne lennének a filmben civilek?

  a skyline-nal meg felesleges hasonlítgatni, az egy matinéfilm, ez meg egy jó kis inváziós MŰ. :) szinte már érdemes egy mozijegyre.

 33. Nem értem néhány embert miért zavarja hogy “amerikai zászlós” egy film? Amcsik csinálják szponzorálják és az elsődleges célközönség az amcsi polgár, ezek után mit vártok hogy kínaik vagy oroszok mentik meg majd a kicsin bolygónkat. Amúgy nagyon váróm a filmet, mig a skyline popcorn movie-nak nézem (attól még jó lehet)ebben meg lesz dráma is szerintem komolyabb hangvitellel.

 34. Ű-ha! Valami minőségi ismét,mostanában látok jó trailereket, az uj Clint Eastwood film,Faster,a száguldó vonatos,és most ez! Nem érzem a gagyi feelinget,amit a transformers kaliberű filmeken szokott lenni, ez valami nyersebb féle lesz, én olyasminek saccolom mint a Terminator 4,csak több akcióval.Az ilyen nagyon bejön.

 35. sandor8206: Én is ezen a véleményen vagyok, akkor nincs is vita közöttünk:).

  Addict001: Ha már az elmélkedéseknél vagyunk, akkor gondolkodjunk el azon, hogy egy idegen életformának a fejlett űrutazása nem biztos, hogy egyenes arányosságban áll a fegyverei vagy a harcmodora fejlettségével.
  Továbbá fel kell vetni a kérdést, hogy miért támadnak meg? Mit szeretnénk? Élőhelyet? Nyersanyagot? Csupán szeretik a vérengzést? Veszélyesnek ítélnek minket? Hadgyakorlatoznak egy alsóbb rendű létformával?

  Nagyon tetszik a trailerben, hogy hasonló kaliberűnek tűnik a haditechnikájuk, mint az emberiségé.

  Addict001: Hát éppen ez az, kellenek civilek, de nem mindegy, hogy hogy!!! Legyenek háttérben, ne egy középosztálybeli, elvált anyuka legyen az egyik főszál a filmben.

  fox13: A legtöbb embert már csak az zavarja, hogy az amerikaiak mennyire felsőbbrendűnek gondolják magukat és ezekben a filmekben általában legyőzhetetlennek bizonyulnak. Emmerich rátapintott a lényegre a Holnapután végén: lehet még az USA a f@sznak a cumis végénél is.
  Amúgy az ID4 ebben is kiemelkedőnek bizonyult: ott lehetett látni néhol elég vicces összefogást is az UFO-k ellen (Izrael+Palesztina).

 36. Nagyon imádom az inváziós filmeket, úgyhogy most jön egy hosszú várakozás nekem, nagyon megtetszett a trailer alapján (bár nekem a Skyline is jöhet).

 37. Hm, eléggé megosztott engem a trailer. Látványosnak látványos, különösen az anyahajót elsöprő lökéshullám tetszett, a történet szerintem megint facsipesz lesz (ufo jön – ufo támad – emberek meghalnak DE főszereplők nem vagy csak egy-kettő – ufot legyőzik/hazaküldik), de popcorn mozinak több, mint kiváló.

  Az egyetlen komolyabb negatívum a trailerben feltűnő “nothing can prepare you” (vagy ilyesmi) szöveg. A traileres srácok igazán leakadhatnának a “You won’t be prepared” “You’re not prepared” “Nothing can prepare you” “Nothing will prepare you” stb. szövegről, mert már k—ára elcsépelt.

  Az, hogy már megint Amerikát támadják: ha meg kell menteni a Földet, talán Amerika a legalkalmasabb erre, hisz nagyobb a katonai felszereltsége, mint a világ összes többi országának együttvéve.

 38. Végre egy trailer amiben nem lövik le a teljes sztorit…..legalábbis úgy érzem. De nem hiszem hogy az emberiség eltörlése lesz a cél, ha jól láttam 1 katonát élve “elhúz/beszippant/elragad” valami. Másként valóban értelmetlen és logikátlan lenne az ilyen háború, legalábbis az idegenek részéről. Ezt feljebb már valaki említette. Jó lesz ez …… remélem. :)

 39. Amúgy egyszer volt egy rajzfilm, ahol ilyen energia-lények igázták le az embereket, essélyünk sem volt ellenük, rabszolgájuk lett az emberiség. Persze az hitelesebb, de ez meg jobban érdekel :)

  OFF abszolúte

  Human, miért volt gond, hogy beirtam, hogy mi a zene cime/előadója? többet nem teszem, ha ez gond, csak tudjam, miért.

 40. Olyan szempontból fura ez, hogy ha valakinek elegendő a technológiája, hogy egy ilyen volumenű inváziós sereget átcuccoljon a csillagközi űrön, az ahhoz is elegendő kellene legyen, hogy a Marson/Titánon/Európán stb. szedjék össze amit akarnak, nem még nekiálljanak háborúzni.
  Másik lehetőség, hogy az előreküldött cyber (exoskeleton?) hadsereg csak lerendezi a helybelieket, hogy az utánuk jövő telepeseknek azzal már ne kelljen vesződni. De ezzel meg az a baj, hogy egy technikai civilizáció ellen vívott totális háború (ha a helyszínen már kicsírázott az atommag) nagy valószínűséggel közel lakhatatlanná teszi az adott bolygót, akkor meg megint ott vannak, mintha a eleve a marsra mentek volna, háborús költségek nélkül.
  Esetleg van még az, hogy egy nagyobb háborúhoz van szükségük harcálláspontra pont itt, mi meg épp útban vagyunk, pechünkre. De a fenti eset (miért nem jó a Hold vagy a rendszer akármelyik bolygója) itt is fennáll.
  Ja a trailer alapján a film várólistás.

 41. Gabro nem azért de egy ilyen hirtelen offenzívánál vagy saját magukra dobálják az atomot vagy sehova. Gondolom ez nem alternatíva. Amúgy meg esetleg rendelkezhetnek olyan technológiával ami a sugárzás felezési idejét gyorsíthatja fel. Csernobil sem lakatlan, sőt….
  Egy bizonyos szint alatt a sugárzás sem káros.

 42. A kérdés az hogy tegyük fel jön egy inváziós sereg hihetetlen szétszám és techniakai fölénnyel. Hogyan gyözzön a dicsöséges amerikai hadsereg ha nem egy számitógép virussal? Vagy egy rakétával a szellőzőnyilásba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.