Poszteren is Eagle

Meg a porsche tetején is. Vagyis ez a két római nekiáll keresni az eaglet. Mi volt ez magyarul amúgy, a Rómát is eredeti hangon néztem, sosem tudtam meg a magyar nevét. A trailer amúgy itt van.

A The Eagle posztere

human
írta
2010. 11. 12. 12:40
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Poszteren is Eagle” bejegyzéshez

 1. A római légióknak sas volt a jelvényük. Hármat elloptak tőlük a csatában, illetve legyőzték őket, úgy szerezték meg. Eldugva tartották valami pogány szentélyben, míg végül Claudius visszaszerezte őket és helyreállt a becsület.

 2. Miért erőltetik ennyire a britannia témát? Érthető, a britek csinálják. De nálunk tovább voltak a rómaiak (foglalástól a kivonulásig):
  Britannia provincia: isz. 43-410
  Pannonia provincia: ie. 35-isz. 433
  (lásd pl wiki)
  Csinálnának a franciák inkább egy jó Caesar meghódítja Galliát filmet, mennyivel jobb lenne, és legalább nem kitalált sztorikon alapulna.

 3. moozes
  ok, igazad van, de vmi komolyabbra gondoltam :) (eszembe sem jutott, mivel filmváltozatban nem szeretem, számomra az képregényben és rajzfilmben az igazi ;)
  Asterix után azonban nem tudom képesek lennének-e vmi komolyra

 4. human:
  végülis szimplán jelvény (sas)

  “aquila: ezüst, később arany vagy aranyozott sas, a Kr.e.
  107-ben consullá választott Marius haderőreformja után a légiók legfontosabb hadijelvénye” (forrás: A Római Hadsereg Története-Adrian Goldsworthy)

  ha a kérdésedet elértettem bocsi, írj és akkor utánna nézek…!

 5. Alig várom már a filmet. Főként, mert volt szerencsém dolgozni benne. Az a vicces, hogy a munkacíme “The eagle of the ninth” volt, amit a Kultúrházban, meg minden magyar médiában, ami foglalkozott a forgatással, “A kilencedik légió sasmadara”-nak fordítottak :D. Csak reménykedtünk, hogy nem ilyen címen kerül a magyar mozikba. De hálégnek ettől már nem kell félni. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.