Give ‘Em Hell Malone

Az valahol baromira nagy szemétség, hogy a film végére a to be continued feliratot biggyesztették, mert valószínűleg nem lesz folytatás, de basszus, kéne. A Give ‘Em Hell Malone trailere csak azt sugallta, hogy noiros akciófilmről lesz itt szó. Ebben nem is volt hiány. Suck my sinatra.

Ő itten konkrétan Malone

A történet röviden annyi, hogy mindenkinek egy táska tartalma kell. Malone szerzi meg elsőnek egy brutális vérengzés során, aztán amikor kérdezik róla, akkor csak ennyit mond: a szerelem értelme volt benne. Valójában egy kupac újság, mivel csapda volt az egész táskaszerzés, így fogja a hatlövetűjét és a megbízója nyomába ered. A nagy kutatásban megakad egy kicsit, amikor Elsa Pataky bomba testén levő okos fejecskéje azt mondja neki, hogy ő bízta meg, aztán mégsem.

Van itt minden: femme fatale, laza dumák, marhajó akciók, elmeroggyant rosszfiúk. Mindezt természetesen R besorolással, hiszen az emberégetés vagy a vérengzős lövöldözés nem férne máshova, ahogy a sok káromkodás sem. Mellesleg Thomas Jane kurvajó főszereplő lett volna, kicsit hozza Bogartot, ha a Hung-ban nem játszana akkora losert. Kellett egy kis idő, mire elvonatkoztattam az HBO sorozatától. De egyet se féljetek, hiszen Ving Rhames ered a nyomába, aki ismét csak jól hozza a kemény fiút. Vannak még különböző elmeroggyant fejvadászok is, de rájuk most nem térek ki.

Ami talán a legjobban tetszett, ahogy felépítették Malone körül a legendát. Tudjátok, a tipikus “valaki beszél róla, hogy milyen szörnyű dolgokat vitt véghez eddig”, de mivel Rhames ez a valaki, és teljesen betojva adja elő a puszta kézzel való szívkitépés sztorit, így bizony csak csettinteni tudunk rajta. A filmben megteremtett világba illesztve simán elhisszük, hogy Malone egy nehezen megölhető mofo.

Next time there’s a new guy… tell him to let the big bad black motherfucker go.

Mellesleg a film teljesen hozta, amit ígért. Tényleg nem vették annyira komolyan, így a túlzások még jól is esnek a nézőnek, érezni a könnyedséget, hogy nem erőlködve csináltak szórakoztató filmet. Fogták a régi noirokat, aztán rájuk irányították a szatirikus lámpát és megtömték erőszakkal. Jane néha elmosolyodhatott a narrálás alatt, főleg amikor ilyen mondatokat kellett a fülünkbe karcolnia: Getting shot’s never easy. Bullets tend to hurt. A lot. Innen már csak egy kalap kellett a coolsághoz. És rengeteg piálás.

Give ‘Em Hell Malone értékelés

Részemről ez 7/10-es szórakozás volt simán. Néha kicsit kiestek a ritmusból, de azért nem vészesen.

16 hozzászólás a “Give ‘Em Hell Malone” bejegyzéshez

 1. Teljesen elfeledkeztem már erről a filmről, pedig még tavaly meg akartam nézni. Jó, hogy írtatok róla, mert szeretem a Noir-okat:).

 2. Na ezért (is) szeretem a filmbuzit, néha ajánlotok olyan filmet, amiről nem hallottam, vagy elfeledkeztem róla, mert nem mainstreamek, nincsenek promotálva. Így most ezt is megnézem.

 3. hát én kb az egyharamdánál kikapcsoltam. Valahogy olyan összetoldott-foldottnak tűnt, mintha innen is onnan is merített volna egy nagyon lelkes első filmes egy kicsit, ami aztán valami nagyonfura dolgot eredményezett. Lehet egyszer majd végignézem, de elsőre nekem beletört a bicskám.

 4. Balakinnal tudok egyetérteni, a film ha 3 pontot kap a 10ből már jó vagyok hozzá. Én ugyan végigszenvedtem, de ez egy tipikusan rossz film. De legalább egyenletesen rossz. A mérhetetlen unalom szóval lehetne a legjobban jellemezni. Kb olyan mint Thomas Jane saját rendezésű vacakja a Dark Country, ahol (nem fogok spoilerkedek bár annál a vacaknál simán lehetne, s az nem a film vége!) a végső csavar rögtön tudható már az országúton. A Hungos fazon igazából színésznek se nagy szám, s rendezőnek sem. Ha megerőlteti magát akkor is csak erős közepes, de persze nem szokta megerőltetni magát.
  Visszatérve a give em’re, ezt a történetet már láttuk egyszer, csak ott Drick Tracynek hívták, de Warren Beatty egy fokkal még mindig jobb, mint Thomas Jane. Whats tho problem Malonzie, dont u liek our f*king movie? I’m not surpriesed, its bullsh*t.

 5. Jah az egész nem rossz alapvetően, bár szerintem azzal a gyújtogatós megégett faszival mivel állandóan nagyon erősen Joker (Heath) koppintás nagyon elrontották. A jelenetei vontatottak és gyengék voltak. De ezt leszámítva tényleg nem rossz!

 6. iszonyatosan ígéretes volt a trailer, a film viszont egy bazinagy zoccert lőtt. Nem is értem miért kellett ezt így, ilyen szinten elcseszni. szerencsére régen láttam, már el is felejtettem.

 7. fú de nem tetszett nekem ez a film. Nem sokra emlékszem, de az az összeégett csávó nagyon idegesítő volt. Kár érte, mert a trailer alapján én is azt hittem, hogy valami jó film lesz…

 8. Nekem bejött, simán tudtam élvezni. Már régen láttam, de mot hogy eszembe jutott, lehet megnézem újra! :)

 9. Nekem is tetszett, bár még anno néztem meg amint kijött. Van egy hangulata, nem jön be mindenkinek, de engem megfogott. Na meg a nagyon ritkán látott Mateba revolver, amit használ, a magamfajtának jóleső dolog.

 10. Azért a “Suck my Sinatra” nagyon ült. Ekkora loser jampit, mennyire ki lett találva.

  Végre egy kis noir… TJ szerintem jó választás volt.

 11. Teljesen jó volt a film. Bár mondom ezt úgy, hogy körülbelül egy évvel ezelött láttam december tájékán, ha jol emlékszem még a hung sem volt sehol. Úgy ütött. TJ jól hozta a bad-ass figurát, VR jó volt mint mindíg, a szétégett fejü fazon tetszett, ahogy a kis japó csaj is. Bár tényleg észre lehetett venni egy kis joker feelinget de szerintem belefért.

  8/10 részemről.

 12. …amilyen jól indult…most vagyok az 55. percnél, de erősen gondolkozom azon, hogy kikapcsoljam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.