Kidumáló: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I)

Azt hiszem a legnagyobb kérdés: van elég puskapor a történetben ehhez a kettéválasztáshoz? Üres százvalahány perc a finálé első része, vagy izgalmakkal teli filmélmény? A történet alapvetően az utóbbira adhatna lehetőséget, hiszen az ereklyék után kutatnak, közben üldözik is őket, ez bizony izgalmasnak hangzik.

Az is lehet, hogy ez a kettévágás végre olyasmire adott lehetőséget, amire eddig nem volt példa: a könyv szolgai felsorolása helyett egy magában is működő filmet csinálnak. Az előbbi is remek, főleg a rajongóknak, csak a többi nézőnek nem kedvez.

Halál ereklyéi első rész

110 hozzászólás a “Kidumáló: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I)” bejegyzéshez

  1. Nagyon jó lett a film! Vééééégre könyvhű volt. Nevettem, izgultam,ledöbbentem, és könnyeztem is, olyan volt mintha a könyvet olvastam volna:D Éppen kezdtem belelendülni a filmbe, erre vége lettXDXD fél év hosszú idő, kiváncsi vok mikor jön ki a II. rész trailere

    Voldemort nagyon brutál volt és Nagini OMG!!! Nagyon para az a kígyó…

  2. Színvonalasabb volt, mint a sokak által a végletekig magasztalt drámai-darkos-csöpögős-szerelmi-szálas-gagyi-poénokkal-teli 6. rész.
    Érdemes volt kettéválasztani, volt idő rendesen mindenre, és nem voltak üresjáratok a 2,5 óra játékidő ellenére.
    A plusz kis “mese” a történeten belül pedig fantasztikus lett, nem vártam ilyen szintű kreativitást a produkciót készítőktől.
    És végre talán senki nem játszotta túl a szerepét, egy kivételtől eltekintve nem voltak sem “ciki” sem szánnivaló jelenetek és megnyilvánulások.

  3. Am. nagyon állat volt a film! Akik nem olvasták azt mondják, hogy néhol unalmas volt. De aki olvasta a könyvet annak abszolút nem.
    Én olvastam és azt kell mondanom a filmről, hogy az eddigi legjobb! ;) Ezt már csak az Utolsó überelheti!

  4. Simán van, szerintem ügyesen oldott meg, mert egyrészt a fő-fő-fő ütközet nyilván a másik felére marad, de jócskán hagytak még mesélni valót is, így engem az sem lepne meg, ha olyan dolgokat is megmagyaráznának amiket eddig kihagytak az időhiány miatt a filmekből.

    Rég volt már HP-film ennyire jó.

  5. egyetértek, rohadt jó volt. mellettem, egy 30 feletti/körüli faszi a naginis jelenetnél kellően megijedt. konkrétan felugrott a székében popcornnal a kezében, ami csak egy kicsit hozta rám a frászt.
    nagyon szépek a helyszínek, egyedül Goll..akarom mondani Sipor (a gonoszabb házimanó) szinkronhangja volt negatív élmény számomra. a befejezés tetszett, nem lett se túlcifrázva, se leegyszerűsítve.
    vicces, drámai, lehengerlő.
    én csak ajánlani tudom!

  6. Egyáltalán nem volt túlvontatott, csak átadta azt amit a könyv, hogy mindenki feszült, utazgatnak egyik helyről a másikra, mégsem sikerül semmi új nyomot találniuk, stb… Régóta nem volt ilyen színvonalú. Követte és (náha sikerült, néha nem) sikerült átadnia azt amit a könyv szándékozott. Gyönyörűen volt fényképezve, gyönyörű tájak, gyönyörű effektusok. Tényleg elégedett voltam minden szempontból. A második részbe sem marad kevés cselekmény, mivel a megmaradt rész is nagyon tömör, összetett (a Roxfort ostromlása, a Gringotts és sokmás).

  7. Isteni volt a film, éjféli vetítésen néztem és a végén még tapsolt az egész terem is!!! Tényleg nagyon jól volt fényképezve és amin a legjobban meglepődtem, hogy Daniel Radcliffe végre megtanult játszani. Végig izgultam az egészet, egy pillanatig nem volt vontatott és a Halál Ereklyés kisfilm vmi zseniálsi lett! Alig várom a finálé fináléját!!!

  8. Hihetetlen jó volt, szerintem eddig egyértelműen legjobb feldolgozás a sorozatból. Nagyon jó a hangulata a filmnek, részletgazdag és nagyon darkos. Akinek tetszett a könyv, annak ez is nagyon be fog jönni. Megérte kettévágni, azon töprengtem amúgy, h vajon nem érte-e volna meg szétszedni az első hat részt is…

    Mondjuk annyi igaz, hogy aki nem olvasta a könyvet, ill. nem nézte meg újra az előző részeket a 7. rész előtt, az bizony nem értett egy pár dolgot (lehet, h ezért számukra picit néhol unalmas volt), mert -szerencsére- nem nagyon magyarázkodnak a filmben, inkább csak feltételezik, h mindenki tudja, h miről van szó.

    De ez így jó, remélem a 2. rész is ilyen jó lesz!

  9. Jó volt. Az, hogy könyvű kicsit erős. Nagyon sok dolog le van vágva/ meg van változtatva. Ráadásul elég sok infó tisztázatlan maradt, így nagyon tömény lesz az utolsó rész. Ettől függetlenül szórakoztató volt. Izgalmas, komor, hangulatos. Várom a zárást!

  10. Először is: olvastam mind a 7 könyvet, szeretem a storyt, alapvetően nem rossz a film.

    SPOILER VESZÉLY FENNÁLL!

    DE! Nem értem miért gondolja valaki, hogy egy adaptáció attól jó, ha szóról-szóra követ, illusztrálja a könyvet? Két művészeti ágról beszélünk! Az régen rossz ha egy film csak illusztrál.
    Mind olvasható volt, David Yates szívta a fogát a Warner pénzhajhászó 2 részes mozija miatt. Ez egyrészről minta szerűen oldotta meg, hiszen kihasználta az időt a dráma és a hangulat megteremtésére. Sokkal szerethetőbb karaktereket láttunk min eddig, viszont fél órával rövidebb film sokkal feszesebb hatást ért volna el. A szép képekkel, tájfestészeti plánokkal engem sokáig lehet a moziban tartani, de többször éreztem időhúzás szagot a film alatt.
    Az igazán illúzió romboló mégis az a 3-4 gagyi (érsd röhögött az egész IMAX terem a premieren) jelenet, ami tönkre vágja a jól felépített hangulatot. (pl.: potter táncol a sátorban, a digitális harry és harmione smárol)
    Ráadásul van pár dolog amiben nagyon mellélőttek a készítők: miért dokú gróf állítja meg a vonat? Dumbledore sírját Mies van der Rohe tervezte?:)

    Emellett szerencsére volt pár jelenet amiért érdemes volt éjjel háromig fennmaradni és megnézni a filmet: bevezető képsorok, Harryék a minisztériumban, a három testvér meséje.

    Összegezve ez a film sajnos egy kihagyott ziccer volt, mivel ez egy igazán kerek, önálló film is tudott volna lenni ha tehetségesebb rendező (stáb?) áll neki, és bátrabban kezeli a témát. /ezt mondom úgy, hogy természetesen nem tud igazi lezárást kapni a film, viszont anno a Birodalom visszavágnál is ez volt helyzet/
    Sajnos az az érzésem, hogy az utolsó rész már egy ízig-vérig akciófilm lesz, ráadásul a 3D minden hátrányát kihasználva. Bár ne legyen igazam!

  11. biker: most nem azért, de egyrészről az a bajod, hogy könyvhű, a másikból, meg hogy nem eléggé?

  12. Hű akkor valamit rosszul írtam, ha ez nem jött át:)

    Pont az a lényeg, hogy nem kell könyvhűnek lenni egy filmnek. A HP7a részben nagyon követte a könyvet, részben próbált önálló film lenni. De ebből egy kétszék közt apadló eset lett szerintem. Bátrabb forgatókönyv és rendezés kellett volna. Én abszolút nem bánnám ha más vége lenne a storynak majd nyáron. ( ez tuti nem lesz, a forgatási képeket nézve:P)

  13. Ott nem az a baj, hogy a könyvben nem így volt, hanem szerencsétlen a színész/ karakter választás. De ez az én szubjektív véleményem:)

  14. Szerintem nagyon jó volt! Könyvhű, abszolút nem unalmas, volt hogy könnyeztem, volt hogy röhögtem. Fel sem tűnt, hogy több mint 2 óra volt..
    Egy gáz rész van csak az egészben, de aki odaér a filmben tudni fogja melyik az :DD azon az egész mozi felnyihogott kínjában :D
    És most újraolvasom a 7. részt, mert annak ellenére, hogy 4x olvastam magyarul, + angolul és németül 1-1x mégis voltak olyan részek a film nézése közben, hogy húh ez hogy is volt?!

  15. Ez a film jó. Sőt meglepően jó ugyanattól a rendezőtől, aki az előző kettőt dirigálta. Bár nem működik jól a könyv ismerete nélkül, mert az előző filmből kimaradt pár fontos tudnivaló. Ez viszont inkább a Félvér Herceg film hibája.
    Halál Ereklyéi szerintem 8/10.

  16. Biker, annak mi értelme lenne, ha más befejezése lenne?
    Nem így kell újat mondania egy filmnek egy könyvhöz képest, de abban igazad van, hogy másnak kell lennie. De nem úgy, hogy a befejezés más.
    Mellesleg a HP-filmeknek mindig az volt a hibájuk, h a fő cselekményben akarták követni a könyveket, minden másban viszont nem, illetve nem riadtak vissza a rohadtegyszerű megoldásoktól (pl az 5. rész hosszas hányattatós könyves vége megfogalmazhatatlanul gagyin röidre lett zárva), ezzel szemben a karakterek nincsenek rendesen kidolgozva, egyszer kapkodás az egész, máskor meg baromira leül a cselekmény.
    A Harry Pottereket nem művészrendezők jegyzik, és nem művészfilmek. Nem az a lényege, h teljesen más befejezése legyen, mint a könyvnek, és hogy a rendező szubjektív véleményét fejezzék ki. Akkor Tim Burton rendezné. Akkor sokkal elvontabb lenne az egész. De egy ilyen változat csak akkor lehetséges, ha már bemutatták a normális, könyvhű változatokat.
    Nem véletlenül gy tvfilmrendező jegyzi az utolsó pár részt. Azért, mert a gazdag dörzsölt hollywoodi producerek követeléseinek ő készséggel eleget tesz, tetszik neki ez a kis iparosság, és még ráadásul jól meg is szedi magát. yatesnek ez egy visszautasíthatatlan ajánlat.

  17. Olvastam a könyveket, így nem tudok elvonatkoztatni tőlük. A harmadik rész utáni filmek pedig egyre kevésbé nyerték meg a tetszésemet (az első kettőt sem igazán). Viszont ez a mostani nagyon bejött. Ez a legkönyvhűbb az eddigiek közül, ami szerintem mindenképpen előnyére vált. Persze vannak változtatások, kihagyások itt is, de egyiket sem érzem olyan súlyosnak, mint korábban (mondjuk régen olvastam). Van egy jelenet, ami szerintem lehetett volna hangsúlyosabb, mert még annyira sem az, mint a könyvben, pedig fontos. Meg van egy, másik ahol ugyan megbocsájthatóa változtatást, de én sajnáltam, mert a könnyben jobb.

    SPOILER

    A Grindelwald-Voldemort börtön jelenet. A könyvben ez a kedvenc részem, ahol Grindelwald, az egy generációval korábbi legnagyobb fekete mágus, abszolút nem ijed meg kígyópofától, hanem szinte a képébe röhög, és nem segít neki. Nem úgy, mint a filmeben
    SPOILER VÉGE

    Baromi erős, bár igen nyomasztó atmoszférája van a filmnek, amiből csak az időnkénti pár poén rántja ki az embert egy lélegzevételnyi időre. Itt már tényleg folyamatosan ott az erőszak a filmben, ez már tényleg nem gyerekmese. Én sehol sem érezetem lassúnak, vagy unalmasnak a filmet. Kimondottan jó volt, hogy ilyen lassú a tempó, de egy könyvmentes nézőnek lehet tényleg zavaró helyenként. Bár talán még mindig jobb, mint az előző rész felpörgetett csapongása. A színészethez nem tudok nagyon hozzá szólni. Nekem nem volt bajom a srácokkal, de az biztos, hogy egyik sem egy színészisten. Grint (Ron) a legjobb köztük. Radcliffe (Harry) és Felton (Draco) kimondottan erőltetettnek tűnik, mikor valami komoly érzelmet kéne előadniuk. Watson kisasszony gyönyörű eyecandyvé cseperedett az évek alatt.

  18. Mikor tegnap hajnal 3kor frissen kiléptem a corvinból átkoztam az eget, hogy ezt a filmet is sikerült tovább vinni a 6os nyálas és néha kínos vonalán, aztán reggelre kicsit megenyhültem,d e véleményem nem sokat változott.
    Én magam hatalmas HP fan vagyok és eltudom fogadni a könyv hibáit és hülyeségeit, mert számomra a hangulat a legfontosabb. A part1 film valóban dicsérhető abból a szempontból, hogy követte a a könyvet és megpróbálta átadni a könyv vontatottságát. Ezzel nem is volt baj, viszont Yates bácsi elfelejtette átemelni a könyvből a bizonyos hangulat elemeket és mellékszálakat(amik valljuk be simán befértek volna) és ennek köszönhetően nem volt több néha a film mint kínos merengések és a sátor bemutatása. Az akciós jelenetek szépen könyv szerint halattak de Yates mindig vigyázott, hogy ne legyen olyan jó mint a könyvben, így általában egy akciósabb jelenetet letudott 25 mp alatt, majd jött 10perc nyál és merengés.
    Hatalmas dicséret a filmnek: az első fél óra ill a Pevellerek meséjének bemutatása miatt.
    Kommentem ellenére mindenkinek aki szereti a hp-t ajánlom a dolgot,csak ne reménykedjen hogy a film kinőtte a problémáit. A következő viszont ütni fog, muszáj neki:D

  19. a kérdésre válaszolva:a film szolgaian felmondja a könyvet,ez a film önmagában nem áll meg,nem film.
    nekem részemről elegem van abból h állandóan lespórolják az akciókat arra hivatkozva h majd az utolsó részben majd lesz nagy hűha…ezt az utolsó rész első felében is eljátszani már nagyon gáz.az akciók alig 1 percesek alig h elkezdődnek már végük is.
    viszont:a színészek messze sokkal jobbak mint eddig,végre minden jelentük hiteles,gratula.
    a forgatókönyv megint tele van logikátlan baromságokkal(mi az a tükördarab amivel végig babrál?én nem tudom mert olvastam de más…,miért kellett kihagyni Féregfark halálát,tök jó jelenet ahogy az utolsó döntésével megdicsőül,miért lesik h akkor most visszajön-e még támadni a kígyó mikor már rég eliszkolhattak volna?),de emellet jók a szövegek,néhol még önironikusak is.
    a képek nagyon szépek és a trükkök is rendben vannak

  20. A táncos jelenet nem volt gagyi! Számomra inkább a Harry-Ron párbeszéd volt nevetséges az Odú “bejáratánál”.
    A rajongók mindenképp profitáltak abból, hogy kettévágták a filmet, ezúttal nem maradt ki semmi fontos dolog.
    Viszont volt egy olyan érzésem, hogy a vége csak úgy lóg a levegőben. Jobb felezőpontot nem választhattak volna, de ettől még nem volt igazi befejezés.

  21. Hat nem tudom… Hogy nincs akcio benne? Szerintem abszolut sok akcio van benne, de Istenem, ez nem egy Die Hard, vagy nem is tudom… Ugyanannyi akciojelenet lett megvalositva szerintem amennyi a konyvben is van. Ne varjuk mar, hogy a 2,5 oras musoridobol ket oran at gyakjak egymast…

    SPOILER
    Aaaa, nekem a Ginnys a “[nemtudombeleheteirnimeddig] le van huzva a cipzar, huzd fel legyszi” jelenet volt megint eroltetett, valahogy ezek a Ginnys reszek nekem nem mukodnek. A satorban tancolas meg az elejen tunt gaznak, aztan mikor mar elkezdtek hulyeskedni, az sem zavart.
    SPOILER vege

    Egyebkent nekem magasan a legjobb HP film, sot, a tobbi film kozul is toplistas nekem. Minden percet elveztem(a fent emlitett kb 1 perces jelenet kivetelevel)

  22. Hát kövezzetek meg, de én sem voltam elájulva a filmtől. Ígéretesen, pörgősen indul, de aztán nagyon gyorsan leül és ott is marad. Én egyik könyvet sem olvastam, szóval csak az alapján tudom megítélni, hogy megáll-e a film önmagában. És sajna nem áll meg.
    Számomra a Potter széria egy nehézkesen beinduló valaminek tűnt az elején, de ahogy jöttek az újabb és újabb epizódok és a mellékszereplők is egyre több időt kaptak a vásznon, egész szórakoztató sorozattá vált. A hatodik részt már teljesen élveztem. Szerintem az egész sorozat fő erőssége a szereplők sokfélesége, a váratlan, érdekes ötletek, helyszínek, lények, varázslatok, és nem utolsósorban a humor.
    Nem szabadna elfelejteni, hogy a Potter sorozat NEM dráma. Ez egy mese, és számomra ez a rész épp azt bizonyította be, hogy a három főszereplő egyszerűen nem elég sokdimenziós ahhoz hogy egy drámát is lehessen rájuk alapozni.

    SPOILERES

    Én nem azt akarom nézni egy órán keresztül hogy ezek hárman valami vadregényes tájon teljesen elárvulva kempingeznek és fogalmuk sincs hogy mi legyen. Azt akarom látni, hogy mit is csinál Voldemort meg a sleppje, hogyan is törnek világuralomra és mindez hogy ha annak az alig pártucatnyi mellékszereplőnek az életére, akiket már annyira megszerettem az elmúlt hat részben, és akik a film második felére teljesen el lettek felejtve. Mi van Weasleyékkel? Mit csinál a Főnix rendje? Mi történik Roxfortban? Mindenki meghajol a sötét nagyúr szolgái előtt, vagy azért van valami ellenállás? Ha igen, ki áll az élére? Voldemort hatalma a való világban is érződik? Vagy az egyszerű emberek ebből mit sem vesznek észre? Egyébként az eddig látottak alapján az is érthetetlen, miért foglalkozik a világ leghatalmasabb mágusa, aki épp az abszolút uralom küszöbén áll olyan potomságokkal, mint egy (elvileg) 14 éves srác. Nem áll össze az egész. És ott a humor, amivel megintcsak nagyon csínján bántak. Jó, lehet azt mondani, hogy ez egy sötét hangulatú rész, de basszus, amikor pl. átváltozva szerencsétlenkednek a minisztériumban – egyrészt nyilván közvetlen életveszélyben vannak, de az egész mégis rohadtul vicces. Ilyenből sok volt eddig is a sorozatban – most meg gyakorlatilag semmi.

    SPOILER VÉGE

    Azért kíváncsian várom az utolsó részt, de attól tartok még nagyobb csalódást fog okozni.

  23. Novbert

    Olvasóként szerintem a hatodik rész a filmek mélypontja, egy kusza zagyvalék, gyenge kivonat, ami különösen bosszantó, mivel talán az a legjobb, legösszetettebb könyv. Az meg, hogy mese az marhára nem igaz. Nyilván nem egy Shakespeare dráma, de régen nem mese. Az egyetlen baj, hogy a sötét, drámai hangulat a korábbi filmekből nem annyira jött át. A fényképezésen igen, de az atmoszférán nem egyedül ezen a részen érződik.
    Lehet, hogy ez a film a könyv szolgai másolása (ilyen téren talán a Watchmen a jó hasonlat), de amiket a spoiler fül mögött számon kérsz az nem a könyv filmfeldogozása lenne, hanem egy fanfic film verziója.
    Szerintem, alapgond, hogy Yates rendezte az elmúlt négy részt, és a 4-6-ot nem is jól. A negyedik rész után lapátra kellett volna tenni.

  24. Nagyon tetszett. Tán ez a harry film tetszett idáig a legjobban. A sötét hangulat, az abszolut könyvhűség, az elégséges idő a fontos mozzanatok elmesélésére, a szinészi játékok mind mind kurva jok voltak. Hál istennek a logikus pontnál lett kettévágva, de már most megnézném szivem szerint az uccsót. Tömény volt igy még többször meg kell nézni de nagyon fasza volt. Ha jól emlékszem összesen 2-3 apró mozzanat nem a könyv szerint volt minden más 100%osan követte.Egy valamit mondjuk el kell ismernem. Aki nem olvasta a könyveket vagy nincsenek mélységi informácioi az egész összefüggő történetről annak tünhetett érthetetlennek vagy unalmasnak. Számomra viszont nagyon jo volt , a végén nagyon meg is lepődtem hogy baasszus ilyen gyorsan eltelt 146 perc? :o: Észre sem vettem.

    Pozitivumok (Vigyázat minimális Spoilerveszély):

    – Az erőszak, a gyilkosság, a sötétség eléggé naturálisan lett ábrázolva. Ha ennél is darkosabb lett volna akkor már csak egy vödör vér lett volna a képernyőn fekete alapon meg Bellatrix :D: Sztem volt eksön is bőven
    – Jason Isaacs nagyon jol eltolta a szétzuhant már már alkesz, kegyvesztett Malfoy karakterét
    – Mr. Lovegoodra nagyon jo választás volt Rhys Ifans
    – Bill Nightly mint Rufus és Gregorovics is jo választás volt de sajna a könyvben se szerepelnek tul sokat
    -A film egyértelmüen legjobb jelenetsora a Bathilda Bircsókos, beszartam rajta. Honnan szerezték ezt az öreglányt? :D
    – De az esküvős, kimenekitéses, minisztériumos, halálfalo tanácskozásos jelenetsorok is nagyon izgalmasak
    – Nagyon jol sikerült az animációs rész a mesélésnél, kicsit olyan stilusu volt mint a hellboy 2 elején de beleillett a filmbe
    – Sokan irták a film előtt hogy zavaro a sok tájkép. Hát szerintem egyáltalán nem. Érzékeltette a bolyongás kilátástalanságát. Én idáig még csak egy filmtrilogiában láttam céltalan tájképeket :wink:
    – Umbridge gonoszabb gonosz mint maga Voldemort :): Pedig ő is penge. Yaxley is faszára sikerült
    – Jó hogy kettébontották. Ezt a könyvet amely szinte mindenki szerint a legjobb HP, nem kellett és nem lehetett egy filmben elmesélni. Ha bele probálták volna tuszkolni egybe akkor olyan kompromisszumokat kellett volna kötnie a rendezőnek amelyek a film könyvhűségéből iszonyat sokat levettek volna. Igy is maradt még bőven két órányi történés a következőre, sztem még több is :D:
    – Bellatrix szerepét Helena Bohem Carterre irták kb! Iszonyat durva az a nő :):

  25. Novbert 2010. 11. 26. 7:54

    Jó kérdéseket írtál! Ezek mind benne vannak a könyvben, szomorú, hogy a filmből kimaradtak.
    Vasárnap nézem meg, addig többet nem tudok a filmről írni, de minden negatív vélemény ellenére, a hihetetlenül gyenge 5-6. film után is még bizakodom.

  26. Llew!
    nem Yates rendezte a a 4.részt.de egyet értek azzal h lapátra kellett volna tenni,de megértem h miért nem tették,mert egy ennyit érő terméket mint a Harry Potter a fejesek nem fogják kiadni a kezükből egy egyedi látásmóddal rendelkező rendezőnek.szépen odatesznek egy huszadrangú senkit aki megcsinálja amit ők mondanak,így is lett,olyan is lett.

  27. Szerintem a Halál ereklyéi egy unalmas fércmű. A gyűrűk ura keresztezve a western filmek világával. A varázspálcából pisztoly lett, a leggyakoribb helyszín pedig egy sátor és környéke. Épp ideje volt befejezni ezt a sorozatot, mert a nagyszerű indulás után kifáradt és sablonossá vált. A film iszonyat hosszú volt.

  28. Először is: nagyon tetszett a film. A tájképek, a hangulat, az előkészítések, a poénok.
    A táncos jelenet annyira ciki, hogy még mindig azt hiszem, ezt nem tehették tényleg bele. De mivel esetlen, elfér.

    Amit nem és nem tudok megbocsátani, az vonatkozik a sorozatra és az utolsó filmre is, hogy a sorozat teljes erkölcsi mondanivalóját ahogy van, szemétre vetették. Nekem a Sipor-féle történet volt a kedvencem a könyvben. A rádöbbenés, hogy mindenki egyenlő. Itt csak a brutalitás maradt belőle.

    CSalódás volt az is, hogy nem tették meg, amire volt lehetőség a filmben, hogy párhuzamos szálakon haladjon a cselekmény. Azt vártam a vonatos résznél, hogy akkor majd a Roxfort is helyszínné válik. Hogy egy kicsit el tudnak szakadni a minenáron-harrypotter-nézőpontját-érvényesítjük – elvtől. Sok magas labdát hagytak ki, de a végeredmény így sem annyira rossz. Remélem valaki majd csinál egy remake-et és megérem.

  29. Az Azkabani fogoly után ez volt a legjobb rész szerintem. A fiatal szinészek is jobbak voltak magukhoz képest. Csak fura volt, hogy vége lett, nekem nem jön be ez a kettészedett utolsó rész, bár egyben nem biztos hogy minden belefért volna. Dehát így sem.

  30. Spud

    hopp, igaz rossz emlékezet, de az a rész sem volt kimondottan jó.

    Kritikus

    Szerintem nem nagyon tudsz olyan fantasy történetet mondani, ami kisebb nagyobb mértékben nem merített volna Tolkientól, szóval ezt kár folyton felhozni.

    Candarorum

    Az már a 6. filmnek is nagy hátránya volt, hogy a könyv egyik lényegét adó, Voldemort múltjának megismerése szálból csak a történet folytonosságához kellő,
    létfontosságú részek kerültek bele.

    SPOILER

    Itt pedig valószínűleg Dumbledore múltjának feltárása marad ki, bár a végén még Aberfordnál bezsúfolhatják. Sipor nem hiszem, hogy több szerepet kapna az eddig látottaknál. A csak a filmeket ismerőknek Dobby előrángatás is elég hajánál fogva megoldás lehet.

  31. Szerintem az azkabani fogoly a leg…abb potter film. Itt sokan úgy dicsérik ezt a részt, hogy a fogoly mellett a legjobb, szal már kezdek félni hogy tényleg annyira jó lesz.

  32. Aang: Nekem is az Azkabani tetszett a legjobban a filmek közül (már ha úgy veszem, hogy az ötöst és a hatost komolyan se tudtam venni), ez a film viszont kifejezetten élvezhető volt, főleg a hatos után. Nem sikerült visszaadni rendesen a könyvet, természetesen, de sok dolgot nagyon jól eltaláltak és van egy két insider poén is.

    SPOILER

    Amik idegesítettek: futva menekülnek ahelyett, hogy hoppannálnának, vagy hogy Dobby csavarozza a csillárt ahelyett hogy levarázsolná és a többi.
    DE ami jó volt: Az elején a montázs, főleg Hermione része, a vándorlás a rádióval a háttérben, Daniel Radcliffe még mindig nem az igazi de a legvégén a Dobbys jelenetben tetszett, az Alkonyatos poén, a mese animációja,…

    SPOILER

    Szóval igazából ha nem viszonyítom a könyvhöz akkor szerintem egy korrekt filmélmény, bár a könyv nélkül nem tudom, ki mennyit ért belőle.

  33. Természetesen hülyeséget írtam az előbb, azt akartam, hogy az Azkabani tetszett a legkevésbé. :)

  34. Nagyon tetszett, egyértelműen az eddigi legjobb Harry Potter-film. Egy ideje sikerült túllépnem azon, hogy azon problémázzak, hogy mennyi mindne kimarad, vagy, hogy mennyire nem sikerül visszaadni a könyvek egységét, és inkább pozitívan fogtam fel, amit lehetett, viszont ez enélkül is megállta a helyét.

    SPOILERes innentől

    Az elejét mindenki diséri, és megérdemelten, sikerül megteremteni azt az alaphangulatot, amivel a korábbi részek csak próbálkoztak, de igazán soha nem sikerült. Most viszont végre érezni lehetett, hogy háború van és tényleg komoly a tét. Ugyanezért tetszettek a sátrazós jelenetek is, amik szerintem nem lassították le durván a filmet, annyira nem is volt sok belőlük, viszont elég erősen átjött a kilátástalanság érzése, ami egyébkénrt a könyvre is jellemző. Talán Godric’s Hollow lett a legjobb jelenet, megható volt a temetős rész (pedig Harry szüleivel kapcsoaltos dolgok valahogy mindig gázul sültek el a filmekben) és a Bathildás is ott volt. De az összes nagyobb jelenet, mint a hét Potter, a minisztérium, vagy a látogatás Lovegoodnál jól sikerült, egyedül a Malfoy-háznál éreztem azt, hogy többet is ki lehetett volna hozni belőle, nagyobb csatára számítottam, de elég gyorsan lezavarták, és a Féregfarkos dolog is érthetetlen volt, remélem, ezzel kezdenek valamit a 2. részben, mert gáz lenne, ha csak ennyi lenne.

    Azért, hogy legyen valami negatívum is, már megint teljesen félreértette egyszer a forgatókönyvíró a karaktereket: elképzelhetetlen, hogy Harry azt mondja Ronnak, hogy gyere velem horcruxot keresni. Mindig egyedül akart nekiindulni, és le akarta beszélni Ront és Hermionét, hogy vele tartsanak, egyszerűen nincs benne a karakterében, hogy ő kérje Ront, hogy tartson vele. Meg az az egész párbeszéd értelmetlen volt:
    -Gyere velem!
    -Most nem , meg kell várnunk az esküvőt!
    -Nem.
    -De.
    -Hát jó.
    -Menjünk horcuxot keresni! Csak tudnám hol lehetnek!
    WTF.
    De ezen kívül más baj nem nagyon volt, talán Dumbledore múltjával foglalkozhattak volna kicsit többet, nem feltétlenül a családi dolgaival, de a Grindelwaldos történettel, főleg, hogy ez az, ami igazán megingatja Harry hitét Dumbledore-ban, ami elég komolyan foglalkoztatja a horcruxkeresős kaland alatt. Talán majd még kitérnek rá a 2. részben Aberforthnál, de ide szerintem jobban illett volna.

    Azoknak viszont, akik nem ismerik a könyvet, kicsit problémás lehet a film, mert olyan, mintha Yates és Kloves elfelejtették volna, hogy az eddigi 6 részben nem tértek ki mindenre, most viszont igen, ezért csomó olyan elem van, ami csak a filmeket nézve légbőlkapottnak tűnik. Bill és Fleur, Dobby, a tükör, Rita Vitrol…ezek persze szerepeltek a filmekben is, (a tükör nem) de mindig csak egy-egy részben, és ezért simán el tudom hinni, hogy azoknak, akik nem olvasták a könyvet, erőltetettnek tűnhet a szereplésük, pedig nem az, hiszen a könyvekben végig volt róluk szó. Nem nagyon tudnak jól kijönni Yates-ék abból, hogy a korábbi filmekből annyi mindent kiszórtak, mert vagy kihagyják őket most is és akkor kitört volna a népharag, így meg hirtelen kellett előhozniuk mindent, ami engem nem zavart, de azért nem a legjobb megoldás. Félre ne értsetek, én nagyon örülök, hogy minden benne volt, de ez így akkor
    is fura.

    Ja, és Voldemort sajnos még mindig nem félelmetes.

  35. Mates07-féle hozzászólásoknak mi értelme van? Valaki le tud szűrni belőle valamit? Esetleg, ha meg is indokolná, hogy miért “unalmas szar”.

  36. Bocsi hogy megkérdezem, de nem akartam végigolvasni az összeset. Pontosan meddig volt a film. Úgy értem, hogy hagyták abba? Én még nem láttam, de a könyvet sokszor olvastam, előre is köszi!

  37. SPOILER!

    P.k.Bozo: ott, hogy megérkeznek a Kagylólakba és meghal Dobby, illetve, hogy Voldemort megszerzi a bodzapálcát.

  38. Ez egy másfajta Potter-film, nem olyan, amit megszoktunk. A hangulata piszok jó! A könyvet hűen követi. Ezentúl tényleg életrekel, amit elképzeltél. A zene istenkirály! Főleg az utolsó fél perc. Feszültségfokozó! Sok poén van benne. Sokszor megijeszt! Sok remek jelenet. Mégis oly kevés. Ez csak egy prológnak tűnt. Jöhet a második fele! A lezárás…

    Nekem ez egy 10/10-es filmélmény volt. A kedvenc jelenetem (de nehéz választani): a három testvér meséje. Az baromi ütősre sikerült. Teljesen kiszakít a filmből, és elmesél egy másik történetet.

    Aki unalmasnak találja, az nem ismeri eléggé a Potter-filmeket. A táborozós vontatottság nem a film hibája, hanem koncepció. Egyszerűen érzékeltetni kell a kilátástalanságot. Szerintem ez jól is sikerült a készítőknek.

  39. én régen nagyon vártam a potter filmeket, de amióta ez a yates rendezi, azóta meguntam az egészet. most olvasva a kommenteket lehet, hogy mégis úgy döntők, hogy elmék rá, amikor kicsit kevesebben lesznek rajta, mert most mindenki ezt akarja meglesni.

  40. Jó film volt most itt már nem írok róla részletesebben.

    HP7 part 1 85%

    Végre könyvhűbb volt.

    Itt mikor lesz kritika?

  41. (PICIT spoileres! konkrét történeti eseményeket nem írok benne)

    Olyan filmet soha nem fognak csinálni ami mindenkinek megfelel, és tökéletes.
    Mint könyv olvasója, azt mondom hogy kellő képen könyv hű, erre nem lehet panasz. Mielőtt beültem a filmre, arra gondoltam, hogy basszus, mekkora unalom lesz ez hiszen a könyv első felében, jóformán semmi nem történik a második feléhez képest. De aztán meglepődtem, hogy tényleg, ilyen is volt a könyvben, meg óó ez is, és ez is. Egy dolgot éreztem kicsit kevésnek. Az úgymond másik főszálat, hogy Voldemort hogyan kutat, keres, kikkel beszél, kiket faggat, mi után, és hogy MIÉRT???(erről csak egy mondat volt a filmben ami utalt volna hogy miért kell a ***** Voldemortnak: “esküszöm azt hittem az megoldja a problémát”.) Ezeket csak úgymond felvillanásokból, villogó képekből tudhattuk meg. nyugodtan rá lehetett volna szánni mindegyikre fél percet, annyi idő alatta lemegy a párbeszéd, annyival kevesebb lett volna az utazgatós rész, ami valljuk be muszáj volt betenni. Érződik hogy próbálkozott átadni a keserűséget, a tanácstalanságot, az elmúlt sok sok hónapot, az elszigeteltséget, azt hogy maguk maradtak, a külvilág is azt hiszi már nincs remény, meg eltűnt a kiválasztott, meg minden. De ez mind mind nagyobbat ütött volna, (és a könyvet nem olvasók is jobban érzékelték volna) ha megcsinálják a 6. részt a legdrámaibb filmnek, mint ahogy a könyvsorozatban is a mélypont. Már a 6. rész végére el kellett volna érni a hatást, hogy a mozizó szeme meg-megcsillanjon. Ott betették volna Dubledore temetését(nem egy kis stílű pálcagyújtogatást…WTF), és vázolták volna komolyan azt hogy mi a szitu, akkor ebben a filmben a sötétség és a drámai hangulat rányomta volna bélyegét a filmre, és a néző úgy jött volna ki a moziból, hogy basszus, de szar kedvem van.
    Mind ezek mellett, azt mondom hogy elkészítették a HP könyvsorozat első filmadaptációját. Mindenkinek ajánlom.

  42. Uhm, szerintem gyenge lett. Úgy emlékszem a könyvnek sem tetszett ez a része, itt meg mégjobban lespórolták az érdekesebb részeket.
    10/5 :(

  43. Először is azzal kezdeném, hogy szerintem a film bámulatos, én 2x láttam és másodszorra is ugyanannyira élveztem, mint az első alkalommal!

    A legjobb eddigi filmfeldolgozás a sorozatból, és előrevetítem, ez így is fog maradni, hogy miért arról majd később…

    Először azoknak az okoskodóknak szeretnék válaszolni, akik “nem olvastak a könyvet és erről meg arról írnak, hogy mit szeretének látni”, üzenem nekik hogy ez nem erről szól! A Harry Potter egy generáció, sőt több generáció meghatározó könyvélménye, a film pedig egy kis édesség a rajongóknak, s mint egy habos sütemény, ez sem mindenkinek ízlik, de abszolút nem célja önállóan is megállni a helyét, nem is lehet, könyörgöm összesen kb. 4000 oldalnyi könyv, persze hogy nem lehet 15 órában elmesélni mindent úgy, hogy az is megértse aki nem olvasta, főleg mivel annyira high concept a sztori, hogy sokszor még annak sem világos aki csak egyszer vagy akár többször, de felületesen olvasta…
    Így nekem abszolút nem hiányzott pl. Dumbledor múltjának bemutatása sem, vagy Voldemort dolgai, amik amúgy igen, részletesebbek voltak a könyvben, de ott is így volt megoldva, a Harry-Voldemort kapcsolaton keresztül bemutatva, ebből elég volt ennyi. Nekem mint többszöri olvasónak egy helyen nem ugrott csak be egy dolog, hogy miért is kapcsolódott ismét össze Harry és Voldemort pálcája, de ennek most utána olvasok, ez abszolút az én hibám…
    Másrészt nekem nagyon tetszett, hogy a hangulatra gyúrtak rá, és ebben nagyon segített a 2 plusz jelent, ami nincs benne a könyvben: amikor Hermione kitörli a szülei emlékezetét (bár ezt megemlítik a könyvben, de nem mutatják be), már az elején teljesen egyértelművé tette, hogy milyen komoly ezúttal a veszély, valamint szerintem a TÁNCOS JELENET is zseniális és minden nyálasság nélkül nagyon szívmelengető és édes volt!!! Ez azt hivatott bemutatni, hogy annak ellenére, hogy minden percüket a harcban élik, minden gondolatuk ekörül forog ők nem zsoldos katonák, hanem tizenéves fiatalok, s nem utolsó sorban BARÁTOK, Hermione szereti Ront, aki elment és ezáltal Hermione kapott egy újabb pofont, Harry pedig csak figyelte a szenvedését, de amikor már nem bírta tovább kinyújtotta felé a kezét és könnyített a lelkén, mint minden normális tinédzser: zene és tánc: FELSZABADÍT, szerintem zseniális ötlet volt és tényleg egy értékelendő gesztus lenne a való életben is egy baráttól, pedig valószínűleg neki sem volt könnyű, ez olyan, mint amikor egy gyászolót úgy próbálsz vigasztalni, hogy közben te is gyászolsz, de felöltöd a kiegegyensúlyozottság álarcát és nem szavakkal, mert az hülyén venné ki magát, hanem tettekkel biztosítod a másikat arról, hogy minden jó lesz, még akkor is, ha te magad is kételkedsz ebben!!!
    A három testvér meséja tényleg afilm csúcspontja, hatalmas respect érte a készítőknek!!!

    És most arra akarok visszatérni, amit az elején feldobtam, hogy szerintem miért lesz a következő film gyengébb:
    -3D: magyarul tényleg a most olyan jól sikerült feeling központú fényképezés a kukába lesz dobva, minden csak arról fog szólni, hogy a dolgok (átkok, kígyók, varázslények) röpködjenek a nézők felé
    -a tömörség miatt abba még ennyi plusz jelent sem fog beleférni, mint itt az emléktörlés vagy a tánc
    -a befejezés már a könyv esetében is elég +hollywoodi” lett, szerintem itt az írónő is kompromisszumot kötött a nagyobb tömeg kielégítése céljából, ami eddig nem volt jellemző rá…

  44. Nekem a 7. könyv a kedvencem, nálam mindent visz, és nagyon örülök, hogy a film ennyire hűen visszadott szinte mindent. Bele tudnék kötni 1-2 dologba, de úgy gondolom nem érdemes. Abszolút könyvhű volt, bár a Sipor részt én is sajnáltam, hogy kimaradt.
    Egy negatívumot említenék, ami nekem borzasztóan nem tetszett, hogy Harry sose kérné Ront vagy bárki mást, hogy menjen vele horcruxot keresni.
    A színészek nagyon jól játszottak,a helyszínek is ott voltak és külön kiemelném az őzsutás jelenetet a kard megtalálását és a medál elpusztítását. Én pont így képzeltem el azt a jelenetet, így nekem nagyon tetszett, de a 7 Potter, a mágiaügyi minisztérium, a malfoy kúria és dobby halála is zseniálisan volt megoldva.
    Ja igen, és külön dícséret a mese megoldásáért!

  45. Csatlakozom ahhoz a táborhoz akiknek nagyon bejött a film msot nem írom le hogy miért mert hát már mindenki leírta csak egyetlen negatív véleményt említenék: a szinkronhangok ugy ahogy vanank nem tetszettek. Már a 6. részben se igazán jött be mintha csak a papít nézték volna amiről olvasták a szöveget, itt ebbe nem éreztem már de a 3 főszereplő hangja borzasztó számomra. Külön bosszantott hogy a 2 manó is teljesen más hangot kapott :( (Sipor=Gollam)

    Ezt leszámítva a film 9/10

  46. Nekem is tetszett, bár én igényeltem volna a Dumbledore féle háttérsztori részletezését, hisz
    SPOILER
    a könyvben ezzel próbálja meg az írónő elhitetni velünk, hogy a nagyobb jóért képes feláldozni Harryt is akár, ezzel a végét készíti elő a sztorinak nagyon durván.
    Nagyon tetszett, a komoly hangulat, helyenként már már vmi háborús filmre hajazott. (Vörös szalagos kabátok, Hermione karja a Malfoy ház után, és a minisztériumi begyűjtések stb…) A Három testvér meséje pedig tényleg teli találat.
    8/10 mert néha picit hosszú volt (mondjuk a könyvben is sokat mászkálnak tétlenül A-ból B-be)
    Illetve ez nem a film hibája de a Pólus Palaceban megszakították 75 perc után, 15 perc szünetet kaptak a kedves nézők, akiket ez rohadtul zavart. Máshol is volt ilyen szándékolt leállás?

  47. Bocsi, hogy már megint ezt a témát hozom fel…de mivel minden második hozzászóló a könyvhűséggel jön nem bírom megállni.

    Tényleg nem értem, hogy egy filmet miért egy könyvhöz kell hasonlítani. Még ha az a könyv a forgatókönyv lenne…de nem.

    Elárulom azt a nyílt titkot, hogy a filmek legalább felének valamilyen szépirodalmi mű az előzménye, de minimum egy képregény. Mégsem úgy ülünk be a moziba, hogy hű már megint mennyi mindent kihagytak az eredetiből.

    Nemrég volt erre egy nagyon erős élményem. Nemtom ki látta az Engedj be! eredeti, svéd változatát. Eddig nekem ez az év filmje (ugyan eredetileg 2008as darab) Ilyen megható és erős hangulatú tini-vámpír-horrort még nem láttam. De jaj! ennek is egy könyv volt az előzménye, amiből csomó minden fontos részt kihagytak, sőt elhallgattak információkat! ….KI nem szarja le!

  48. Békéscsabai moziban a következő volt:
    Elkezdődtek a reklámok a vetítés alatt, de közben recsegtek a hangszórók, a vászon felől, fura volt az egész. olyan volt mintha a mély hangokat, egy kiszúrt defektes membrán próbálná tolni, és közben erőltetett, vinnyogó trombita féle sercegést adott volna.
    Hát ez van, gondolta mindenki, hogy rossz minőségűek a trailerek, vagy valami. De közben a sercegés már ütemre ment. vagy mintha ütemre ment volna.
    Elkezdődik a film, beszél a miniszter, egyre jobban serceg, nem érteni mit mond. már ott járunk hogy Piton megy a Malyfoy kúriába, ott beszél Voldemort. A sercegés már ki****tt idegesítő, mindenki fel van háborodva. aztán bejön Bob Sinclar – Rock This Party nevű zenéje, és recsegve megy voldemort beszédje alatt :D mondanom sem kell, mindenki röhögött. valahogy valami másik csatornán, egy tök más zenét, is a film alá kevertek, gondolom véletlenül. még így ment vagy 5 percig, majd észrevették, hogy szar, 2 perc technikai szünet, majd újraindították a filmet :D

  49. Huh, nem szeretnék senkit megbántani. De…
    Ahogyan eddig is, úgy érzem, ez a film sem adta vissza az ok-okozati összefüggéseket. Még mindig hiányolom a belső vívódásokat, hiszen a könyvek nagy része is erről szól. (Igaz, egy pszicho-filmet nehezebb eladni.) Rengeteg olyan részlet maradt ki, amit a lényeg szempontjából fontosnak tartok. Féltem, hogy a Pevellerek meséje is kimaradt, de legalább ezt beletették. De hogy mik azok, hogy miért fontosak, stb… Ezekre a kérdésekre nagyon kevés választ kapunk. Mint önálló film nem állja meg a helyét. Leginkább a Honfoglaláshoz tudnám hasonlítani, ami nagy durranásnak készült, aztán igazából nem adott vissza semmit abból, amit beharangoztak…
    Hermione földhözragadtsága, Ron kényelem utáni vágya és hisztije, Harry látomásai, vívódásai, a Malfoy-család büntetése, a Siporral való békekötés… Én mind-mind hiányolom a filmből.
    És ami még hiányzott: legalább egy 16-os karika…

  50. Kihagytam az előző kommentemből, csatlakozom azokhoz, akik a szinkront szidják. Szerintem is katasztrófa volt, nekem mondjuk sose tetszett a HP szinkronosan, jobb szeretem eredeti hanggal!
    Egyébként kérdeztem pár embert akik látták a filmet de nem olvasták a köynvet, és a tükör darab ill. Gregorovics szál nem volt teljesen tiszta nekik. Azt lehet, hogy picit jobban ki kellett volna dolgozni, legalább 1-2 mondatban!

  51. Én nem olvastam a könyveket, viszont mindegyik film tetszett eddig. Ezt végig utáltam.
    Pár apró hülyeség spoileresen:
    Hermione kölnijét érzi a fejvadász, Hermoine viszont nem fut el. Miért nem fut, ha egyszer lehangszigetelte a környéküket? Most azért ott megállni, hogy legyen egy kis feszültség elég idegesítő.
    Ron simán levehette volna a medált, de nem vette le, ebből lett a konfliktus, nem az érzéseiből. A félelmeit lecserélték sértődöttségre.
    spoiler vége.
    Meg persze, amit a legjobban sajnálok, nem jött át a világvége hangulat nekem, nem volt semmiféle feszültség. Kivárás az volt, kilátástalanság viszont nem, mert ha nagyon rossz volt a helyzet, akkor csak tudomásul vették, és bíztak abban, hogy szerencséjük lesz. Persze, hogy az lesz, de akkor is.

  52. Norbert akaratlanul is megfogalmazta a HarryPotter filmek legnagyobb problémáját, mikor feltette azt a kérdést, hogy a valaha látott legnagyobb sötét varázsló miért akar kinyírni egy 14 éves gyereket.

    7 filmen keresztül nézik az emberek Harry és Voldemort viaskodását és aki nem olvasta a könyvet kijön a moziból, lehajtott fejjel megáll a Plaza bejárata után és azt gondolja: Amúgy mi a francot ártottak ezek egymásnak?! De sokan mondjuk fel se fogják, hogy nem is értik miről van benne szó, mert a látvány elviszi az egészet.

    Már az első résztől kezdve azt érzem, hogy nagyon átgondolatlan a koncepció. A rendezők fontosnak találták, hogy Harry csókolózik, de azt nem eléggé, hogy elmagyarázzák miről is szólna a történet. Kicsit szomorú, hogy Rowlingnak végig volt/van beleszólása a filmekbe, de mégsem érzi, hogy ez így érthetetlen a “műveletlen” néző számára.

    Harry Potter filmre már lassan úgy kell menni, mint operára. Előtte utánanézel miről is szól mert csak az érti aki beszéli a nyelvet (azaz olvasta a könyveket).

  53. Tod, a kérdéseidre a válasz:
    “Hermione kölnijét érzi a fejvadász, Hermoine viszont nem fut el. Miért nem fut, ha egyszer lehangszigetelte a környéküket? Most azért ott megállni, hogy legyen egy kis feszültség elég idegesítő.”

    Nem futhat el, hiszen valamennyire lehet hallani a másik oldalt. Figyeld meg, hogy Hermione is először csak az ágak ropogását hallja, utána jelennek meg a halálfalók.

    “Ron simán levehette volna a medált, de nem vette le, ebből lett a konfliktus, nem az érzéseiből. A félelmeit lecserélték sértődöttségre.”

    Azért nem vette le a medált, mert úgy érezte, hogy az erőt ad neki, hogy kimondja, amit gondol. Az érzései azok voltak, amiket kimondott. A medál meg csak ráerősített. Nem sértődöttségnek, hanem inkább fájdalomnak mondanám azt, amit érzett. Úgy gondolta, Hermione Harryt szereti és nem őt.

  54. Kezdjük a legnagyobb pozítívummal:A 3 testvér meséje,zseniális.A film eleje nagyon élvezhető.Az 5-6 részhez képest(amik nem is tekinthetők filmnek, csak vmi vacak félkész videónak,amit egy amatőr vett fel ,akinek tehetsége sincs) borzasztó nagy a fejlődés.+ zenék is kellemesek bár nem kevés helyről loptak.Radcliffe nem is olyan rossz(!).
    Ami negatív:Iszonyat szánalmas az a jelenet amikor táncolnak(sztem ez nem spoiler:D),kiránt a filmből nem is értem mit keres benne.Emma még mindig nem tud játszani,pedig az amúgy borzalmas szinkron is javít rajta.
    A közepe unalmas,amikor nem csinálnak semmit(tudom kilátástalanságot akar ábrázolni ,de Yates ehhez NAGYON kevés ,mint rendező).Ami talán a legnagyobb negatívum(pedig van pár),a humorosnak szánt jelenetek amik annyira látványosan akarnak feszültség oldóak lenni,hogy a végén csak az erőlködés látszik meg( Yates nem tud feszültséget kelteni,szal ezek a jelentek feleslegesek).
    Sum:Sokkal,sokkal jobb, mint az eddigi filmek(kiv. a 3. ,de az meg ugye szinte nem is a könyből építkezik).Aki utálta a 4-5-6-ot,az is élvezni fogja,mert egyszerűen mindenben jobb.

  55. SPOILER

    Nekem tetszett, hogy most nem álltak meg felesleges jeleneteknél, a többiben hosszú percekig képesek voltak kihúzni a jelenetet, itt mindig történt valami, sohasem éreztem azt, hogy a filmet “itt meglőtték”. Remekül felelgetnek egymásra az utalgatások, a dramaturgia tökéletes. Nekem kivált tetszett amikor medált akarták elpusztítani, és Voldemort mindenfélét megjelenített Ron előtt, a félelmeit, hogy Harry és Hermione kézen fogva közelednek, de valahogy eltorzul az arcuk, aztán meg már meztelenül csókolóznak, zseniális rész (mondjuk egy tizenhatos korhatárjelzést én is simán nyomtam volna rá..) Szóval a színészi játékok közötti különbségek mellett tetszett a film, nekem a többivel sem volt soha különösebb bajom, viszont itt érződik valami plusz, odafigyeltek a gesztusokra, a kamera közelik pedig szintén nem “csak úgy” odadobva voltak. Hát hajrá második rész, nekem bejött.

  56. Nagyonjóó volt a film♥
    volt benne minden: akció,dráma,humor,izgalom…♥
    Mindenkinek csak AJÁNLANI TUDOM!!!
    ♥harry potter és a halál ereklyéi part1♥

  57. “7 filmen keresztül nézik az emberek Harry és Voldemort viaskodását és aki nem olvasta a könyvet kijön a moziból, lehajtott fejjel megáll a Plaza bejárata után és azt gondolja: Amúgy mi a francot ártottak ezek egymásnak?! De sokan mondjuk fel se fogják, hogy nem is értik miről van benne szó, mert a látvány elviszi az egészet.”

    Akkor én voltam az egyetlen, aki nem olvasta a könyvet, mégis elégedetten lépett ki a teremből. Tökjó, h nem tudom mihez hasonlítani :D
    Önmagában ez egy teljesen szórakoztató, kikapcsoló, néhol holtponthoz érő kalandfilm volt, amit úgy tudtam nézni, h nem kerestem benne a hibákat.
    Nem voltam, sose leszek HP fan, ezt nem győzöm hangsúlyozni, akárhányszor írok egy ilyen HP részlegbe, elkerülve az esetleges bántó, cinikus megjegyzéseket.
    Néhányan azzal indokolták, h ez egy szar film volt, h szarok a színészek.
    Én ezt úgy látom, h a kezdetekben ügyetlenkedő kiskölkök a szemem láttára nőttek fel és kísérték végig az egész szériát. Én ezért hálát adok, akármennyire is tudtam/tudom, h nem lesz belőlük szupersztár, a halálom, ha egy sorozatban váltogatják a címszereplőket. Ez így volt jó.
    A 3 testvér története zseniálisan lett megoldva, számomra a film egyik legjobb pillanata volt. És ezt jegyeztem meg, nem azt az idióta 2(?) percet, amit eltöketlenkedtek a sátorban ill ilyen-olyan helyszíneken.
    Idén ez volt a 129. film, amit láttam, és lehet, h saját nyomorom, h mindig úgy tudok nekiesni egy (akár HP) filmnek, h full beleélem magam, teljesen mindegy, h gyerekes, nagyon sokáig előítéleteim voltak a szériával szemben, sokáig meg sem néztem egyik részt sem, de a hibái ellenére ezt a részt is lehet szeretni.
    8/10

    Mammut moziban kicsit most csalódtam egyébként, mert 2x ment el a kép :D durva, h már így hazavágták a szalagot, vagy én nem tudom mi volt, mindenesetre ciki a részükről.

  58. SPOILER VESZÉLY

    Én kiváltképp elégedett voltam a filmmel, most jöttem a moziból. Nem olvastam a megnézés előtt egyetlen egy beszámolót vagy kommentet sem, így teljesen, úgymond “tudatlanul” ültem be a moziba. Szerintem a képi világa csillagosötös, Alan Rickman nagyon jóvolt, hiába szerepelt csupán 5 percet a filmben. Engem nem zavart nagyon, hogy kihagytak pár, igaz, lényeges, de egyben fölösleges dolgot is, ez a rész csupán a felvezető volt a – valóban – utolsó részhez. Számomra kerek és egész volt. Az eddigi, Yates által készített Potter-filmekkel ellentétben ez nem volt elcsépelt, unalmas tinidráma-akció-akármi, hanem egy – komolynak nem vehető – komolyságot sugárzó film. Bár Daniel Radcliffe egész arcberendezése és mimikája a padlóra tud küldeni, itt annyira még nem is zavart. Csupán Hermione szinkronhangja volt az, ami irritált, de hamar figyelmen kívül hagytam. Az őzsutás rész valami eszméletlen szép, ahogy a Bathildás-Naginis is állatjól lett megcsinálva.
    Így fog nagyot durranni a második rész. Várom már.

  59. Könyveket nem olvastam, de a filmeket láttam. Az összes zavaros, kicsit követhetetlen volt nekem. Ez is. Ráadásul ez még unalmas is… (Bár a hosszát nem érzékeltem.) A látványra panaszom nincs, a mese megoldása szuper. 7/10 összességében.
    Sokszor olyan érzésem volt, hogy a két részre szedés miatt elnyújtottak benne mindent. Nem rossz mozi, de nálam nem a legjobb HP film.

  60. ja amúgy nem bánom, h kettévágták, az sem jó ha túl lapos, de az sem, ha belezsúfolnak mindent. Egyik ismerősöm, aki olvasta mindegyik kötetet, azt mondta, h ebben kb minden lényeges dolog benne volt (sőt volt olyan rész, amire könyvből nem is emlékezett -> +pont:D) viszont p2-be tuti sokmindent zsúfolnak bele. hát kíváncsian várjuk.

  61. Nem tudom, hogy miért gondoljátok, hogy a második rész zsúfolt lesz, amikor csak a kötet szűk harmada esik már oda és az egész az akcióról szól. Az utolsó 4-5-6 fejezet a könyvből pedig eleve olyan, hogy szóról szóra le kellene forgatniuk az összes bekezdést, mert annyira megható és fontos. ;)

  62. hát ha ezt az én commentem miatt írtad, akkor ne nekem címezd, mert én még nem olvastam. :) Kijöttünk moziból, csajszi ezt jegyezte meg, én meg nem tudok erről nyilatkozni.
    Azt sem szabad elfelejteni, h nem teljesen Rowling könyvét kapjuk vissza, lesz egy lebutított forgatókönyv ott is, mint ahogy ennél is volt, és ezt sztem baromi sokan elfelejtik (főleg azok, akik könyvhöz hasonlítják egyből) morning sunshine…

  63. Számomra csalódás volt,ha nem lettek volna Ron poénjai akkor el is aludtam volna.Második résztől jobbat várok sokkal.

  64. Blady nem értem miért idézted a soraimat, én nem azt mondtam, hogy aki nem olvasta a könyvet az nem tudja élvezni a filmet, sőt. Lefogadom, hogy 100x jobban élvezitek, mint mi akik olvastuk.
    És azt se mondtam, hogy mindenki elégedetlenül lép ki a moziból, hanem pont azt, hogy sokaknak nem is tűnik fel, hogy se füle se farka az egésznek.
    Képtelenek összerakni azok a sztori lényegét akik csak a filmet látták, és ez nem a nézők hibája. Ezt fejtegettem szóval még egyszer nem írom le, csak azt akartam mondani, hogy kicsit félreértetted amit írtam.

  65. Nem volt rossz. Az előző résznél jobban tetszett. (Mondjuk azt nem volt nehéz felülmúlni) A felénél kicsit tényleg leült, de összességében jól szórakoztam rajta. Természetesen voltak változások a könyvhöz képest (mint minden adaptáció esetében), de szerintem most nem tértek el annyira, mint az előző rész esetében.

  66. Nem kápráztattak el azt kell hogy mondjam. A könyvet nem olvastam, de kötve hiszem, hogy nem volt benne annyi, hogy ne azt kelljen néznem legalább 30 percen keresztül, hogy hogyan ülnek és őrködnek a sátor előtt. Bíztatóan indult,de a közepe baromi unalmas volt, és a 3 valamire való csatajelenetet letudták kb 30 mp-ben. Sztem nem volt benne annyi, hogy kettévágják. Persze így sokkal nagyobbat kaszáltak. Pontosan 2* akkorát. :D Pozitívum: Emma Watson :)

  67. akkor írom úgy, h értsd (mea culpa, h nem mindig írok érthetően:D): nem hinném h a látvány vinné el az egész lényegét. Attól, h valaki nem olvasta, még nem biztos, h nem fogja érteni, ső. Tökérthetően tálalták az egész sztorit elejétől a végéig (bár ezt majd akkor merem leírni, ha már láttam p2-t is) és nem éreztem azt, h se füle, se farka.. btw azért idéztelek, mert általánosítottál. don’t do that:D
    és még mindig azt mondom, h el kell vonatkoztatni a könyvtől, mert létezik egy screenplay is. Amit ha elolvasunk 100%-ig biztos vagyok benne, h nem köthetnénk bele.
    Nade skippelem ezt a könyv vs film “vitát”, mert sokakkal egyetemben kezdem unni én is:D

  68. Idéznék a saját blogomból:

    “A HP hatalmas marketingkampánya nem múlt el nyom nélkül, mert még a konditeremben látott tévéadásokban is rendszeresen tűntek fel különböző trailerek. Már az elővételben eladott jegyekből rekordbevétel várható. Elvileg pénteken akartam volna az új filmet megnézni, de már nem volt a premierre jegy csütörtökön, így egy napot várnom kellett. A jegyárus hölgy még említette is, hogy hamar érkezzek, mert valószínűleg telt ház lesz, de mindenkinek lesz ülőhelye. A három termes king’s lynn-i mozi úgy néz ki, mintha egy régi színházból lenne átalakítva. Van egy két részes karzat, ahová lépcső vezet fel a földszintről, miközben az egész épület ódon hangulatú. A jegyek ára általában 6 font, ami azért is érdekes, mert a legtöbb DVD-t már meg lehet venni 15 fontért eredetiben, így nem is tudom, hogy egy párnak érdemes-e élőben elmenni megnézni bármilyen filmet. Ezért a pénzért egyébként nem kapunk fix helyet, mert ez a jegyre is rá van nyomtatva (seats are not allocated). Az első filmet is majdnem premier időpontban néztem, így akkor is tele volt a terem. Ma is a 19:45-kor kezdődő filmre már 19:15-re odamentem, mert a tapasztalatok alapján erre szükség van. Itt ugyanis aki kapja, marja alapon ülnek le a baráti társaságok. A HP7 pedig igazi sikerfilm még ebben a kisvárosban is, mert külön táblák terelték a nézőket, mintha legalábbis birkák lennénk vagy csak féltek, hogy a másik két terembe megyünk be. Szóval megérkeztem időben, erre a terem már majdnem hogy tele volt. Aztán megkezdődött az össznépi “ide ülök, majd mégsem, felállítok mindenkit és odaülök” című angol játék, majd a többség már megette a popcornt is mire a film elkezdődhetett volna. Tényleg telt ház felé tartottunk, mert a jegy ellenőrök elkezdték ültetni az embereket, hogy az 1-2 kimaradt szék helyére is a sorok üljenek beljebb. Ennek nem feltétlenül örült mindenki, de addigra már előkerültek a táskákból a mindenféle rágcsálni valók. Amin az Inception esetében meglepődtem, hogy nem csak kólát, hanem csapolt sörnek látszó itókát is simán behoztak. Amíg az első alkalommal volt ugyan pár reklám, de utána mindenféle előzetes nélkül csak simán elkezdődött a film. Ma volt legalább 15 perc reklám és három kiváló trailer (Tron, Mega Mind és Green Lanthern), aztán végre elkezdődött a filmes élmény. Ami szokatlan még itt Angliában, hogy a filmet teljesen a legelejéről kezdik leadni, tehát a legelején még a rendező aláírása és a kópiaszám is szerepel a gyártó cég logói előtt.

    A Warner Bros logó meglepő módon elkezdett rozsdásodni, amit igazából nem tudtam hová tenni. Vajon a porosodó szériára utaltak? A leamortizált varázslóvilágra? Ki tudja? Én azt vártam, hogy felbukkan majd a HP logó, de helyette a Minisztériumban indultunk, majd Shape (Piton) pár jelenetét láthattuk a legelején. A kamera szépen ráérősen követi effektekkel fűszerezve a sokak által utalt roxforti tanárt, majd Nagini lakomája után bukkant csak fel a HP logó, hogy így már értsük, hogy a mesevilág valóban átfordult erős horrorba, ahogy az első kritikák is dicsőítették. Amit hiányoltam, hogy nem hangzott el a klasszikus HP fődallam vagy csak a fészkelődő tömeg miatt nem hallottam. Pedig korábban beígérték, hogy visszatér John Williams is, mint zeneszerző, de lehet őt az utolsó filmre tartogatják. A

    A következő jelenet hűen követik a könyv eseményeit és annyi régi szereplő visszatért legalább egy rövid cameo erejéig, mintha áttekintettük volna hirtelen az összes korábbi filmet. Rowling is úgy írta meg a befejező részt, hogy a világát megkoronázta azzal, hogy minden helyszínt végigjárnak újból és szinte mindenkit visszahoztak a regényciklusban mozgatott több tucat karakter közül. Kicsit olyan érzésem lett már ekkor is, mintha egy osztálytalálkozóba csöppentem volna, ahol kedves ismerősöknek örülhetünk újból.

    Magát a történetet nem szeretném lelőni. Stílusában követi az előző két filmet, tehát sok lassú jelenetből építkezik pár akció betéttel, de legalább volt idő mindent kifejteni. A korábbi filmek látványvilága is visszatér, ami azért nagy szó, mert a különböző rendezők elképzeléseinek megfelelő elemek is visszaköszöntek. Maga a regény első fele csak a tervezgetésből áll, ami filmben is picit unalmas, mert csak sátoroznak és sátoroznak és sátoroznak, így az igazi akció orientált nézők csalódni fognak. A film vége is jól sikerült, de egyben ugyanolyan mellbevágóan elvágott, mint amikor a LOTR első részét moziban láttam.

    Amit külön kiemelnék a filmben, az nem más, mint a három testvér meséje, ami mese a mesében. Nagyon jól oldották meg az animátorok ezt a 2-3 perces betétet, ami számomra a film csúcspontja. A bulvár persze a Harry-Hermione csókot emelte ki, amire nem is emlékeztem a történetből, de az a jelenet is remekül sikerült.

    A rendező egyébként imádja a gyors snittekből álló visszaemlékezéseket, amiket tényleg úgy villantanak fel, mint a tovaszálló gondolat a szereplők fejében. Itt is volt jó pár visszautalás a korábbi filmekre, ami után a néző tényleg úgy érezheti, hogy ez a világ összeállt és egészet alkot. Közben ezt úgy teszi, hogy Roxfortot egyetlen képkockában is látjuk, ami valószínűleg tervezett volt, hogy még nyomasztóbb legyen főszereplőink vándorlása. A fakó színekkel is remekül érzékeltették ezt a hatást a film alatt, ami egyedül a pár természetben forgatott vágókép tudott csak feldobni.

    A színészi játékról csak a legmagasabb szinten tudok beszélni, mert mindenki odatette magát abban a pár jelenetben a szakma krémjéből, amit kaphatott. A három főszereplő is velünk együtt nőtt fel (és gazdagodott meg), de ők is brillíroztak.

    Kicsit sajnálom, hogy a negyedik kötetet nem sikerült ilyen mélységben feldolgozni, de legalább most az utolsó és egyben legvastagabb kötetnél nem követtek el olyan hibát, hogy kihúztak volna fontos részeket. Úgyhogy nagyszerű film ez, amit minden rajongónak érdemes a moziban megnéznie, de csak a második felével alkot egészet. Éppen a hossza miatt így is van bennem egy olyan kettős érzés, hogy bár így mindent elmeséltek, de azért ennek a filmnek az otthoni élvezetéhez rengeteg szabad időre van szükség, mert nagyon-nagyon lassan, de legalább biztosan haladunk a végső összecsapás és egy korszak lezárása felé.”

    Ez pedig már az utolsó, a nyolcadik rész plakátja (spoiler) :
    http://cdn-images.hollywood.com/site/DeathlyHallowsPoster.jpg

  69. Hmm.. Egyátalán nem könyv vs film vitát boncolgatok, csak nem értettem, hogy ahhoz a mondandóhoz amit leírtál milyen formán illik az amit én írtam.
    Ha azt akartad mondani, hogy nem viszi el a látvány a filmet és te igenis érted a könyv olvasása nélkül is, hát ez így ilyen formában tényleg nem jött át.
    Viszont ne hidd, hogy érted a sztorit.
    Vagy ha hiszed, akkor mondd meg, hogy Voldemort miért üldözi Harry Pottert.
    De ha erre tudod is a választ, akkor sem tudsz egy csomó mindent ami nélkül nem állhat össze a dolog. Szívesen feltennék pár kérdést ami az összefüggésekkel kapcsolatos de gyanítom nem vagy rá vevő.

  70. valóban elbeszélünk egymás mellett :D picit meg is hazudtolod magad, mert azt mondod, h nem könyv vs film vitát boncolgatsz, a következő mondatban meg azt mondod, h könyv elolvasása nélkül sokmindent nem értenék, ha rákérdeznél. Nincs miért rákérdezni. Van egy lebutított forgatókönyv, ami a könyv alapján készült, az alapán készítik el a filmet, lehet h a könyv adja az alapötletet, de nem abból dolgoztak és nincs miért kérdezgetned dolgokat, max ha rendelkezel a forgatókönyv másolatával is:D de tökmindegy ezt hányszor, hány formában írom le, ragaszkodni fogsz a “de a könyvben így volt” oldalhoz.

    Válaszolva a kérdésre btw mert amíg harry él, tudjukki nem lehet egyeduralkodó a varázsló világban, lehet h erre oldalakon, fejezeteken keresztül megy az okfejtés és tudományos magyarázatod is van rá, de ha valaki megölné a szüleimet és engem is meg akart volna ölni, én is ki akarnám nyírni az illetőt :D szal nem is értem, h ebben mit nem lehet érteni

  71. mindegy feladom, legyen igazad.:)
    Majd ha államvizsga után lesz időm, jövőre elolvasom az összes részt. Utána tuti, h fele annyira sem lesznek jók a filmek, de amíg a képzeletnek nincs határa, addig a mozivászonnak van sajnos.

  72. Voldemort a jóslat miatt üldözi Harry Pottert, mert “nem élhet az egyik, amíg él a másik”. Meg aztán neki presztízs kérdés, hogy hatalma megkérdőjelezésének élő bizonyítékát személyesen küldje a zöld fénybe. :)

  73. “Amit hiányoltam, hogy nem hangzott el a klasszikus HP fődallam vagy csak a fészkelődő tömeg miatt nem hallottam. ”

    A fészkelődő tömeg lesz az, mert elhangzott a főcímkor. :) Bár John Williams tényleg nem tért még vissza, csak a 2. részre fog.

  74. Blady kimondtad a főmondatot: “amíg a képzeletnek nincs határa, addig a mozivászonnak van sajnos”
    Na emiatt nincs értelme semmiféle hasonlítgatásnak. És ezért kell a filmet önmagában értékelni.

  75. Drága Blady!

    Nem hazudtoltam meg magam, mert ugyan kitértem arra, hogy a filmben nincsenek benne olyan dolgok amik a könyvben igen, de csak azért, hogy megcáfoljam az állításodat miszerint te mindent értesz, és a filmből meg lehet érteni. A filmek hűtlenségét már elfogadtam mikor kijöttem a harmadik rész mozijából. Nem érdekel, hogy így van, csak azért várom a filmeket mindig, mert az ember szívesen látja a képzeletén kívül is kedvenc karaktereit. Persze azon belül, hogy eltérnek a könyvtől lehet jobb-roszabb a film. Pl a hatodik rész csapnivalóan rossz volt, és remélem, hogy ez most jobb lesz.

    De első sorban én arra kívántam kitérni, hogy butaságot beszélsz. Nekem nem azzal a kijelentéssel volt bajom, hogy a film más mint a könyv és ez így normális. Ez teljesen így van, hiszen ahányan olvassuk a könyvet annyi féleképp értelmezzük. Viszont néhánnyal feljebb Holdsáp nevű kommentelő is megmondta, hogy nincsenek meg benne az ok-okozati összefüggések. És mondhatsz akármit ettől eltérni hiba. Mert ez adja a történet sava-borsát. Ezzel vitatkozni hasztalan és érdemtelen.

    Másrészről nem azt kérdeztem tőled, hogy Harry miért akarja kinyírni Voldit, az teljesen triviális. Nyilván fűti a bosszú. Én a fordítottját kérdeztem, és te végül is adtál rá választ, valószínűleg ezt mondta neked az egyik haverod, de arra már nem tért ki, hogy miért nem lehet egy nagyhatalmű varázsló egyeduralkodó, amíg egy nála kb 50 évvel fiatalabb kölyök el nem pusztul.

    Szívesen meghallgatnám egyébként a véleményed miután elolvastad a könyveket. :)

    Szóval összefoglalva a mondandómat -félreértés elkerülése végett- : 1. Esélyes nincs, hogy a filmekből megértetted a történet lényegét, és ezzel nem is vitatkozhatsz, hiszen nem tudhatod mi a lényege ha nem olvastad a könyvet.
    2. Már régen felülemelkedtem az eltéréseken, tudom hova kell rakni a filmet.
    3.Én nem akarlak inzultálni, de nem szabad ennyire tudatlanul ennyire merész kijelentéseket tenni.

    Üdv!

  76. ismétlés a tudás anyja: legyen igazad :) majd ha ez egy könyvblog lesz (amit kötve hiszek) szívesen vitáznék veled a történet lényegéről miután kiolvastam, mert veled lehet és ez neten látatlanul egy idegentől nagyon, nagyon ritka:D – itt most eltekintek a “butaságokat” szócskától, mert tiszteletben tartom a nézeteidet.
    Csak annyit írok, h miután elolvasnám, akkor sem mondanám azt, h hát igen, ezt a magyarázatot kihagyták a filmből, vagy összefüggéstelen, nincsenek ok-okozati összefüggések. Ami számodra butaság volt az számomra azt jelenti, h nem úgy ültem be rá, h én most egy Inception szintű drámát akarok látni, keresve a logikai hibákat, hanem szórakozni akarok és egy olyan világot látni, amiben nem lehet részem a való életben. Teljesen fölösleges azon gondolkodni, h vannak-e ok-okozati összefüggések, mert a Harry Potter filmek soha nem fognak olyan szintre jutni és soha egyetlen egy film sem fog tudni megfelelni minden elvárásnak.
    Ez lett volna a lényeg részemről és nincs harag :)

  77. Hát igen azt már asszem az első hozzászólásomban írtam le, hogy sokkal nagyobb elvárásokkal ül be az ember ha olvasta. Ez sajnos így van, ha akarom ha nem.

    “…h nem úgy ültem be rá, h én most egy Inception szintű drámát akarok látni, keresve a logikai hibákat, hanem szórakozni akarok és egy olyan világot látni, amiben nem lehet részem a való életben.” – most őszintén, ez nem azt jelenti, hogy “a látvány elviszi az egészet”? Lehet, hogy nem úgy kellett volna fogalmaznom, hogy fel se fogják az emberek, lehet azt kellett volna írnom, hogy nem a sztori kedvéért ülnek be, hanem mert szórakozni akarnak.

    Örülök, hogy megint leírtad ezt, én az első hozzászólásomban ugyanezt kívántam megfogalmazni, és te rácáfoltál, holott gyakorlatilag ugyanazt mondjuk másképpen egy kicsit. Én csak ezt akartam letisztázni.

    Ne haragudj a butaság szócska miatt, csak próbál az ember fölényeskedni na! :D

  78. Ja és pont azt nem írtam le amit kérdezni akartam…

    Megmondaná valaki, hogy pontosan hol vágják el a filmet?

  79. :D mea culpa, írtam is, h nem mindig tudom kifejezni magam érthetően, másrészt nőkkel vitatkozni…hiba és hülyeség :D
    Azt hiszem átadom a terepet másoknak, júliusban majd visszatérünk rá:) (számításaim szerint addigra ledarálok 6 könyvet.) vagy ha majd Human is ír a filmről.

  80. SPOILER:
    kérdésre válaszolva: Part1 ott ér véget ahol Voldemort megtalálja Dumbledore sírjában az első ereklyét (a pálcát)

  81. Írás mikor lesz már az oldalon a filmről? Akkor les értelme az itteni kérdésnek is hogy megérte e a kettévágás. Kiderülne.

  82. Nekem a 7. kötet a kedvencem a sorozatból és az első olyan rész, amit előbb olvastam, mint láttam. Vártam már a filmet, de mégis megpróbáltam úgy beülni rá, hogy nem csak a negatívumokat, az eltéréseket és hiányosságokat keresem benne. Persze az ember akaratlanul is vár bizonyos részeket, és ha azok nem úgy jelennek meg, ahogy azt várja vagy egyátalán nem is kerülnek be a filmbe akkor egy bizonyos fokú csalódottság elkerülhetetlen. Viszont alapjában véve nem volt olyan rossz és voltak részek amiket még élveztem is. Sajnálom, hogy nem merték meglépni azt, hogy más rendezőnek adják a befejezést.
    Most egy kicsit hozzászólnék a könyv vs film témához:
    Mindig is tetszettek a Harry Potter filmek, da nagyon sokáig nem tudtam rászánni magam, hogy elolvassam a könyveket, csak a 6. film után, mert kíváncsi voltam a végére. Tehát az utolsóval kezdtem, és nagyon tetszett, így elolvastam a többit is. Először a negyediktől a végéig, utána pedig az elejéről az egészet. Amit ki akarok hozni ebből az egészből az az, hogy nagyon nagy élmény volt a filmeket ismerve elolvasni a könyveket, mert már ismertem a történet alapját, de a könyvek még így sok meglepetéssel szolgáltak. Nagyából tudtam, hogy mi után mi következik, és mikor egy olyan részhez értem, ami a filmben nem volt benne, vagy éppen teljesen máshogy volt, akkor az tök jó volt. :) És persze a könyvekben sokkal több magyarázatot kapunk, így jóval átláthatóbb a történet.
    Tehát a filmek után a könyveket olvasni nagyon jó volt, viszont fordítva már nem akkora buli. Na tudnék még erről írni, de már így is hosszú lesz. :)
    Még a végére annyit, hogy akinek egy kicsit is tetszenek a Harry Potter filmek, azok nyugodtan álljanak neki a könyeknek, mert megéri. ;)

  83. Tegnap jutottam el a moziba és azt kell, hogy mondjam, hogy a 2.5óra jóval kevesebbnek tűnt, ami nagyon jó.
    A könyveket olvastam először és utána láttam a filmeket viszont mire kijöttek a filmek addigra már kezdett halványulni a könyv tartalma (gondolok itt apró részletekre a történet magját nehéz lenne elfelejteni) és a filmek megnézése mintegy frissítés volt. Élvezetes frissítés.
    A 7. könyvet viszont jóval később olvastam, mint ahogy kijött, 2-3hete kb. (én sem tudom miért), kerültem is minden HP7 anyagot addig, ami nem volt egyszerű. Így friss könyv élményre jobban kidomborodtak a különbségek a könyv és a film között de még így is széles mosoly ült a végén az arcomra. Jhaj de messze is van Július. A filmet nézve viszont jópárszor előfordult, hogy arra gondoltam, hogy aki csak úgy beül a moziba megnézni (és ha még látta is a többi filmet) nem fogja érteni miért van ez és az.
    Remélem az utolsó filmre nem lesz nagy hatással a 3D. Szerintem az az igazi 3D ha könyvet olvasol és a fejedben áll össze a világ:)
    Vizsgaidőszak utánra tervezem, hogy egyben elolvasom az egész sorozatot már alig várom :)

  84. SPOILER:

    “kérdésre válaszolva: Part1 ott ér véget ahol Voldemort megtalálja Dumbledore sírjában az első ereklyét (a pálcát)”

    Marmint, ott vagtak el, hogy Harryek kiszabadulnak a Malfoy-villabol, ES Voldemort megszerzi az elso ereklyet.
    Lehet csak en emlekszem rosszul, de nekem ugy remlik, ez a ket dolog nem parhuzamos idopontban törtent a konyben. Hisz a filmben epp hogy csak kiszabadultak es szusszanhattak egyet, a konyben meg Harrynek lett volna lehetösege beleszolni a palca-bizniszbe, csak maskepp dontott.

  85. Igen a könyvben úgy volt, de gondolom azért csinálták a filmben így, hogy drámaibb legyen a hatás. :)

  86. Örh!- itt belehánytam az ölembe- Megvan az idei legrosszabb film a Predators és az Expendables után! Ez egy nézhetetlen szenny! Most érik be, hogy az alkotók mindent és mindenkit elhanyagoltak! Deus-ex lépten nyomon. Igazam lett… Karakterek tűnnek fel a semmiből, és tűnnek el a semmiben, de olyan gyorsan, hogy mégcsak fel sem tod kapni a fejedet és meg sem tod kérdezni, hogy:”ez ki? Miért? Mikor? Honnét? He?”, nem is beszélve arról a három anti-színészről, a tájképes időhúzásokról, a k-hm “komoly” és vicces… részekről, a GyU koppintásokról, Láng Balázs ismét Gollam, öööö. Sipor hangja lett… LOL!- és az idei év második és harmadik legeslegrosszabb akciójelenetéről, amikből vagy semmit, fight is in the air… vagy csak annyit lehetett látni, hogy: Fenyő. Fenyő. Fenyő. Fenyő. Fenyő. Fenyő. Fenyő. Fenyő.- Zene nuku. – Zajok?- Színészi játék nuku. Ez egy értékelhetetlen fos!

    Ja. És a Sucker Punch magyar címe: Álomháború. Hát. No comment.

  87. nagyon jo volt. csak az idegesitett hogy a nagyobb akcio jelenteket osszesuritettek, ahogy kezdodott mar valami “szebb” kialakulni, rogton vegelett.. mintha sajnaltak volna a CGI-t hasznalni…

  88. peldaul: miniszteriumba mikor mentek… teljesen diohelyba mutattak a menekulest.. akkor mikor bathildanal voltak. hermione egy ketto elintezte a dolgokat es maris eltuntek. es hol volt VOLDEMORT???

  89. “Ja. És a Sucker Punch magyar címe: Álomháború. Hát. No comment.”

    A “Sucker Punch”-ot azért nem olyan könnyű szerintem magyarra fordítani.
    Te például milyen magyar címet adtál volna neki?

  90. az eleje meg a vége különösen tetszett, a közepe amikor olyan sokáig ott szenvedtek azon, h nincs ott ron, na azaz egy unalmas volt, a többi jelenet viszont nagyon tetszett a mágiaügyi minisztériumos részt is nagyon jól megcsinálták :D

  91. “Írás mikor lesz már az oldalon a filmről? Akkor les értelme az itteni kérdésnek is hogy megérte e a kettévágás. Kiderülne.”

    Szerintem mindenképpen megérte a kettévágás, hiszen két film, az kétszeres bevétel a Warner-nek. (És hát ugyebár emiatt vágták ketté…)

    “Ö… Nem is tudom… Úgy hagytam volna?”

    Ez nem egy rossz megoldás. Csak nem tudom, hogy az “átlag mozinéző” beülne-e egy ilyen filmre, hogy “Sucker Punch” (lehet sokan még a címét sem tudnák kimondani…), az “Álomháború” egyszerűbben hangzik, még akkor is, ha nem igazán pontos fordítás (és ezt most nagyon finoman fogalmaztam meg)

  92. Na, én is meglestem a filmet, és nagyon tetszett! Sokkal jobb, mint amire számítottam. Mondjuk, a hatodik filmet nem nehéz túlszárnyalni. Voltak benne természetesen üresjáratok, vagy annak tűnő részek, de ezek a jövőben fontosak lesznek.
    SPOILER
    Én már rögtön az első percben elmorzsoltam egy könnycseppet, mikor Hermione törli a szülei emlékeit, ő pedig eltűnik a fényképekről. Szerintem nagyon szépen megoldották ezt a jelenetet.
    Alan Rickman Pitonja pedig…Húúúú! Alig volt a vásznon, de amikor ott volt , teljesen kitöltötte azt. Minden apró rezdülése a helyén volt. Mikor Voldi meg akarja ölni a mugliismeret tanárnőt, és az könyörög Pitonnak, hogy segítsen, akinek arcizma sem rándul, de a szemében látszik az elkeseredettség és a fájdalom, az valami zseniális. Piton bevonulása pedig valóban fejedelmi, mondhatnám hercegi.:) És külön öröm, hogy meghagyták a szuperképességét, miszerint épp úgy tud seprű nélkül repülni, mint Voldemort. Ebből is látszik, hogy nem átlagos képességű varázsló.
    Az akció jeleneteknél, főleg az elsőnél, beleszédültem az eseményekbe. A 7 Potter valóban rettentő vicces, főleg, mikor a Bill mögött ülő Fleur-Harry szerelmesen átöleli Billt.:)
    A minisztériumi jelent, amikor mások bőrébe bújnak, szintén nagyon tetszett. Főleg Ron karaktere nagyon vicces ott, de Harryé is jó! És maga a minisztériumi hangulat hátborzongató! Amikor Harry kihúzza Umbridge fiókját, ott vannak a plakátok, amik a sárvérűek ellen szólnak. Gondolom, másnak is feltűnt, hogy régi kommunista-plakátokat vettek alapul, ami szintén zseniális megoldás. A csattogó bakancsok pedig csak még nyomasztóbbá teszik a hangulatot.
    Az első horcrux megsemmisítése nagyon jó lett! És az őzsuta… Húha, a szavam is elállt, annyira gyönyörű lett az a jelenet!
    Egyébként, Ron hiánya annyira nem feltűnő, és abszolút belefért még a táncos rész is.
    Luna nagyon aranyos a kis kantáros nadrágjában, és az apjával együtt nagyon jól hozzák az elvont figurákat.
    Bathilda Bircsók…jesszus, az a nő tiszta para! És amikor Hermione rájön, hogy már rég halott, és Nagini költözött a testébe…csak a legyek zümmögését halljuk, és a vér- és körömnyomokat látjuk a falon. Amikor meg kirobban belőle Nagini…Hát, én is összecsináltam maga, nemhogy 3D-ben:)
    Hermione kínzása és a fogságba esés nagyon erős. Bár, csak a kiáltozást hallottuk, mégis tiszta libabőr lettem attól a sikolytól.
    A 3 testvér meséje beillett egy külön filmnek. Tiszta Tim Burton-hatása volt.
    Dobby halála pedug nagyon szép és megható volt. Voltak szipogások a moziban.
    SPOILER VÉGE
    Szerintem nagyon jó lett a film, simán el tudtam volna viselni a 2. részét rögtön utána! Nagyon gyorsan elment a 2 és fél óra. A végén egyszerre hördült fel a mozi, hogy mi van már?:) Itt nem lehet vége! Pedig vége volt.
    Tetszett! Várom a köv. részt!

  93. Rettentő mód unalmas. Azon vettem magam észre, hogy az órám lesem, mikor mehetek már ki a moziból. Kb 1 órán keresztül nem történik semmi, amiket 10 perces kevésbé rossz jelenetek szakitanak meg, hogy ne legyen senki öngyilkos a moziba.

  94. Sajnos több ponton el lett rontva a film.

    Amikor elfogják őket Malfoy-ék, akkor rájönnek kit is fogtak el, és hívni is akarják Voldemort-ot, de előbb kikérdezik Hermione-t, és a kobold-ot.

    Mivelhogy azt hsizi Bellatrix, hogy a Griffendél kardját nem lehetett ellopniuk a Gringots-ból.

    Épp ezért akar bizonyságot szerezni, hisz fél Voldemort haragjától (igaz az egyik horcrux is ott van a G-ben, a hamis kard mellett).

    Ott lett elrontva, hogy MAKESZ -ha így valakinek beugrik-, aki a Potter család árulója, nem ismeri fel RON-t? Akit évek óta szolgált? És simán elkapják a pincében? A kéz meg nem büntet?

    Áhh…tele van logikátlansággal…és ezt nem a könyvhöz képest mondom.

  95. ilyenkor nyugszom meg, amikor pl. narem megjegyzéseit olvasom, hogy nem csak nekem van némi elvárásom egy történet logikai egységességével szemben
    sosem gondoltam volna, de most már azt hiszem, én is elolvasom a könyveket, mert ennyire nem lehet összevissza, hiányos
    ugyanazt éreztem sokszor, mint a 6. résznél, hogy baromira indifferens részeket nyújtanak, mint a rétestésztát, és fontos dolgokat összecsapnak, kihagynak, vagy csak utalnak, amit a csak mozisorozatot követő embör nem foghat fel

  96. narem: de arról elfeledkeztél, hogy nem arra kíváncsiak, hogy Ron Ron-e. Itt az a lényeg, hogy a fiú tényleg Harry Potter-e. Tény, hogy Ron és Hermione elég bizonyíték lenne bárki számára… de nekik nem. Bella és Lucius is kegyvesztett lett Voldemort számára, tehát félnek az újabb kudarctól, mert azt már tuti egy adavával jutalmazná Voldemort. Egyszerűen teljesen biztosra kell menniük, bármilyen erős bizonyíték is utal arra, hogy az ott előttük Harry Potter. Ráadásul amennyire lenézik Féregfarkat, nem biztos, hogy hinnének neki.

    Gondolj bele, akkor a könyvben is már egész hamar le lehetett volna rendezni az egészet. Draco biztosan megismerte Harryt is, más dolog az, hogy ő annyira nem akar a halálfalók között lenni, hogy nem is igazán akarja leleplezni Harryt, mert akkor elveszlik az összes esélye arra, hogy valaha is megszabaduljanak Voldemorttól.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.