Machete

Machete don’t text. Machete don’t think. Hulk Smash.

Az egyik kakukktojás, gondolom tudjátok melyik. Nem, a motorra szerelt gatling sem számit smash-nek, csak humorforrásnak.

Machete jelenet

A filmről konkrétan azt lehet elmondani, hogy túlgondolkodták és variálták. Használható történetet akartak aköré írni, hogy “You fucked with a wrong mexican”. Biztos ez is a múltidézéshez tartozik, a stílus ismérve, mindegy, nevetséges volt, de nem a jó módon. Úgy lehetne megfogalmazni, hogy komolyan gondolták a régi “komolyan gondolja, de közben szar, és ez szórakoztató” hangulatot, aztán erőlködés lett a vége.

Amivel nem volt hiba, az Jessica Alba és Lindsay Lohan. Mindkettő kellően túljátszotta a szerepét és gyönyörű volt. Poén a valóságba kikacsintása a dolognak, ahol Lohan már kitudja hányszor volt elvonón, szóval a drogos ribanc életrekeltése megy neki csípőből. Velük szemben viszont Danny Trejo katasztrófa. Sajnálom. A férfiak frontján a cameozó sztárok azért megmentik a helyzetet, főleg De Niro, aki végülis a film legnagyobb neve lett.

A vérengzés szórakoztató volt, nem tagadom. Olyan baromságokat találtak ki, amiket öröm volt nézni. Ez alól kivétel a már említett gatlingos jelenet, de annyi baj legyen. Mondjuk az aprítás milyenségét már a trailerből lehetett látni, amikor is belet kötélnek használva Indy-zett egyet a főszereplő. Végig ilyen hülyeségek vannak, fröcsög a művér, repülnek a végtagok, hűen a film címéhez.

Machete értékelés

Nem tudom hány pontot adjak, filóztam a 6-on, hiszen a film végén levő ironikus poén remek, de azt hiszem mégsem húzzatom fel addig.

human
írta
2010. 11. 26. 01:47
megjelenés
40
hozzászolás


40 hozzászólás a “Machete” bejegyzéshez

 1. “Azért a cameozó sztárok megmentik a férfiak frontján a helyzetet, főleg De Niro, aki végülis a film legnagyobb neve lett.”

  Ez várható volt valljuk meg őszintén. Az egyik legjobb színész. Ha nem a legjobb.
  A filmet még nem láttam de látatlanban is ilyen 5 pontot adtam neki a trailer alapján.

 2. nekem is bejött, bár a trancsír egy kicsit leül a film közepén az elejéhez képest, simán tarthatták volna a szintet. afféle terrorbolygó utánérzésem volt (milyen meglepő) szóval aki azt szerette talán ezt is fogja.

  SPOILER

  a rendőrautós jeleneten, azon belül is a kormányzáson nagyon derültem. még sok sok ilyen poént vártam volna. nimród cameójának örültem nagyon :)

  OFF

  nekem valami azt mondja, hogy nem danny hibája, hogy nem tudta életre kelteni annyira a címszereplőt, mert ha egy valamit tud játszani, akkor az a rosszarcú rosszfiú, egyszerűen elsiklott a szerepe (ahogy human is mondta) a tudjuk hogy szar de viccestől, a tudjuk hogy szar de erőlködünk felé.

 3. Spoiler:
  Kemény volt mikor megszólalt az egyik testőr magyarul. Hatan voltunk a moziteremben, négyen magyarok, szóval jót derültünk a dolgon:D A román csávó jó nagyot csodálkozott mögöttem:P

 4. “Machete will return in Machete Kills and in Machete Kills Again”
  Ez az utolsó felirat miatt 7 pont:)

 5. nagyon vegyes volt ez a film, mert simán tudtam volna adni rá 4 pontot is, de még akár 7et is. Pont a tudatos eltúlzottság vitte felfele a filmet.
  Nekem jobban bejött, mint az expendables (érdekes, barátnőmnek pont fordítva)

 6. Nem tudom, bennem nagyon vegyes érzelmeket hagyott.

  Ugyebár ennek most az Expendables-el kellett volna versenyeznie.

  Míg az Expendables-t nagyon élveztem, ezt a filmet egy nagy rakás szarnak tudnám jellemezni!
  Egyszerűen élvezhetetlen volt számomra!

  Végignéztem, de csak azért, mert elkezdtem.
  Nem vagyok mai fiatal, 25, láttam sok régi akciófilmet, de ez egyáltalán nem hozta azoknak a feelingjét, egy összecsapott, történet nélküli fos lett belőle!

  Szerintem.

 7. Zirowe: Én pont ugyanezt tudom elmondani, csak fordítva. Úgy látszik, ez a két film igencsak megosztja az embereket, akinek bejön az egyik, az utálja a másikat. Shit happens.

 8. Nem értem teljesen, hogy ezt mér az expendables-el hasonlítjátok össze. Az tényleg egy jó kis “régi” darálós filmre hasonlít (sztem 8 pont). Míg ez olyan igazi gagyi öldöklés, pár vicces jelenettel, de inkább több volt a szar mint a jó, néha még untam is (kb 6 pont).

  Sztem nem lehet összehasonlítani a kettőt, de végülis nekem mind1. Ezt biztos hogy nem nézem meg többször. Expendables-t még párszor igen…

 9. mercenary:
  nekem bejött az expendables is, és a machete is, szóval nem teljesen igaz az elmélet, vagy csak a szerény, de erősítő kivételt képviselem… de az egyik tesztoszteronos, a másik macsós, szóval sztem nem zárják ki egymást :)

 10. voltak benne jó jelenetek, de összeségében nem nagy durr. még unalmas is. Ami viszont epiv az deniro szeremcsétlenkedése a végén, fahey minden jelenetben és , h a kőmacsó machete borotválja a hónalját:D

 11. Számomra nagyon szórakoztató volt :D Úgy ültem be elé, h akkor ez most egy laza elbarmolt film lesz, amin végig röhöghetek és így is történt. +a történet is jó lett, s számomra Danny Trejo is jól nyomta. “Where do you go?” “Everywhere” :D 10/9^^

 12. Az üzenete miatt lett megcsinálva ez a film. Aszondja egy ponton a film: nem mi léptük át a határt, az lépett át minket. Namost ennek az előzménye, hogy 300 évvel ezelőtt Texas 3 évig a spanyoloké volt.
  Legitimizálni próbálják a mexikói bandák gyilkolászását, nevetséges az egész.

 13. Az a nevetséges, ha ebbe bármiféle üzenetet látsz bele…így kezdődik az üldözési mánia.

 14. valamiért én is az Expendablessel együtt kezeltem ezt, az mégis mocskosul bejött, 2-szer is láttam, ettől meg azért többet vártam.

  Nem volt rossz, röhögtem rajta jó párszor, de volt néhány akkora túlzás, ami gagyira sikerült. Amit hiába szántak “akkora szar, hogy már jó” szintnek, de nem, nem volt jó. Pl a beleken hintázás is kicsapta a biztosítékot picit. Mármint tényleg nevettem, de inkább kínomban.

  Segal utolsó jelenete meg hullagáz. Fahey kibaszott jól alakított, tetszett nagyon. Danny Trejo-> Machete meg olyan volt, amilyennek kellett lennie 66 évesen.

  7pontot adtam rá, de biztos hogy a következő években nem fogom újranézni. Expendablest meg simán. Teljesen más kategória a kettő, tudom, de túlzottan egy időben jött két ekkora bomba akciófilm.

 15. Tipikusan az a film ami szar, de direkt. És mint ilyen remek. Annyira rossz, hogy kötelező mű lett.

 16. Én végigröhögtem az egészet. Pont ilyenre számítottam. Trejo mellett jó volt benne Jeff Fahey, Steven Seagal, meg Cheech Martin is. Don Johnson nem volt nagy szám. Ja és nagy poén volt Antal Nimród:) Nekem egy 8/10 megy rá.

 17. Nagyon kellemes meglepetés.
  Az expendables csak másolás volt, ehhez képest.
  Sőt a Machete-ben legalább színészek is voltak 5 percnél hosszabb ideig, ellentétben a Stallone filmmel.

 18. En is a csalodottak taborahoz tartozom ennek a filmnek a kapcsan.
  Sajnos nem sikerult olyan szorakoztatora,mint amilyen konnyeden lehetett volna.
  Segal pedig tenyleg bena volt a vegen.

 19. Szerintem mindkettő – Expendables, Machete – jó kis szórakozás volt. Azonban a kettőt nem szabad összehasonlítani, mert bár mindkettő a 70-80-as évek akció filmjeit idézi, eleveníti fel (mai köntösben), addig az előbbi a mainstream, az utóbbi a grindhouse (b, vagy inkább zs kategória) stílust képviseli.
  Az grindhouse pedig ugye összecsapott forgatókönyvet, túljátszást, műdrámaiságot és sok-sok vért tartalmaz. Ezeknek megfelelt a Machete, sőt túlteljesítette.
  Én mindkét filmre 7-8/10 adok, talán az Expendables kicsit még rosszabb is volt Dolph Lundgren karakterének visszafogadása a csapatba miatt, mert az a film komolyan akarta venni magát és ez így nem fért volna bele, plusz a cameo-zó sztárok (Willis, Scwarzenegger) igen gyenge teljesítményt nyújtottak (ezt mondjuk ellensúlyozta Rourke mesteri játéka).

 20. “Tipikusan az a film ami szar, de direkt. És mint ilyen remek.”
  -hát igen, bár szerintem túlzásba vitték.
  Én éppen azért néztem tátott szájjal, mert arra gondoltam közben, hogy sokan sok “hülyeséget” csináltak már Hollywoodban film címszó alatt, de nem hiszem, hogy ekkora költségvetésű filmben még sokan megengedhetnék maguknak azt, amit Rodriguez (a beles jelenet, vagy szinte bármelyik machete-s jelenet). És ez valahol egy vagány dolog, hogy meg merte csinálni, de mint mondom szerintem is túlzásba vitte.
  Nekem végülis tetszett.

 21. Ax3: tudjuk, hogy szar, de direkt, viszont erőltetetten direkt és néhol még ebből a szerepből is kiesett az író. Ahogy a posztban is írtam. Csak emiatt nem lehet egekbe emelni.

 22. “plusz a cameo-zó sztárok (Willis, Scwarzenegger) igen gyenge teljesítményt nyújtottak (ezt mondjuk ellensúlyozta Rourke mesteri játéka).”

  Ezért is szép, hogy mindenki máshogy látja a filmeket.

  Nekem személy szerint a templomos jelenet és az ott zajló párbeszéd tetszett legjobban az egész filmben. Valamint pont Rourkeot tartottam a gyenge pontnak a “halott lelkünkös” monológjáért, ami inkább volt szánalmasan nevetséges, mintsem akármilyenszinten komolyan vehető.

  A Mavhete nekem nem volt csalódás, mondjuk egy 7es. Kikapcsolt, nevetgéltem is, bár újranézni nem fogom.

 23. Kinek mi.
  A Planet Terrornál egy fokkal valóban erőltetettebb volt, de még így is baromi szórakoztató. Kicsit sokat akartak, de Machete farka erős, megbírja. :)

  Ellenben az Expendables nem csak hogy szar, de még csak nem is direkt. Ott egyetlen épkézláb mondat sincs a színészek szájába írva, és még csak akció sincs benne. Legalábbis a nettó akció/teljes játékidő aránya arcpirítóan alacsony, jócskán 20% alatt. Valószínűleg az én elvárásaim voltak túl magasak, de én Rambo4 szintű kaszabot vártam, nem pedig véget nem érő rinyálást.

  Minden tiszteletem a 80-as éveké, de szerintem 2010-ben már egyszerűen nem lehet koncepció az, hogy autentikusan nyúljunk vissza hozzá, a téma igényli a blőd módon való túlpozíciónálást, és tisztelettel vegyes kifigurázást. Ebben a tekintetben viszont a Machete egyáltalán nem árul zsákbamacskát, csak talán egy kicsit töményebb a kelleténél.

 24. részemről is elég unalmas volt – ez van,
  legalább a nimródos résznél mosolyogtam egyet :)

 25. expendablesről van írás, tudjátok, ott lehet oltani. meglepő módon ott kevesen tették, szóval még értelme is van.

 26. Szerintem ez a film nyugodtan nevezhető szatírának, abban pedig a kiemelkedőt nyújt. Én minden jelenetén sírtam a röhögéstől bár nyílván nem ez a világ legjobb filmje de felüdülés a mai eksönfilmek híg fostengerében. 8 pont. Az expendables meg ugye valóban nagyközönség párti és persze jobban is sikerült de én is érzem a párhuzamot, viszont sokkal boldogabb lennék ha egy évben nem 2-3 hanem 7-8 ilyen kaliberű film jelenne meg és kevesebb háromdé!

 27. 3/10
  1 pont lohanért, 1 pont albáért, 1 pont rodriguezért (ebben benne van a film kezdő pucér csajos jelenete is), -7 pont antal nimród majmos beszólásáért (az mennyire béna volt, atya ég!)

 28. +5 pont Nimród jelenetei miatt XD
  +1 pont az elején az aprításért
  +1 pont a szereplégárda miatt 7/10

 29. Ez a komment tenger bizonyítja legjobban, hogy Rodriguez egész biztosan elérte amit akart: megosztani a közönséget!

  Nekem 8/10-es szórakozást nyújtott, a mínusz 2 azért jár mert néha már túlságosan is házi videó jelleget öltött ami néhol unalmassá tette a filmet.

  Human: ha már cameo-ról volt szó akkor Nimródot miért nem említetted meg?

 30. Azt kaptam tőle amire számítottam. Mivel nem tudtam hogy néz ki Antal Nimród eléggé meglepődtem amikor megszólalt magyarul. :) Cseh haverommal néztem és ott újjongtam, hogy hééé, hát ez magyar volt. :)

  Amúgy végigröhögtük az egészet. Az első 5 percet rögtön kétszer is megnéztük.

  7-8 pontban gondolkodtam, az első 5 perc miatt 8. Amikor a pucér csaj előveszi a telefont na akkor eldobtam az agyam. :)

 31. nem volt ez ANNYIRA jó.
  kellett az újabb b movie Rodriguez módra, eladás van ugye eléggé keményen…nincs ezzel semmi gond, csak annyira lerágott és unalmas sémagyűjtemény az egész és hiába van pár jó benyögés, pár fasza jelenet, a kutyát nem érdekelné, ha nem lenne ez nagy trasher movie hype éppen ugye Rodriguez (de leginkább Tarantino) miatt.

 32. korrekt értékelés.
  kötekedés nélkül kérdezném, hogy aki azt mondja, azt kapta a filmtől, amit várt, az az űbervagány karakterekre, gyönyörű trancsírokra, szándékos és eltúlzott b-kategóriás klisékre gondolt, vagy a fájdalmasan(!) ritmustalan történetvezetésre, folytonos önismétlésre, idejekorán kifulladt szálak újra és újra erőltetésére? mert volt benne mindkettő, és az első lista miatt nagy high-five a készítőknek, a második miatt meg egy nagy low-f***
  ezért is nem tudtam soha teljesen megszeretni rodriguezt – valamihez nagyon van tehetsége… talán a részletekhez (amikbe könnyen és szinte mindig el is vész), a kúlság kikarikírozásához (csak ez meg néha visszaüt).

 33. Szerintem is mindkettő jó a maga nemében. Az Expendables alatt végig a Rambo 2 helikopter vezetős jelenete motoszkált a fejemben, szóval amit elakartak azt elérték :). A Machete meg a Planet Terror méltó folytatása, nem olyan jó, de még bőven az okés kategóriába esik.

 34. Egyetértek azzal, hogy erőltetett volt. Mindenki tudja, hogy a cél az volt, hogy rossz legyen. A baj ott volt, hogy nem a cél irányította a baromságokat, hanem egyesen a baromság volt a cél. A Planet Terroron ezt kevésbé éreztem, vagy csak a zombi történettel volt könnyebben eladható. De a Machete egyszerre fűzte mögé a történetet, ami nem lett volna baj, ha azt nem kizárólag a baromság vezérli. Nem lehet mindent megvédeni azzal, hogy az volt a cél, hogy szar legyen, s ezért jó. Ennél korrektebb kaszabolásra számítottam, mert a jó ötletek ellenére, meg kell valljam, volt hogy untam már. 5/10

 35. Miközben rajongója vagyok a Tarantino-Rodriguez-világnak, és a Halálbiztos/Terrorbolygó-páros a kedvenc filmjeim között van, sajnos teljes mértékben egyet kell értsek a kritikával.

  Trejo katasztrofális, mint főszereplő. Amikor totálban mutatják, kinéz vagy 160 centinek, a mozgása pedig mint egy vén trottyosé (ha jól tudom, tényleg hatvan fölött jár már).
  Azt hiszem, a B-kategóriás slashererek előtti tisztelgésnek a Halálcsapda és a Terrorbolygó tökéletes volt, de ott meg is kellett volna állni. Azon a képen már csak rontani lehetett, és ez a Machete-vel sikerült is.

  Ez persze nem von le a Tarantino-Rodriguez-páros eddigi teljesítményéből, de azért kár volt érte.

  Ja, és Jessica Alba tényleg gyönyörű volt.

  5,5/10

 36. Megkésve de csak megnéztem..:) Azt hozta a film amit vártam. rohadt jól szórakoztam, röhögtem. amikor low rider autó agyontapos egy rosszfiút..:)
  De ez csak egy jelenet űbereli, szolid kikacsintás: amikor Robert De Niro beül egy TAXIBA…:)

 37. Én is pár év késéssel néztem meg, és marha jól szórakoztam.
  Biztos hogy el van túlozva a film, de talán ez kell hogy felhőtlenül röhöghessen rajta az ember. Ha teljesen komolyra csinálják akkor ez nem menne. Ez így jó ahogy van. Machete macsó, a csajok dögösek, és ráadásul a szinkron is jó. Sírtam a röhögéstől amikor az egyik főgeci kilátásba helyez egy akciót ahol “nem lesz makula”. Egy fél másodpercig nem értettem. Nem lesz makula? Az meg milyen? Aztán leesett. Hát persze. Makulátlan lesz :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.