Leaves of Grass

Avagy Edward Norton bebizonyítja, hogy remek színész. Idén két filmben is ezt teszi, az egyik a Stone, a másik pedig a Leaves of Grass. Utóbbiról lesz szó röviden.

Norton a Leaves of Grassban

A történetről semmi komolyabbat nem akarok elárulni. Nem azért, mert olyan meglepő ötletekkel van tele, hanem mert kevés, de legalább jó. Valóságosnak és visszafogottnak érződik az egész, az író nem esett túlzásokba, csak a végén.

Mint már említettem, Edward Norton miatt érdemes mindenképp megnézni a filmet. Egypetéjű ikerpárt alakít, méghozzá rohadt jól. Muszáj volt odatenni azt a jelzőt. Még akkor is felismered melyik karakterben van, amikor hasonlóan vannak felöltözve és nem beszélnek. Eleinte persze sokat segítenek a különböző ruhákkal a nézőnek, hogy ne tévedjen el, de idővel hasonulnak egymáshoz az ikrek, arról a részről beszéltem. A két figura közül az egyik egy vidéki fűtermesztő, aki tájszólással löki a dumát, a másik pedig egy filozófia professzor, aki gyönyörűen, választékosan beszéli anyanyelvét. Jó volt hallani. Mivel egy család, így nyilván konfliktusaik vannak, de ne a tipikus perpatvart képzeljétek el.

A Leaves of Grass bizony egy jobb darab. Bánthatnám, de nem azért mert gagyi, hanem egyszerűen felületes pár dologban, közben mégis beszippant, mégpedig az ezelőtti bekezdésben ismertetett ok miatt. Azt hiszem egy 7/10 elmehet rá.

5 hozzászólás a “Leaves of Grass” bejegyzéshez

  1. Már sok helyen bizonyította, ez a film sem miatta lett középszer. Hanem a felületesség és a klisék miatt. Már nem most néztem, és nincs is túl sok emlékem róla, de azt tudom, hogy a füvet termesztő Norton jó volt.

  2. Norton nagyon jó színész, a film viszont 1szer nézős, könnyen felejthető, de egyszeri megnézésre mindenképp ajánlott. (Egyet értünk, nem Norton miatt szúródott el a film, igazából ő viszi el a hátán.)

  3. én a cikk miatt néztem meg, 2 perce lett vége. nekem nagyon tetszett. hangulatos és tényleg behúz. plusz a legfaszább Isten elméletet hallottam benne:)

  4. Edward Nortonnak a Legbelső félelem (kb az első filmje) óta nem kell semmit sem bizonyítania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.