Röviden: Skyline

Minden jel arra mutatott, hogy a Skyline borzasztó lesz, de nem az, csak épp a mozifilm jelzőt sem lehet ráragasztani. Ez bizony egy tv-sorozat első három részeként, picit jobb írókkal, bizony uralta volna a kisképernyőt. Árban sincs messze egy drágább pilottól.

Skyline sikítás by Balfour
Így reagáltuk le a film végét

Joe-ker már írt róla rendesen, szóval olvassátok azt. A lényeg: jönnek az idegenek és kék fénnyel (nem az M1 műsor!) elrabolják az embereket a városból.

Mint említettem: nem mozifilm. Az írás minősége a közepes tévés szintet hozza, a beleölt pénzt tekintve az effektek viszont ott voltak a szeren. Bár sokat drámáztak a lakáson belül, amikor kimozdultak, akkor bizony működött a cucc. Ami tényleges negatívum szerintem, hogy kicsit túl komolyan gondolták, miközben ez egy tökéletes B-film. Ha viccből mertek volna túlozni néhol, akkor a Skyline-nak még esélye is lett volna arra, hogy megmaradjon az emlékezetünkben. Azt hiszem a 6/10-et még így is meg kell adnom rá.

Ha tökösek lennének, akkor átvehetné a stafétát a Saw-tól, és évente jöhetne a folytatás. A második rész még mindenképp érdekel.

human
írta
2010. 12. 05. 21:56
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Röviden: Skyline” bejegyzéshez

 1. csak a végét sajnáltam egy kicsit, nagyon ott voltam, hogy hű most mi lesz, erre végefőcím…

  viszont ahhoz képest, hogy 10 millából hegesztették össze, nagyon jól nézett ki

 2. Nekem is pont az jutott eszembe közben, hogy ez így filmnek annyira nem, de sorozatnak mennyire jó lenne már. Mondjuk ebben lehet közrejátszik a rengeteg sorozatos arc is.

 3. Én is pont ma néztem meg, tényleg nézhető volt, néhol sajnos nagyon leül, elég sok baki van benne pl. van amikor látszik a mikrofont tartó emberke árnyéka (én nem szoktam ilyenekre figyelni, de itt nagyon feltűnt) ja a színészek se egy nagy eresztés,

  SPOILER, LEGKÖZELEBB JELÖLÖM

  a végének örültem, hogy nem a sablon Happy End, csak most várni még min. 1-1,5 évet hogy megtudjak vmt…. Ja meg a zenék valahogy nem sikerültek túl jól, arra keressenek valami jobb embert.

 4. Én annyira rosszra számítottam, de nagyon pozitívat csalódtam.

  A vége mindenképp emlékezetes…

 5. Ahhoz képest hogy a költségvetése milyen alacsony volt(ha tényleg “csak” 10millába került) szerintem ez igenis mozifilm szintű volt…Ha a sci-fi (vagy SyFy tökmind1) évenként jövő minisorozata csak ennek a közelébe érne az igen-igen örvendetes lenne(ha meg egy sorozat pilotja lenne bármelyik csatornán akkor meg főleg, főleg hogy mostanában mekkora szar sci-fi szériákat nyomatnak). A kritikusok ok nélkül savazzák, én azt mondom közepes, időnként egészen jó jelenetekkel(sőt…), és egy kifejezetten jó végkifejlettel(az utolsó 1-2 perc nem kellett volna mondjuk).

 6. Én már kétszer láttam. Nekem baromira bejön. Jó, nem egy blockbuster, de azért vannak páran akik eltúlozzák a fikázást és ilyen 0/10 et adnak rá… na őket nem értem. Szerintem nagyon is rendben van, két negatív dolgot emelnék ki

  SPOILER SPOILER SPOILER

  -A terhes csaj… most komolyan… miért érezték úgy, hogy még ez is kell? Mintha nem lenne benne elég dráma.
  -A zene… a repülős résznél pl… hát az a zene nagyon szar volt.

 7. Én személy szerint jól szórakoztam rajta(ez a lényege az ilyen filmeknek). A CGI jó volt, történet sem rossz. Mi kell még? 7/10

 8. az a lényege, hogy te jól szórakozz rajta?
  amúgy a “nekem tetszett” még nem jelenti azt, hogy tényleg jó a történet. Nem az, pedig nekem is tetszett.

 9. Human
  Szerintem egy nem művészfilmnek az a lényege,hogy jól szórakozz, hogy a film milyen, az másodlagos.Gondolom erre gondolt.A vélemény meg vélemény(azaz krumplileves).

 10. evil9: ezt mondom én is, de attól még nem lehet a történetét felhúzni, csak mert jól szórakoztál. A többi blockbusterhez viszonyítva volt gyenge a forgatókönyv, nem köldöknézős bölcsészfilmhez, erről beszélek, meg arról, hogy a “tetszett a film” az nem jelenti azt, hogy a kicsit objektívabban is megítélhető dolgokat fel kell rögtön húzni.

 11. SPOILER!

  Pocok:

  Ha már láttad kétszer, akkor feltűnt volna, hogy ezek a biomechanikus izék az agyra mennek, szal ha a nő terhes volt, akkor nyilván a baba későbbiekben kifejlődött agyát eltegyék későbbre, nehéz időkre.

  A zenéről meg annyit, hogy jó volt. Nem volt felesleges aláfestés…Én inkább a CGI-t fikáznám. Főleg a repülős résznél a végén..elég gány munka volt…

 12. öööö egyetlen kérdésem van csupán… mi volt más a Jarrod agyával??? Lehet tudnom kellene, de nekem valahogy ez a rész nem jött át.

 13. Az, hogy ő hiper gyökér volt! :)
  Nekem a szereplőgárda abszolút nem tetszett, de legalább várósabbá tette a Battle LA-t.

 14. Na,láttam én is.Önmaga paródiájába forduló híg fos.A színészek mindent elvesznek ami picit is filmhez hasonlóvá teszi,a rendező meg azt hitte ,hogy egy sorozat első(két) epizódját készíti.Gyenge,aki teheti kímélje meg magát tőle.Nem is értem miért nem a FILM+-on köt kötött ki.Tényleg nem

 15. Isten / az alkotók és Ti bocsássatok meg nekem:
  Ezen a filmen még dolgozhattak volna…
  Semmi bajom sincs a szereplőkkel , de lehetett volna jobb is…mert ez a sztori nem rossz , a látvány gyönyörű , az összhatás meg …
  …a zene alatta meg kicsit túlspilázott (szerintem) , de nem vészes (engem nagyon idegesített , de a látványra figyeltem inkább).
  Sajnos azt kell írjam , a trailer-je jobb a filmnek mint maga a film…
  Kár érte…
  Nálam ez csak 10-ből 3

 16. az elég gyenge színészi teljesítményeket ne felejtsük már el… egyik rosszabb volt, mint a másik. szvsz.

 17. akkor most senkinek semmi fogalma miért lett az a vége ami lett? másnak sem derült ki vagy csak nekem nem esett le? Ismét megkérdem: Miért volt más Jarrod agya mint a többi emberé? :D

 18. kutya: a válasz nem teljes, de szerintem az lehet a kulcs, hogy a kék fénnyel kit mennyire lehet átállítani. ha jól figyeltél a végén láthattad, a kiemelt agyak is kékek voltak, Jarrod-é piros. ami lehet azért nem kéklett, mert nem tudott a kék fénytől teljesen átállni. rezisztens volt.

 19. igen ennyi nekem is átjött :D na így viszont tényleg gagyi a film :D azt hittem csak lemaradtam valamiről… :D Még a világok harca is komolyabb befejezést kapott pedig hát az sem volt valami nagy durranás :D mindenesetre kösz a választ.
  Akkor jön a második kérdés:
  Ésamikor csak úgy spontán bekékültek a szemei mikor a másik pali nem akarta elengedni őket és nagyonkeménylett hirtelen… az is valami ilyesmivel magyarázható csak? Na meg mi volt a hasával mikor elvonult egy pillanatra és rányitott a nője? :D Megsérült.. rendben.. de mitől és mi jelentősége volt? :D

 20. kutya: nem igazán értelem miért akadékoskodsz ezen. Pl. ha vírusként nézed akkor előfordulhat, hogy 30 millióból 1 valaki rezisztens, ez volt esetünkben a pirosagyú. Láthatóan rá máshogy hatott a fény, átalakította picit, mert másmilyen az agya valamiben, mitn a többségnek, lehet ritka valami genetikai betegség vagy akármi miatt. Ez pont nem volt elbaszva a forgatókönyvben, inkább a kényszeres magyarázat lett volna gagyi.

 21. kutya: simán ellenállt a szervezete vagy másként reagált. pont ez volt a film lényege. megkapta az idegenek erejét, de emberi maradt. egy új hős született, ami miat kellene, hogy jöjjön a második rész. ezt én úgy tekintem, mint egy teasert. a zúzásnak most kell majd jönni. az artwork-ök a closing creditben ezt vetítik előre. én nagyon nézném…

 22. Kutya:
  Jó kérdés mért lett más a kis csendes csávó agya én furcsa de talán kicsit magamnak való felfogásom szerint…. a barátnöje meg a benne éppen növekedő ivadékja :D lehet azis közre játszott hogy nagyobb volt benne a tulélési ösztön és átalakult megatronná majd jött volna optimus ja ez már egy másik mese :D

 23. Érdekes hogy itt előzetesen lehuzták (nagy átlagban), megnézés után mindenhol azt irják milyen gyenge film erre jövök ide és azt olvasom egész jó. :)

 24. SPOILER:

  basszus, a szerelmi szál volt a lényeg. halálosan szerelemsek jaredék ezért nem tudják ezt kimosni az agyából a kék fénnyel és ezért védi a nőjét még alienként is…

 25. ezzel az erővel… :D
  Pont erre nem gondoltak a szuper-hiper alienek :D
  na jó… de így sok a lyuk. Képzelj bele amit akarsz?
  A 7milliárd ember közül egyedül ő… :D Senki másban nincs ekkora túlélési ösztön… Senki nem ennyire szerelmes… :)
  Totál air!

 26. ÚÚRISTEN ekkore egy s*ar (nem star:D) filmet! Egyetértek kutyával. Ha már ránézett a hasára akkor történjen már vele valami.. meg most komolyan. Nem rasszista vagyok de majd pont egy kivarrt félmexikói agya lesz rezisztens az űrlények elmetrükkjére?:D Meg most komolyan, mi a gyíkomtól pöccent be amikor semmi ufó nem baszogatta hanem egy másik faszi, az meg egyáltalán mi a francért kezdte el ütni? De most komolyan… ha létezik olyan h negatív/10 akkor ez megérdemli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.