Lucas legújabb őrült terve! (frissítve)

Úgy néz ki Lucas jelenleg olyan jogokat vásárol, amik engedélyezik már halott színészek szereplését filmekben. Igen, jól értitek: a CGI erejével akarja feltámasztani őket.

James Dean beugrik Shia LeBouf mellé?

Az angol Blikk írta meg, de basszus, kinézem Lucasból, hogy végigviszi.

frissítés: na, elvileg a Lucas film cáfolta is. Mondom, hogy angol Blikk.

George Lucas a Scream Awardson

human
írta
2010. 12. 07. 05:08
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Lucas legújabb őrült terve! (frissítve)” bejegyzéshez

 1. Nem tudom, ennek mi értelme. Ízléstelennek tartom, hogy mondjuk egy Heath Ledger-hasonmást szerepeltessen egy filmben a CGI-segítségével. Mire jó ez neki? Hogy eladhatja a halott színész nevével a filmet? Persze, a nép olyan, hogy harap az újdonságokra, még ha baromság is az egész. Ha másra nem, arra jó lesz, hogy Lucas-papa megint jól megtömködje a kis zsebeit.
  De ezért én már fejbevágnám. Inkább foglalkozna azzal, hogy csinál még egy SW-trilógiát…

 2. Human, ugye nem Indiana Jones 4 és Jar-Jar miatt nézed ki Lucasból? Mert általában jó ötletei vannak a mesternek…
  és ha pénzt is keres vele, hát tegye.Ez a vállalkozás.

 3. Jó ötletei _voltak_. Réges-régen, egy távoli periódusában kreatív működésének.

  “Inkább foglalkozna azzal, hogy csinál még egy SW-trilógiát…”
  Jézusom, csak azt ne. Persze mondjuk ha nem ő írja, nem ő rendezi és nem ő adja áldását a végtermékre, felőlem…

 4. damoqles: lehet nyafogni, de a többségnek igenis tetszett az új trilógia is. Ezt mutatják a bevételi adatok, a kritikák, és a filmek nézői értékelése is.
  Persze, mindenkinek nem tetszhet, olyan film még nem készült a világon, ami egyetemes népszerűségnek örvendett volna. De a SW új trilógiája azért többségében pozitív fogadtatást kapott 1-2 a múlthoz görcsösen ragaszkodó régi motoros SW-fantól kivéve.

 5. Furcsa egy ötlet, nekem tetszik, csak az ilyen filmeket az ember azért fogja megnézni (1xer), hogy mennyire sikerült feltámasztani a hamvaiból pl Elvist. Ha jó sikerül az életre keltés, akkor talán ezzel a jövő filmgyártásán annyit sikerül fejlesztenie, hogy ha egy színész meghal a forgatás időszakában, akkor sikerül nélküle is befejezni a filmet.

 6. hm, akkor most már tényleg csak pár év, és nem kell fizetni színészeknek, megoldják cgi-vel?

 7. Lehetne akkor már az eredeti Star Wars színészekkel is leforgatni a Thrawn trilógiát – sőt, akár valóban azok a színészek is játszhatnák, csak a külsejük lenne a régi, fiatalabb változat. :P

 8. Ez az ember mi a francért nem vonul már vissza? Biztos azt gondolja, hogy túl van már a pályája csúcsán, már úgyis mindegy.

 9. Vicces, hogy pont Shia-t hoztad fel példának:D

  Én inkább maradnék a hús vér színészeknél..

 10. Adam Knight
  Érdekes, én úgy vettem észre, hogy univerzálisan utálat tárgya mindhárom CGI-gány, ostoba történetű prequel — a harmadik talán kevésbé, mert abban legalább van némi konkrét kapocs a régi trilógiához. A kritikusok szétszedték, a közönségnek legfeljebb az elején jött be (újdonság varázsa, nosztalgia), és hogy pénzügyi siker volt… igen, rajta van a SW logó.

 11. És akkor majd eljön a halott színészes Oscar-gálája.
  Melyen a Matthau-Lemmon kettős lesz a házigazda.

  Komolyra fordítva, van egy ilyen ötletben spiritusz bőven, a technika fejlődése pedig egyre több mindenre ad lehetőséget. Én szorítok az ilyesfajta változásokért.

 12. Nagyon érdekes, és kíváncsi vagyok milyen minőségben sikerül megvalósítani, illetve hogy ki lesz az első, akit ilyen technikával “keltenek életre”.

 13. A halott színészek hozzátartozóinak nem lesz beleszólása a folyamatba? Azért az érdekes lenne.

 14. A színészek megszégyenítése, arról nem is beszélve, hogy ki az aki majd megmondja melyik jelenetben, hogy artikulájon, grimaszoljon stb. Az már ugysem az a színész lesz csak valami műanyag +%+/!/!%”/=….

 15. Szerintem jó ötlet a régi színészek CGI-ozása, de ha jobban belegondoltok, a karaktert más fogja játszani. Az illető fel lesz drótozva és majd mozgatják, amerre akarják.

  Vajon James Dean hogyan játszana egy Star Wars-os filmben egy jedit, ha még ma is élne? Lehet, hogy fogogna a sírjában, ha a végeredményt meglátná.

  Pozitívum az a fajta CGI karakter megformálás, amiben a színész saját maga játsza el a szerepét és csak utólag igazítják a filmhez a 3d-s karaktert és riggelést. Ilyen példa szerintem a Robert Zemekis féle Karácsonyi ének, amelyben Jim Carrey saját magát játszotta el, vagy a Beowulf néhány színésze (Anthony Hopkins, Angelina Julie, stb.)

  Látvány ide vagy oda, a profi színészi feladatokat igazi színészekkel (Nulla CGI) mindig hitelesebb. Elvégre ettől színész a színész!

 16. tankraid:
  pont ez jutott eszembe nekem is, a rendező honnan fogja tudni, hogy pl. alec guinness hogyan adná elő a jelenetét ha még élne???

 17. tengerecki:
  Ponstosan ez a lényeg. Fel is hördülhetett a nép ha már cáfolják ha cáfolják. Remélem igen! ;)

 18. állítólag csak pletyka az egész, de nem hiszem, hogy sokat kell várnunk amíg igaz lesz…

 19. Nekem úgy rémlik, hogy ez az ötlet már felmerült egyszer jó pár évvel ezelőtt is. (Akkor asszem nem Lucas-tól)

  Egyébként hasonlóra volt már példa: Laurence Olivier-t például jó pár évvel a halála után a “tették bele” a “Sky kapitány és a holnap világa” című filmbe.

  Amúgy ha már szóba került, nekem tetszett mind a hat SW film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.