The Winning Season

Végre olyan indie filmről írhatok, ami jó és feelgood. Bár valami még mindig hiányzik belőle, hogy a csúcsra menetelhessen, de a potom 90 perc közeli játékidejére kiránt a valóságból, és kicsit jobb kedvvel tesz oda vissza.

The Winning Season képen

Egy kisváros közepes iskolájának presztízzsel egyáltalán nem rendelkező lány kosárlabda csapatának pályán és edzésen eltöltött évadjáról van szó. Mindezt a részeges edző keze alatt, de hát unatkoznak a lányok és ügyetlenek is, minden segítségre szükségük van. Na meg ki más vállalná el a munkát, ha nem egy lecsúszott ember, már persze pár perverzen kívül.

Pozitívumok közé sorolható mindenképp a szereplőgárda. Most nem nézem meg a lányok életkorát, biztos nem 16 évesek, de a feltűnő felnőttek mellett tényleg gyereknek tűnnek. Kisebbek, erőtlenebbek, fel kell nézzenek. Ez a viselkedésükben is meg van szerencsére. Szerethető a csapat na, ez a lényeg, nem 25-nek kinéző felnőtteknek kell szurkolni itt.

A másik pozitívum pedig Sam Rockvell. Ő a részeges edző. Aki olvasott valaha komolyabb drámát, az nyilván tudja, hogy a részeges, mindenkinek beszóló karakter merre felé fog fejlődni. Szerencsére nem teszik túl jóvá, nem válik tökéletessé az élete. Egyszerűen pár szar dolog lenullázódik benne, elviselhetővé téve a mindennapokat. De még a végén is vannak jó dumái, nem csak a legelején, pedig ott részegen leoltja a lányokat, hogy mennyire nem értenek a sporthoz meg szar az élet, ami elég magas léc.

The Winning Season értékelés

Az egészet megfűszerezi a feelgood hangulat és jó pár poén, a dráma is egész korrekt, így bizony pozitív az élmény. Valami mégis hiányzott, de egy erősen rányomott tollal írt 7/10 simán jár neki. Javasolt a film megtekintése.

3 hozzászólás a “The Winning Season” bejegyzéshez

  1. Ryal Gosling-Half Nelson
    Casey Affleck-Lonesome Jim

    A gimis lányok kosárlabdaedzői helyében én már kezdenék berágni az amerikai függetlenfilmesekre.
    Persze ha tényleg mindegyik olyan reménytelen,lecsúszott figura mint ahogy filmek alapján gondolnánk,akkor inkább csak nekivezetnek egy fának vagy valami:)

  2. Jól hangzik, Sam Rockwell-t meg imádom a Confessions Of A Dangerous Minds óta, szóval majd valamikor (vizsgaidőszakban, nehogymár tanuljak) biztos megnézem.

  3. A kosárlabdás filmekkel mostanában hozom fel magam, ezt is be fogom próbálni, kösz az ajánlást

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.