Balta 2. (The Hatchet 2.)

Volt pár éve egy régi időket idéző, ugyanakkor nem épp komolyságáról megismert slasher film, melyet Balta címmel ismerhettünk meg. Elérkezett ennek is az ideje, megjött a folytatás.

Merthogy Victor Crowley, ahogy azt már megtapasztaltuk, nem nagyon szeret halott maradni, ezt a tényt már több ízben is bizonyította az első részben. Csakhogy ezzel árt Zombie atya üzletének, tekintve, hogy a turista útvonalból a Victor által kísértett mocsaras sziget ki van lőve. Az atya ezért összeszed egy ütőképes csapatot, és elindulnak, hogy egyszer és mindenkorra végezzenek vele. Persze, ennél egy tized fokkal bonyolultabb a történet, de azért hadd ne lőjek le mindent.

A film lassabban indul be, mint az első rész, de mintha hosszabb ideig tartana a trancsír egy kicsivel, bár az is igaz, hogy nem mértem. Továbbá a feltűnő alakok tekintetében megint kapunk az arcunkba sok jóságot.

– Hey, man. Who is Victor Crowley?
– He’s nothing. Local boogeyman story about a retarded maniac who haunts Honey Island. People just use it to keep the kids away from the swamp.
– You mean, like a Jason Voorhees or something?
– Something like that.

Egyrészt ugye Kane Hodder játssza ismét Crowleyt, és Tony Toddot is főszerepben láthatjuk az első rész cameója után, helyette Harmony (Mercedes McNab) “utócameózik” egyet. Aztán Hodder összemérheti az erejét R.A. Mihailoffal, azaz Bőrpofával a Texasi Láncfűrészes mészárlás 3.-ból, széttrancsírozhatja a Ház 2. és a Mélytengeri szörnyeteg kaszkadőrjeleneteivel is foglalkozó Rick McCallumot, és lecsaphatja Tom Hollandot, többek között a Frászkarika és a Gyerekjáték rendezőjét, valamint John Carl Buechlert, a Troll és a Péntek 13 VII rendezőjét, aki még erősen megemlítendő arról a tényről is, hogy jó pár szörnyet és maszkot köszönhetünk neki, mint mondjuk, ha már slasher, pl. Freddy mellkasát a lelkekkel.

De persze, itt korántsem áll meg, mert még Shawn Ashmore-nak is kioszt egyet a képébe, ha már játszott a rendező nemrégi, Frozen című filmjében. Merthogy az első részt író és rendező Adam Green pár kisebb cím és néhány rövidfilm után összehozott még egy jó kis thrillert is ezelőtt.

A baj csak az, hogy úgy éreztem, azzal töltött több időt. Mert igaz, hogy a hentelésről szól a Balta sorozat, de azért az első részben volt nem egy poén is, és ott még érződött a törődés. Itt sajnos a film első fele nem túl érdekes, mondhatni inkább vontatott. Persze, azért a gore rész mindenképp megmenti a filmet, van jó pár érdekes és vicces mutatvány, és a végső jelenet is bejött, szóval itt azért a helyén volt az esze. Akinek az első rész tetszett, szerintem ez is fog, de mivel az nálam 7 pontot ért, ennek most csak 6/10-et adhatok.

Mammut
írta
2010. 12. 09. 16:38
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Balta 2. (The Hatchet 2.)” bejegyzéshez

  1. pont néhány napja néztem újra az elsőt. ma meg az extra lemez tartalma lett ismét bevizsgálva. akkor azt hiszem meg is van a következő megnézendő.
    köszi human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.