Kidumáló: Üvegtigris 3

A sokak által saját cikként lehozott sajtóközlemény szerint szerdán baromi sikeres volt az Üvegtigris III. felvonása, aznap több mint 9 ezren megnézték. Nem véletlenül? Mondjuk tegnaptól a Tron is feltűnt a színtéren.

Akkor itt van, ki lehet dumálni, hogy mit hoztak össze a folytatásban. Tényleg jobb lett, mint a második? Felér az elsőhöz? Jó magyar vígjáték? Hány pont? Miért is annyi?

Üvegtigris 3 posztere

48 hozzászólás a “Kidumáló: Üvegtigris 3” bejegyzéshez

  1. Szerda? Premierek nem csütörtök szoktak lenni? Vagy csak azért, hogy ne kelljen versenyezni másokkal?

  2. #Pocok: premier előtti vetítésnek indult, de akkora volt rá az érdeklődés, hogy gyakorlatilag egy nappal korábban lett a bemutató. És az a 9ezer állítólag 10 fölött van (forrás: Kovács Gábor producer)

  3. En meg szerdan lattam. Szerintem hatarozottan jobb lett, mint a masodik resz. Jot tett neki, hogy egy sztorit kovet vegig, es nem sketch-ek vannak. Az elso resznel joval kevesebb haveri tarsasagban idezheto jelenete, beszolasa van, viszont ott van helyette Szabo Erika :)
    Igen komoly alakitast nyujt :)
    Szoval erdemes megnezni, es nem kell feltetlenul a hibakat keresni a filmben, mert egy Hypolit, Egy szoknya, stb. szintu szartol fenyev tavolsagra van.

    Meg annyit, hogy Kamaras Ivan szerintem k*va nagy hiba volt.

  4. Furcsa, de eddig akiket kérdeztem a filmről, az első 3 mondatban tuti volt egy “A Kamarás Iván viszont kib***ottul gyenge volt”…

  5. Szerintem Kamarás bármely filmben k***a nagy hiba. Az Ü.T. III-at én még ugyan nem láttam, de szurkolok neki. Ha legalább a II. rész színvonalát eléri, ,már akkor elégedett leszek.

  6. Szabó Erikát, olyan sok helyen istenítik, hogy miatta meg kell akkor nézni.
    Tényleg, ilyen jól domborít???

  7. Teljesen rendben van a film, tessék megnézni moziban.
    Kamarás Ivánt én amúgy bírom, de itt tényleg csak annyit csinál hogy “engedj ki…!”.

    Ütős, karakteres mellékszereplőből kevesebb van (mint pl. Sinkó László rendőrfőnök az előzőben), de Szabó Erika azért élményszámba megy :)

    A zene hiányzik még, a korábbi filmekben mindig volt valami aktuális muzsika (Dés, Ghymes), itt egy hangra sem emlékszem.

    Feliratosan láttam egy rakás külföldivel az Odeonban, és nevettek :)

  8. Én azért most egy picit jobban kifejteném a véleményemet.
    Szóval ha most nem az Üvegtigrisről beszélnénk, akkor egyértelműen azt mondanám, hogy egy remek magyar filmet kaptunk. De mivel ez a tigris és én azt gondolom, hogy a tigrist pontosan a sketch-ek miatt szerettük, (vagy legalább is a többség), ezért én egy picikét csalódtam a filmben. Persze kaptunk jó néhány nagy beszólást itt is, de szerintem nem tett jót neki ez a történeti szál. Oké természetesen aláírom, hogy Szabó Erika megérne egy-két ajtó csapkodást, de ez akkor is a tigris. Jó nőket és szép popsikat rengeteg filmben lehet látni. De a tradicionális tigris dumákat semmilyen más filmben nem.
    Szóval én azt mondom, hogy csak részben kaptam meg a tigris élményt. És nálam az első két rész 10/10, a harmadik csak egy erős 7/10. – Azért jól szórakoztam és ajánlom mindenkinek. A Kamarás meg olyan sok vizet nem zavart, hogy elrontsa az élményt.

  9. Az első se tetszett , a második még annyira sem. Megdöbbentett a hír hogy 3ik rész is készült.
    Borzasztóan érdekelne hogy mitől tetszik az embereknek.

  10. Azt kell, hogy mondjam, hogy határozottan jobb lett, mint a 2. rész.
    Azt is moziban tekintettem meg előszőr, de nem volt benne annyi jó poén, mint ebben.
    Nem volt olyan jelenet, amikor ne röhögtem volna… :D
    A legteljesebb mértékig megérte a jegyárat, amibe került…
    Rég éreztem magam ilyen jól magyar filmen, azthiszem, hogy utoljára az Üvegtigris 2 volt…
    Nagyon tetszett, nagyon jól megkomponált film.
    De, hogy ne csak pozitívumokat mondjak, amiből úgy tűnik, hogy csak ajnározni akarom a filmet, ezért megemlíteném negatívumnként, hogyha összeadjuk a jelenetek időtartamát, akkor kb. a film nem egész fele játszódott csak a tigrisnél.
    Ez nekem picit nem jött be, de ettől függetlenül jó volt.
    Éppen ezért értékelem egy erős 8,5/10-re (ha picivel több jelenetet vettek volna fel a tigrisnél, akkor ment volna a 9).
    Megjegyezném, hogy a 2. rész mindent összevetve, a poénokat, a beszólásokat 6,5-7/10…

  11. Nekem olyan mintha, az üvegtigris szereplőivel csináltak volna egy másik vígjátékot ami nagyon jó lett. Sok poén volt benne, talán nem is lett rendesen összerakva az egész, ez nekem nem üvegtigris volt. De megérte megnézni.

  12. nekm meg se humorérzékem, sem ízlésem…
    Remek, jó tudni… :D
    Ma is tanultam valamit, már megérte felkelni reggel… :D

  13. jókat írtok róla hál’ istennek… meg is fogom nézni. az a pár proligyerek meg aki szapulja dugja fel az ízlését meg a humorérzékét.

  14. amúgy szerintem én nem fogom kibírni a DVD megjelenésig… :D
    Szerintem két ünnep között elviszem rá a barátnőmet is.
    Bár ő nem nagyon van oda érte, de én meg nem akarom egyedül nézni… :D

  15. Még nem láttam a filmet, de ahogy látom, megoszló az ítélet róla, szóval otthoni filmnézés lesz belőle. Ami biztos, hogy a polcon lesz a többi rész mellett, ha jó, ha nem jó. Ezt a tigris-fanok úgyis értik…

  16. szerintem fajintos volt! tény, hogy nem sketch-ekből állt, hanem egy darab történtet vezet végig, de ez a változtatás már kellett. valószínű a készítők is látták, hogy a tigrisnél játszódó összefüggéstelen jelenetekben már nincs elég potenciál. szóval jó lépés volt ez a “miniszter félrelép” jellegű “egy nap, tele failure-ökkel” történet!

  17. Barátnőmmel néztük meg a héten, nagyon jó volt!
    Mondjuk az egy és a kettő is tetszett, és a vérfrissítés jót tett ennek a résznek.
    Nem értem azokat akik itt fikázzák (ld. “élvezhetetlen”). Miért ültél be rá? Mert ha ez előző részek tetszettek akkor kizárt, hogy ez valamilyen szinten nem.
    Mindegy, lehet csak én nem szeretem az ilyen szélsőséges véleményeket: “nincs izlésed”.
    Én leírom, hogy miért tetszett, a sok faragatlan meg csak leírja, hogy szar.

    8.2/10 a zene és a tigrises piás jelenetek hiánya miatt.

  18. Még vasárnap láttam, és nagyon tetszett. Verte a 2. részt simán. Jó ötlet volt kiragadni őket a megszokott környezetből. Bár az elején megijedtem, amikor bejátszották a “Macskajajos” zenét. Meg úgy az első 10-15 perc se jött be, de amikor Lali elindult, onnantól nem volt gond. A beszólások ültek, főleg Csokié. Róka meg a bankkártyákkal zseniális volt. (bár aki nem tudja mi az a Libri kártya, annak nem üthetett akkorát).

  19. f.fredericks:

    Teljesen egyetértek, amúgy az a kártyás jelenet tényleg nem ütött akkorát, nem értettem a poén lényegét.
    Felvilágosítanál?

  20. bokesz:
    SPOILER hát az volt a poén, hogy Feri ad Rókának 3 kártyát, az egyik egy Mastercard volt, a másik egy Visa a 3. meg egy Libri kártya (ami csak kedvezményt ad). Erre a Róka természetesen kiválasztotta azt. :D Mivel az vastagabb ezért azon tuti több pénz van.
    Erre mondta neki, Feri, hogy látom te vagy az ész a csapatban, és ravasz vagy mint a Róka. SPOILER VÉGE

  21. Ahhhhha!
    Így már értem… :D
    Mondjuk ja, így utólag visszagondolva a jelenetre, és mostmár ismervén a hátteret is, akkor ezért nevettek akkorát…:D
    Akkor nem értettem, de mostmár világos… :D
    Köszi az infót… :D

  22. moziban néztem, s jó volt. több vélemény kifejezi az én érzéseimet is. pl. szerintem is jót tett az egész sztorinak, hogy kiragadták a megszokott környezetből, mert az már a 2. részben is kitűnt, hogy nem lehet 90-100 percnyi jó vígjátékot a bódénál eladni. annyi volt benne, ami az első részben, meg valamennyi a másodikban, és kész. ezen lehet fanyalogni, de ettől még ez van. viszont azzal is egyetértek, hogy így már nem volt annyira tigrises a dolog. érdekes, mert akkor most mit is kaptunk? nos, valszeg egy jó kis vidám filmet, ami azonban (tudatosan vagy sem, ezt nem vágom) elhagyja az eredeti érzésvilágot (nem is kicsit), s így egy szórakoztató mozit eredményezett, ám annak, aki sok-sok visszatérő poént akar, ez csalódás lesz.

    Szabó Erika borzasztóan jól néz ki, ez is egy tény :D és még bele is illik a szerepébe.

    viszont megvédeném Kamarás Ivánt, akit én se nem csípek, se nem utálok, egyszerűen csak tudomásul veszem, hogy egy neves arc a színészvilág mai tagjai közül. viszont az alakítása nekem bejött. ez a szerep ilyen. a mondatait nem érdemes felhánytorgatni neki, mert sejtésem szerint nem ő írta ;) viszont ez a figura kb. ilyen, a szolidan nagy arcú dühöngő felvakarkodott újgazdag csávó… neki – pont ez a lényeg – nem szabad idiótának, viccesnek lennie, mert éppen ő az, akit a sok kedves dilinyós megvezet, kiforgat, megrág, majd kiköp. szal a szerep rossz, ha rossz, nem a színész. de sztem a szerep is a helyén van.

    én a befejezést kicsit súlyosabbra alkottam volna egyébként (visszatérve a film menetéhez), az első rész ugyanis zseniális a maga egyszerűségével (mikor bemondják a rendőrnek a neveiket…). azt meg sem közelíti a 2. és a 3. sem végjátékban. illetve vélhetően tudatosan kevesebb szereplőssé tették ezt a 3-at, Oszi bá vagy neje, akit Básti Juli alakít alig kap valami szerepet, lányuk meg egyáltalán nem. az útszéli kurvák sem. a korábbi lakodalmasok sem. viszont Kokó megjelenik szinte kötelezően (megfordult a fejemben, hogy ő pénzzel is benne van a produkcióban esetleg? ha igen, akkor ez van, ha nem, akkor itt nem értem azt a cirka 12 másodperces jelenetet sem, amiben feltűnik, mivel szükségtelen, a történettől idegen, láthatóan erőltetetten belerakott jelenet).

    a bankkártyás poén libritől függetlenül picit szintén erőltetett, mindenki vágja már (remélem;) a kezdetén, hogy ez lesz a poén. nem rossz, csak Gáspár sztem túljátssza. rövidebben, frappánsabban lehetett volna. igaz, akkor nem ül a reklám. mert ez az, vegyük észre…

    ez amúgy számomra kicsit szomorú dolog, hogy így megy ma már csak. ügyesen (vagy ügyetlenül) bele kell írni a reklámot egy-egy jobb filmbe, ami szánalmas. még ha tudom, hogy a halivudi alkotásoknak is ez a sorsa, akkor is ezt mondom (pl. a Mátrix a Nokia reklámjaival… stb.)

    na, de elkanyarodtam… a lényeg, én bármilyen alkotást úgy értékelek (legyen az egy festmény, egy nő, egy zeneszám, akármi…, hogy milyen volt az érzésem, mikor ránéztem, meghallottam, stb. felőlem pl. lehet egy kis józsika által festett mázolmány is értékes, ami tetszik a szememnek, jó ránézni, s ugyanakkor egy milliókat érő festményre is mondhatom, hogy szar, mert egyszerűen nem fog el jó érzés, ha látom.

    ebben az esetben pedig az Üvegtiger 3. alatt majdnem végig kacarásztam a moziban, tehát kiállta a próbát. mert csak ez számít, a többi mind csak okoskodás volt ;)

    megjegyzem, valóban lapos az eleje, ahogy már mások is írták, de utána egészen jól felpörög. ez azért érdekes csak, mert az eleje játszódik a sokak által később hiányolt eredeti helyszínen. s lám-lám, nem is nagyon tudnak mit kezdeni vele. így utólag az az érzésem, hogy már várták, hogy kiszabadulhassanak a bódé környezetéből, hogy új impulzusok érjék magukat a szereplőket is, ahol jobban lubickolhatnak az egyes szituációkban.

    na kb. ennyi most így hirtelen :D:D:D

    ja, még annyit: Rudolf Péter búráját imádom, mikor szerencsétlen…:D azon be lehet szarni… tipikus, mégis egyedi…

    ecccó mint száz, ez egy moziban megnézendő film (nálam ez nagy szó, mert szinte mindent itthon sasolok meg), társasággal, ha lehet… én öcsémmel és barátaival láttam, s jól elheherésztünk rajta…

  23. Szerintem hihetetlen jó volt… a sztori ismét nyakatekert, nekem a valami amerika 1-2 idéződött fel egy-egy jelenetnél.
    A poénok teljesen jók… én sírtam a csoki féle beszólásokon…:D

  24. Jó mind a három rész. Minél többször nézi az ember, annál több az igazság benne, s ez a nagy művek sajátossága.

  25. Egy valaki azért hiányzott a 3. részből.
    “Hamburger van?”

    Meg szegény Selmeczi Roland.

    Mondjuk mintha már túl hülyék lennének ebben a részben a büfének a törzsközönsége.Kicsit izzadság szagú lett így.A 2.ik is izzadt,de az másért.Ott szerintem azért, mert egy színész ne rendezzen egyedül,pláne,ha játszik is a filmjében,mert nem tud annyi mindenre oda figyelni és katyvasz lehet a vége.

  26. Jó volt.
    Sp(O)iler
    A vége érdekes volt…. szerintem két dolgot is akart mutatni:társadalom kritika + a magyar “Kicsit savanyú, kicsit sárga… de a mienk” életérzést.Az “érdekes” inkább “WTF?”,mert véleményem szerint totál nem volt odavaló a jelenet(Rudolf Pétertől megnéznék egy kicsit komolyabb filmet is,mert a megvalósítás,ha így akarta,akkor jólsikerült).
    Ez abszolút szvsz am

  27. Szerintem a legjobb lett a trilógiából, sok mindenben megújult, az egyik legjobb magyar film a kategóriában.

  28. a legeleje és a legvége szerintem hulladék szintű, mikor csoki a levegőbe lő egyet na ott már elindul a film legalábbis nálam és valami új de mégis jó dolog folytatódik. szal a nagy része tetszett, mivel azért úgy kell leülni, hogy vígjáték, ráadásul magyar, úgyhogy kicsit lejjebb lehet venni a lécből, a részeg nős jeleneteket én jobban megvágtam volna, szóval lehetett volna még bőven csiszolni, gondolkoztam h most jó a változtatás, odajutottam h ja, igazából nem lehetett még egy bódés filmet csinálni jól mondjátok, lali egyébként is ki akart szabadulni, igaz volt az elején meg a végén abból is mármint üvegtigrises, de elég gyatra állapotban, szal azoknak kellett volna a régi filmeket feleleveníteni – nem sikerült. egyébként néha úgy tűnt mintha egy egyszerű ungarise film lenne a 6 “mutánssal” szóval jobb lett volna még több csoki, gaben, sanyi is, vagyis a hangsúly maradt volna rajtuk de lehet nincs igazam, lényegében azt akartam írni h a történettel nem volt bajom, a poénok és a helyzetek is tetszettek. ha nem is nyakatekert de legalább egy jó kis története is volt, ennyi :)

  29. Bocsi, az előző véletlen volt.
    Szóval: én nagy-nagy rajongója vagyok az ÜTI-nek, különösen az első résznek. A második már picit talán kevésbé lett ütős, de még mindig nagyon nézhető produkció lett.
    Ez a 3. rész viszont rémesen gyenge. Rémesen.
    Kamarás pedig még tovább ront rajta.
    Szabó Erika valóban istennőként néz ki, tökéletes teste van, szép az arca is nagyon, jól is játszik (már amennyire én meg tudom ítélni:P), szóval, jó választás volt. Csak az zavar, hogy az új fogsora (mármint Szabó Erikának) annyira látványos, hogy alig fér el a szájában. Láthatóan a meglévő csámpán álló fogsorára kapott egy új porcelán héjat, ezzel viszont kicsit ló fogai lettek, a felső ajka is totál eláll, alig tudja bezárni a száját. De ettől eltekintve 10-s a lány.
    Maga a film viszont 10-s skálán gyenge 3.
    Csak Csoki tudja néha-néha visszaidézni az ÜTI 1 hangulatát (pl. “Új fogsorod van Csoki?” ÁÁÁÁÁ.. anyámé, csak kölcsönvettem csajozni”…vagy amikor poénból a levegőbe lő a Lali-Róka veszekedés közepén…), de ezek is kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy nézhető legyen a film.
    Na jó, egyszer meg lehet nézni.
    De rossz szájízt hagy.
    Mert gyenge.

  30. Ez az üvegtigris annyira nem szól semmiről.. számomra unalmas.. az a baj hogy a magyarok nem tudnak kitalálni egy normális sztorit… szánalom.. sorry

  31. Érdekes, hogy az első kommentek szinte végig pozitívak a végén pedig mindenki anyázik :). No mindegy. Nekem ez a 3. rész jobban tetszett mint a 2. és meglepő módon épp azért, mert kevésbé éreztem történet orientáltnak mint a 2-őt és sokkal inkább emlékeztetett az első rész “semmiről nem szólására”. Gyakorlatilag vannak benne történet morzsák elejtve, de igazából nincsen egyik se kifejtve (ezt persze negatívumnak is fel lehet rón, kinek-hogy), ami végső soron nekem tetszett, hogy sok mindent a nézőre hagy, értelmezze úgy ahogy neki tetszik. Amiről sokkal inkább szólt nekem ez a film, az épp az elsőből ismerős: csak egy ember napja a barátival; annyi különbséggel, hogy most sokkal nagyobb szerepet kap maga a “főhős”, ha lehet ezt egyáltalán mondani Lalira :), aki a kezébe veszi kivételesen a sorsát erre az egy napra, illetve most háttérbe szorulnak a barátai.

    Persze az első részt ez sem éri fel, de kellemes érzéssel álltam fel a TV elől.

    ui. Szabó Erika, bár látványos, alakításra azért nem olyan meggyőző. Barátok közt azért csak nem lesz senkiből a nemzet színésze, nah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.