Hanna-előzetes

Saoirse Ronan ezúttal egy 16 éves bérgyilkos kislányt alakít, akit az apja képez ki a havas pusztában, hogy ölje meg Cate Blanchettet.

Mindezt az Atonement rendezője, Joe Wright hozza tető alá. Egész érdekes thrilernek tűnik. Arra nem tudom emlékeztek-e még, de a zenét a Chemical Brothers dobja össze.

human
írta
2010. 12. 21. 04:46
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Hanna-előzetes” bejegyzéshez

 1. Ez egy gyönyörű és kissé beteg mozicsemegének látszik. Saoirse hideg, kék kavicsszemeit és ambivalens alkatát pont az ilyen ártatlan romlottságra edzette az eddigi filmes tapasztalat, amelyben helytállt.

  Blanchettből viszont bármennyire csodálatos színésznő nekem kissé elegem van, túl sokmindenben láttam mostanság. Habár itt fel akarják aprítani és ez egész korrekt ígéret vele kapcsolatban a mozira nézve, már csak ezért is kíváncsi vagyok.

  Egyébként Eric Bana egészen foglalkoztatott lesz 2011-ben, ez jóhír, mert az egyik legmegbízhatóbb színész a korosztályában. Mindig korrektül, ha nem jobban teljesített korábban és szerencsére nem is sztárolták.

  Még Joe Wrightot is bírom, legfeljebb A szólista esetében lőtt egy kisebb bakot, és ha megint csinál egy olyan hosszú snittet, mint a Dunkerki partszakasz láttatásakor, emelem a kalapom. Végülis minden megvan itt, hogy az év egyik legjobb moziját kapjuk.

 2. Nekem ez sok. Egy 16 éves csaj leveri az embereket, meg gyilkos lesz? Egyáltalán nem találom jó ötletnek. TÚLZÁS! Persze ez csak az én véleményem. Talán jó lesz… :)

 3. Nem az a sok, hogy 16 évesen profi gyilkos, hiszen gyerekkorától képezve teljesen hihető lehetne(jó pár állam csinálhatt(j)a ezt némely árvával, persze a mendemondák szerint), hanem, hogy a filmben “örlődni” fog a főszereplő az élet érzéseivel és ez akkor ellentmodásokat fog szítani, hogy csak na!
  Ha ez a gyermek, mondjuk 5-6 éves korától (tehát kb 10 éve)nem kap más környezeti ingert, csak a minél tökéletesebb gyilkolásra való kiképzést, akkor nehogymár mondjuk 1 hét (vagy akár 1 hónap) külvilági inger hatására elkezdjen majd emberi kapcsolatokba bonyolódni, meg “örlődni”, hogy amit csinál, az nem jó dolog…
  Remélem nem így lesz, hanem kapunk egy igazán jó akció movie-t, az élet érzéseiről szóló, akció filmnek reklámozott, dráma helyett.

 4. A trailer alapján pont az örlődős és a pörgős akciófilm közt lehet a film, de simán borulhat a mérleg, ez még csak a trailer. Minden esetre nekem bejön úgy ahogy van mind1 melyik oldalra áll majd a végeredmény!

 5. Hit-Girl knows no joke?!
  Ha az akcióval ellensúlyozzák a humor hiányát, akkor ezt a karaktert is szeretni fogom.

 6. Ahogy már előttem is írták, megfelelő kiképzéssel simán lehet gyilkológép még egy 45 kilós kislány is (bár a 16 azért már nem annyira kicsi). Engem inkább az zavar, hogy ez is egy tipikusan Joe Wright féle szentimentális filmnek tűnik (khmmm, az “örlődéses rész”). Ez az Atonement-nek nagyon jól állt, ennek nem annyira…

 7. Sziasztok! Mikor lesz a magyar mozikban? Még keresgélek, de azért megkérdem, hátha valaki tudja :)

 8. A küzdősportok és az önvédelem lényege, hogy egy 42 kilós ember is el tud dobálni/páholni/szarrá verni egy 150 kilós társát is.
  Az egyik dolog a világban ahol nem számít a súly csak a tapasztalat és a képzettség.

  A film meg jónak ígérkezik.

 9. Te jó ég. Nézetek meg néhány ISF csaj videót azok is tudnak :D
  De egyébként mintha egy dns abnormalitást is mutatott volna a trailer.

 10. a küzdősportok nem igazán hozhatók össze ezzel a történettel, az önvédelem is ( mint ahogy a nevében benne is van ) saját magunk, esetleg mások megvédésére szolgál “minimalista szinten” ( minimális erő, sérülés okozás ), ellentétben az ellenfél megsemmisítésével ( max. erő, az ellenség kiiktatása ) szemben. Ebben az esetben egy képzett 45 kg-os lány is sikeres lehet.

 11. Jók a szereplők, érdekes a story, és még a kislánynak is elhiszem, hogy elpáhol egy egész szakaszt. :) Várjuk!

 12. Nekem ez igazán mozibannézősnek tűnik, remélem, minimalizálják a nyávogós részeket, Belizzel értek egyet. Ha valakit 10 éven át gyilkolásra képeznek, azt pár nap nem fogja nagyon meghatni.

  Önvédelemről: tessék elfelejteni ezt “az önvédelem minimális sérülés okozása, minimális erő mellett” dumát. Ha meg akarod védeni magad, akkor harcképtelenné kell tenni az ellenfelet, maximális sérülés okozásával. Nehogy már, ha meg akarnak ölni, azon gondolkozz, hogy hogyan tudnád megoldani a helyzetet úgy, hogy legkisebb sérülést okozd a támadónak. A film is itt jön képbe, a kiscsaj azért tudja 45 kilósan lezúzni a nagyokat, mert nem a kigyúrt testüket ütögeti, hanem a torkukat zúzza be… Tök máshogy van szocializálódva a kislány, mint egy átlagember, neki nincs problémája az öléssel, így nincs, ami lassítaná, tétovázásra késztetné.

 13. Jónak ígérkezik, én már most azok táborát gyarapítom, akik biztosan beülnek a filmre egy kellemes kis mozizás reményében.

 14. A gond nem azzal van, hogy egy 45 kilós kiscsaj elver egy kétajtós szekrényt.
  A gond az, hogy teszi ezt különleges kommandósokkal teszi. Mert ugye azok abszolút kezdő legények, semmi kiképzéssel. A kiképzéshez nekik semmi közük.

 15. Őszinte akarok lenni.Nem igazán kedvelem az e fajta,
  filmeket.Nem azért vagyok ezen a véleményen,mert többen hasonlóan voksoltak. Nem nevelő hatású,a fiatalok körébe,
  az e fajta karakterrel felruházott film!
  Sőt a bűnözés felé billen a mérleg!

 16. Egy kicsit off, de ha már annyian próbálták meghatározni mi lehetséges és mi nem egy ilyen testi adottságokkal rendelkező félfelnőtt esetében, ha élet-halál harcra kerül sor érdemes utánaolvasni laikusként.

  Rory Miller harcművész nemrég itthon is megjelent kötetével érdemes kezdeni, mely Konfliktus és erőszak címen fut. Ebben harcművészként mérte fel a reális utcai erőszakban alkalmazott harci technikák hasznát és hátrányát. Vagyis inkább azt járta körül milyen baromságokkal van tele az önvédelmi és harcművészeti iskolák többsége, ahhoz képest, amely valódi szituációkban megvalósítható.

  Az ismertebb küzdősporttechnikák 90%-át el lehet felejteni, Van Damme vagy Seagal túlélési esélyei egy cinegeméretű börtönveteránnal szemben a konfrontáció első tíz másodpercében eldőlnek – ez nagyjából a könyv okosan megfogalmazott lényege.

  Egy Saoirse méretű és súlyú egyén bizony tétovázás nélkül kitépheti egy háromszor akkora férfi torkát. Személyesen láttam egy brazil utcai harcoktató képességeit pár évvel ezelőtt. A srác méretei egy tacskóéval vetekedtek, kétlem, hogy lábujjhegyen elérte a 160 centit és vasággyal együtt az 50 kilót. Ezzel szemben képzeljetek el egy díszmagyar, B-közép apostolú, bőrnyakú, szalonnán nevelt parasztot. A szőnyegen ha nem figyelt eléggé valaki a bemutató eseményeire, azok gyorsasága miatt csak a végét láthatta.

  Az események végén pedig ez a brazil oktató úgy levitte fojtással hungarikumunk eme tonnányi példányát, hogy a látvány is fájt. Esküszöm mintha egy ékszerteknős fogott volna magának egy bálnát estebédre, ott és akkor.

  Szóval Saoirse Ronannak minden esélye megvan hitelessé válni, ha egy rendes trénert és koreográfust foglalkoztattak a mozihoz és nem valami förmedvény rugkapálózost.

 17. mezeisandor:

  Annyira, de annyira szépen feldobtad a labdát :)
  Komolyan öregem :), ezzel a “nevelő hatásról” szóló hozzászólással nemcsak bokafogással hajoltál be háttal a kommentelők nagy többségének, de még hátraadtad a magaddal hozott vajat is, hogy “csak tessék…”

  Nem leszek túl gonosz, visszafogom azt, ami kikívánkozik zsigerből és csak annyit fűzök hozzá ártatlan, de kissé suta szociológiád nem túl valóság közeli. Minden esetre, ha a Hanna után elkezdek randalírozni, vagy ha a nálam is fiatalabb ismerőseim teszik ezt a mozi után azt feltétlen megírom :)

 18. “A küzdősportok és az önvédelem lényege, hogy egy 42 kilós ember is el tud dobálni/páholni/szarrá verni egy 150 kilós társát is. Az egyik dolog a világban ahol nem számít a súly csak a tapasztalat és a képzettség.”

  Ezt a baromságot ugye te sem gondolod komolyan?
  Biztosan nem számít a súly… Valószínűleg azért vannak úgynevezett súlycsoportok pl a bírkózásnál vagy akár a boxnál is. Ezeket gondolom csak viccből találta ki valaki, hogy legyen vele plusz papírmunka a mérkőzések előtt. Jelentősége amúgy nincs semmi az égvilágon…

 19. Nekem a legérdekesebb videó amit egy kiképzésen mutattak meg: az hogy ember még 22 lövéssel a testében is harcolt. Egyszerűen égett a vére és nem vett tudomást a fájdalomról és a testi sokkról. Utánna a gyakorláson egy kedves mosolygós kislány úgy rúgta oldalba a kollégám védőeszközön keresztül hogy 6m repült. A kezdősportot nem is végez csak a kötelező oktatásra teszi oda magát. Úgy hogy eltudom hinni most már hogy egy 16éves fiatal lever egy felnötett.
  Megj: Amíg a Linda sorozatot néztem a tvben ott nem hittem volna el.

 20. ja tök hihető, hogy egy 16 éves lány lenyom egy osztag állig felfegyverzett kommandóst, sima akciófilmek e szempontból mesék ide Bourne meg oda McLane, csak ez még habot is rak rá.

 21. Már nem is tudom mikor láttam ehhez fogható nagy baromságot.Egyáltalán nem fogdos meg a sztori, érdektelen marhaság,főleg bérgyilkos “gyerekkel” telenyomatva a főszerepet. Gagyi is,meg kicsit Salt ügynökös hangulata is van. Nagy nulla, nem értem Bana meg Blanc mit keresnek ebben az ostoba sztoriban. Kerülendő,moziban legalábbis én ezeregy % hogy nem nézem meg. Még Dvd-n sem biztos.

 22. Bandido: igen, a küződsportok, mint pl. box, tényleg nem is jó erre, mert sok ész nem kell hozzá ezért vannak abban súlycsoportok. ellenben egyes harcművészetekben, ahol nem azon van a lényeg, hogy püföld oszt’ eccő’ csak elterül, ott kell ész is, hogy meglásd a gyengéit, hogy a saját erejét használd ellen, nem simán, de megfelelő gyakorlással (évek) le tud nyomni egy 46 kilós lány egy 156 kilóst. csak ezek az iskolák nem tartanak versenyeket.
  úgyhogy elképzelhető, hogy egy csak erre nevelet kiscsaj lenyomjon pár kommandóst, főleg úgy, hogy azok nagyon nem számítanak erre, de hogy az összeset, na az már kétséges.
  mondjuk ezért film a film :)

 23. Úgylátom mindenki aki korát meg a súlyát említi elsikkadt afölött, hogy a Dns mintánál ott van hogy ABNORMAL. Szóval lehet, hogy egy felturbózott szuperkatona :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.