7 hozzászólás a “Képek a Tinker, Tailor, Soldier, Spy forgatásáról” bejegyzéshez

 1. Ráadásul egy hidegháborús Smiley-történetet dolgoznak fel, emiatt is alig várom, hogy megnézhessem miként valósítják meg a Körönd szövevényes világát.

  Ha valaki pedig nem tudná ez mit jelent, javaslom sürgősen járjon utána, hisz egy félisten kerülte el a figyelmét az irodalom Olümposzáról.

  Le Carré valószínűleg az utolsó olyan veterán irodalmár, aki átlát az országok és nagy személyiségek összes fátylán, ismeri a világ titkos történéseinek minden mocskos nyitját, és leleplezi könyvei oldalain immár 50 éve. Ő Graham Greene örököse és Hemingway megfelelője a kémolvasmányok terén, mely szűk műfajon is túlmutató erényekkel bír a szavak frontján. Csak örülni lehet annak, hogy ismét egy megfelelő rendező látszik feldolgozni a regényét.

 2. Grat symor, ez nagyon szép volt :) … Eddig nem érdekelt sem a film, sem a könyv, de ez a kis összefoglaló meghozta a kedvem hozzá.

 3. amikor hallottam hogy csinálják ezt a filmet (nem mellékesen Gary Oldman főszereplésével) elolvastam a könyvet, és annyira jó, már a trilógia 2ik részét olvasom és sajnálom, hogy csak jövőre jelenik meg a harmadik fordításban :/ úgyhogy a film is nagyon várós, remélem nem szúrják el

 4. Nagyon kevés filmet várok annyira, mint ezt. Nem elég, hogy bármit megnéznék, amit Alfredson rendez, még le Carré könyvéről is van szó. Symorral csak egyetérteni tudok, speciel a legjobb könyv volt, amit idén olvastam; a szereposztás mesés, brit ködöt és szakadó esőt, hűvös, kimért kémeket, vészterhes atmoszférát és feszültséggel terhes, lassú tempót várok. No meg a megérdemelt főszereplői alakítást Gary Oldmantől.

 5. Nagyon várós film, de nekem elsősorban Alfredson és Hardy, nem pedig Le Carré és Oldman miatt. Félreértés ne essék, kedvelem Le Carré írásait, de nekem az “A zebra dala” és az egészen briliáns “A kém aki bejött hidegről” sokkal jobban tetszettek mint a Smiley-trilógia első két része. Alfredson az Engedj be! óta ott van a radaron, Tom Hardy aktuális szerepei pedig már valahogy évek óta jobban érdekelnek mint Oldman-éi, akit én igazán csak Stansfield-ként meg Gordon-ként bírok.

 6. Le Carré könyvei közül nekem a Kettős szerepben a kedvencem, ami nagyon megérne egy új feldolgozást. A régen, Diane Keaton és Klaus Kinski főszereplésével készült feldolgozás eléggé kétes minősége után az a regény érdemes egy remake elkészítésére.

  El is képzeltem többszöri elolvasás után, hogy mennyire jól állna például Kurz szerepe Ian McShane-nek és egészen testhezállónak bizonyulna Joseph alakjában Viggo Mortensen. Az író által akkor Vanessa Redgrave-ről mintázott Charlie-t eleinte Jodie Fosterként képzeltem el, de jó 10 évvel érettebb jelenleg adott szerepnél sajnos, pedig akaratosságban, tehetségben épp megfelelő lett volna. Bár elkezdenének foglalkozni egy adaptációval, mert Viggo és McShane is kifut az időből 5-6 éven belül, és a filmes fantáziám csalatkozik ismét a valóságban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.