Top 10 a 2010-ben látott filmekből

Akkor lássuk A toplistát. Becsúszhat egy-két olyan film, amit nem idén mutattak be, ez van. Ami lemaradt, az pedig így járt. Nyilván több jó film volt idén, mint 10, de a toplisták lényege a vérengzés. Egy játék az egész, így nehéz szívvel, de örömmel kell kihúzni vagy hátrább tenni neveket, mert csak 10 maradhat.

Már ott jobbnak éreztem az évet, hogy az első három hely sorrendje nem volt egyértelmű, míg a 500 Days of Summer elég könnyen megszerezte a vezetést tavaly.

10. Get Him To The Greek

Hát, lehet, hogy a Greek most letúrta a Town-t, de akarok egy tényleges vígjátékot a listára, és ez bizony az. Méghozzá idén a legjobb. Do the african face.

9. Kick/Ass

A pókemberhez képest zsebpénzből leforgatták az egyik legjobb képregényfilmet, ez a Kick/Ass. Nyúl mindenhonnan, remixel, néha túloz, szóval tipikusan illik a mai fiatalokra. Rátok, vagy ránk, mindegy, csak föcsögjön a CGI vér, villogjon a stroboszkóp az egyik legjobb akciójelenetnél idén.

8. A szupercsapat (The A-Team)

Erre az írásra muszáj mutatnom, hiszen csak ezt kell felidézni, amikor a “miért szólod le ezt, csak ki kell kapcsolni az agyad és nézni, nem gondolkozni, amire te már nem vagy képes” kritika hangzik el. A szupercsapat egy nagyon buta film, a fizika mint olyan nem létezik benne és a többi, mégis az egyik legjobb popcorn élmény volt idén, nulla gondolkozással.

7. Egek ura (Up In The Air)

Fura, hogy nekünk az idei listára kell rakni egy odakinn 2009-ben vetített, később Oscart jelölt filmet, de hát ez van. Lemaradunk a jóról néha, az Up In The Air pedig nagyon jó.

6. Viharsziget (Shutter Island)

Leo idén kitett magáért, míg az Inceptionben hozta az elvárhatót, addig itt még annál is többet. Iszonyúan berántós film lett a Shutter Island, nem csak miatta.

5. Így neveld a sárkányodat (How To Train Your Dragon)

A legjobb animációs film lett idén. Sajnos a Toy Story nekem most nem fér be a Top 10-be, mert nem csinálta meg a Pixar kivételesen. Ellenben ez a mese, az utolsó fordulatig kitalálható egyszerű történetével, mégis belefér az ember szívébe. Giccsesen hangzik, de tényleg ilyen. A Dreamworks idén végre betalált.

4. The Road

Most egy ideig felesleges posztapok filmet készíteni. Legalábbis ha realista, szívbe markolót akarnának elénk tenni. A Road jött, látott, és letarolta a növényzetet.

3. Inception

Eljutottunk az első háromhoz, ami nekem szinte döntetlen, de hát mi értelme top 10-es listát csinálni, ha döntetlenek vannak benne? Semmi. Ezért került végül a harmadikra az Inception. Az egyik legjobb moziélmény marad. Kár, hogy a sikere nem indítja meg a hasonló filmek áradatát. Nem az álommal foglalkozásra gondolok, hanem arra, hogy 150 milliós kockázatot vállal a stúdió egy nem folytatásra vagy remakere vagy máshonnan ismert franchise-ra. Mondjuk lehet a gazdasági válság ki tudja melyik ágán ez álom (miközben How D You Know címen romantikust fost forgatnak 120 millióból azért), és már bele is buktak régebben párszor, hogy szórták a pénzt, de öröm volt nézni ilyen szempontból is a filmet. Nem alapul semmin, de mégis lehetett elég grandiózus és nem nyírta ki a rengeteg fókuszcsoportozás (a Tron felé pillantunk most?).

2. Scott Pilgrim vs. The World

Sokat filóztam Scott Pilgrim helyén, volt pár nap, amikor az elsőt is neki adtam volna, de végül a másodikat kapja. Semmi esélye nem volt a mozis sikerre, a hazai premierjét sem értem, warez ide vagy oda, de ez volt a legjobb geek film mostanában. A premier körül lesz róla írás szerintem. Vagy elhal a terv, de szeretném, az biztos.

1. Social network – A közösségi háló

Kevés film van, amit szinte rögtön újra tudok nézni, de a Social Network bekerült ebbe az illusztris társaságba. Először khm néztem, de simán elmentem rá moziba, és egy percre sem unatkoztam, sőt, szinte ugyanolyan jó élmény volt, mint elsőre. Sorkin és Fincher olyat tett az asztalra, ami odabasz. Az egyedüli, amit nem értek máig, az a verseny tilt-shiftben való fényképezésének éltetése. Tény, hogy mozifilmekben nem annyira használatos technika, de basszus, az interneten tavaly az egyik legtöbbet használt megoldás volt a stop-motion haverjával együtt. Lehet csak ráuntam.

Különdíjak:

Az Expendablest meg kell említeni azért, mert ha Joe-kerrel szemben én nem is adnék rá 10 pontot, azért remek volt látni a régi kedvenc akcióhősöket egy tökös vérengzős filmben. Jöhet a folytatás Sly, hiszen még van pár név, aki feltűnhet.

Ahogy a Sherlock Holmes-film is említést érdemel, hiszen remekül vette elő az egyik leghíresebb magánnyomozót. Aztán jött az angol tévé, és kvázi ütötte is a filmet, de ez már másik történet. Főleg, hogy az övék modern korban játszódott, nem a mocskos, régi Londonban.

És végül a Town még olyan, ami kötelező volt idénről. Meg a Buried, de arról még tervezek írni, nézzétek meg addig.

Nem tudom nektek mi volt a legnagyobb csalódás, de nálam szinte üres ez a rész. Talán Tron, de igazából nem vártam tőle sokat. Azért a legnagyobb kihagyott kultfilm ziccer idén nekik járhat.

human
írta
2011. 01. 01. 21:44
megjelenés
88
hozzászolás


88 hozzászólás a “Top 10 a 2010-ben látott filmekből” bejegyzéshez

  1. 10. As good as dead
    9. Mary and Max
    8. Up in the air
    7. Despicable me
    6. The girl who played with fire
    5. Everybody’s fine
    4. How to train your dragon

    3. RED
    2. The other guys
    1. The social network

    nagyon sok jo animacios film volt az iden, alig birtam leszukiteni tizre a listat!

  2. Elég szimpatikus lista, bár néhány filmet sajnos még nem láttam róla. Saját vélemény, idei top3:
    3. Inception
    2. Black Swan
    1. The Road

  3. 1. Black Swan (gondolom sokaknál átcsúszik jövőre)
    2. Inception
    3. Toy Story 3
    4. Das weisse Band
    5. Kick-Ass
    6. The Social Network
    7. The Road
    8. Animal Kingdom
    9. Precious
    10. Shutter Island

    És akik nem fértek fel a listára, de jók voltak:
    The Kids Are All Right, The Town, Doctor Parnassus, Scott Pilgrim vs. The World, Up in the Air, Buried, Red

  4. Ha valahol lehetne, hát legalább az ilyen listákban ne erőltessétek a RED-et. Izzadtságszagú, erőltetett, unalmas, egyáltalán nem vicces és még az akció is irgalmatlanul silány benne…egy pozitív dolog mondható el a filmről…John Malkovich karaktere. over & out.

  5. Mushmushi: most ennek mi értelme volt? A kommentelőknek beolvansi, h ne tetsszen nekik a Red? Semmi

  6. 1. Inception
    2. Kick/Ass
    3. Harry Potter and the Deathly Hallows
    4. Sherlock Holmes
    5. Toy Story

  7. Nálam… (Bár tudom senki nem kérdezte)

    1. Kick Ass
    2. The Expendables
    3. The Crazies
    4. I Saw The Devil
    5. Devil’s Playground
    6. Iron Man 2
    7. Repo Men
    8. Machete
    9. The Book Of Eli
    10.Skyline

    Nálam a szupercsapat épp hogy lecsúszott. Kick Ass ott van. A Viharsziget nálam a legrosszabb filmek közé került. Lehet, hogy jó a színész, meg sok embernek tetszett, de én utáltam, főleg mert ilyen elmegyógyintézetben játszódott. A végét meg már a legeslegeső trailer óta ki lehetett találni. Inception is lecsúszott. Nem rossz film, bár szerintem a nagy hypet akkor is a bazi jó trailereknek kösöznheti. Facebook filmet meg akkor sem nézném meg, ha fizetnek.

  8. Én nem szedtem össze most a saját listámat, de a felsorolt filmek helyezésével nagyrészt egyetértek. Kivéve a Scott Pilgrim, mert nekem az borzalmas filmélmény volt. Jó év volt ez.

  9. Már csak azért is jók az ilyen listák,mert lehet ötleteket “lopni” belőle mit is kéne még pótolni.
    Mammut listájával ellentétben azért itt kevesebb a pótolnivaló,a 13ból (top10+különdíjasok) csak 3at kell:
    -Shutter island :20 perc után bealudtam rajta,de még egyszer érzem h neki kell ülnöm
    -Social network: egyelőre még mindig nem hoz lázba ez a film,pedig incepton előtt mikor adták az előzetesét akkor még úgy gondoltam látnom kell
    -Town: ez teljesen kimaradt a látószögemből eddig,nade majd most

    És az egyéb top3at nézve pedig Black Swant is látnom kell úgytűnik

    Köszönet h “adtok” néznivalót :D

  10. Egyet értek az elöttem szólok filmjeivel, tényleg mind jó volt. Nekem még a Predators is belefér.

  11. huhh a Scotton meglepődtem, nemaz, megérdemli a második helyet, csak a kritika hiánya miatt nem számítottam rá.. kellemes lista:)

  12. Egyetértek azzal, hogy 2010 jobb filmes év volt 2009-nél, bár egy csomó minden kimaradt még, amit mindenképpen meg szeretnék nézni, ezért egyelőre csak top3-am van, a többit nem tudnám sorrendbe tenni:
    1) Inception
    2) Toy Story 3
    3) Black Swan

    Human listájáról egyedül a Get Him to the Greek-et nem láttam, a Scott Pilgrim-től a hajamat tépkedtem, nagyon nem az én műfajom, a Szupercsapat szintén szenvedés volt, a többi viszont tetszett. A TSN és a Viharsziget valószínűleg esélyes lenne nálam is egy top15-be kerüléshez (meg esetleg a HTTYD), de képtelen lennék sorrendet állítani.

  13. nem tudok komolyan venni egy listát amin szerepel a How to train your dragon és a Social network

  14. Személy szerint én nem listázom, de mint jó filmek szerintem:
    -Inception
    -Shutter Island
    -Sherlok Holmes
    -Doctor Parnassus
    -Kick-Ass

    és valószínű több is lenne ha ebben az évben nem az elmúlt évek lemaradásait pótoltam volna illetve ha most 100%-on működne az agyam :)
    A listán viszont csak két furcsaságot láttam. Az egyik az első helyezet Social Network (igaz még nem láttam, de) valahogy olyan hihetetlennek tűnik, hogy mindent lesöpört (még ha éppen hogy) egy “ilyen” stílusú film, a másik meg a The Road (ezt viszont láttam) ami bár hiánypótló anyag az biztos, de az én “objektívnek” hitt(múlt időben :)) véleményem szerint erős közepes lett (v lehetett egy “human”-nak) és az Éli könyvével van egy szinten (igaz két különböző látásmódban)
    + két ráadás furcsaság :) még pedig az, hogy az Expendablest és a Sherlock Holmes is csak a listán kívül kapott csak helyet :|

  15. Ha már év vége (vagyis eleje) – évértékelés:
    10. Scott Pilgrim vs The World
    9. The A-Team
    8. Due Date
    7. How to Train Your Dragon
    6. Shutter Island
    5. Iron Man 2
    4. Inception

    3. Kick/Ass
    2. Toy Story 3
    1. The Social Network

    Holmes-t tavalyinak veszem, így a Due Date került a helyére. Erős év volt.

  16. Hát ebből a 10 es toplistából nekem csak a Szupercsapat tetszett,a többit listára sem venném,annyira nem kötöttek le ,illetve van amiket nem is néztem meg,mert érdektelen téma volt. Vasember2 volt még nagyon jó az évben a mozisok közül,nekem tetszett a Tron is nagyon, illetve az Expendables.

  17. Melkor:
    Szerintem az elég gáz, ha az ember egy szubjektív (teljesen jó) listát nem tud komolyan venni és ezt szükségesnek érzi megosztani.namind1.
    Az én top5-öm:
    5.How to train your dragon
    4.Kick/Ass
    3.Black Swan
    2.Inception
    1.Social Network

  18. nekem ez sorozatos év volt, főleg időhiányból adódóan, de én is beírom a saját kis listámat, a kevés filmből amit láttam. íme:

    1. Social Network
    2. Inception
    3. Shutter Island
    4. The Town
    5. Sherlock Holmes
    6. Up in the Air
    7. Expendables
    8. Iron Man 2
    9. Repo Men
    10. Machete

    ami még tetszett de nem fért fel a listára: Kick-Ass, A-Team. ennyi.

  19. Inception pontozás: 10
    Social Network: 9

    most akkor mi alapján lett a top 10ben előrébb?
    nem kötekedés, csak nem értem

  20. Közel van az én értékelésemhez, a viharszigetet nem láttam de beütemezem a közeljövőbe. Az anmációs vetélkedésnél nálam harcolt a Gru is, bár lehet csak jó pillanatomban talált meg. A Social Network viszont nem akaródzik annyira előre (nem vagyok a fészbúkon), annyira nem érdekel egy dráma film ami csak halad előre, az a lényege hogy lássunk újat, lepődjünk meg, nevessünk a helyzeten. Félreértés ne essék nagyon jó film, de nem olyan amit meg akarok nézni 1 éven belül.

    U.I. : A Gru-ról lesz írás?

  21. Az a szép ezekben a 10-es listákban, h rengeteg mindent elárulnak az emberről. Persze humanról már nem, mert az ő filmes személyiségét lehet ismerni a kritikákból. Viszont a kommentelőknél szépen kirajzolódik egy-egy ízlésvilág. Remek filmek vannak felsorolva, azokkal viszont nem tudok azonosulni, akik egy-egy filmet vagy a témája vagy a stílusa miatt alapvetően elutasítanak, annak ellenére, hogy sokaknál meg a top 3-ban van. Nem mondom, h nem hagyok ki filmeket ilyen okok miatt, de legalább nem hangoztatom.

  22. Az Egek ura nem nyert Oscart, csak jelölték. 6-ra.

    Nekem:
    1. Inception
    2. Social Network
    3. Shutter Island

  23. acrobat: teljesen jogos, elírtam. Az első ember aki elolvasta ami az egek ura altt volt? :D

  24. Kick/ass meghozta számomra azt a szórakozást, amit már nagyon rég vártam egy filmból.

    Imádtam minden percét, a színészeket, a zenéjét, mindent

    Ha összeszedem magam, én is írok 10-es listát, de át kell gondolnom

  25. Tetszik Human listája. Social network nekem kicsit erős első helyre, de ízlések és pofonok, tényleg nagy film, el kell ismerni. Nálam az Up in the air lenne első helyen szerintem, csak én tavaly láttam ugyebár, így ott ért el előkelő helyezést. Na akkor jöjjön az én top10 listám az idén látott filmekből. :)

    1 –How to train your dragon
    2 – Inception
    3 – Scott Pilgrim vs. the world
    4 – Shutter Island
    5 – Toy story 3
    6 – Iron man 2
    7 – Saw 3D
    8 – Kick-Ass
    9 – The social network
    10 – The expendables

  26. Nem láttam mindet a felsorolt filmekből, de ha A szupercsapat belefért a tízbe, akkor meg kéne már néznem.
    Az egek ura nekem valahogy nem jött be.
    Nálam az Eredet volt az elmúlt év legjobbja.

  27. Szerintem a tavalyi ev legjobbjai:
    1.Inception
    2.Shutter Island
    3.Robin Hood
    4.The Town
    5.Hot tube time machine
    6.How to train your dragon
    7.Shrek forever after
    8.Unstoppable
    9.Piranha
    10.Kick Ass

    Ami csalodas az a Vasember 2 az akciojelenetek miatt, az Expendables, itt forditva, megvolt az adrenalin szint de gagyik voltak a parbeszedek, ill. a Machete, a vege annyira gagyi volt, hogy a grindhouse szintjet se uti.

  28. 1. Eredet
    2. Fekete hattyú
    3. Viharsziget
    4. Állatvilág
    5. Kick Ass-Ha/Ver
    6. Szellemíró
    7. Harry Potter 7 első rész
    8. A gyilkos bennem
    9. A Vasember 2
    10. Machete

    Nálam kb. így áll idén a helyzet. S ezek mind 2010-es filmek. Ha az első 4 kapna Oscarokat jó lenne. :) Persze még látnom kell a Király beszédét, a Fightert stb.

    Social Network maximum csalódás kategóriába eshetne, de mivel nem is vártam igazán tőle sokat, így nem. :) Nálam közel a közepes filmhez.

  29. The Town még nézős sajna még nem láttam. Az Út pedig múlt évi de talán még befért volna a 10-esbe nálam is.

  30. 1. Eredet
    2. The town
    3. Buried
    4. The social network
    5. The Expendables
    6. The american
    7. Machete
    8. Piranha
    9. Skyline
    10. Thirteen

    A Black Swant még nem láttam. A Kick-Ass-t meg elkezdtem, de nem tudtam végignézni, akkora sz@r(számomra).
    BÚÉK!

  31. Az előző listából kimaradt még nem látott filmek: True Grit, CATFISH, DREAM HOME, Szemekbe zárt titkok, The King’s Speech, Wall Street: Money Never Sleeps. Lehet hogy változik a top10-em :)

  32. Szemelyes top:

    5. Predators
    4. Everybody’s fine
    3. Robin Hood
    2. Shutter Island
    1. Kick-Ass

    Az inception pedig egyszeruen tul van ertekelve szerintem, nevetseges, hogy a hatodik legjobb film imdb-n jelenleg…

  33. Nekem tetszik Human listaja, csak a Scott Pilgrim-et nem ertem. Ugyanigy a hatrebb szorulo Kick-Ass-t se, nalam az nem is lenne top 10-es. De hat izlesek es pofonok…

  34. jó a lista, bár mikor a szupercsapatot megláttam, elbizonytalanodtam mennyire komoly is a lista, az idén szarabb filmet tán nem is láttam, expendables inkább a listára való és nem külön díjra. Social network pedig tényleg nagyon jó film, bár nem tudom első e nálam idén

  35. Húh nehéz összerakni egy tizes listát… De azért megpróbálom.

    10.The Other Guys
    9. RED
    8. Machete
    7. Get Him to the Greek
    6. Kick/Ass
    5. Dinner for Schmucks
    4. Iron Man 2

    3. Black Swan
    2. Expendables
    1. Scott Pilgrim vs. The World

    A Scott Pilgrim nekem nagyon tetszett, elejétől a végéig, Expendables visszahozta a régi jó akciófilmhangulatot, a Black Swan pedig.. nos, erősen Oscar esélyes, de ezt majd meglátjuk :)

  36. Sajna idén nem jutottam el túl sokszor a mozikba, de egy top3-at össze tudok rakni:

    3. Inception
    2. Toy Story 3
    1. Shutter Island

    Imádom a Pixart, imádtam a Toy Story 3-at, de a Shutter Island egyszerűen agyeldobósan zseniális volt – szerintem a Best movie ending képzeletbeli címe simán kijár neki.

  37. Én is összeraktam magamban egy listát, koránt sem egyértelmű a sorrend, holnap lehet más sorrend lenne..

    10. Repo men
    9. The Book of Eli
    8. Sherlock Holmes
    7. The A-team
    6. Unthinkable (talán nem is láttam senkinél, de sztem jó film S.L. Jacksontól)
    5. Kick/Ass
    4. The social network

    3. The Town
    2. Shutter Island
    1. Inception

    Hozzá kell tenni, hogy nem láttam még Black Sawn-t, ami kommentek alapján erősnek tűnik, ill a vígjátékokat sem néztem nagyon, azokat még pótolni kell :)

  38. Ja a True Gritet se láttam még, meg a Szemekbe zárt titkokat habár az 2009-es, meg a Toy Story 3-at, szóval nálam se végleges még.

  39. ‘Talán Tron, de igazából nem vártam tőle sokat.”
    Engem teljesen beszippantott a film, olyan szinten hogy moziban duplán nézős lett, tudom sokaknak nem tetszett de nálam az 5. helyen van :)

  40. Hú, nehéz döntés mindig összeállítani egy rangsort, én ezért inkább mindig azokat a filmeket jelölöm, melyeken a legjobban szórakoztam, miközben néztem, melyek nagy nyomot hagytak bennem (pozitívat), vagy amiket akár többször is meg bírok nézni, mert mindig újdonságnak hat. Az idén (most már inkább tavaly :) ezek voltak azok:
    A tébolyultak, Eli könyve, Eredet, Kick-Ass, Így neveld a sárkányodat, RE4, Centurion, Cop-Out, RED, TRON: Örökség, Pandorum, Piranha :), Predators, Salt, The Expendables, Zöld zóna, Salt, Viharsziget, Skyline, The Town, Repo men, Sherlock Holmes. És még van egypár, ami most nem jut eszembe.

    Ha egyértelműen választanom kellene, akkor nálam a Kick-Ass a befutó, a Viharsziget a második helyezett, a The Town pedig a harmadik.

    Sajnos engem nem nagyon kényeztettek el a 2010-es évben olyan vígjátékokkal a gyártók, amiken önfeledten tudtam volna vigyorogni, röhögni. Sajnos a szememben az animációs filmek is erősen zuhanni kezdtek, egyre gagyibbak szerintem.

  41. Pozitív és negatív toplista indokolva:

    +Pozitív:
    01. Inception (Briliáns történet, hibátlan! Még Spielberg sem ekkora tehetség, mint Nolan.)
    02. The Road (Hihetetlen, szívbemarkoló történet egy fiktív valóságról)
    03. Buried (Ízig-vérig izgalmas one man show.)
    04. Szupercsapat (Visszahozta a régi agyatlan akciófilmek hangulatát. Ma már csak öltönyben
    rohangálós, FBI-os, borosta nélküli, babapopsis, Bourne-ös akcióhősök vannak.)
    05. Machete (Nagyon szórakoztató, üti az Expendables-t hangulatban, coolságban, mindenben.)
    06. Szellemíró (Rég nem volt ilyen izgalmas és tényleg élvezhető politikai cucc.)
    07. Piranha (Agyatlan, de nagyon nagy nyári móka, rég szórakoztam ennyire jól.)
    08. Unthinkable (Méltatlanul mellőzött, de annál jobb thriller remek színészekkel, Michael Sheen
    briliáns alakításával.)
    09. The Town (Nagyon hiányzott már egy igazi rosszfiús film, Affleck-nek a kamera mögött
    kellene maradnia.)
    10. Leap Year (Nem szeretem a nyáladzást, de ez a film mellőzi a romkomok cukormázát, őszinte, kedves.)

    +bonus 1: Spartacus: Blood and Sand (Hihetetlen sorozat, popkult etalon!)
    +bonus 2: The Expendables (Páratlan együtt látni ennyi régi kedvencemet, újra gyermek lettem a filmben, a templomban.)

    -Negatív:
    01. Scott Pilgrim vs. The World (Túlhype-olt és értelmetlen, nem tudom, hogy sokaknál miért ez vezeti a listát. Kb. egy esti mese szintjén van. Az Inception-t ezzel a filmmel összevetni? Na, ne vicceljetek!!!)
    02. Shutter Island (Jó lett volna, ha a felénél nem találom ki a csattanót.)
    03. Robin Hood (Unalmas kalandfilm egy megfáradt rendezőtől, aki egyébként a kedvenc filmjeimet tette le az asztalra.)
    04. Vasember 2 (Túl giccses, nagyon elszálltak a készítők.)
    05. Centurion (Egy kicsivel azért többet vártam a másik kedvenc direktoromtól.)
    06. Splice (Többet ki lehetett volna hozni a filmből, szánalmas Brody és a lény együttléte.)
    07. The Last Exorcism (Amikor vége lett, azt hittem, hogy akkor kezdődik.)
    08. Monsters (Igaz, hogy kis költségvetésű, de ez nem azt jelenti, hogy unalmasnak is kell lenni, sok példa mutat az ellenkezőjére.)
    09. The Predators (Egyszeri nézésre elmegy, de csak másolta az eredeti, klasszikus, Arnie-s filmet, ami több mint húsz éves, de a mai napig megnéztem vagy százszor.)

  42. Egyre jobban fúrja az oldalam a social network pedig eredetileg nem akartam megnézni… Scott Pilgrim szerintem kicsit túlértékelt, bár a bevételi buktát ugyanúgy nem értem, ez a film vonzza a szélsőségeket.

  43. A listák mindig szubjektívek, sose fog egyezni minden ember véleménye.

    Az Eredet messze nem Nolan legjobb filmje. :( Aki látta a Mementót, vagy A tökéletes trükköt tőle, szerintem egyetért.
    Sok helyről összeszedett ötletek, és irtóra szájbarágós. Egy derék iparos munka, de nem világklasszis mű. Természetesen a legjobbak között a helye idén, szóval: Nr.4.

    Rég vártam már egy jó filmre Scorsese-től, ezt idén megadta a Viharsziget, Nr.3.

    Mivel mi idén láthattuk csak a 2009-es Sherlock Holmes-t, így az idei listára kerül. Pörgős, meglepő, utálja a sok Sherlock fan, pedig az igazi Sherlock ilyen volt, nem olyan mint a tv sorozatban… Úgy kell nekik! Gyerünk Guy Ritchie, Madonna nélkül kezdesz a régi lenni! Nr.2.

    Nr.1 egyértelműen Fincher úr Közösségi hálója. Ezt a filmet legszívesebben újra és újra nézném! :) És a zene… Trent Reznor egy Isten.

    És hogy ötös legyen a lista: Darren Aronofsky Fekete hattyúja valahová be fog kerülni, ez tuti, de még egyelőre nem tudom hová…

  44. Nem tudok egyet érteni az A-Team vonatkozásában.
    Tipikusan én vagyok, aki híve annak, hogy egy-egy akciófilmet természetesen nem kell komolyan venni. Ez itt is áll. A színészek is teljesen rendben voltak.
    De a film képi minősége számomra szánalmas volt és nagyon elrontotta az élményt. Mintha 10-15 évvel ezelőtti technikával gyártották volna le ezt a mozit. :(

  45. Az év filmjei nálam
    1. Inception
    2. Toy Story 3
    3. Kick/Ass
    4. Harry Potter and the Deathly Hallows
    5. The A-Team

    Amit még élveztem: Doctor Parnassus, Prince of Persia, Book of Eli, The Losers. A Social Network meg a Scott Pilgrim még vár rám :)
    Legnagyobb csalódások: Saw 3D, Expendables, The Ghost Writer.

  46. 1. Get Him to the Greek (2010)
    2. Enter the Void (2009)
    3. Animal Kingdom (2010)
    4. Four Lions (2010)
    5. Black Swan (2010)
    6. Kick-Ass (2010)
    7. Iron Man 2 (2010)
    8. The Social Network (2010)
    9. Scott Pilgrim vs. The World (2010)
    10. Exit Through the Gift Shop (2010)
    +
    I’m Still Here (2010)
    The Town (2010)
    Shutter Island (2010)
    Despicable Me (2010)
    The A-Team (2010)

  47. ja, és a citrom-lista:

    Splice (2010)
    Predators (2010)
    Inception (2010)
    Tron (2010)
    Monsters (2010)
    The Wolfman (2010)
    The Book of Eli (2010)
    Centurion (2010)
    Repo Men (2010)
    Solomon Kane (2010)
    Jonah Hex (2010)
    Robin Hood (2010)
    Legion (2010)

  48. 5.A team
    4.Toy story 3
    3.Harry Potter and the deathly hallows
    2.Get him to the greek
    1. Kick ass-magasan az elso

    A Scott Pilgrim attol fuggetlenul, hogy jol meg volt csinalva, szerintem tortenetileg semmi volt, az Inceptionnel nem ertem, hogy hogy tetszhetett ennyi embernek ennyire(sajat velemeny), a Piranhanal vacakabb filmet meg eletemben nem lattam, a Vasembernek pedig sem az elso, sem a masodik resze nem jott be.

    A Black Swant pedig nagyon be kell potolnom:)

  49. Nálam 2010 nem a filmek éve. Kevés igazán jó filmet láttam. Bár a The Fighter, a Black Swan, a Buried a The Kids Are All Right kimaradt 2010ből.

    1. Shutter Island (profi minden tekintetben nálam ilyen egy jó film mikor többszöri megnézés után is tud újat mutatni , hogy “ja azért nézett úgy, stb”)

    2. Inception (Kiszáradt a szemem a film végére az év MOZIélménye. Történet egyenes de mégis a megvalósítás új. És az év jelenete)

    3. Kick/Ass (pengeélen a fikció és a valóság közt ahova a Vasember nem talált be)

    4. Social Network (jól elmesélt történet ilyen lehet a valóság :) )

    5. The Town (mintha láttuk már volna valamikor de mégis…)

    Nem lehet legjobb film mert vmi hiányzott:

    Predátors (Oscar-t az operatörnek!!!!!)
    Repo Men (Jó, érdekes történet)
    Date Night (asszonyal a legjobb kikapcsolódás)
    The Ghost Writer, Green Zone (érdekes amerika ellenes kampányok)
    Unstoppable (nem akar sokat markolni mégis remek)

  50. 1. Kick/Ass
    2. Shutter Island
    3. Inception
    4. How to Train Your Dradon
    5. The A-Team
    6. Iron Man 2
    7. Hot Tub Time Machine
    8. Toy Story 3
    9. The Crazies
    10. Due Date

    Sok minden kimaradt, van mit pótolni.

    Én csalódásai: Repo Men, Clash of the Titans, From Paris with Love

  51. Csak,hogy több hozzászólás legyen
    1.Black Swan
    2.Robin Hood
    3.Viharsziget
    4.The town
    5.Toy story szrí
    6.Üvegtigris(muszáj),de helyette green zone
    7.The american
    8.The social network
    9.Unstoppable
    10.Barca-Real special five edition-
    Ami nagyon (nagyonnagyon)rossz volt:tron,clash of t.,SALT,Resident evil,a villámtolvajvagymi,skyline,the sandsoftime,légió,repoman(ez nagyon durván fos),Piranja,Kick/ass(ezt nem értem mitől jó-akkor már Defendor) sajnos még sokkal több is van csak most nem jut eszembe…
    Exp,machette, inception book of eli érdekes volt.

  52. Az én listámon nyilván röhögni fogtok be azért leírom:

    1. Incepció
    2. Sherlock Holmes
    3. Viharsziget
    4. Narnia – A Hajnalvándor útja
    5. TRON – Örökség
    6. Szupercsapat
    7. Ha/Ver (Kick/Ass)
    8. Így neveld a sárkányod
    9. Toy Story 3
    10. Gru

  53. Magasan az első helyzezet: Inception

    2. Iron-man 2 (igen, képregénybuzi vagyok)
    3. The Town
    4. Kick/Ass
    5. Machete
    6. Viharsziget
    7. Cop-out
    8. Expendables
    9. Repo Men (ez miért nem tetszett senkinek?)
    10. Szupercsapat
    +. Antichrist / Így neveld a sárkányodat

    Csalódás:
    Sherlock Holmes (üres volt, nagyon)
    Gru (ez is, semmit nem váltott ki belőlem)
    Centurion (hát ez annyira B, hogy már majdnem C, hiába a díszletek és a szép helyszín)
    Szellemíró (ez egyszerűen csak unalomba fulladt, pedig nagyon jól építkezett, de nincs meg a motiváció hogy tovább nézd)

    Jó volt még: The Road, Red, Pandorum, Social Network

    Jöhet a 2011, hatalmas lesz filmek terén ismét.

  54. 1.The Town
    2.The Town
    3.The Town
    4.The Town
    5.The Town
    6.The Town
    7.The Town
    8.The Town
    9.The Town
    10.The Town

  55. Predash:

    Azért ha visszaolvasol páran beírták a Repo Men-t, köztük én is :) Ha a végét meg nem rontották volna el olyan bitangul, akkor sokkal előkelőbb helyre is kerülhetett volna a listámon, de így is simán felfért, már csak azért is mert szerintem 2010 legjobb eksön jelenetét láthattuk abba a bizonyos folyosós részbe, überbrutál zenére.

  56. Top 10 legjobb és legrosszabb indokolva:

    Top 10 legjobb:
    1. Eredet (Kreatív, egyedi, komplex mégis hihetetlenül élvezetes. Minőségi és ésszel megcsinált szórakoztatás mesterfokon)
    2. Mary és Max (Groteszk, néhol éjfekete mégis szívszorító gyurmamese a barátság erejéről)
    3. Toy Story 3 (Tökéletes lezárása egy fantasztikus trilógiának, a Pixar életmű megkoronázása)
    4. Viharsziget (Delejes erejű, mégis koromfekete és hátborzongató utazás, egy összeomló emberi elme mélyére)
    5. Expendables (100%-kos akciózúzda, a zsáner legnagyobb ikonjaival)
    6. Szembe zárt titkok (Összetett, szimbolikával teli és tanítanivalóan megírt, lerendezett és megalkotott nyomozós sztori, remek korszakmegidézéssel)
    7. A bombák földjén (Naturalisztikus bemutatása a háború lelki pusztításának)
    8. Kick/Ass (A képregénymozik sablonjainak való fityiszmutatás, avagy ha nincs erő nincs felelősség!:))
    9. Így neveld a sárkányodat (Vicces, látványos, hangulatos, akciódús, mindent megad amiért befizet rá az ember)
    10. A fehér szalag (Csöndes, mégis félelmetes fekete-fehér tablókép az emberi gonoszságról, ilyesmit is csak Hanake tud)

    Top 10 legrosszabb:

    1. Furry Vengance (tessék csak megnézni a trailert és magát a filmet elkerülni, csak 2 percig szenvedsz nem másfél óráig)
    2. Utolsó léghajlító (Karriertemetés mesterfokon, avagy Shayamalan elássa ázsióját egészen a Föld magjáig)
    3. Jonah Hex (Értelmezhetetlen celluloidkollázs 75 percben)
    4. Utolsó dal (Totális álomgyári termék annyi giccsel, hogy az már káros a szervezetre )
    5. Monsters (Na takarodsz ezzel az elképesztő hozzánemértéssel összelopkodott, szemhéjleragasztó kacatoddal együtt a büdös francba Gareth Edwards, tudod mikor lesz belőled Tarkovszkij)
    6. Légió (Hülyeség és parasztvakítás a négyzeten)
    7. Skyline (Strausse tesók CGI-t tudnak hegeszteni, filmet rendezni nem, Film+ szintű sci-fi unalom)
    8. The Losers (Hogy a retekbe tud egy akciófilm egyszerre, ennyire sablonos és szánalmas lenni?)
    9. Percy Jackson (Lélektelen és unalmas CGI orgia, amiből az ész és a logika is ki van spórolva)
    10. REC 2 (Rövid távon idegesítő, hosszabb távon epilepsziát garantáló idiotizmus, aminek sztorijában több a logikai lyuk, mint Üllői úton a kátyú)

  57. Elismerem human, tényleg nem volt ide illő a megjegyzés, ezért ezúton kérek elnézést, legközelebb a hozzá tartozó bejegyzéshez írom majd a hozzáfűznivalót.

  58. Hűha, adtok munkát (nézni valót) az embernek. Listát addig nem is tudok írni amíg ennyit kell pótolnom. 1 biztos, per/pill az Eredet nálam épp hogy bekerül a 10es listára az eddig látott filmek alapján, pedig az ötlet nem volt rossz.

  59. 1. The Social Network
    2. Black Swan
    3. Four Lions
    4. Kick/Ass
    5. The Fighter
    6. I Love You Phillip Morris
    7. The Ghost Writer
    8. How to Train Your Dragon
    9. Toy Story 3
    10. Get Low

    “guilty pleasure”, említésre érdemes, vagy még nem látottak:

    The ‘A’ Team
    Sherlock Holmes
    Conviction
    Inside Job
    127 Hours
    Hot Tub Time Machine
    Get him to the Greek
    The Way Back (2011-es?)
    Biutiful
    The Kings speech

  60. “Már csak azért is jók az ilyen listák,mert lehet ötleteket “lopni” belőle mit is kéne még pótolni.”
    +1

    Én valahogy nem tudnék ilyen listát felállítani, csak max a top 10 filmet, de helyezés nélkül.

  61. dukefukem:
    Igaz, de azt nem szabad elfelejteni, hogy az a folyosós jelenet, egy az egyben lopás(tisztelgés?) az Oldboy-ból.

  62. Nem szeretném senkinek sem a véleményét vitatni, de érdekes top listáját látok itt, annak ellenére, hogy azért ez egy film kedvelő közösség! pl ugye látom, hogy sokan vitatják az eredetet! Azért nem ártana különbséget tenni a között, hogy valami nem tetszett, vagy rossz film volt! Az eredet vagy a viharsziget ugyanis jó filmek! Képesek valami újat mutatni nagyszerű rendezés, színészek, hangulat, stb! Amíg pl a predator meg egy kifejezetten gyenge film volt! Klisékre épült, sablon karakterekkel! Ettől függetlenül persze tetszhetett sok embernek!

  63. human: azert erdekelene, hogy ez maganemberkent a toplistad, vagy kritikuskent a velemenyed. Igy is kerdezhetnem:

    Ha oscarokkal dobalozhatnal, maradna a lista?

  64. ssa: ez a személyes toplistám. Az Oscar az másmilyen díj szerintem. Ezek a filmek azok amiket a legjobban élveztem.

  65. 10. Splice (kicsit nyomasztó, meg a végét is elcseszték, de hasonló mostanában nem volt)
    9. Up in the air (Clooney megint alakított)
    8. Rec 2 (szó szerint beszartam, bár a sztori egyre nehezebben kövvethető)
    7. The A-Team (kellett már egy ilyen jó akcióvígjáték)
    6. Book of Eli (apokalipszis némi akcióval, komor hangulattal)
    5. Sherlock Holmes (elvileg 2009-es, de nálam idénre csúszott ez a remek krimi)
    4. A tetovált lány (csavaros, izgalmas nyomzósdi, lehet, hogy ez is 2009-es?)
    3. Kick-Ass (akció, humor, vér és rengeteg gyakás, mi kell még?)
    2. Shutter Island (nekem nagy sokk volt a vége, ráadásul Leo hatalmasat játszott)
    1. Inception (a megmagyaráz(hatat)atlan dolgok ellenére, Nolan megint megmutatta tehetségét)

    Csalódás volt: Potter, Expandables, Predators, The Town, IronMan 2, RepoMan. A Road-ot még nem láttam.

  66. Tudom, hogy toplista nélkül nem kellene itt pofázzak de egy két embernek tetszik a meglátása pl: ferinek szerintem simán igaza van.

  67. Na kezdem pótolni a filmeket, a Get Him To The Greek fenomenális, köszi human :) African face az tényleg nálam már majdnem degradációt okozott.

    Amit nagyon furcsálok, hogy a Shutter Island ennyire megosztó..szerintem az emberek nagyrésze a kelleténél gyakrabban néz filmeket és akrámilyen szájízzel leül bármi film elé amit torrenten visznek mint a cukrot.
    Ehhez a filmhez nyugalom kell, hogy be tudjon szippantani, ha valaki már a végén filózik, csak magának tesz keresztbe.
    Szerintem rohadt jó volt.

  68. 1. Inception
    2. Kick/Ass
    3. Social Network
    4. Machete
    5. Shutter Inland
    6. Iron Man 2
    7. The Expendables
    8. Predators(Nimród miatti elfogultság:-))
    9. Black Swann
    10. The Town

    Nem láttam(restellem de pótolni fogom!):The Road

    Még tettszett: Sherock Holmes, The A-Team, A tetovált lány(trilógia)

  69. Akkor úgy látom csak én tenném a Tron-t az első helyre :D
    IGEN, nagyon buta volt a történetvezetés. Harmadik mozinézésre már rájöttem hogy nem maga a sztori volt rossz, hanem hogy logikátlanul jöttek a dolgok egymás után és nem volt megfelelő motivációjuk sem a karaktereknek. Emellett persze a magyar fordítás az valami bődületesen szar volt, a szinkron pedig rikított néha, és a lezárás is utragagyi volt de a fények, a minimalitás, Olivia Wilde, a Daft Punk zenéje, és az akciójelenetek az IMAX-ben annyira a hatalmukba kerítettek hogy semmi mást nem akartam megnézni utána, csak még egyszer azt. Sztem ha 3 óra hosszú lett volna, akkor normálisabban is ki lehetett volna bontani a dolgot.

    A többivel nagyjából egyetértek, csak a Road-ot meg az A-Team-et szórtam volna ki, és a Town-t pakoltam volna be helyettük.

  70. Nehéz listát állítani,Black swant még nem láttam,meg King Speach,Fighter, úgyhogy inkább 10 film ami idén bejött sorrend nélkül:
    Social Network
    The Town
    A-Team
    Mary and Max
    Inception
    Twilight-Eclipse –>csak vicceltem
    Toy Story 3
    Kick-Ass
    How to Train Your Dragon
    Book of Eli
    Shutter Island

    csalódás: Scott Pilgrim (nekem itt a kevesebb több lett volna,a végére elfáradtam nagyon),Expandables (jójó,de valahogy mégis kevés volt nekem), Up in the Air (sajnos sok helyen ajnározták,így jobbra számítottam,ennek ellenére jó film), Splice (egy jó trailerből,és egy tűrhető első óra után egy brutálisan szar lezárással az egyik legrosszabb film élmény tavalyról),Gru (nagyon átlag volt,egy-két jó poénnal,a sárga bisz-baszok nagyon idegesítettek néha), Robin Hood (borzasztóan silány Ridley Scottól…),Alice in Wonderland (pedig tökéletesnek ígerkezett Tim Burton kezében),Prince of Persia (nem számítottam sokra,annyi se lett),The Wolfman (bíztam a gárdában a csúszás ellenére,de még így is elég katyvasz film lett)…
    Nagyjából ennyi.Jó filmezést az idei évre is!

  71. 2010 kedvencek top10

    1. A Kilencedik légió (ezért érdemes moziba járni, gyönyörű, igényes)
    2. The book of Eli (I Am Legend szintű látványvilág, feszültség, mondanivaló)
    3. Defendor – A védőerő (Woody Harrelson zseniális, végigröhögtem/sírtam a filmet)
    4. 9 (brilliáns kivitelezés, elgondolkodtató)
    5. Mr. Nobody (érdekes képi eszközök, néha öncélúnak tűnő művészieskedés)
    6. Dog pound (végre egy őszinte amcsi movie)
    7. Az utolsó léghajlító (az Avatar rajzfilmsorozat alapján, gyönyörű mese, nagyon várom a folytatást)
    8. Így neveld a sárkányodat
    9. Machete (odabax)
    10. Robin Hood (ahogy a mester: Ridley Scott látja)

    2010 legrosszabbak top10

    1. Eredet (alábbi klasszikusok pofátlan mixelése egy unalmas filmben, egy hiteltelen „színésszel” a főszerepben: Mátrix filmek, Johnny Mnemonic – A jövő szökevénye, Dark city, Különvélemény)
    2. The Social network (mai társadalmunk színvonal(talanság)ának reklámfilmje)
    3. I Love You Philip Morris (szégyenteljes, igénytelen)
    4. Alkonyat – napfogyatkozás
    5. Doctor Parnassus és a képzelet birodalma
    6. Alice csodaországban
    7. Iron man 2 (az első rész után csalódás)
    8. Black Swann (nagy kedvencem NP, de ezt nem kellett volna…)
    9. Viharsziget
    10. A bombák földjén

    2010 egyéb

    13 (végre egy jó remake, na persze az eredeti rendezővel)
    Légió (a szereplők, a stílus: kedvencek)
    Hibrid (érdekes ötlet)
    The Expendables (ütős tisztelgés az akcióhősök előtt)
    22 lövés (nehogy már ne legyen Jean Reno film az éves értékelésben)
    Üvegtigris3 (igénytelen, de végigröhögős)
    Daybreakers (na EZ egy jó „vámpíros” film)
    Black lightning (aranyos, orosz)
    Pandorum (csak hogy adjunk a sci-finek is)
    Báthory (igazából 2008-as film, de a hazai bemutató 2010-es, végre egy gyönyörű kosztümös, történelmi magyar témával, nagy szégyen ránk nézve, hogy ezt sem magyar filmesek készítették)

  72. gyanús volt, de korrigálom: a Dog pound francia,kanadai,angol film, ennyit az amcsi őszinteségről :)

  73. ügyesebben is flamelhetnél. Tippek a jövőre: normális nick, Dog Poundok ne keveredjenek léghajlító mellé, ez így nem konzisztens annyira, mint a worse list, ahova szinte minden kritikuskedvenc felfért azért.

  74. ne haragudj, nem akartam flémelni, tényleg ez a véleményem a fenti filmekről, régóta olvasgatom már ezt az oldalt, ezentúl néha-néha hozzászólnék én is ha szabad, és hagy tartsam meg a nevem pls! 1996 óta ez a netes nickem, megszoktam és elég sokan csak igy ismernek. (a dog pound és a léghajlító tényleg vicces egymás alatt :> )
    üdv: majomka

  75. A Pilgrim mitől geek film? Attól, hogy van benne videójátékos utalás, meg inget hord a főszereplő, még nem lesz geek.

  76. 1-Inception
    2-The Social Netxork
    3-Kick/Ass
    4-The Imaginarium of Doctor Parnassus
    5-How to Train Your Dragon

    A Scott Pilgrim képregényt nagyon szeretem, és amikor először láttam a filmet a hangulata miatt nagyon megfogott, de tegnap láttam végre moziban és rádöbbentem, hogy mint film borzalmas, a történet hihetetlenül összecsapott, egymásra dobált jelenetek, sehonnan sehova nem tertő utalások, totális logikátlanságok, ha nem a zenére és a látványra koncentráltam, amik vitathatatlanul kurvajók, a poénok az első tízpercben még rendben vannak a kéregény után második nézésre is, de utána kezd erőltetett lenni, összeségében hatalmas csalódás volt, alig vártam, hogy vége legyen.

  77. 1.Inception
    2.The Social Network
    3.Black Swan
    4.127 Hours
    5.True Grit

    Ha minden év ilyen lenne….Bízok az akadémiában és remélem,hogy megosztja majd a dolgokat igazságosan.Nem lenne fer ha a TSN elvinne mindent egy ilyen jó évben.

  78. Mivel senkinél nem szerepelt sajnos, hadd írjam le, hogy nálam a 2010-es év filmje a Never Let Me Go. Sajnos csak most tudtam megnézni, de nálam ez a film lealázott mindent amit 2010-ben láttam, pedig nem volt könnyű dolga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.