Heti mozibemutatók: január 6.

Lássuk, hogy mi nyit nálunk a héten.

  • Hiteles másolat (Copie conforme/Certified Copy) – francia-olasz-iráni filmdráma, gondolom sokan mennek rá innen.
  • Piranha 3D – erről már írtam én is, mammut is.
  • Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. the World) – ezt betettem a toplistámba, igyekszem írni is róla egy valamit.
  • Szerelem és más drogok (Love and Other Drugs) – bár van benne vígjáték és szex, azért valószínűleg sírás a vége.
  • Tamara Drewe – annyit tudok egyelőre, hogy Gemma Arterton baromi jól nézett ki a film trailerében, lehet nézős.
human
írta
2011. 01. 06. 13:02
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: január 6.” bejegyzéshez

  1. ,,francia-olasz-iráni filmdráma, gondolom sokan mennek rá innen.”

    Hát még a szerzők közül!

  2. johnson: a beszólás helyett nyugodtan írhatsz hozzá ajánlót, hogy miért lenne érdemes.

  3. Human: nem tudtam nem lecsapni a labdát, miután nem túl elegáns módon becsmérled a saját olvasóidat, miközben a transformers 2-re 6 pontot adsz.

  4. johnson: mivel ez a Transformers 2-vel van egy skálán? Tényleg nem mennék rá ennyi alapján, de azóta sem írtál róla jót, hogy miért lenne kötelező bárkinek, nem csak nekem.

    Az meg, hogy kevesen mennek rá innen, az miért is leszólás? Egyszerű tény. Kevés filmbuzi olvasó megy rá, ezt még te is tudod. Már alapból kevés magyar fog rá menni. Aki meg elmegy, az is kötözködik, ahelyett, h ajánlaná a többieknek.

  5. johnson: nem látom, hogy miben leszólás az olvasóknak egy tény. Miért kéne védeni őket ez esetben? Téged bántott?

  6. human: elég sok olvasója van az oldalnak és néhány hozzászólás mindig árulkodik róla, hogy jó részük nem a legjobban kvalifikált körökből való, de valószínűsítem, hogy már azáltal, hogy bármilyen filmes témájú oldalt olvasnak, elönyben vannak a többségi társadalom műveltségi szintjéhez képest egy minimális mértékben. Nem várom, hogy úgy állj hozzá az olvasókhoz, mint a filmvilág, ahol nagyobb terjedelemben szinte csak az ehhez hasonló filmekkel foglalkoznak, mert úgy érzik erre van igény. De azzal az egyetlen “innen” szóval azt a hatást érted el, hogy a kedves olvasókat elsősorban olyan filmek érdeklik, amelyeket pop-corn majszolás közben, fél figyelemmel is gond nélkül végig lehet követni. Nem tagadom, valószínűleg igazad is van ebben, de szerintem akkor sem illendő erre felhívni a figyelmet. Csak ennyi.

  7. johnson: még midnig nem értem a sértést, egyszerűen csak ismerem az olvasókat. Ez a film ránézésre nem érdekel sok embert innen, mint ahogy a Filmvilág sem fogja azt mondani, hogy sokan mennek az ő olvasótáborukból a You Again című filmre. MIndkettőnek meg van a helye igazából.

  8. human: na, de azt gondolom te is úgy látod, hogy a You Again nyilván kevésbé értékes film, mint például az, amelyik a párbeszédünket elindította. Ergo ezzel megint azt mondod, hogy az itteni olvasók egy kicsit gyengébbek kulturális téren, mint az ottaniak. Mind a filmvilágnak, mind a filmbuzinak meg van a helye persze, de valamiféle minősigi differencia azért van a kettő között. És itt most témaválasztásra gondolok, nem sértésből mondom.

  9. Szerintem, csak félre értettétek egymást. Human egy tényt írt le, ami arra utal, hogy a film nem pop-corn mozi, nem fog nagy nézőbrigádot vonzani, nem népszerű alkotás – kevés embert fog érdekelni – kevesen mennek el rá.
    Viszont ezt a mondatot úgy is lehet értelmezni, hogy az itteni olvasó-közönség nem elég értelmes, érett egy ilyen filmhez – ezért Johnson felháborodása. Szimpla félreértés…

  10. kriszee: igen, összefoglalva a helyzetet, erről van szó. Azzal a kitétellel, hogy nem voltam felháborodva, ha úgy is tűnhetett, az elején kifejezetten viccesnek éreztem a dolgot, aztán egész jó kis párbeszéd alakult belőle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.