20 hozzászólás a “A Lord of The Rings 90 perces változatának a vége” bejegyzéshez

 1. Ez nagyon király! Mi az istent tudtam én 12 órát ülni előtte, amikor 1 percben is el lehetett volna mindent intézni!? :D
  Köszi human, jól indult a napom! :)

 2. Viccesnek vicces, de most komolyan emberek, azért nem sokkal jobb 12 órában megnézni??:D:D

 3. Keressetek rá a youtubon a “how it should have ended” cím alatt a Lord of the ringsre. Az a megoldás se rossz.

 4. Szerintem Gandalf fejcsóválása üt a legjobban. :D De ettől most megjött a kedvem megnézni az egészet.

 5. Jópofa, de azért be kell vallani, hogy 12 órában mégis csak élvezetesebb. Megjött a kedvem, hogy újra megnézzem!

 6. nincs olyan verzió amiből a zsákfos frodó jelenetei ki vannak vágva? na az lenne a király ;)

 7. How it should have ended az a sasos teória? Az azért hülyeség mert Mordorban köröztek a Nazgulok és a Szeme is simán észrevette volna (plusz voltak úgymond a regényben kisebb figyelő szemek a tornyokon) szóval nem sikerült volna az a gyors verzió sőt akkor Sauroné lett volna a gyűrű megint. Orkok tízezrei százezrei is láthatták volna a sast előre szóval.

 8. Én is sasos verziót támogatom. Felhívom a figyelmet, hogy akkor a nazgúlok még csak lóháton ültek, ergó nem bírták volna a sasok hátán Mordorba repülő hőseinket levadászni, nemhogy az égen száguldó sasokat az alant lévő orkok, plusz ha látja őket a Szem, kábé, mire feleszmél, a Gyűrű már elpusztult. Erre persze megint lehetne válaszolni, ami meg is történt már, egyszer konkrétan 3 órát vitatkoztam ezen az egyik ismerősömmel aki szintén olvasta a könyvet, és nem lettünk okosabbak. :D

 9. Nagyon jó időzítésben kellett volna gyorsan átszelniük egész Középföldét hőseinknek akkor. :) A nazgulok a film nagy részében nem lovon voltak ugyanis csak az első rész első felénél.

 10. Ja, a sasos verzió.
  A nazgulok a film nagy részében nem lovon ülnek, de azidőtájt, amikor a tanács összeül, épp gyalog inalnak hazafelé, mordorba. A lovaikat meg a felszerelésüket ugye elviszi a patak. (dolby surround-effektek kíséretében)
  A szem meg nem figyel a hegy irányába, mert Aragornék a fekete kapunál füttyögnek neki. És Mordor sincs tele orkokkal, mert ekkor még sehol sem tart a csapatösszevonás.
  De a legjobb rész az, mikor hazafelé repülve Frodó benyögi hogy “Képzeljétek, ha gyalog kellett volna megtennünk az egész utat”, mire a többiek jól lehülyézik, meg kiröhögik.

 11. Frodón kívül más nem vihette a gyűrűt mert mindenkit meghülyített, a sasok meg csak Gandalfnak engedelmeskedtek (erre háttértörténeti utalások vannak, de már nem emlékszem, hogy Tolkien melyik írásában) szóval lehet erre magyarázatot képzelni, de szerintem ez egy kis bakija a történetnek. Nem biztos, hogy pont a végén be kellett volna hozni a sasokat a képbe, mert nyilván meg lehetett volna oldani a gyűrűzést velük. Nem lett volna kockázatosabb, mint Frodónak és Samunak átkelni gyalog a gyűrűvel és Gollammal fél Középföldén, át Minas Morgulon és Cirith Ungolon, majd Gorgoroth-on, a nyüzsgő orkok között…de így is csodálatos történet, örök kedvenc marad könyvben is, filmen is (pedig nem vagyok fantasy rajongó)

 12. Ha valakit nagyon érdekel a sasos téma itt talál róla egy jó elemzésfélét:)
  http://www.sean-crist.com/personal/pages/eagles/index.html
  Személy szerint én azért örülök, hogy nem így történt, mert akkor elég rövid vége lett volna a könyvnek, filmeknek is:)
  Tudtommal egyébként Gandalf nem parancsol a sasoknak, maximum szívességet kérhet tőlük. Az egyetlen, aki parancsolhat a sasoknak szerintem Manwe. Radagast, az állatbarát sem parancsolgat nekik, csak szívességet tesznek neki az állatok (pl. azzal, hogy megkeresik Gandalfot, amíg be van börtönözve).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.