Már megint te?! (You Again)

Bitches be crazy.

A fentebbi szleng mindent leír. A legfőbb figyelmeztetés férfitársaimnak szól: ez egy nagy csajfilm. Vannak benne szórakoztató részek, és egy olyan táncos jelenet aminél mi lehettünk a célpont, ennek ellenére a You Again nagy részén csak unatkozni lehet. A női olvasók majd leteszik a voksukat, hogy nekik mit nyújtott, de az imdb pontszám alapján őket sem kaphatta el.

You Again képek

A történet annyi, hogy főszereplő kislányt (Kristen Bell) a középiskola női bullyja szanaszét szivatja. Itt előre ugrunk jó pár évet, látjuk ahogy a bátyja esküvőjére tart hazafelé, amikor is telefonon megtudja, hogy a tesó pont a sérelmeket okozó nőhöz akar hozzámenni. Az utóbbit a brutálisan szép Odette Yustman alakítja. Természetesen ez nem volt elég az írónak, így rátett egy lapáttal, mert Odette karakterének a családjában is van olyan nőszemély, akinek régi sérelme van a kislány édesanyjával. Természetesen nem az a megoldás, hogy megbeszélik a dolgokat.

Nem volt túl érdekes a két-négy nő egymás elleni áskálódása. Bár klasszikus szarkavarás is van benne, de legalább a pletyka rész nem annyira erős. Ehelyett fújnak egymásra, magukban pörögnek a régi sértéseken, akár a végtelenbe és tovább. A film által ábrázolt nőknek mindegy, hogy 10 vagy 40 évig izzott bennük a düh, nem tudtak túllépni rajta. És sajnos a forgatókönyv sem lett túl érdekes. Meg lehetett volna ezt érdekesen is csinálni, szellemes dumákkal és hasonlókkal, ehelyett centire kiszámítottak mindent, hogy állóvíz legyen elmés ugratások helyett.

You Again képek

Azon szoktam csodálkozni néha, hogy a feminista szervezetek az ilyen filmekre miért nem csapnak le? Elég negatív fényben festi le a nőket.

Már megint te?! értékelés

Ünnepekre szánt tipikus vígjáték. Öreg sztárok (Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis, Betty White) beseprik a sok zsét, fiatal sztárok (Odette Yustman, Kristen Bell) a picit kevesebbet, a forgatókönyvvel igyekeznek senkit sem megsérteni, és 4/10-nél több nem adható. Ebből egy pont a tánc.

16 hozzászólás a “Már megint te?! (You Again)” bejegyzéshez

  1. tényleg nem értem miért gondolod, hogy ez csajos film.. női szemmel is simán szar és teljesen felesleges és a táncos jelent sem +1!

    Kristen Bell Miért????? nem juttat el hozzá a menedzsere jobb forgatókönyveket vagy tényleg pont ennyi lenne csupán?? sajnálom.

  2. naughtyL: mert alapvetően ők(ti) vagytok a célpontja, nektek szólt volna. Ez a jelző független attól, hoyg jó vagy rossz.

    Kristen ámokfutását én sem értem, de szerintem nem kaphat annyira jó szerepeket, úgyhogy lehet azért vállalja el azokat, amikben a elgtöbb esély van arra, hogy megjegyzik. Csak így meg besüllyedt a gagyi romkom stílusba.

  3. ja csak így gondoltad, hogy női film. még annak is rossz, mert pont nekünk nőknek nem kedveskedtek még eyecandy fronton sem..

    de pont ez az, hogy meg sem jegyzik szerintem, mert nem is nagyon ülnek be a filmjeire, mert nem húzónév, és/mert nincs jó filmekben.. és nem tudom meddig tart még ki a VM-os fanbázis, ha az egyáltalán számít valamit.
    meg ugye ezek a romkomok nagy átlagban inkább bukták.. (de ez legalább nem 120 milkába került)csak tényleg kár érte..

  4. “Kristen Bell Miért????? nem juttat el hozzá a menedzsere jobb forgatókönyveket”

    azért ő nincs azon a szinten, hogy forgatókönyvet kapjon. meghallgatásokra jár és örül, ha ilyen színészekkel szerepelhet. aki szerepet, főleg főszerepet kap mozifilmben, az már elért valamit. a szkript minősége meg…, mindegy, a siker a lényeg a színésznek.

  5. 4? Komolyan? Én csíptem. Bár 5-5,5-nél én sem adnék többet, de több helyen megmosolyogtatott, mint vártam, és kikapcsolt másfél órára. Kristen Bellt én is sajnálom.

  6. csak azt sajnálom hogy pl. jennifer ansiton, kate hudson vagy cameron diaz (és hasonlók) is idióta romkom-okban játszanak nagyrészt és ők mégis ‘A színésznők’, nagybetűvel.
    kristen pedig továbbra is senkinek számít, ha vki nem ismerte a veronica marsot. azért még reménykedek, hátha kitör egyszer ebből a skatulyából.

  7. Nem értem, ha csak ilyen béna filmeket kap, akk miért nem játszik inkább továbbra is normálisabb sorozatokban?
    Ettől persze én megnézem a filmet, csak miatta (ha már leszedtem HD-be), olyan rossz nem lehet, mint a When in Rome.

  8. winnie

    na, de ha pont a siker a lényeg a színésznek, akkor mi értelme belekezdeni egy ilyen filmbe?! oké értem én ott vannak a húzónevek, meg a kecsegtető főszerep, de ha egy forgatókönyv bűzlik, azt mindenki érzi. tudom vannak kivételek és egy film sokkal nagyobb siker lesz, mint várták pl.:másnaposok, de azért ezeknél a romantikus filmeknél sejthető, hogy katasztrófa lesz. És még csak azt sem tudom mondani, hogy ‘romkom’, mert bárhogy is próbálom keresni nem találom benne a komédiát.

    ez tipikusan a Teljesen felesleges film kategória..

    Sir Alex:
    centire olyan rossz, mint a when in rome és még csak Josh Duhamel sincs benne..

  9. JJJJ, akk lehet mégsem nézem meg… meg én annál rosszabb filmet talán még soha nem láttam

  10. én bírom a csaj filmjeit, a when in rome tetszett, a fanboys is… szal számomra eddig olyan brutálisan rossz filmekben nem szerepelt… eddig. :D

    amikor megláttam a moziban a bemutatóját, tökre vártam, hogy na végre egy jó “csajos film”. hát nagyot csalódtam… iszonyat rossz minden szempontból, erőltetett az egész számomra.

  11. Szerintem ennél még a When in Rome is jobb volt, abban legalább voltak férfi karakterek.
    Egyébként szerintem a férfiakat is idiótának ábrázolja, a vőlegény aki nem veszi észre, hogy a húga 10 éve szenved.

    Minden női főszereplőért fájt a szívem, főleg Jamie Lee Curtisért, hiszen a Hal neve Vanda óta tudjuk mennyire zseniális.

    Kristen pedig tényleg megmutatta a Veronica Marsban, hogy képes játszani, bárcsak adna valaki neki rendes lehetőséget. Sajnálom, hogy nem tud annyira befutni, pedig megérdemelné.

  12. Én erről a nőről mindig azt gondoltam, hogy mellékszereplőnek tökéletes lenne, de főszerepbe kicsit semmilyen. Nálam kb. Stana Katic-csal van egy szinten. Sokat nem tudok belőle elviselni, de mondjuk Quantum of Solace-ben nagyon tetszett a jelenete. Egyik kedvencem.

  13. Igen, nem kap szerepeket. Romkom-ból is van pár jobb filmje, nemtudom miért vállal el fosokat is, pedig lehetne belőle “színésznő”. Ottvan Mila Kunis, neki valahogy sikerült ellavíroznia pl Black Swan-ig, pedig közel sincs példának okáért olyan jó feneke. :D

  14. márcsak a kritika miatt is érdekelt h milyenre sikeredett a film
    első fél óra még teljesen rendben is lenne mondjuk,de h utána..unalmas,idegesítő,és teljesen hülye,és túl hosszú
    pedig a 2-4 fő(bb)szereplő nőket még úgy kedvelem is,de ez se elég h élvezni lehessen a filmet sajna

    spoiler

    a végén a nagyis ellentétnél estem le a székről,h még azt is belekeverték mint “poén”..szerencse h nem húzták 1 percnél tovább,és h ott már úgyis el van ásva a film teljesen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.