És ha már Torpedó, Cameron kifakadt, hogy ez már nevetséges

És ha már Torpedó, Cameron kifakadt, hogy a történet-krízis már nevetséges.

We have a story crisis. Now they want to make the Battleship game into a film. This is pure desperation. Everyone in Hollywood knows how important it is that a film is a brand before it hit theaters. If a brand has been around, Harry Potter for example, or Spider-Man, you are light years ahead. And there lies the problem. Because unfortunately these franchises are become more ridiculous. Battleship. This degrades the cinema.

Azt hiszem igaza van abban, hogy kicsit befutottunk a mindennek kell előzetes alapja legyen gödörbe. Lassan mindenből lesz film, amit kicsit is ismerünk. Jöhet a Chio Chips mozi!
Ezzel főleg az a baj, hogy a többi ötlet tényleg a háttérbe szorul. Konkrétan kijelenti, hogy ha valahonnan ismerős lehet az embereknek, akkor hatalmas előnnyel indul a film egy eredeti ötlethez, történethez képest. És még ezeknél sem kezelik helyén a forgatókönyvet, gondoljunk csak a Transformers 2. részére, amiben ismert karakterek bunyóznak és pár dolog történik egymás után.

human
írta
2011. 01. 12. 08:02
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “És ha már Torpedó, Cameron kifakadt, hogy ez már nevetséges” bejegyzéshez

  1. igaza van
    Remake, folytatás és mindenből film. Eredeti ötletek hiánya. Igen, én együtt említem a remake iránnyal és folytatással, mert ott is ugyanez a lényeg, valami beváltat ismertet más köntösben eladni.
    ez nem jó

    Szerintem a következő lépés majd az lesz hogy 2 teljesen különálló, és önmagában sikeres dolgot vonnak össze. Titanic vs Iron Man (love story with metal). Persze ezekre is vannak már példák, de tartok tőle hogy ebben az irányban fog a dolog a jövőben eltolódni.

    Viszont már máshol is felvetették, hogy szép és jó hogy James így kiakad, de ne felejtsük h ő sem mindig eredeti ötletekkel áll elő : titanic 3d, avatart 2xer betolni a moziba.
    Ez így kicsit álszentnek tűnik tőle, de igaza van, és nagyon nem jó irány a mozinak.

    Az a baj hogy tartok tőle lehet még ennél is lejjebb. Lesz ez még így se.

  2. Nem csak az hogy kétszer betolta az Avatart a mozikba, hanem idézzük csak fel emlékezetünkben hogy a sztorija honnan olyan ismerős? Jah hogy Pocahontas. És ő van felháborodva.

  3. gisss: Cameron érvelése éppen maga mellett szól, hiszen a Pocahontas egy ismert és bejáratott név, így a siker is garantált volt.

    Inkább a disney és az élőszereplős film készítői fogják a fejüket, hogy az ő Pocahontasuk miért nem volt annyira sikeres, mint Cameron feldolgozása.. :D:D:D

  4. Teljesen igaza van. Nagyon szomorú, hogy egyre kevesebben mernek bevállalni valami újat, eredetit.

  5. Cameronnan teljes mértékben igaza van, de azért a saját háza tájékán is körbenézhetne.

  6. Én is egyetértek vele…a híres filmek esetleges rebootolása még egy dolog vagy folytatások készítése hiszen ha ezekre van igény akkor meg fogják csinálni.

    A sikeres Pc játékok megfilmesítését is megértem, bár sokat elszúrtak közülük, de szerintem azok is ki fogják forrni magukat később. Ilyen pl a Max Payne ami szerintem baromi jól működhetett volna filmen,csak elszúrták. De az egy baromi sikeres játék volt, így tuti sokan lobbiztak a filmért.
    De nem tudom mennyien lobbizhattak azért hogy a Battleshipet megfilmesítsék :D Ez már tényleg vicc.

  7. én még mindig fel nem foghatom, h h a túróba lehet ebből a játékból filmet csinálni… és van olyan, aki szereti a játékot, és emiatt be fog ülni a filmre…? basszus, ha ez működik, akkor megszerzem a suliban annó nagy kedvenc, a kockás papíron amőbázás jogait :)

  8. Igaza van Cameronnak sajnos. Egy szóval se említi, hogy neki lennének jobb ötletei, szóval ebbe nem volt most nagyképű, ezek tények.

  9. Én ugyanígy voltam, amikor meghallottam, hogy lesz Facebook-film. Csak vonatkoztassunk el, hogy mennyire sikeres lett, és vegyük észre mennyire morbidnak tűnt akkor. Körülbelül, mint egy Norton Commander film.

  10. Némelyik ember olyan hülyeségeket beszél?! Miért kellene körülnéznie Cameronnak saját háza táján?! Aki ilyeneket mond legalább egy kicsit használja már az agysejtjét és rakja már össze a leírtakat, hogy miről beszél az öreg és gondolkodjon már el, hogy ez az ember mit kockáztatott a Titaniccal és az Avatarral, nem ponyvaregények voltak, hogy ha nem jön be akkor maradok videótékás. Utólag már könnyű “irigykedni” és osztani, de nem tudom akkor lett-e volna valaki a helyében amikor a Titanic költségei csak nőttek és nyitott ahogy nyitott az első hétvégén. Ugyanez a helyzet Lucassal, nekem se tetszik amit mostanában csinál, lehet őt is osztani, de nem tudom ki lett volna a helyében amikor a New hope-t forgatták és banki kölcsönt kellett felvenni, napokig nem aludt, az előzeteseket hangos kifütyülés és értetlenkedés fogadta a moziban stb.
    Lucas, Spielberg, Cameron (és most már PJ) nélkül, és eredeti ötleteik nélkül, az ilyen rendezők nélkül ma halivúd innovációja lehet közeli lenne a 0-hoz.
    Komolyan mondom szövegértelmezési gondok vannak, hogy jön ide az Avatar=Pocahontas vagy Eredet=Dark City, Mátrix? Ha felfogták volna pont nem erről szólt a cikk?! Ezek pont, hogy unicumoknak számítanak blockbuster téren, mert bár az alapötletek, sémák “lopottak”, de a néző számára egy teljesen új univerzumot, eddig nem ismert történetet mutattak be, a 0-ról indultak. Nem reboot, nem folytatás, nem feldolgozás stb.
    Úgy is fogalmazhatnám, hogy felépített brand nélkül indultak a startvonalról és nyertek. Gratula nekik.

  11. Ez a pocahontasos duma annyira gagyi már:D
    Komolyan mondom mindig mikor ezt olvasom röhögök egyet. Sok film visszavezethető másra. Cameron több filmből gyúrta össze a sajátját, és a végeredmény számít. Sok más film van ami meg másból építkezik, és mégis jó.

  12. ”Lucas, Spielberg, Cameron (és most már PJ) nélkül, és eredeti ötleteik nélkül, az ilyen rendezők nélkül ma halivúd innovációja lehet közeli lenne a 0-hoz.”

    Teljes mértékbe osztom a véleményt:D

  13. Na azééé Cameronra azt mondani hogy nézzen szét a saját háza táján….kéremszépen ő több eredeti dolgot talált ki a filmeivel mint fél hollywood. Lehet az Avatar nem totál eredeti és egyedi de amilyen ez a fantasy/triller/scifi/krimi/vígjáték gyártó világ amiben élünk lassan bármi eszedbe jut azt már más rég leírta vagy megfilmesítette….

  14. Hátha olyan lesz ez a Battleship, mint annó a Karib tenger kalózai. Gondolom, hogy ott is szájhúzás volt, amikor egy vidámparki micsodából akartak filmet készíteni…és hoppá.

  15. sandor8206 – RAT: nem a sztori miatt, hanem a bejáratott brand miatt. Cameron kihozta mégegyszer az Avatar-t, konvertálva megint hozza a Titanicot 3d-ben, tervben van a True Lies 2 és producer az Őrület hegyei Lovecraft-remakeben és ő rendezi a Battle Angel-t, ami meg manga (?) feldolgozás. Oké, hogy ebből 3 saját brandnek a továbbgondolása, de akkor sem új ötletek. És sok mindent letett az asztalra, új ötletekben is rengeteget, de szerintem inkább abban van a kiválósága, ahogyan elmesél egy történetet

  16. Higgadjon le mindenki. Cameron mesterien tudja minél nagyobb célközönség számára csábítóvá tenni a filmjeit azok bizonyos aspektusaival, és jó rendező, de a Titanic és az Avatár minden volt, csak nem eredeti. Nabumm, ez talán letaszítja Cameront bármilyen képzelt piedesztálról is?

  17. birogeri: szóval akkor a Battleship arról fog szólni, h hogyan találták ki, és lett népszerű a játék…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.