Shane Black készíti a Death Note filmet

A sorozat rajongói most… nem tudom hogy reagálnak. A többieknek: egy manga lesz az alapja ennek az amerikai filmnek. Kifogytak a sima remake-ek? A történet szerint Ryuk halálisten a Földre ejti a notebookját. A különleges ebben a könyvben az, hogy akiket beleírnak azok villámgyorsan elhaláloznak. Nyilván többen is meg akarják szerezni.

Anno megnéztem az első pár részt az anime változatból, miért is nem folytattam. Itt az idő?

Sajnos nem Black (Kiss Kiss Bang Bang, Lethal Weapon) írja a forgatókönyvet, hanem Anthony Bagarozzi és Charles Mondry. Aztán Black javítja picit, vagy ilyesmi. Aztán pedig beül a rendezői székbe.

human
írta
2011. 01. 14. 05:14
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Shane Black készíti a Death Note filmet” bejegyzéshez

  1. az elso evadot mindenkepp erdemes megnezni, mert nagyon jol sikerult, fordulatos. ellenben a masodikkal, ami mar nem lett annyira izgalmas.
    kivancsi leszek mit hoznak ki belole. :)

  2. Az első évad tényleg zseniális, sajnos a folytatás egy hihetetlen nagy baromság:(
    Így utólag inkább nem kellett volna megnéznem, a 2. évad nagyon rossz szájízt hagyott hátra…

    Potenciál van benne, de a sorozatot szerintem nem igazán muszáj megnézni, sőt…

  3. A DN az egyik legizgalmasabb és legjobban kitalált anime, amit valaha láttam. Ahogy előttem is írták már, az első évad végéig, ahol abba kellett volna hagyniuk.
    Az eddig készült filmekkel megvoltam, de különösebben nem tetszettek. Az viszont kifejezetten idegesít, hogy az amcsik már erre is rátették a kezüket…

  4. Pro: Shane Black
    Kontra: amerikai remake ténye

    És, nem szeretnék offolni, de szerintem mindig is túl volt hypeolva, mint mondjuk a Naruto. Nem rossz, de vannak azért jobbak a piacon, sokkal.

  5. Ha tartják magukat a történethez, nem lehet túl nagy gond. Mert hát valljuk be, a japán filmben voltak eltérések…

  6. A death note azért volt (többek közt) érdekes, mert nagyon jól bemutatta Yagami és L között azt a típusú versengést, hogy tudják, hogy egymásról, hogy ellenfelek, ellenben mélységesen tisztelik egymást, mert tudják, hogy rengeteget tanulhatnak a másiktól a küzdelmük során.
    Ez a stílus pedig elég messze áll az amerikai életstílustól így nem tudom, hogyan fogják megoldani a két főszereplő kapcsolatát. Vagy egy más értelmet fog adni a sorozatnak vagy lezülleszti azt. Meglátjuk.

  7. Az animét/mangát csak hallomásból ismerem, szóval nem tudom eldönteni, hogy ez jó hír vagy rossz :D. De amennyit tudok róla az alapján ez nem tipikusan Black alapanyag, szal vagy megmutatja, hogy képes másra is mint összeereszteni egy feketét és egy fehéret akik bazmegolva lövöldöznek (persze viccelek, szeretem az eddigi filmjeit) vagy egy szokásosan rossz amerikai feldolgozás lesz.

  8. Én a mangát is olvastam, meg az animét is láttam. Egyetértek, hogy az első évadnál abba kellett volna hagyni. Tekintve, hogy az egyik kedvenc mangám (anime is az első néhányba tartozik), már most előre félek attól, hogy mi lesz belőle. (A japán élőszereplőset sem néztem meg.) Egyszerűen vannak dolgok, amiket jobb lenne az eredeti formában békén hagyni.
    Elképesztő, hogy minden ami sikeres a Föld bármely pontján, abból kell egy/több remake-et csinálni, és nem csak Amerikában, hanem mindenhol, ahol van pénz.
    Azért arra kíváncsi leszek, hogy kik kapják a főszerepet. Mert ha nem is tökéletesen használta ki a két karakterben rejlő potenciált az anime, azért L meg Light elég sokrétűen kifejthető alakok, nagyon el lehet szúrni, ha valaki olyan nyúl hozzájuk, aki nem képes megragadni a lényegüket.

  9. Drawien:

    Light – Zac Efron
    L – Ashton Kutcher
    Misa – Hilary Duff
    Ryuk – Ron Perlman
    Rem – Johnny Depp
    Watari – Dennis Farina
    Soichiro – Tommy Lee Jones

    xDD

  10. a death note-tal is kapcsolatban: összességében nem hiszem, hogy az USA-ban bármilyen japán alapsztorit képesek volnának normálisan filmre vinni. ha hűek maradnának az eredetihez, nem volna sikeres. más világ.

  11. Egyelőre nem tetszik az ötlet,főleg azért se amit malachi is mond,h nem tudnak jól átvenni sztorikat tőlük,csak nagy átalakításokkal
    Másik dolog meg h egy filmben h tudják bemutatni a sztorit,mert egy másfél óra erre sztem elég kevés,nagy változtatásokkal is,max egy összecsapott valami lehet a végére..
    Azért kíváncsi vok,várom a további híreket és fejleményeket

  12. mivel az animét a manga alapján csinálták így aligha lehetett volna abbahagyni a felénél,ill lehet hogy ott unalmas a sztori második fele,a mangában viszont nem,tökéletesen passzol az egész.Hát a filmről meg annyit,hogy a japánok is szarul tudták megcsinálni,ez se lesz különb.Shane Blacknek meg nem ilyennel kellene pazarolnia az idejét,hanem olyan szintű filmeket kéne csinálnia mint a Kiss Kiss.

  13. a Death note csak egy évadból áll így nem az első évad végégig volt jó.. csak simán a feléig. én ott el is akadtam.. egyszer már be kéne fejezni. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki a filmből , akár még jó is lehet …

  14. Nekem az abszolút kedvencem :D A manga is, meg az anime is.

    SPOILEREZEK PERSZE, LEGKÖZELEBB JELÖLÖM

    Tény, hogy az első évad jobb volt, a másodikat csak Kira halála miatt húznám le…pedig gondoltam, hogy valahogy így kell végződnie…de hát :(( L-t még sajnáltam annak ellenére, hogy Kira-nak szurkoltam, viszont N-t utáltam.
    Az élőszereplős filmet a japánok is elszúrták, számomra hatalmas csalódás volt. Ennek ellenére készítettek egy másikat is (Death Note: L, change the World).
    Azért erre is kíváncsi vagyok; valószínű meg fogom nézni, hogy mire mennek vele az amerikaiak…

  15. Az anime sorozatot láttam, az nagyon tetszett. Az élőszereplős japán filmek nekem sem jöttek be annyira. Nem tudom, hogy Hollywoodban mit tudnak kezdeni a sztorival, de majd kiderül. Mindenesetre kíváncsi leszek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.