Prometheus: Ridley Scott mindenkit beugratott?

A legújabb fejlemények szerint az Alien Prequel az már nem is az lesz, hanem csak egy érdekes új sci-fi anyag, ami az Alienek filmes univerzumában játszódik. Valahogy fel fognak tűnni benne, de a nem az lesz, hogy bárhol is kergetőznek a lényekkel. Scott az alábbi ejtette el:

While Alien was indeed the jumping off point for this project, out of the creative process evolved a new, grand mythology and universe in which this original story takes place. The keen fan will recognize strands of Alien’s DNA, so to speak, but the ideas tackled in this film are unique, large and provocative. I couldn’t be more pleased to have found the singular tale I’d been searching for, and finally return to this genre that’s so close to my heart.

Tényleg az Alienektől indultak, de a folyamatos építkezés során úgy alakult az egész, hogy valami más, valami még jobb lesz belőle, mint amit alapból gondoltunk volna. Ködösen fogalmazott, meglátjuk, hogy pontosan mennyit jelent majd, hogy a fajt felismerhetik a kőkemény rajongók.

Jelenleg belehúztak a castingba, a forgatás megkezdése idénre várható, a premier pedig 2012-ben lesz.

30 hozzászólás a “Prometheus: Ridley Scott mindenkit beugratott?” bejegyzéshez

  1. Mindez nem jelenti, hogy nem lesznek benne xenók, vagy hogy nem fognak velük kergetőzni. Az új csapásiránynak viszont én is csak örülni tudok, mert túl egyszerű lett volna elcseszni egy simanyelvű prequelt, aminek szinte már magam előtt láttam a sablonos történetét. Egy friss koncepcióval (amely a legelső filmhez nyúl vissza, remélhetőleg kihagyva a királynős ötletet – hé, ízléskérdés) sokkal gazdagabbá tehetik majd az évek során önismétlővé vált Alien-univerzumot.

    Én bízom Scott papában.

  2. Lindelof?
    Asszem a kovetkezore szamithatunk: SPOILER lezuhan egy urhajo, lesz par tulelo, akik ott rekednek egy ismeretlen bolygon, lesznek nemileg fura esemenyek, talan egyiptomi piramis is a bolygon, meg fura lenyek, de a vegere kiderul, hogy mind meghaltak a zuhanasban, es ez csak a Purgatorium!

  3. Prométeusz + Alien DNS = inteligens Xeno szerű Xenok, akik nem hasonlítanak a Xenokra, de ugyenugy kell a Válalatnak? heh?

  4. Domo: Persze, mert egy forgatókönyvíró életében csak egyféle forgatókönyvet tud megírni. Ügyes volt a Lostos kommented, de nem megint csak a szokásos gyenge Lost oltást olvashattuk. Purgatórium. Persze.

    Nagyon remélem, hogy ez is egy igazi űr sci-fi-horror lesz, mint az első rész. Nagy hiány van belőlük.

  5. Kileng ám rendesen a bullshit detektorom.
    Valószínűleg olyan sokszor visszadobta a stúdió a draft scripteket, hogy a végén már sok köze nem volt az eredeti kiindulóponthoz.
    Nesze neked space zsoké.

  6. Máig nem értem, miért okoz gondot Hollywoodnak csemegézni egy Alien-UNIVERZUMBÓL. Tény, hogy sok esetben bőrlenyúzássá is válhatna, de nem tudom megérteni mi olyan nehéz abban, hogy tiszta lappal helyrehozzák az utóbbi filmek által elkövetett bakit. Egyébként kíváncsi lennék a véleményekre—>a 2. részt tegnap este néztem meg és nem világos számomra mi történhetett a felfedezett űrhajó és Ripleyék megérkezése között. Ötletek? :)

  7. “ami az Alienek filmes univerzumában játszódik”

    “a new, grand mythology and universe”

    Nem az Alienek filmes univerzumában játszódik. Pont az a lényeg, hogy addig-addig építgettek, és körvonalazódtak a dolgok, hogy egy teljesen új univerzumot hoztak létre, új mitológiával, történelemmel. Csak mellékesen ebben az univerzumban is jelen vannak a drága kis lényeink, ha már egyszer mégiscsak onnan indultak el.
    Az eredeti szöveg alapján szerintem ezt így kell érteni.

    Mindenesetre ezt is várom, de továbbra is reménykedem egy Scott-féle Alien rebootban is :)

  8. Sztem meg nem sok köze lesz az alien filmekhez, sőt sztem xenok sem lesznek, bár elég kusza a megfogalmazás de én úgy veszem ki a nyilatkozatból, hogy az igazi rajongók észrefogják venni az alien dns-t, az alapokat de kb. ennyi! Sci-fi horrora meg sztem ne is számítson senki, a sci-fi epic szó nem nagyon illene a műfajhoz, sztem kapunk egy intelligens, jó sztorijú, érdekes világú (kíváncsi vagyok Giger marad-e, remélem) profin összerakott filmet, remélem. Azért jöhetne egy rendes alien-film is egy “profitól”, mert itt kétlem hogy lesz egy db is.

  9. a postban idézett szöveget amúgy nem Lindelof nyilatkozta, hanem maga Ridley Scott.

    Lindelof ennyit fűzött hozzá: “In a world flooded with prequels, sequels and reboots, I was incredibly struck by just how original Ridley’s vision was for this movie. It’s daring, visceral and hopefully, the last thing anyone expects. When I sat in a movie theater as a kid, feet raised off the floor for fear that something might grab my ankles, I never dreamed in my wildest imagination I would one day get to collaborate with the man responsible for it. Working alongside him has been nothing short of a dream come true.”

    nagyon eredeti és új cucc lesz, remélik, hogy senki nem számít rá, soha nem hitte, hogy egyszer együtt dolgozhat a Mesterrel, valóra vált az álma. hurrá.

  10. “Azért jöhetne egy rendes alien-film is egy “profitól”, mert itt kétlem hogy lesz egy db is.”

    Sokat agyaltam,hogy ki is dobhatna össze egy nézhető Alien filmet: Cameron, Christopher Nolan, Peter Jackson, Darren Aronofsky.

    Egy esetleges AvP filmre berángatnám Zack Snyder-t.

  11. “Azért jöhetne egy rendes alien-film is egy “profitól”, mert itt kétlem hogy lesz egy db is.”

    Scott-nál profibb??

  12. Endroo: Én szeretem Scott-ot de tény és való,hogy az utóbbi időben dög unalmas filmeket rakott le az asztalra.
    Ez az Alien cirkusz is egy vicc. Szerintem nem merik bevallani,hogy Cameron átadta az Avatar 2 rendezését Scott-nak. :)

  13. Endroo pont ez a lényeg, Scottol nem lesz alien film, de kétlem hogy Fox nem akar majd valamikor egyet, tőlem jöhetne is csak valami normális szakemberrel, nem kell rendezőzseni DE ne ilyen Straus tesók meg WS-ek kapják majd megint.

  14. ThomassLord: de ha ott az Alien DNA, akkor mégsem lehet teljesen nem ott. Szerintem arra utalt, elég ködösen, hogy a friss filmek vége nem az lesz, hogy a Nostromo leszáll a bolygón. ÉN is néztem sokat ezt a modnatot, mielőtt írtam amit írtam.

  15. Szerintem nem a lényekre vonatkozik, nem szó szerint érti a DNA-t, hanem, hogy a történetben / a két világ közt a fanok felfedezhetik a hasonlóságokat. Csak kicsit furán fogalmazott.

  16. Én annyira nem is bánom,mert az a 4 rész úgy jó ahogy van,és elég is. Lehetne mégegy elcsépelt klisévackot legyártani belőle, nem Ridley színvonala volna,meg nem is az Aliens filmek szinvonala. Előzmény rész is teljesen felesleges volna, sokra nem menne,természetfilm nem volna jó ilyen témábol, máskülönben meg csak az előzőek klónja vagy egy ujabb AvP film volna. Ez a csak érintőlegesen lesznek benne dolog viszont jó ötlet,nekem tetszik. Egy másik sztorit kitalál hozzá, ez inkább szinvonalbeli emelkedés.

  17. vegyes érzelmeim vannak a dologgal kapcsolatban. ha ez kell ahhoz, hogy egy jó filmet kapjunk ám legyen.
    DE
    ha csak “utalnak” az alienekre, akkor ne azzal etessenek minket.
    ha csak “utalnak” akkor mi lesz a cselekmény? találtunk valamit amiről nem tudjuk mi, de meg kell szerezni és más is meg akarja szerezni? szóval emberek csesznek ki emberekkel?

  18. remélem, azzal, hogy teljesen új sztorihoz nyúlnak, nem is lesz benne ember végre, unalmas, hogy mindenhol ott vagyunk

  19. Annak idején a Xenomorphok Predator sztorival való összemosása is egy ilyen újító ötlet volt kb, az alső Nyolcadik utas film idején nem biztos hogy sokan gondoltak volna arra a megoldásra is. Szerintem valami ilyesmi lesz az érintőleges téma,csak uj alapötlettel. Bár nehéz kitalálni,hogy mi

  20. StormshadoW

    Szerintem a két univerzumot összegyúrni a legnagyobb marhaság volt. Mármint filmre vinni. Novellákban elmegy.

  21. lollypop: ha hülyeség akkor novellában is hülyeség kéne legyen, nem alacsonyabb rendű a könyv, hogy ott nem gáz.

  22. Biztos egy rakás szar lesz sajnos.A nyolcvanas évek kúlt filmjei eltűntek Pl: Terminator 1-2,Alien 1-2,Predator 1,
    Rambo 1 harmatos gyenge filmeket csinálnak mostanság horrorisztikus lóvéból.Míg régen negyed annyi pénzből díszletekkel nyomasztó filmeket csináltak addig a mai sporolós digitális bohóc technikával alávágtak a filmeknek ez van.S a színészek azon gondolkodnak megvegyem az 5.dik villámát a Carib-térdégben vagy vegyek még egy Mercedes sl 63AMg-t vagy kókózzak többet a milliós gázsimból.
    Amin mi felnőttünk az már nem jön vissza köszönhetően a növekvő pénzéhségnek és hogy már gyerekeknek is vetítik a scifik többségét,hogy több bevétel jöjjön be.
    Amikor ilyen dumákat nyomnak öröm a mesterrel dolgozni meg csúcs lesz ez a film az egyenlő a nagy nullával.Lássuk be mit nyilatkozott a mi kis csúcs kivándorolt producerünk a Terminator 3-ról juj szétszednek a nézők meg a rajongók ha kiderül mit forgatunk és mi lett belőle?Az említésre sem méltó.Ez is egy nagy nulla lesz mi lesz a sztori vannak fajok az univerzumban és mert az egyik faj megteremtette a másikat ezért az egyik megteremtette az Alieneket bosszúból hogy kiirtsa őket?Az emberek meg belecsöppennek megint a szokásos nulla technikai színvonallal a többi idegen fajhoz képest.Meg a lények megszerzése az állandó központi kérdés egy tömeggyilkos biológiai fegyveré ami a mi áltulunk ismert összes bilógiai fegyver halálozási rátáját felülúlmulja és valószínüleg kipusztitható vele az egész emberiség.Ez azért nem egy hidrogén bomba vagy lépfene,pestis.
    Egy használhatatlan faj amit csak egyszer lehet bevetni és vége a játéknak minden oldalról.
    Vagy egy idegen bolygóra ledobni a tojásokat és pucolni onnan de akkor arra a bolygóra soha többé nem mennénk akkor mi értelme.Arról kéne tudni milyen faj ez őshonos valahol vagy biológiai fegyvernek szánták.Ha fegyver akkor kik csinálták és miért?S azokat kéne kiírtanunk mert valószínüleg nem rendes csákók.
    De olyan hülyeséget hogy a SPACE-jockey egy űrtelepes faj meg terraformáló mint az ember az ALIENS-ben csak ő nem atmoszféra-processzorokkal csinálja hanem Alien tojásokkal hát ez kibaszott nagy marhaság és eladható.Aki ilyen rideg technikát használ mint jockey az gondolom szereti a meleg napot a szép zöld tájat stb azért ilyen nyomasztó az űrhajója is.
    A fajról meg nincs mit mondani mert ha kiírtott mindenkit gubbaszt a falakon év milliókig étlen szomjan amíg nem jön valaki akit vagy szét lehet tépni vagy újabb csoport társ szülésére alkalmas.Meg félig élő félig gép olyan biomechanikus az egész.
    Arról nem beszélve több év késésbe van a film.
    S az elmúlt 30-évben már kitaláltak mindent nincs mit mutatni pl leforgatjuk a RObocopot 1 újra ilyen marhaságot Werhoven ezt a szar világot mutatta be 1987-ben amiben vagyunk 2011-ben.
    Vannak jó filmek de az kevés PL.A Sólyom Végveszélyben
    A Bourne trilogia
    A Collatera
    Másnaposok

    De a filmgyártók csak úgy öntik ki magukból a rossz igénytelen filmeket sajnos.

  23. Én örülök az új “csapásnak”, az Alien sorozat Ripley nélkül már úgy sem az igazi. Viszont igen sok izgalmas, jó fajta “ponyva” jelent meg az Alienekről, Predátorokról, vagy épp egyszerre mindkettőről, és ezekben már nem Ripley a főhős. Szóval, csemegézni bőven van miből. Ha valami hasonló irányt vesznek, az már rossz nem lehet. Bár én elég elfogult vagyok, szívem csücske mind 2 faj, vagy azok változata. :) Várjuk, bár 2012 hol van még???????

  24. “.A nyolcvanas évek kúlt filmjei eltűntek Pl: Terminator 1-2,Alien 1-2,Predator 1,”

    lol. igen. felnőttél. 20 év múlva, aki most fiatal, az a mostani kultok miatt fog sírni, miközben mi oLyan, sokszor tűzrevaló filmeket kultozunk, amiket fiatalon láttunk.

    nem igaz, hogy nem tűnik fel egyeseknek, hogy átmennek mammogó, bezzegazénidőmben-ező emberekké, akiktől anno hánytak?

    “Vannak jó filmek de az kevés PL.A Sólyom Végveszélyben
    A Bourne trilogia – A Collatera- Másnaposok”

    sok, sok jó film van. csak nem nézed meg őket és sírsz, hogy nincsenek jó filmek. válassz gondosabban.

    “De a filmgyártók csak úgy öntik ki magukból a rossz igénytelen filmeket sajnos.”

    vagy, csak te nézed meg őket. romlik az ízlésed. hidd el, van aki idán csupa jó filmet látott, de ő sem fogja azt hinni, hogy csak jó filmeket gyártanak.

  25. Talán az lenne a legjobb ha nem is lennének benne a xenok, ha hagynák az egész alien univerzumot szép csendben alduni tovább mert az első 3 rész színvonalát nem hiszem, hogy überelni tudnák. A negyedik film is felesleges volt már, katasztrófális is lett…talán ha nem ragaszkodtak volna annyira Riplyehez lehetett volna jó, az eredeti filmektől külön álló folytatásokat csinálni új szereplőkkel de így meg a 2 AvP-vel már ez a hajó is elúszott. Ez a prequel téma meg….Az Alien-nek pont nincs szüksége rá, csak oda lenne a misztikum.

  26. Máskor küldés előtt olvasd vissza a hozzászólásodat és faragd emészthetőbb formába, “Valaki”.

    “A nyolcvanas évek kúlt filmjei eltűntek”
    Dehogy tűntek el, ott vannak a polcon. Valószínűleg csak az akkori ízlésed és filmekhez való hozzáállásod tűnt el, de ez természetes.

    “a mai sporolós digitális bohóc technikával alávágtak a filmeknek ez van”
    Ezzel nagyon egyet tudok érteni.

    “Aki ilyen rideg technikát használ mint jockey az gondolom szereti a meleg napot a szép zöld tájat stb azért ilyen nyomasztó az űrhajója is.”
    Gondolom, nem Százholdas pagonnyá akarják formálni az adott bolygót, hanem olyan környezetté, ami nekik megfelel.

    “…hát ez kibaszott nagy marhaság és eladható”
    Inkább az a történet lenne marhaság és popcornbarát, hogy az emberiség megindul kiirtani a banánfejűekért felelőseket, mert “valószínüleg nem rendes csákók”.

    “Vannak jó filmek de az kevés PL. … Másnaposok”
    Hogyne, az roppant igényes szórakozás.

  27. Nem kéne előre temetni a filmet. Míg ténylegesen elkezdődik a forgatás, gondolom még dolgoznak a forgatókönyvön. Én egyedül a stúdiótól félek, hogy esetleg nagyon beleszól a produktumba.

    OFF: Jó filmről meg fölösleges vitatkozni, mindenkinek más az ízlésvilága.

  28. A stúdió már ott beleszólt, hogy nem engedte meg R kategóriásra megcsinálni, meg nem adtak Ridley-nek 200milliót!! Ezért az előzmény film helyett lesz egy Prometheus címre keresztelt scifi, aminek lesz egy kis köze az Alienekhez…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.