69 hozzászólás a “Kill bill 3 teaser virtuális papíron?” bejegyzéshez

 1. Biztos, hogy nem kamu. Tarantino már a második rész után nem sokkal mondta, hogy megakarja csinálni. És ez lesz a következő filmje, majd valamikor 2013 körül.

 2. Köszönjük a nagyon értelmes hozzászólást evil9. Veled ellentétben pár millió Tarantino rajongó nagyon örülne egy újabb “túlértékelt fosnak”…

 3. Én nem vagyok nagy Tarantino rajongó, szóval számomra elég semleges ez a Kill Bill 3 film (meg hát miért is hívnák Kill Billnek, ha Bill már halott?).

  Azzal viszont egyet kell értsek, hogy Tarantino egyes filmjei (különösen talán a Kill Bill) nem olyan jók, mint amilyennek sok ember beállítja.

 4. Hogy a fostól messze vannak-e, szerintem mindenki döntse el magának. Számomra nincsenek, más számára pedig mindegyik Tarantino alkotás maga a képkockákba öntött Swarowsky.

  Más szavakkal élve, ahogy egy bölcs ember mondta régen: “Kétféle film van a világon: ami tetszik és ami nem.”

  U.i.: Azoknak, akiknek esetleg felugrik a vérnyomása a Tarantino-káromlás hatására: nincs film, amit ne húztak volna le, szóval chill out.

 5. Human:ezt a poént magyarázd meg,nem sikerült feldolgozni….ha csupán arra akarsz utalni,hogy kihagytam szóközt,akkor értem:(:(
  ON_OFF:Nem kötözködés akart lenni,de erős a gyanúm,hogy jópár a nagyközönség(és kritika) által piedesztálra emelt tarantula filmen nagyokat fognak röhögni a jövőben :na nem azért, mert annyira humorosak.Élen a BB nevű nemfilmmel és az értékelhetetlen Reservoir dogs-zal.

 6. Venom: és van a rengeteg rengeteg ember, aki nem a két végleten helyezkedik el. Nem csak fos és istenítés van.

 7. Tarantino egy művész, de az biztos, hogy nem mindenki van oda érte. Azért lehet szeretni, jómagam, azért emelném arra a képzeletbeli talapzatra, mert régi idők moziinak hangulatát idézik egyes filmjei, mondjuk akár a Kill Bill vagy a Becstelen Brigantyk. Merít vadnyugati mozikból, háborús remekekből (Piszkos Tizenkettő), közben meg piszkosul jók a szövegei. Tudhat valamit a srác ha már az aranyszobrocskát is kiérdemelte mint író. Van akinek nem jön be, de attól még tud valamit, és bár nincs oly sok filmje mint amennyi Spielberg bácsinak, de mindketten a kultúrtörténelem részei, és akár szereted akár nem kiérdemel némi tiszteletet személye, szerintem. :-)

 8. Hááát… Nemtom… Imádom Tarantinót, a Kill Billeket meg különösen… De egy folytatás!? Meglátjuk.

 9. Én a két végletet inkább Tetszik – Nem tetszik címkével látnám el, és így kevesebb ember szorulna a kettő közé – hisz ha egy film nem jön be, mondhatom rá, hogy fos, hogy szar, hogy igénytelen, hogy egy nagy kupac gőzölgő, rostokkal teli lócitrom, leegyszerűsítve mindegyikkel azt mondom, hogy nem tetszik. Why bother then túlcifrázni?

 10. Venom: Monthatod rá, hogy szar, de attól még nem lesz egy kollektív szardarab, csak számodra fogyaszthatatlan.

 11. Ez vitathatatlanul igaz. Ezért írtam korábban, hogy mindenki maga dönti el, mit tart egy ürülék-óriásmolekulának.

 12. A Kill Bill általában még a Tarantino filmeket kedvelők között is elég vegyes érzelmeket szokott kiváltani. Én személy szerint imádtam, de azért én se istenítem a csávót, mert az Alkonyattól pirkadatig-al például nagyon mellényúlt. Várom természetesen a Kill Bill 3-t, de mivel eléggé le volt zárva a dolog, jobban örültem volna, ha valami újat próbál meg QT.

 13. Tarantino filmjei szart sem érnek. A rendező egy hatalmas nulla. Nem csinál semmit, csak lopkod, aztán mindenféle értéktelen zagyvaságokat hoz össze, film címén. Mozijait túlértékelik, legjobban a Becstelen Brigantykat, és a western-kungfu-nemtudommi zagyvalékot. – mondja ezt minden olyan, magát filmrajongónak nevező alak, aki ezzel bebizonyítja, hogy a filmtörténelem nagyjaihoz, a filmstílusokhoz, sőt, még magához a filmekhez sem ért:)

 14. Venom: de hát nem, nem tudom minek szépíted. Van ami nem tetszik, van ami kurvára nem tetszik, van ami fos. Bőven vannak fokzatok. Ha a Fos szót használod (továbbra sem értem pár olvasó miért ennyire fekália rajongó, egyszerűen gyenge filmeknél is rögtön ezzel jönnek), az kb azt jelenti, hogy 1/10, de basszus, akkro még nem láttál 1/10 filmet. Olyat amiben a rendező szar, a forgatókönyv szar, a vágás szar, a beállításoktól a falramész és a színészek is szarok. Egy tarantino film ezeken még akkor is túltesz, ha nem tetszik. Ezt magyarázom. Te meg a két végletet, mintha nem lenne középút.

  És ezt tényleg úgy mondom, hogy a Kill Billek nem tetszenek annyira tőle, absz nem a filmeket védem.

 15. glarion-until dawn till dusk-nak csak a forgatókönyvét írta tarantino,Rodriguez rendezte épp ezért nem jó(Mondjuk a filmtörténelem legkúlabb tánca azért benne van),de nézhető

 16. Human-Az a baja sok embernek,így nekem is,hogy nem látjuk Tar filmjeiben az értékeket és a minőséget,csak a nyúlást mindenhonnan,az aránytalanságot,és a borzasztóbbnál borzasztóbb színészi teljesítményeket(bb-brad,tar-akármelyik).A probléma abból fakad ,hogy a filmjeit valaki kult státuszba emelte,és azóta az a nép művészének tekintik(mert a filmjei nem átlagosak és ezért mindenki azt hiszi,hogy különlegesen jók).
  ON:David Carradine nélkül leforgatni a kill billt minimum szomorú

 17. A Becstelen Brigantyk-al mi bajotok van? Szvsz 09 év filmje. Számomra. Igaz, nektek csaj ilyen avatarok meg ‘steven segal 100 embert megverek 3 ütésből’ szintűek valóak…

 18. evil9: Te miket beszélsz? Mi az, hogy nyúl, meg hogy valaki kultstátuszba emelte? Miért gondolod magad akkora filmesztétának, mikor még Tarantino filmjeit sem vagy képes értékelni? Aránytalanság? BORZASZTÓ SZÍNÉSZI TELJESÍTMÉNY? Christoph Waltz neked semmi? Érték? Minden filmje tele van értékekkel: a régmúlt filmek emlékeivel, és a tisztelgéssel előttük. Erről szólnak Tarantino filmjei, aki nem érti a filmeket, a filmművészetet, az Tarantino-t sem fogja soha.

 19. Én mindig elfogulatlanul álltam neki a Tarantino filmeknek (is), de eddig csak a Ponyvaregénnyel voltam úgy, hogy megnéztem másodszor is.
  Az Alkonyattól pirkadatig-ot pedig egyenesen szörnyűnek tartottam.
  Az a gond, hogy rengeteg filmbuzi a Tarantino név hallatára gondolkodás nélkül, spontán …, pedig messze nem akkora szenzáció amit csinál, mint a körítés körülötte.

 20. Az Alkonyattól Pirkadatig egy műfajparódia, tisztelgés, úgy mint a Halálbiztos, a Terrorbolygó, vagy éppen a Machete. Mellesleg nem is Tarantino rendezte, csak írta.

 21. Egyébként az A.p. lehet “műfajparódia” vagy akármi más, nem számít, hogyha úgy kelek fel a fotelből, hogy “atyaég, de szar volt. Ez a nagy Alkonyattól pirkadatig?!”
  Kb. ez volt a reakcióm utána… és hidd el, paródiákban otthon vagyok, szóljon bárki vagy bármi kifigurázásáról.

 22. Szerintem Human tud mutatni, mondani sok olyan filmet ami tényleg semmilyen filmezési szabálynak sem felel meg, és nem üt meg alapmércéket, és ezért nem pont remekmű, sőt… Az meg, hogy lopkod innen onnan, maga is mondta, hogy minden filmből lop ötleteket amit valaha látott, de attól az még nem baj.. A borzongást, illetve sejtelmes zenére körömrágó feszültséget sem Spielberg találta fel a Cápával, hanem volt előtte egy Alfred Hitchcock nevű pasas. Szóval filmesek egymástól merítenek, de valakinek jól áll ha valamiből merít valakinek nem. Tarantinonak igenis jó. Most azért ne használjon premier plánt, mert John Ford már használta legtöbb vadnyugati filmjében?! Igen, Ford alapozta meg az ember és tér viszonyát a vásznon, John Wayne meg már Aldo parancsnok előtt skalpolt, de attól még had skalpoljon Brad Pitt is. Semmilyen film nem született volna meg, ha a filmesek, filmek között nincs rá vagy kölcsön vagy valamilyen hatás. Tarantino pedig sokak szerint egy nemi szerv, de legalább nem fél kimondani egyes dolgokat, szövegei nem köntörfalaznak, filmjei pedig szerintem visszahoznak olyan mozis korszakokat, amikkel mindenki együtt tud érezni, mert visszaköszönnek benne régi kedves filmek elemei. A Becstelen Brigantyk pont azért jó, mert nagyapámnak is tetszik vagy a Kill Bill is, pedig ő a vadnyugati filmek nagy kedvelője. Szóval ahogy Human mondta, azért van középút még ha nem is szereti valaki QT-t. Nem védeni akarom, csak a józan ész beszél belőlem.

 23. Ha otthon vagy az igazán jó filmekben, nem fogsz úgy felállni, hogy ez de szar volt… És ha otthon lennél a paródiákban, szeretnéd az Alkonyattól Pirkadatigot…

 24. Repül a pofon, hosszú az útja, repül a Sárkány, mert ez a Sárkány útja.

  Ezt tudom csak mondani. Szóval ne bántsuk egymást, mert a Sárkány nem alszik. :-)

 25. human: Ne haragudj, ha esetleg nem fogalmaztam világosan. Akkor most igyekszem a legközérthetőbben leírni. Szerintem a véleménynyilvánítást a legtöbb dologgal (így a filmekkel) kapcsolatban le tudjuk szűkíteni a Tetszik – Nem tetszik kategóriákra.

  Természetesen lehet mondani, hogy mennyire tetszik vagy mennyire nem tetszik valami, de azzal, hogy jó, hogy nagyszerű, hogy csodálatos, hogy az év filmje és a többi, tulajdonképpen csak annyit mondtam, hogy “tetszik”. És azzal, hogy nem tetszik, k—-ra nem tetszik, fos stb., mind azt mondtam, hogy “nem tetszik”. Erre próbáltam rávilágítani, elnézést, ha fennakadást okoztam.

  anthony711: Attól, hogy valaki nem kedveli Tarantino filmjeit, vagy egyenesen zsigerileg utálja, nem azt jelenti, hogy azok a filmek, amiket az illető ismer, egytől-egyig borzalmasak. Én pl. nagyobbra tartom a Scott Pilgrim vs. the World-öt az Inglorious Basterds-nél. Lehet, hogy sokaknak az utóbbi jobban tetszett, nekem nem – ez az én véleményem. Nekem is van, neked is van, evil9-nak is van, és tisztelnünk kell a másikét.

  Cogburn: Ott a pont :D

 26. Venom: nem értem, hogy nem szereted Tarantino filmjeit, ha szereted a Scott Pilgrimet. Azt én is szeretem, és nagyon hasonlít Tarantino filmjeihez (nem kell félreérteni).

 27. Én várom, hogy mi lesz ebből.
  Tarantino megítélése mindig is “vitás” volt. Én kedvelem, főleg mint írót, na meg a párbeszédeit….
  De nézhetetlent még én sem láttam tőle. (amit ő rendezett)
  Viszont mindenkinek van kevésbé sikerült cucca.
  Nem vagyok egy filmesztéta és ugyan úgy utálom a túlcizellált megfogalmazásokat filmek esetében mint a “borszakértők” esetében, de a két véglet közt is vannak árnyalatok, vagy legalább indokok pro és kontra.
  De mondjuk filmkedvelő emberként fekáliázni mint filmélményt ilyeneket: True Romance, Natural Born Killers, Jackie Brown, Pulp Fiction…. nem tudom, ki hogy érzi ugye. Ízlésről nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes vitázni.

 28. Végre érjünk már el oda, hogy ha szidunk valakit vagy valamit, előtte legalább informálódjunk baszki.

  Páran írták előttem, de megismétlem, mert a funkcionálisan analfabétáknak semmi sem elég:

  Az Alkonyattól, pirkadatig NEM TARANTINO RENDEZÉS, CSAK A FORGATÓKÖNYVET ÍRTA BASZKI és szerepel a film egy részében.

  Másrészt ízlésekről ne induljon már vita, mert az enyhén is a tréfás kategória.

  Harmadrészt attól, hogy valami nem tetszik valakinek, még nem jelenti azt, hogy rossz.
  Ahogy nem jelenti azt, hogy jó valami, csak, mert valakinek tetszik.

  Ahogy human írta, a fos film az olyan ritka, mint Steven Seagal arcán a mimikai megnyilvánulás.
  Q.T. Filmjei akár tetszenek, akár nem, attól még jól vágott, fényképezett, zeneileg TÖKÉLETES ÉS BELEKÖTHETETLEN darabok, aminek olyan párbeszédei vannak, hogy minden író nyálcsorgatva maszturbál rájuk, arról meg nem is beszélve, hogy a lecsúszott, elhanyagolt színészeket olyan mértékben visszahúzza az AA kategóriába, hogy mindenki ingyen dolgozik Neki, mert kiváltság.

  Nézzétek meg a Nimphotic Barbarian In The Dinosaur Hell-t vagy valamelyik indiai “remeket” aztán lesz fogalmatok a fos filmről ami nézhetetlen, igénytelen és tényleg FOS…

 29. anthony711: Nem látom be, Scott Pilgrim meg Tarantino hogyan függnek össze. Mindenesetre a Pilgrim azért tetszett mert jók voltak benne a karakterek – főleg Wallace (“It’s amazing what we can do with computers these days.”) – és vicces volt (Kim arca Juli partyján, “I’m coming in.” “Girls are watching. – Someone get me my board.” stb.).

  Tarantino viszont (nem mondom hogy fos, mielőtt ez felmerülne), hiába alkot jó karaktereket (ez tagadhatatlan) számomra a filmjei teljesen semlegesek. Ha meghallom, hogy Edgar Wright, Christopher Nolan, Stanley Kubrick, Uwe Boll… na jó, ő talán mégsem, de vannak favorit rendezőim és Quentin nem tartozik közéjük, így nem kapom fel a fejem a filmjei hallatára.

 30. Christopher Nolan enyhén szólva is túlértékelt rendező. Korrekt iparos, de nem hatalmas művész. (Mondom ezt úgy, hogy a tavalyi filmek közül az Eredet volt a kedvencem.)

  Te most komolyan Uwe Bollt hoztad fel Tarantino ellenében? :D Kocafilmnéző…

 31. Készültem itt nagy védőbeszédet írni, de aztán rájöttem, hogy 1. A Mesternek erre nem sok szüksége van 2. Venefius olyan szépen leírta azt, hogy az írók milyen tevékenységet végeznek a flottul megírt forgatókönyvek olvastán, hogy nem kell ismételnem a gondolatot (ÉS VALÓBAN! ha végigtekintünk a mai filmes palettán, azért sokan szeretnének Tarantinók lenni a Föld nevű bolygón 3. Aki nem bírta a Kill Bill-t, meg Tarantinót sem, annak úgyis mindegy, hogy lesz-e 3 vagy sem, mi rajongók meg örüljünk felszabadultan, tényleg nem érdemes hangulatot kelteni, meg fosozni, csak mert nem jött be az illető (amúgy elmondanám, hogy a fekália hasznos dolog, trágyaként aranyat ér, hiszen új élet sarjad belőle, de figyelmeztetőleg mondanám, hogy nem minden fosból lesz ám trágya…)
  4. evil9: a Reservoir Dogs-ról már mindent hallottam, de azt nem, hogy értékelhetetlen. Ugyanazt a filmet néztük? Én mondjuk előnyben vagyok szerintem, mert nyilvántartásom szerint 17-szer láttam. Kiváló színészek vállalták szinte diákhitelért és adták tudásuk legjavát, kiváló rendezés, nem lineáris cselekménybemutatás, amivel a feszültség folyamatos fenntartását is biztosították, a párbeszédek zsenialitása, a szürreális és az abszurd modern köntösben jó pénzért való eladása…és egyébként nincs olyan dolog, hogy értékelhetetlen, ez egy önmagát meghazudtoló fogalom, mert azzal, hogy ezt a szót leírtad, már értékelted is.

 32. SG: Nolan az egyik legjobban critically acclaimed író-rendező a szakmában, ahogy Tarantino is. Nekem az előbbi filmjei tetszenek, hát kövezzenek meg érte. Amúgy, nem láttad a Uwe Boll után az “ő talán mégsem” mondatocskát?

  És kikérem magamnak, nem nézek filmeket kocákról.

 33. Van itt hideg-meleg egyaránt, de az agyatlan baromságok mesterei is klavit ragadtak, ami nem tilos,de a saját érdekükben annyira nem is ajánlott…
  No mindegy, Tarantino-t fosnak és semlegesnek tituálni… ott valami nagyon hibádzik, értelmezésben leginkább, majdnem biztos.
  De ne is egymást öljük a véleménykülönbségért, hanem Tarantino öljön halomra pár ellent még sokáig.
  KB3 jöhet, mint a szél!:)

 34. Azzal egyetértek,hogy Nolan iparos.De abból a legjobb.Amúgy 40éves az ember,ami azt jelenti,hogy tud még fejlődni,pedig rossz filmje eddig se nagyon volt.
  Venefius:Amiket leírtál minden bizonnyal igazak Tar filmjeire.A párbeszédekre tényleg nincs panasz.Ami hatalmas problémám:az összes filmje valahogy nem kerek egész. Pl.:BB- van benne két olyan jelenet aminél jobbat (fiatal korom okán…borotvája,bocs) nem nagyon láttam,amikben ugye waltz szerepelt.Ezek zseniális,kitörölhetetlen dolgok.DE:a film többi része teljesen elmarad színvonalban,ami meg pitt papa művel azt még bajorimi is megirigyelhetné,emellett annyi a felesleges erőszak,amit egy önmaga által nem komolyan vett film nem bír el(szvsz).Ez által a (nem)film nem lesz több két “+”’+!”+!”+” jó jelenetnél.
  Mizchris-Lehet,hogy nem ugyanazt a filmet láttuk:) Én elfogadom az észérveidet,lehet újra fogom nézni,mert iszonyatos elvárásokkal ültem le elé legutóbb.

 35. Venom: Teljesen igazad van, Nolan tényleg az egyik legjobb rendező a szakmában! Nem igazán értem, hogy az olyan embereknek, mint SG vagy evil9 milyen filmek kellenek? Vagy miben látják meg az egyedi rendezői felfogást, ha nem a Sötét Lovagban, vagy a Tökéletes Trükkben. Még hogy iparos… Tehát, most megkérdezem:
  SG, evil9: Nektek ki számít jó rendezőnek, és mi számít jó filmnek, soroljatok párat!
  ui.: “Pitt-papát” már régen nem divat cikizni, csak ezt sokan nem értik meg, ugyanúgy, mint Leonardo DiCaprio esetében.

 36. Bocs a sok offért
  anthony711:Pitt nem rossz színész,de a Leonardohoz ne hasonlítsuk,más kategória.Egyébként DiCaprio-t már vagy 5-6 éve nem divat fikázni,de előtte is volt egy kosaras naplója.Én a BB-t kétszer láttam,Brad Pitt elsőre is nevetséges volt,másodszorra meg szánalmas.Ripacs volt,nem is kicsi.
  Nolan:elég sok ember van akit ismerek és nálam parányit jobban ért a filmekhez(értsd,ők értenek hozzá,nem félművelt kocafilmnézők,mint én),és ők mindig tim burtont említik nolan ellenpólusaként,mint zsenit.Nekem mondjuk pl alice+9(nine) elég közepesek voltak ennek ellenére.
  Jó filmek:nekem a rottentomatoes tükrözi az ízlésemet inkább ,mint az imdb.Ami ott 80% felett van pár kivétellel mind nagyon jó film szerintem:de pl Godfather,Departed,Memento,Seven,Figth club,Snatch,Macskakaj,Tanú stb

 37. Na csak úgy poénból :-)
  R Dogs-nagyon jó, Ponyvaregény-elmegy, Jackie Brown-nagy kedvenc, Kill Bill 1-sztem Tarantino legjobbja, kill bill 2-unalmas, Halálbiztos-soha többet, IB-szar
  szóval nem csak fekete és fehér van :-)
  várom a Kill Bill 3-at!

 38. Te jó ég. :D Az, hogy valaki gyorsan fosszarnak titulál egy filmet, ami MINDEN TEKINTETBEN NÉZHETŐ, és nem értékelhetetlen, ott valami komoly belső probléma van. De komolyan, mi lett volna, ha a túlértékelt szó igen nagyvonalú használata mellett észérveket is felhoztatok volna? Royal with cheese. Kultszöveg? Most komolyan, vajon miért? Ha már használtátok, hogy “túlértékelt.” Vajon miért…? Biztos a szar filmjei miatt, ugye.

 39. Amellett, hogy nagyon szeretem QT filmjeit, egyet kell értenem, hogy Nolan az egyik legjobb rendező ma. Nálam Aronofsky a másik legnagyobb. Ők azok, akik az én szememben eddig egyik nagy rendezésükkel se nyúltak mellé.
  Egyébként, ha már felmerült Burton papa, én a stílusát és a filmjeit, szinte kivétel nélkül utáltam, mégse mondom, hogy tehetségtelen rendező, csak nem nekem való. (Túlértékeltnek azért túlértékelt.)
  Pitt-et én is egy nagyon kicsit gyengébbnek éreztem a BB-ben a megszokottnál. De a film értékéből ez semmit nem von le, mert egyrészt nem szerepelt annyit, másrészt a karaktere amúgy jól meg volt írva.

 40. evil9:

  evil9, mely film(ek) alapján sorolod amúgy Brad-et DiCaprio alá? Szerintem mindketten nagyon jók, és nekem nagyon furcsa, hogy egy Bábel vagy Jesse James (vagy akár a Burn After Reading) után Brad Pitt tehetségét még mindig nem ismerik el.
  Remélem ez megváltozik a Tree of Life után…

  Mellesleg egyet senki nem vonhat kétségbe:
  Tarantino mindig a maximumot hozza ki a színészeiből. Ahogy Brad játszott a BB-ben, az pont olyan volt, ahogy Tarantino akarta, hogy játszon, és (bár szerintem zseniális volt) ha valakinek netalán nem tetszett, az inkább Tarantino-t kritizálja szerintem mint a színészt.

 41. Nekem csak a Kill Bill 1 tetszett (szeretem még mindig), zenék sokat dobtak rajta. A második rész nézhető volt szimplán, a Deathproof vagy melyik az már azt sem tudom mi történt benne… A Becstelen Brigantikat 15 percig bírtam nézni, (nincs feszültség, karakterek, mint a magyar mozifilmekben(túl vannak játszva), a párbeszédek (amikre mindenki rágerjedt) nekem kb. annyi feszültséget jelentett, mint a Barátok Közt…) Egy picit túlértékelt, de a Kill Bill nekem akkor is egyik kedvencem. (mielőtt visszaolt valaki, hogy ő okosabb)

 42. Marhára nincs kedvem elolvasni ezt a cuccot,mozgóképek szimpatikusabbak mint a betűk,de akárhogy is, ha hozza az előzők szintjét, akkor jöhet. TArantino nem szokott összekapkodott szimplán szar látványfimeket legyártani. Ezeknek a filmeknek van hangulatuk,jöhet nyugodtan.Ettől még a Kill Bill téma messze de nem a legjobb amugy szerintem. De inkább ez mint egy ujabb sokadik képregény remake vagy Végső állomás sokadik szharrrr része

 43. csak azt tudnám, mi a szar a basterdsben? vagy hogy ti mit néztetek? van, akinek nem tűnt fel, hogy ez egy western csak áthelyezve? a párbeszédek, a karakterek, (pl brad pitté) egyértelműen beillettek az olyan klasszikusok által megalkotott légkörbe, mint mondjuk a jó a rossz és a csúf. egy fentebbi kommentben szó volt a jó jelenetekről, amik elsősorban christoph waltznak köszönhetőek: ez igaz, de azért a mexican standoff és különösen rachtman vallatása, aztán halálra verése nagyon-nagyon jó. tény, engem befolyásol annál a filmnél, hogy szeretem nézni, ahogy náci vér folyik. a death proff szerintem is szar, de én eleve nem szeretem a blaxploitationt. kill bill 3 meg jöhet, kétlem, hogy elrontaná. tarantino remek és kész.

 44. Nem értem én ez miért jó ? Tarantino -t köpködni , aki nem talál benne semmi jót az mért is üríti itt nemes termékét ?
  Ugrándozz az Insception Twillight Tron meg az összes idióta képregénymesefigura híreinél ha ezek ütik meg a színvonalad éltesd ezeket. Hagyjanak minket is örülni picit akik élvezettel nézzük Tarantino munkáit.
  Sajna mostanában nem sok film mozgatja meg az érdeklődésem remélem megmozdul ez az állóvíz ami mostanság a filmeket jellemzi . Kill Bill 3 várós .

 45. Akkor újra, mert megint olvastam pár dolgot, ami az alulinformáltságot tükrözi:

  1.Brad Pitt karaktere DIREKT olyan amilyen az IB-ben.
  Azért “bajorimis”, mert olyan akart lenni.Azért ripacs.Mivel nem csak nálunk élnek falusi humorral rendelkező, tanyasi, tirpák, videéki, bunkó, suttyó emberek, hanem a világ többi pontján is.Nem minden ember “steril”, nem minden szerep kell, hogy tiszta és tökéletes ember legyen.vannak ilyen emberek is a világon, voltak is és lesznek is.Még a háborúban is voltak, akármilyen furcsa.

  2.Felesleges erőszak???!??
  Nem tűnt fel, hogy Q.T. majd minden egészestés filmjében mindig rengeteg erőszak van?Ömlik a vér, szakadnak a végtagok.Mivel olyan filmeket forgat amik bűnözőkről, harcosokról, bérgyilkosokról, gengszterekről vagy katonákról szólnak, az erőszak hozzátartozik a cselekményhez.
  Ráadásul milyen legyen egy film, ami egy világháborúban játszódik, olyan felek állnak szemben, akik zsigerből gyűlölik egymást és mindenki fegyverekkel rohangászik???

  3.Tim Burton még nem ért fel Tarantino mögé, sőt, kurvamessze kullog mögötte.Attól, hogy egy különlegese látásvilággal rendelkező, jó rendező, még nem zseni.A filmjei szinte kivétel nélkül egy kaptafára készülnek és ez unalmas.Ugyanazok a színészek, ugyanolyan bolond karakterek, ugyanaz a beteg látványvilág.Tim Burton 2 filmen kívül(Nagy hal és Batman) még mindig ugyanazt a dolgot csinálta.Azt jól csinála és ért hozzá, de attól még nem lesz zseniális rendező.A Nagy hal az kurvanagy munka.De azóta sem csinált olyan jót.
  Burton filmjeit fel lehet ismerni azokról a dolgokról, amiket fentebb leírtam.Színászek, karakterek, képi világ…
  DE NEM A RENDEZÉSRŐL VAGY A PÁRBESZÉDEKRŐL!
  Tarantino filmjei nem azért zseniálisak, mert egyformák, hanem pont amiatt, hogy különböznek, mégis fel lehet ismerni a munkáját.Teljesen más környezetben és színészekkel is ugyanazt a profi munkát végzi.A rendezésről és a párbeszédekről lehet felismerni.
  Burton csak szeretne olyan jó lenni mint Tarantino.

  4.Mi nem kerek egész Q.T. filmjeiben?
  Mindnek van eleje, közepe és vége.

  5.evil9: Azt ugye tudod, hogy a Memento-t egy Christopher Nolan nevű ember készítette?
  Kérdezzed meg a barátaidat, hogy Tim Burton melyik filmje ér fel a Memento-val vagy az Inceptionnal rendezés terén.Ha nem a Nagy hal-at mondják, akkor alapban bukott a dolog:)

  6.Brad Pitt és Caprio sosem volt nyálgép, csak a hozzá nem értők skatulyázták be Őket, csak mert jóképű fickók és volt pár szerepük amiben szépfiút kellett játszani.
  2 ilyen színésznek akik olyan szerepeket letettek az asztalra mint Ők, már nem kell bizonyítaniuk.
  (Kosaras naplója, Gilbert Grape, Véres gyémántok, Shutter Island, Inception…….Interjú a vámpírral, Hetedik, Babel, 12 majom, Benjamin Button, Ocean trilógia, SZENVEDÉLYEK VIHARÁBAN, Blöff, Ha eljön Joe Black, Égető bizonyíték)

 46. Azért én nem említeném egy lapon a Jó, a rossz, és a csúf című örök becsű klasszikust egy Becstelen Brigantikkal:D
  Előbbit már csócsálgatta az idő vasfoga, utóbbinál még elválik hány ilyen-olyan újra kiadást él majd meg…

  A dollár trilógia számomra nagy kedvenc, kár, hogy csak az Egy maréknyi dollárért van meg dvd-n:(

  Egyébként filmet elmagyarázni, benne karaktereket, olyan, mint elmondani, hogy mi van egy festményen, miről szól egy regény…hasztalan, és felesleges, attól hogy rajtam kívül nem tetszett pár embernek a BB, és nem is nagyon értjük hogy mit imádtok rajta, attól még engem speciel nem zavar, hogy tetszik nektek, és nem kell elmagyarázni, hogy a hülye én vagyok mert…

 47. anthony711: “Tehát, most megkérdezem:
  SG, evil9: Nektek ki számít jó rendezőnek, és mi számít jó filmnek, soroljatok párat!”

  Ez természetesen ízlés kérdése, mint minden. Tarantinot mindenképpen kedvelem. A rendezett filmjei jók, a forgatókönyvei ugyancsak (Tiszta románc valaki?). Ki számít még jó rendezőnek? Személy szerint (a teljesség igénye nélkül) David Finchert, Martin Scorseset, Tony Scottot, Shane Blacket, Robert Zemeckist, Todd Philipst, Milos Formant, Richard Donnert, Danny Boylet, Wes Cravent, Guy Ritchiet. És bár kedvelt rendezőimnek ugyancsak voltak melléfogásaik filmek tekintetében (nem mindenkinek), mégis filmjeik valamilyen módon (látásmódban, történetmesélésben) egyéni ízzel rendelkeznek, ami méltán lehet egy rendező saját kézjegye.
  Jó filmeknek felsorolom néhány kedvencemet: Ponyvaregény, Száll a kakukk fészkére, Aljas utcák, Harcosok klubja, Tiszta románc, Ace Ventura, Vissza a jövőbe 1-3., Trópusi vihar, Másnaposok, Sulihuligánok, 40 éves szűz, Pokolba taszítva, Eredet, Die Hard filmek, Az utolsó cserkész… tényleg sorolhatnám naphosszat, teljesen felesleges. Ha az embernek van normális értékítélete, nem titulálja f*snak egy rendező munkásságát. Természetesen Nolan sem rossz rendező, csak korrekt iparos a kommersz filmjeivel.

 48. Venefius: egyetértek veled, Tim Burton nem ér fel Tarantino-hoz, de őt sem szabad lehúzni, ugyanis a teljesítménye csak mostanában ingadozik (lásd Alice). Eddig ő is a legnagyobbak közé tartozott, egyedi látásmódjával, csak most fáradt el.

  SG: tényleg jó rendezőket és filmeket soroltál fel, de továbbra sem értem, hogy miért tartod Nolan-t iparosnak. Mondj akár egy olyan rendezőt, vagy filmet, ami hasonlítana az övéihez. Ha sikerült felfedezned a rendezői védjegyeit, tudhatod, hogy Nolan korántsem iparos.

  Adi: DiCaprionál nem szabad kihagyni az Aviátort, mivel az élete eddigi legjobbja.

  evil9: a Memento-t tényleg Nolan készítette. Akkor most az is iparos, túlértékelt film? S bár Burton tényleg jó rendező, ne említsük egy lapon Nolannel, pl. az Alice miatt…(a 9 pedig nem az ő rendezése)

 49. Anthony!Fincher+nolan a két kedvenc rendezőm.A followingon kívül mind1ik Nolan filmet láttam.Nem sok filmje van chrisnek,de mindet felsorolom álmomból felkeltve is(tudom,hogy a mementot is ő rendezte).Már leírtam mi a helyzet a nolan burton fronton.
  Viszont azt a baromságot nem tudom ki találta ki,hogy attól,hogy fel lehet ismerni egy rendező kézjegyét egy filmen attól ő már nagyon jó.Rodriguez jó?

 50. Tudom, talán egyedül vagyok ezzel, de nekem jobban tetszett a Halálbiztos, mint a Terrorbolygó. A hangulata beszippantott, és 5. megnézésre is élvezetes volt a számomra. Kill Bill 3.? Juhhé!!!

 51. evil9: attól még nem jó, de nem iparos. és ha a kedvenced, akkor hogy mondhatod rá, hogy iparos?

 52. Ez az eddigi legdurvább off lesz.
  Anthony!Persze,hogy mondhatom.A. Murray a kedvenc teniszezőm,az ő játékát szeretem legjobban,de attól ő még nem Federer(zseni).

 53. evil9: Teljesen logikátlannak érzem az okfejtésed. Most akkor azt mondod, hogyha nekem Uwe Boll lenne a kedvenc rendezőm, azzal minden rendben lenne?

 54. Szegény humant kiirtjuk a sok offal.
  Anthony:Szerintem durván másképpen látjuk a világot.Vannak olyan dolgok amikről tudjuk ,hogy nem a legjobbak,de valamiért mégis szeretjük őket(filmben is nyilván).Nálam erre kiváló a példa a két Death Race remake:nem jók,de én imádom őket.

 55. Ez aztán önmagát beteljesítő jóslat!
  Human kérte, hogy ne QT fikázás/istenítés legyen, hanem arról elmélkedjünk mi, AKIK BÍRJUK QT munkáit, hogy vajon hogyan lehet folytatni a történetet.
  A TÖBBIEK minek jöttek ide?
  És az összes QT-fan beszopta, és ráment a gumicsontra!
  Ejj, gyerekek, gyerekek.

  Szóval: a Kill Bill két része együtt értékelhető csak, viszont gyönyörű kerek egészet alkot, ezért engem is a hideg ráz, hogyan lehet ezt nem Ice Age-szinten továbbgondolni és valami jót kihozni belőle. Persze, a sztori fő szálja adott, a két kiscsaj felnő, és a két átörökített bosszú feszül majd egymásnak.
  De hogy ebből hogyan lehet olyat alkotni, ami nem csak ismétli a Kill Bill történéseit…
  Bízom azért
  mert egy mester nyúl hozzá

 56. demerzel: Talán úgy lehet folytatni, hogy Vernita Green lányát Elle Driver maga mellé veszi és kitanítja bérgyilkosnak. Az évek során e mellett Elle Driver felépít egy újabb bérgyilkos szövetséget, igen, vakon, hiszen ez Tarantino :) Közben Beatrix Kiddo ugyancsak felkészíti lányát, mert tudja, hogy bármikor rátörhetnek az életére, ami meg is történik és Beatrixot kinyírja Vernita lánya, viszont Beatrix lánya nem tud semmit az előzményekről. Elle Driver pedig nem csupán az anyát akarná eltenni láb alól, ezért a kislányra rázúdítaná az egész bérgyilkos szövetségét :D Így gyakorlatilag önvédelemből kéne legyilkolnia egy halom embert Tarantinos párbeszédekkel… a vége pedig az lenne, hogy a két kislány egyedül marad szemtől szemben, majd rájönnek, hogy ez az egész baromság és elmennek meginni egy teát :) Simán kinézem Tarantinoból :D

 57. tarantino a kil bill-ben annyi kiskaput hagyott hogy simán kihozna belőle még 2-3 részt .ott van még a vak , a két kislány,gogo tesója lessz még a 3. részen kívűl még folytatása az tuti.+ 1 egész estés anime változatot is akar/t csinálni.sac/gits-es animátorokkal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.