Elég volt a Mátrixból? Akkor ne olvasd el ezt a félpletykát (frissítve)

Nem csak a Halálos Fegyver-remake döngeti a kapukat. Keanu elejtette, hogy dupla folytatás jöhet a Mátrixnak. A bankrablós filmjének a reklámozásakor mondta: találkozott a Wachowski tesókkal még karácsony környékén, akik beavatták abba, hogy kész vannak a film elnagyolt vázlatával. Reeves szerint annyira lenne egyedi, mint az első rész volt.

Természetesen a 3D pörgette fel őket is, a tesók Cameronnal dumáltak, utána filóztak el rajta, hogy mit tudnának művelni vele a Mátrix világában.

Most lehetőleg ne ragadjunk le ott a “csak az első rész volt jó” és ennek a cáfolatainál, inkább valahova oda kéne haladni a dumával, hogy miképp lehet folytatni.

Mellesleg ez még a nagyon messzi jövőnek tűnik, hiszen a Wachowskiknak még két film is van előtte valószínűleg.

Frissítés: Úgy tűnik nem is létezik ez a Keanu interjú, ami alapján elindult a hír odakinn. Bár ha fogadni kéne, mernék a Mátrix 4-5-re, főleg ha befuccsol a következő filmjük is, de ezen infó birtokában kezeljétek a hírt akkor.

human
írta
2011. 01. 24. 05:47
megjelenés
46
hozzászolás


46 hozzászólás a “Elég volt a Mátrixból? Akkor ne olvasd el ezt a félpletykát (frissítve)” bejegyzéshez

 1. A gépek rebootolják Neo-t félig ember-félig gép lesz(színészi tehetségéhez ez épp passzolna Keanu-nak),,de megszökik és csatlakozva a megmaradt emberek csoportjához kitörlik a gépeket a “földről”.A második rész végén meg kiderül,hogy az egész csak egy játék volt és a valóságban már nincsenek is emberek.
  Mindenki csak egy parányi kicsi vírus akit a nagy rendszer szépen lassan kitöröl.

 2. Valószínűleg az egész világon én vagyok az egyetlen, aki mindhárom filmet élvezte – az első természetesen a legjobb, de hogy ezt most miért is hoztam elő? Nekem elsősorban nem folytatás kéne, de ha már így rámozdultak a 3D-re, minőségben konvertálhatnák a trilógiát is, aztán persze jöhet az újrázás.

  Formabontó akciójeleneteket akarok, már-már élő anime-szinten (lsd. Revolutions végső összecsapása, az a mai napig epic) meg egy plusz forgatókönyvírót, aki a dialógusokat helyrerakja picit. A történetet nem kell nagyon túlspilázni – sőt, belegondolva, hogy Keanu is visszatér, látom, hogy már ők sem nagyon akarják. :D Azt hittem a naplementés kiscsajra lehet \ kellene folytatást rakni.

 3. Jöhet!
  Én anno kitaláltam, mi legyen. Neoba szolídan áramot vezetnek, amitől visszatér az élők sorába. Aztán visszatér Zionba és Uram fia vak létére látni fog. Mindent kéken zölden sárgán, tök 8 de futnak a számok és kiderül h Zion is csak 1 része a parasztvakításnak. és Neo lesz az első aki télleg felébred a gépek uralmából.

 4. bocsi, még 1 szóra:
  Azt is el tudom képzelni, hogy Trinity-t látjuk reggel az ágyban. Felébred a háttérből a zuhany vízének csobogása hallatszik. Bemegy a fürdőbe, és ott van Neo.
  -Azt álmodtam, hogy meghaltam, te pedig feláldoztad magad…
  Amúgy ha lesz megnézem, mert az akciók biztos ütni fognak, igaz a mélysége picit csorbult, de azért én élveztem mind 3 részt.

 5. úgy érzem az első és a második rész között van annyi hézag hogy azt ki lehetne tölteni akár két filmnyi történettel is.

 6. Nekem tetszett a trilógia; nem tudom, ki hogy van vele, egy egészen érdekes (bár nem új) filozófiát teremtettek (újra) a Mátrix-szal. Szívesen néznék egy folytatást (esetleg sorozatot) belőle.

 7. tőlem jöhet, remélem jóra megcsinálják! Azért is jó lenne, mert az 1. a kult, a 2. és (főleg) a 3. nagyon nem jó és nemcsak a 1.-hez viszonyítva, ez a szomorú. Na szóval ha összetudnának dobni fasza 4,5 esetleg 6. filmet, akkor ez a 2 rész elsikkadna és jó íz maradna az emberek szájában, nálam is.

 8. nekem is bejött a trilógia, főleg mert baromira nem az volt a vége amire mindenki számított :)
  Remélem f*szántosan összehozzák a köv rész(eke)t.

 9. nekem elsőre-másodikra nem tetszett a 2-3 rész.
  De úgy egyben átszellemülten megnézve, tényleg nem olyan rosszak, sőt jók is.

  Én is gondolkoztam a folytatáson, de én inkább előzményt tudnék elképzelni, hiszen több mátrix is volt Neo előtt.
  Én Neo-t kihagynám a buliból, és az egyik előző Kiválasztottra koncentrálnék.
  Lényegében Reboot/előzmény lenne.

 10. Neo belép A Rácsra, ahol is kiderül, hogy valójában nem is 13 az utolsó “izó”, hanem Neo. Kettejük szerelméből sok kicsi izó születik és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

  Amúgy tőlem jöhet az új Mátrix, benne vagyok (még ha kicsit nehezen is hiszem, hogy “annyira lenne egyedi, mint az első rész volt”).

 11. Csak annyit mondok: jöhet! UEVCS, finoman felnyerítettem a beírásodon, köszi így hétfő reggel. :)

 12. Neo tuti benne lenne. Már csak azért is, mert nem egy helyen közölték a Nővérek, hogy baromira megbánták ezt az krisztusi önfeláldozós klisét. Bénácska befejezés volt valljuk meg. Mondjuk az is tuti lenne, ha már csak a mátrixban létezne és belülről segítené az embereket, össze-össze csapna az Építésszel stb.
  Várós, annak ellenére hogy mostanság se Wachowskiéknak se Keanunak nem sikerült semmi maradandót készítenie.

 13. Én is kiváncsian várom, ha az eredeti készítők hozzák, akkor azért valami kis garancia csak van rá, hogy nem lesz szar :)

  Lehet, hogy nem volt a második kettő az első színvonalán, de szerintem rossz semmiképpen sem volt, és mivel már unom újra és újra megnézni ezeket, jó lenne valami új, de mégis témán belül :)

 14. Mint egy falat kenyér…! *facepalm*

  Sejtem én, hogy csak azért csinálják, hogy jobb színben tüntessék fel azt az elfuserált másodikat meg harmadikat. Eljön majd még az az idő, mikor a 4-5. rész tükrében egész jó filmeknek fogjuk tartani őket… :S Lám, már sokan most is jó filmeknek tartják őket. :S:S:S

  Bele se merek gondolni, mekkora büntetés lesz ez az emberiségnek, Barátok köztöt is alulmúló dialógusokkal és vérciki sztorival. Kell ez nekünk?!

 15. Már az első két folytatás sem volt szükséges (azért még élveztem őket), de ez meg már végképp nem hisz SPOILER SPOILER Neo is meghalt a végén SPOILER vége.

  Persze hagytak nyitott szálakat és egy kis fantáziával az is kiküszöbölhető amit fentebb írtam. De így nem láttok sok esélyt egy jó filmre, hogy a 3D miatt csinálják. Sokkal jobb lenne, ha eleve akartak volna 4-5-t készíteni mert volt egy jó sztorijuk és ahhoz hozzá adják még a 3D-t. Ahelyet, hogy csak azért kezdik el írni mert akarnak egy 3D filmet.

  Persze nem ítélek el semmit mielőtt láttam volna, és remélem jó lesz. De a fivérek (vagy nővérek vagy mi a szösz) a Mátrix egy óta igazán ütős filmet nem csináltak.

 16. Szerettem a trilógiát, annak minden hibájával együtt, de nem tudom elképzelni, hogyan folytatnák anélkül, hogy pár korábban lefektetett faktumot fel ne döntenének. Tényleg egy előzményfilm(filmek) lenne a legjobb irányvonal, az előző kiválasztottakkal, és esetleg a Mátrix születésével, az emberiség hanyatlásával.

 17. Úgy hiányoznak Mátrix folytatások, mint mókusnak az erdőtűz… Már ebből is látszik, hogy megint csak a látványra mennének rá, úgy mint a 2. és 3. résznél, aztán a történetet meg csak melléraknák, és ezért lesz megint giccsparádé és gagyi történet, ha létrejön.
  Amúgy Cameron nem adta elő nekik az agymenését arról, hogy “elgagyult” a filmgyártás Hollywoodban, mert csak folytatások, meg remake-ek készülnek?

 18. A folytatás helyett nem lehetne inkább kitörölni a 2. és 3. részt a téridő-kontinuumból? :D

 19. elég sok olyan dolgot hintettek el a trilógiában, ami helyet ad egy, vagy több folytatásnak. nekem az első két rész bejött, a harmadik rész viszon lehúzta, annak a sztorija, a dialógusok sokat elvettek az egyébként elcseszett látványosra sikerült jelenetek értékeiből, az olyan megerőszakolása volt a filmnek.

  lehetőségek, szerintem:
  – Neo a kiválasztott, a második részben az Építész azt mondja, hogy ez a hatodik mátrix már, meg hogy az első világból, mely tökéletes volt, mindig fel akartak ébredni az egyedek, generációk pusztultak el.
  – az első részben azt mondják Neo kapcsán, hogy volt egy egyed, aki a Mátrixban született… aki majd képes lesz az Ügynököket legyőzni, illetve áthághatja a mindenféle szabályokat.
  – aztán van az a szál a második részben, hogy ahogy a Smith ügynök féle “vírus” sokasodik, egyre több van belőle, úgy küzd a rendszer, hogy kiegyenlítse az egyenletben a másik oldalt (értsd: Neo)… ez is egy lehetőség mindkettejük visszatérésére.
  – előzmények, köztes történéseknek rengeteg hely kínálkozik (animátrix meg van?), illetve a kiválasztott újra alakot ölthet.
  – nyitott a sztori abból a szempontból is, hogy az emberek és gépek közti háború fegyverszünettel ért véget, épp a közös ellenség, Smith ügynök miatt.

  remélem több fantáziával fognak neki, mint a harmadik résznek, és nem csak újabb bőrt akarnak lenyúzni…

 20. Simán jó lenn egy Mátrix folytatás Neo nélkül, és 3D nélkül. Így nem hiszem, hogy ütni fog.

 21. Nekem is nagyot dobbant a szivem a hir hallatán, csatlakozom a többséghez JÖHET. És nekem is lenne egy pár ötletem a folytatásokra.

 22. Várjuk.Egy kis érdekesség karakterekről,néha azért jútúbon is érdemes olvasgatni,szerintem baromi jópofa:
  “Each major character group represents a different philosophy about natural order.The Merovingian represents Determinism (it’s all about cause and effect),the Architect is Probalism(math defines everything);Smith is Nihilism (there is no purpose or cause);the Oracle is Fatalism(it’s preordined or fated top happen);Neo is Libertarianism(everything stars with free will) and choice.”

 23. Igazából már létezik egy hivatalos folytatása a filmeknek, a Matrix Online című játékhoz írt storyvonal, amit a tesók alkottak, szóval valószínűleg azt sem rúgják majd fel. Lehet róla olvasgatni a neten, itt-ott. Szerintem egész érdekes dolgok voltak benne. (Pl. ha jól emlékszem Neo hívei újra össze akarták őt “rakni”, úgy, hogy összegyűjtik a programjának a szétszóródott darabjait, meg ilyesmik…)

 24. Hát én nem is tudom, az első rész klasszikus, a 2-3 pedig csak sima eyecandy+némi filozófia típusú akciófilmként működik nálam. Én is inkább előzményfilmre gondolok, mert ha azt szegezitek nekem hogyan folytassam a Forradalmak-at csak a fejem tudom vakarni (mondjuk amit dimitrij javasolgat elég jó kiindulási alap).

 25. Az első rész nagyon tetszett. A folytatásokat én egy kicsit összecsapottnak éreztem, de azért nem voltak rosszak. (Én azt sem nagyon hittem el, hogy eleve trilógiának szánták a Mátrixot.)
  Ha akaraják folytassák, csak legyen olyan jó, mint az első rész volt.

 26. Ott kezdeném, ahol az első abbamaradt: Neo kilép a telefonfülkéből, kicsit megrázza a fejét (aprócska hiba a mátrixban – ez volt a 2. és 3. rész, ami csak valami bugyuta rendszerhiba lehetett :D:D:D – törlés ) és máris jöhet az igazi 2. és 3. rész. 3D-ben.

 27. Az építésznek nem tetszik ez a barátkozás, ezért elakarja pusztítani ziont a mátrixot, a robotok világát is, terve szerint ha ez megvan, létrehozza a legjobb ember másolatokat(nem kell duracell), és a már helyre tett földet szépen benépesíti. Terve útjába a már félig ember félig robot neo állna(akinek így mind a két világba hatalmas ereje lenne) és persze az orákulum meg a kis Sati:) Hirtelen ez az ötlet jutott eszembe(bár ez kicsit bsg-és).

 28. dimitrij: “az első részben azt mondják Neo kapcsán, hogy volt egy egyed, aki a Mátrixban született… aki majd képes lesz az Ügynököket legyőzni, illetve áthághatja a mindenféle szabályokat.” Ha jól emlékszem, akkor nem azt mondták, hogy “volt” egy egyed, hanem, hogy “lesz” és az lett Neo. Miután megtömték ólommal a végén, utána pedig csipkerózsikai csókkal Trinity újraélesztette… a mátrixban :)

 29. Elfelejtik az urak, hogy volt bizony egy Animatrix is, s bizony az is eléggé jó volt. Szóval ha már szó volt az első két film közti hézagról, akkor azt tessék csak meglesni és nem lesz hézag. Mellesleg simán lehetne folytatni pár csavarral, tuti megnézem. :D

 30. Én megnézném, annyi szent.
  Bejönne, ha úgy történnének a dolgok, ahogy Newil leírta az első kommentben, de ne úgy legyen, mert akkor már vágjuk a végét. :)

  Egyébként biztos kitalálnak valamit, hiszen maga az alap film se volt semmi, meg hát ugye ki tudja, hogy Neo meghalt-e tényleg? A Mátrixban minden megtörténhet, legalábbis én úgy gondolom, miután mind a három részt megnéztem (egyikkel sem volt bajom, sőt, kifejezetten tetszettek).

  Mellesleg a 3D-re mindenki rárepül, ez nem vitás, gondolhattam volna előbb is erre, hogy lesz egy új Mátrix. Csak nehogy aztán béna legyen a sztori. Ezért tartok attól is, hogy mit csinálnak a kedvenc játékom adaptációjából (Silent Hill) 3D-ben (az első film jó volt). Szóval vegyes érzelmekkel, de kíváncsian várom! Hajrá Wachowski brothers!

 31. petke: abban biztos vagyok, hogy valaki arról mesélt Neonak, hogy korábban volt valaki, aki a Mátrixon belül született, illetve, hogy az Orákulum szerint Morpheus az, aki meg fogja találni annak a reinkarnációját, és hogy Morpheus szentül hisz abban, hogy ő lesz az… persze akkor válik teljes értékű Kiválasztottá, amikor Trinity feléleszti azzal a csókkal, mert hogy az Orákulum neki azt jósolta, hogy az lesz a kiválasztott, akibe Trinity beleszeret. :)

 32. lemaradt: az egy jó irány lehet, ha kiderül, hogy van további még legalább egy város, ahol természetes módon születnek az emberek. konfliktus lehet a gépek, a gépekkel békében élő zioniak, meg ezen csoport között. az sem kizárt, hogy a rendszerben üti fel a fejét valami szakadár programcsoport, akik segítik, vagy éppen elítélik az emberek tevékenységét, újabb forradalmat, vagy éppen holokausztot akarnának. az sem kizárt, hogy egy olyan sztori csavarodik belőle, amilyenre William Gibson utalt a Neuromancer trilógai utolsó soraiban, jelesül, hogy felbukkan egy idegen jel a rendszerben (ott asszem a virtuális valóságban akadnak egy idegen faj nyomaira, de persze ez csak egy utalás, tudtommal azt a sztorit sosem folytatta), és ha már ez szóba került, akkor a gépek elleni harc egy új fejezete lehetne, ha felbukkana egy az embereket segítő, vagy éppen támadó, vagy a gépeket és emberek egyaránt kiírtani kívánó idegen civilizáció.

  az igazán elborult verzi pedig az lenne, ha felbukkana egy vagy több Alien, egy Ragadozók (Predators), esetleg mind a kettő faj… :)

 33. HaDes: Neo belép a Rácsra:D:D:D:D:D!!!! Mai nap legnagyobb poénja!!

  Amúgy folytatás jöhet, de ha 2d-ben lenne annak jobban örülnék, bár ez az a film amihez mindenképp illene a 3d.

 34. Következő pletyka:
  “Nem folytatás lesz, hanem előzmény igazából”
  aztán:
  “Nem, nem előzmény lesz, hanem sokkal inkább reboot.”
  majd:
  “Dehogy reboot, baromság, ez egy teljesen másik történet lesz, hogy pl. nem csak egy mátrix van a földön hanem több, csak minden ugyanaz a szoftver fut, úgyhogy mindegyiknek megvan a maga Neoja, Zionja, meg a többi.”
  aztán:
  “Minden korábbi hír kamu. A nővérek új filmjének semmi köze a mátrixhoz”

  végül bemutatják a filmet:
  “Mi ez a szar?”

 35. BightBagoly
  Nem te vagy az egyetlen, én is élveztem mindhármat. Főleg mert egyben így adja ki a sztorit.

 36. Most azt hiszitek léteztek, pedig én tudom hogy a Mátrixban vagytok egy létfenntartó tartályban.
  És a folytatás az egy olyan cselekedte lenne a filmnek ami kibillentené a tudatalattitokat a holtpontról és elkezdenétek látni. Vagy nem.
  Mély Tisztelettel egy köpenyes ember a szanatóriumból.

 37. lényeg hogy a “gépek földjére” (ami a 3. rész vége felé szerepelt) összpontosuljon, mert az egy páratlan és lenyűgöző atmoszférát és látványvilágot nyújtott.

 38. Szerintem mind a három Mátrix nagyon király volt, kedvenceim közé tartoznak, és ha ugyan azok maradnak a szereplők, vagy legalább a Keanu, akkor jöhet!

 39. No, de a lényeg: a folytatás akkor ütne, ha Neót visszahoznák a gépek, mint ügynököt! Matrix – Agent Neo Nagyképűnek hangzik, de ez egy k*rva jó az ötlet tőlem! :) (Összeraknák azokból az infókból, amiket a Mátrixban hagyott, így értelemszerűen nem Ő lenne, csak a gépi klónja). A sztori mondjuk, hogy akkor ő harcolna az emberek ellen, aztán mint gép megjavul ás átáll – kicsit sablonos, ezen lehetne még egy párat csavarni. Vagy például – és ezt se vette észre semelyik okostojás – az indiai csávót, aki egy program, a Mátrixon kívülről csempészik be a rendszerbe. Érted, hogy kívülről! Vannak másik gépvilágok is a Mátrixon kívül?! Na ezeken lehetne elindulni a sztorigyártásban.
  (Kicsit fellengzősebben, egy folytatásban mindig a perspektiva szélesítése a legjobban járható út.)

 40. Az Animatrix – The second reneassaince I-II dolgozta fel az előzményeket, de szerintem ezt 3D-ben filmre vinni királyság lenne. Aki látta a second renessaince-t az tudja miről van szó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.