Kevin Smith beintett

Egyrészt a kritikusoknak és filmes bloggereknek (ezen pár blogger fel is húzta magát odakinn, kicsit túl komolyan véve magát, rögtön bojkottot hirdetve), másrészt pedig a filmforgalmazóknak.

Eredetileg úgy volt, hogy a jelenleg is zajló Sundance fesztiválon az új filmjének, a Red State-nek a vetítése után nyilvános aukción adja el annak forgalmazási jogait. Ehelyett azzal állt elő, hogy inkább maga fogja körbevinni az országban a filmet, aztán a mozikba is eljuttatni októberben. Ehhez azt kell tudni, hogy Smith szokott ilyen kérdezz-felelek fellépéseket csinálni, ahova 70 dollár körüli a beugró, na ilyeneken fogja levetíteni. (Amúgy ezekből vannak khm helyeken marhajó videók, Evening With Kevin Smith, keressetek rá, nagyon jól sztorizik a srác, pl a Die Hard 4 és Bruce esetéről, a Batman filmjéről, na meg az ánuszrepedéséről.)

Még azt is megerősítette közben, hogy a Hit Somebody lesz az utolsó filmje, legalábbis a jelenlegi tervei szerint. Utána a filmforgalmazásra nyergel át, mert szerinte ennek az alternatív módszernek van jövője. Érdekes gondolat, hiszen egy Kevin Smith kaliberű ismertség nélkül ebben egyelőre nem látni. Ahogy a Radioheadnél kisebb bandák is sikertelenül árulják a lemezüket online becsületkasszával, hiába keresett az In Rainbow-val a csapat hatalmas kamionnyi pénzeket.

Visszatérve a Red State-hez – A teaser remélem megvolt – akik látták odakinn, azok szerint az Chasing Amy óta ez a legjobb filmje. Nem tökéletes, de még az akciójeleneteket is rendesen sikerült leforgatnia.

human
írta
2011. 01. 25. 06:34
megjelenés
2
hozzászolás


2 hozzászólás a “Kevin Smith beintett” bejegyzéshez

  1. (Én 4 Kevin Smith Q&A releaseről tudok – An evening with…, Evening harder, Threevening, Too fat for 40 – és a maga nevében mindegyik gyönyszem, még azoknak is, akik nem tartják sokra mint rendezőt.
    Egyrészt tele van insider sztorikkal, másrészt baromi viccesek – főleg az el(nem)készült Prince turnéfilm története döbbenetes.
    Szóval azoknak főleg ajánlom, akik semmire sem tartják Smith-t – nem fognak változtatni a véleményükön, de azért ezek majd alaposan árnyalják a képet.)

    Ez az utolsó film dolog fura, pláne hogy az utóbbi időben mintha alaposan elkezdett volna kvázi-indieből zsánerrendezővé avanzsálni, majd meglátjuk.

  2. Sajnálnám, ha nem rendezne többet, szívesen látnék még pár Jay és Néma Bobos filmet. Nemrég újranéztem a Jay és Néma Bob visszavágot, és csak most tűnt fel, hogy mennyi utalás van benne a saját filmjeire is (kisebb koromban nem ismertem még a munkásságát).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.