Hegylakó reboot a Twilight film írójával

Betojok.

Oké, az első sokkhatás megvolt. A Summit a Twilighttal hatalmasakat kaszál, ezért annak az forgatókönyv-írójának a kezébe helyezi a Hegylakó rebootot is.

Már régóta tervezik a filmet, 2 év alatt baromi sok író kezében megfordult a forgatókönyv, de úgy tűnik, hogy egyik sem vált be. Na majd most, hiszen Melissa Rosenberg az egyedi látásmódjával közelíti meg a halhatatlan MacLeod történetét.

Nem a tipikus “úgyis emos szar lesz” oltás miatt rossz hír ez, bár sokaknak tuti ez fog megfordulni a fejében, hanem mert a nő a Twilight könyvekből sem tudott igazán jól dolgozni. Miért lenne bárminemű bizodalmunk abban, hogy itt jót fog alkotni. Innen még lehet pozitív csalódás persze, bár az első hegylakó alap és macsó, ez utóbbi kötve hiszem, hogy megmaradna.

17 hozzászólás a “Hegylakó reboot a Twilight film írójával” bejegyzéshez

 1. A Twilight filmek sikere nyilván nem abból fakadt, hogy hú de jól adaptálták az egyébként siralmas alapanyagot, de ha ehhez még hozzávesszük hogy nem volt szokásos rajongói panaszkodás, tehát szolgaian követte az eredetit, akkor abszolút érthetetlen miért is került pont Rosenberg kezébe a toll.

  Emellett mondjuk azért megemlíteném, hogy a hegylakó baromira nem érett meg a rebootra, sőt pont hogy nagyon jól tartja magát az eredeti. A folytatások persze trágyák, de ez igazából a koncepcióból fakadt. Egy maradhat, egy maradt, VÉGE.

 2. Ha magát a halhatatlanság mítoszát járja körül a sztori az jó lenne. Nekem a sorozat is bejött. Főleg az Methos mint a legidősebb halhatatlan aki végignézte az emberiség eltelt idejét. Remek flashbackeket lehetne hozzá írni. Piramisok, Pompei, Amerika meghódítása… stb. :D
  Bár a második rész történetszála is elég érdekes a “száműzöttek” akik a bolygónkra küldve vívják végtelen időn átnyúló harcukat.

 3. Eleve nem lesz Sean Connery és a Queen, szóval az első rész nagy nagy erősségei már kilőve, szóval nemcsak a író miatt indul hátrányból.

 4. Az a történetszál, hogy száműzöttként élnek a bolygónkon az első részé… (másodiké is persze, mert egyenes folytatás :)) miért csak a másodikban érdekes? :)
  Ez a remake dolog meg lehetne akár jó is, de valami tökös rendezővel meg normális és ötletes íróval, nem ezzel a…

 5. nos mivel még nem volt szerencsém (haha) a twillighthoz sem filmen sem könyvön így nem tudom mennyire tud jól dolgozni az író

  Viszont ez a reboot még jó is lehet,ha első részhez csak a “kardózos fejnyisszantós jelenetekben” és “halhatatlanságban” fog hasonlítani,ne legyen se Mcload,se queen,se skót felföld,sem csak egy maradhat mondat 5 percenként

  Ezeket tartva talán jó lehet

 6. Kicsit árnyalnám a képet: Rosenberg lehet hogy rosszul adaptálta a Twilightokat (bár nem nagyon tudom elképzelni, hogy a könyvek jobbak lennének a filmeknél), de egy csomó Dexter részt írt, amik viszont baromi jók. Szóval tud ő, ha akar.

 7. Nekem csak az első és második rész tetszett, a többi a sorozattal együtt kuka.

  Azért egy jól elkészített új Hegylakó filmet megnéznék. Attól még a régiek értéke nem romlik.

 8. khaos: Na ezek kivágásával nálam ki is nyírtad a filmet. :)
  Persze én olyan rossz ízlésű vagyok eben a témában, hogy a folyatásokat mind rossznak véltem/érzem. Persze ez legyen az én bajom…

 9. Számomra az első rész baromi jó, igazi klaszikus. A második egy baromság, a hármas egy gyenge kopintása az elsőnek. A 4-5 meg szimplán a legszarab filmek között van amiket valaha láttam. Pedig a soroazt tetszett (a filmmel összehozni hülyeség volt).

  Eleve úgy, jó az egy ahogy van. Fölösleges újragondolni (szvsz) és mivel eddig egy méltó folytatás volt így nem is lelkesedek érte. Ráadásul kétlem, hogy nem tudtak volna olyan írót találni akinek ütösebb filmográfiája van.

 10. Az első Twilightot elolvastam egy nő unszolására, mondván jó lesz, majd a film… hát csak nem csinált rosszabbat, mint a könyv, bő szar mindkettő. Átjön a könyv hangulata a filmbe simán, fos.
  Highlander….tőle… mit tud többet, mint az eredeti? Semmit, ezt inkább húzzák le a klotyón.
  Esetleg egy zsír más történet, másokkal, vagy egy Ramírez elősztori… talán…

 11. Ez ugye csak valami rossz vicc? :S A filmtörténelem egyik legjobb alkotásának reboot-ját az egyik legszarabb film forgatókönyvírójának adni?

 12. Azért cseszte el a Twilight forgatókönyvét, mert a könyv is rosszul van megírva. Mondatismétlések, mondatrészek felcserélése, a főszereplő átalussza a klimaxot… van ilyen? (Csak az eredeti nyelvű kiadással volt szerencsém, a magyar verzió állítólag jobb.)

  Én inkább csak fogom a fejem…

 13. Emori: pont ezaz, hogy ha jó forgatókönyvíró lenne, akkor tudott volna várat is építeni belőle, láttunk már olyat h közepes könyvből jó film

 14. Inkább tévés spinoffot csinálnának új főszereplőkkel. A Hegylakó 4-5-t pedig talán felejtsük is el. Brrr.

 15. látom szemeim előtt ahogy a főhős egy albínó emós 50kg-os tinilányok kedvence hadonászik egy pallossal :(

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.