The Turin Horse-teaser

Remek teasert kapott Tarr Béla A torinói ló című filmje. Ezt nézhetitek meg gyorsan, mert a filmjeivel ellentétben rövidre van szabva.

human
írta
2011. 02. 15. 05:31
megjelenés
38
hozzászolás


38 hozzászólás a “The Turin Horse-teaser” bejegyzéshez

  1. Human nem tudom milyen hangulatból adódó ez a legutóbbi “vidám” és “remek” jelzővel ellátott Punk’d-ajánláshullám, de nekem nagyon bejön :)

    Szerintem Béla mester ebbe a 45 másodpercbe nagyjából belesűrítette az összes lehetőséget, amelyet mozija kínálni fog a szórakozni vágyó pórnépnek. Olyanoknak, akik alantas intellektusuknál fogva nem értékelik-e nagyhírű, neves filmes minden pergő kockáját kellőképpen és nem rohanják meg arra csekély pár órára a művészmozit, hogy mívessége csodáján aléljanak a székükbe, popcorn helyett, lágy zsályát rágcsálva.

    Tarr ugyebár nagy tehetség, csak nem nekem szóló, és bár minden elismerésem a szakértelméé, az eddigi filmjei egy olyan messzi-messzi Galaxisból szerezhetik rajongó közönségüket, melyben a vulcani a hivatalos nyelv.

    Kívánok-e zseni szeretőinek épp ezért “Hosszú és eredményes életet” – mindkettőre szükségük van egy Tarr Béla film megtekintésénél :)

  2. Na ezt a filmet is majd erekcióig imádják majd a kritikusok, körbeünneplik a filmet, de valójában csak saját sznobságukat ünneplik meg. És azok az emberek, akik szeretik mondogatni, hogy: “Te ezt úgy sem érted, nézd csak a Bay filmeket” :):)
    erről a jelenetről is ódákat zengenek majd (ami a moziban fél óra lesz), pedig ez csak egy k*rva lámpa fekete fehérben bazzeg! :D

  3. azert fogadnek ra, hogy hany nezoje lesz Mo-n.
    kb 500 alatt.

    nem baj, ez europa a tamogatott foldmuvesek es filmesek
    gyujtohelye.

  4. A legszebb,hogy forma büszke rá,hogy nincs sok nézője…hát gratulálok,elvégre a film nem a nézőknek szól:D

  5. Nem keverték össze????
    Ez nem a Jancsó féle “Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten”bemutatója?:)

  6. A film elsősorban szórakoztatni akar. Erre jött létre. Csak később érkeztek azok a tehetségtelen emberek, akiknek semmi érzékük nem volt a színészvezetéshez, a forgatókönyv adaptálásához, látványvilág megteremtéséhez, segédlethez a pontos, precíz vágáshoz és (természetesen) a dramaturgiához. Ezeket a semmirekellőket elkezdtük “művészek”-nek nevezni – akiket csak nagyon kevesen, főként hasonlóan tehetségtelen (többek áltak sznobnak nevezett) emberek egy-egy ostoba, szánalmas csoportja “értett meg”.

    Ma már elfogadott dolog, hogy ezen értelmetlen képkockákat forgató “művészek” hihetetlen összegek felett rendelkeznek – és meg is tudnak élni ebből a szennyből, amit művészetként kiadnak a kezeik közül. Mert valljuk be: senkit sem zavarna (ennyire, mint most), ha a tarra kopaszított Bélák a három műszak mellett hétvégén (saját erőből) “filmeket” készítenének, és azokat különféle beteg-mozik tűznék műsorra, ahol merev nyakú szerencsétlenek pusmognák végig a vetítést a sötétben – később állva éljeneznének. Kit érdekelne? A Bélák vinnék haza a havi 80-100 ezret, rettentő tehetségtelen művészek lennének, de senkinek sem fájna.

    Addig azonban, amíg ezek a kis kopaszok négy-ötévente forgatnak le egy-egy szennyet, és az eltelt időben az előzőleg forgatott szennyből kiváló minőségben (három műszak nélkül) megélnek, baj van.
    Baj van, mert a film, az mellett, hogy művészet, igenis a szórakoztatásunkra jött létre. Csak ezek az eltévelyedett lelkek (a “művészek”) ezt is el akarják tőlünk venni – titkon remélve, hogy majd éljenezzük őket a többi marhával együtt.

    Olyan filmeket, mint a kopaszka, minden második magyar ember le tud forgatni, ha megkapja rá a megfelelő anyagi hátteret.

  7. “azert fogadnek ra, hogy hany nezoje lesz Mo-n.
    kb 500 alatt.”

    egy tarr béla filmnek? 500. az első napon. mégiscsak a jelen magyar legelismertebb rendezőjéről van szó.

  8. Tom Bobb, utánad már nincs hozzáfűznivalóm.
    HUMAN, köszi a felvezetést, jót röhögtem!!!! Bár ehhez meg kell nézni ezt a pörgő teaser-t. :)

  9. Azért ez alá a teaser alá illett volna az Immediate Music-tól a Lacrimosa c. trailer-kedvenc szám :):)

  10. Tom Bobb maximálisan egyetértek veled,végre valaki frankón megfogalmazta!Ezeket a filmeket egyébként ki finanszírozza?Gondolom,aki erre pénzt ad,az valahol üzletet is remél,de könyörgöm ebből?Az egy-két művészmozi mellett,ahol megy majd valszeg nem fog kiugró dvd eladásokat sem produkálni…tehát van akinek ennyi pénze van,hogy csak úgy ki..ssza az ablakon…felháborít,hogy az ilyen túlértékelt “művészek” miatt sok megvalósításra érdemes ötlet,forgatókönyv és vele együtt rendező tűnik el a sűlyesztőben…

  11. Úristen, pár kommenttől a fejemet fogom (Tom Bobb-étól különösen). Azért mégiscsak látszik, hogy kiknek is szól ez a blog valójában, talán nem kellett volna ide kitenni ezt a teasert.

  12. Tarr régebbi filmjei között lehet azért szemezgetni jókat, de manapság már számomra nézhetetlen filmeket készít. Ez az előzetes-féle, meg szánalmas. Ám a Werckmeister harmóniák például fantasztikus film.

  13. frew: ezt most minek kellett? Ha reklámozok magyar filmet az a baj, ha nem az a baj, látszik, hogy a magyarfilmeket kedvelők mennyire határozatlanok :) ha már gagyi általánosítás kell.

  14. Human igenis kell a reklám a maygar filmnek. Müvesz film nem jon att mindenkinek, az nem baj, abban pont az a jo. Ha nem tetszik ne fikazzatok, inkabb oruljetek hogy vannak nemzetkozileg is elismert magyar rendezok

  15. Ja majd csinálok én is egy művészfilmet, olyat amit csak én érthetek, hisz én éltem át szürreálisan horror módon és ezt úgy vetítem le, hogy modern művészi elemeket tartalmazzon. (azaz kb úgy, mint az a ‘festmény’ az egyetemünkön ami egy fehér üres papír volt kiakasztva a falra. :D A másik ‘festményen’ pedig odafröcskölt/öntött különböző színű festék. :D Na hát igen az már művészet, ha valaki meg meri ezt csinálni, főleg hogy nem kap érte semmi ejnye-bejnyét. :D

    Az ilyen filmeket én is a készítők saját magánpénzéből csináltatnám mivel a múltkor is volt több magyar Box office lista, hogy az ehhez hasonló filmeket 200-400-an nézik meg kb. S mégis tízmilliókat adtak nekik közpénzből. S a minőségük mondanivalójuk hol van pl egy Faun labirintusától? Vagy egy Fekete hattyútól?

  16. “A sajtótájékoztatón is csak a főszereplő Derzsi János nevezte monomániás őrültnek a rendezőt.”

    Ez is érdekes.

  17. human: Itt most nem azon van a hangsúly, hogy ez magyar film teasere, avagy sem, hanem azon, hogy a művészfilmek sosem képezték szerves részét a blogod tematikájának, tehát szerintem ez a videó egész egyszerűen nem illik bele abba. Erre bizonyíték a fentebb található kommentfolyam jó része. Tőlem aztán reklámozhatsz magyar filmeket, amennyiben azok lefedik az idelátogatók igényeit. Ez így olyan, mintha a kereskedelmi rádiók mondjuk dubstepet vagy goát nyomatnának főműsoridőben. Nem rossz az, csak nem ott van a helye. Remélem érthető, mire akarok kilyukadni.

  18. Én is egyetértek Tom Bobbal . És ezt a palit külföldi egyetemeken is tanítják. Milyen ciki már az országunkra nézve, hogy az egész világon tudják, hogy van egy tarr bélánk. Sokkal több figyelmet érdemelnének a több műszakos gyári melósok. Inkább nekik kéne meghatározni az országképet. Nekik legalább megvan a józan paraszti eszük. Le az ilyen idiótákkal, el kéne venni a kameráját, nekem sincsen, ne legyen neki sem. Egyébként is milyen ciki már egyetemre járni, olvasni meg.. pffűű!

  19. johnson: 3 műszakos gyári melós vagyok, épp most szedem a Sátántangót…(Csak hogy megértsd, a sztereotípiád még meg van, entellektüel erőlködésed ellenére is.)

  20. frew: miért ne lehetne mást mutatni akárkinek? Szerintem érdekes, hogy egy művészfilmet miképp reklámoznak, főleg, hogy Tarr nagy név. Még akkor is, ha valószínűleg nem nézem meg, hiszen egyelőre a “populáris filmek amik érdekelnek” lista is csak nő, nem pedig csökken.

  21. Szerintem csak megvannak a szintek és mindenkinek a saját viszonyítási alapja. Nyilván köztünk is vannak, akik bizonyos színvonalú filmeket szeretnek, másokat meg nem (én pl a hallmarkosokat, meg amiket a kereskedelmi tévék hétvégén vetítenek, meg az Asylum filmjeit, úgy ahogy vannak), de van olyan, aki meg épp azokat szereti. És akkor mi van? Minden műfajnak megvannak a védői. Persze, nagyon jó, meg vicces fröcsögni olyanról, amit nem szeretünk (én is gyakran teszem). Ez itt fent egy szép felvétel egy petróleumlámpáról, amibe az ember azt magyaráz bele, amit akar. Talán sok “művész”filmnek épp ez a szándéka: elindítani az emberek agyát, gondolkozzanak! Sokan mennyire szerették az Inception végét, mert épp ezt váltotta ki.

  22. hosszú beállítás. meglepődtem. :)

    amúgy meg miért ne illene ide a trailer. filmbuzi az oldal neve, és a magyar film is film.
    és most mindenki nézze meg a Sátántangót a tiszteletére. :)

  23. Hat szerintem a Werckmeister fasza volt, csak le kell hozza ulni nyugodtan es vegignezni. Mas filmet nem lattam tole. Teaser-nek ez teljesen jo: felkelti a figyelmet, leginkabb azokban, akik kesobb hajlandoak lesznek vegignezni a filmet.

    Egyebkent pedig minden egyeb muveszetre el lehet mondani, hogy egyre inkabb specializalodott, es elszakadt a “valosagtol” meg az eredetektol. Sot, az elet egyeb teruleteivel igy vagyunk, peldaul a tudomannyal. Egy mai matematikai kutatastol se varja el senki, hogy mindenki szamara ertheto es azonnal hasznosithato legyen. De az emberiseg mindig is ugy volt vele, hogy a tudasunk periferiajan mukodo es dolgozo embereket tamogatni kell. Ebbol lett mindig is a jovo! (na jo, abbahagyom)

  24. Ja es szerintem jo, hogy human berakta ide, magamtol mashol nem talaltam volna ra! (feliratkozva csak ide vagyok)

  25. egy művészfilmben egy félperces snitt egy kialvó petróleumlámpáról, végül is, elfogadható.
    hogy ebből lett a trailer/teaser/kedvcsináló/előzetes/stb., az legalábbis fura választás.

    olykor nehéz meghúzni a határt a valódi művészfilm és a művészieskedő baromságok között.
    rendező nagy neve ide vagy oda, ilyen 30 mp-ből számomra biztosan nem derül ki…

  26. azért egy 45 mp-es lámpából rögtön művészfilmre eltékozolt milliókról beszélni túlzás. kiscsillió amerikai film teasere sem kreatívabb, 0.3 mp-ig látsz egy pukkanást, megint 0.4 mp egy ijedt arc aztán meg egy pisztoly…úáú, ezt látni kell me’ amerikai lövöldözősfilm!

  27. Kedves Tom Bobb!
    A film már az első 20-30 év után kinőtt a szórakoztatásból és művészetté vált

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.