Megvan a méz

A nyáron mozikba kerülő micimackó-film kapott egy új posztert, amin a főszereplők már annyit ettek, hogy kénytelenek máshogy kijutni a sárgaságból.

A minap láttam valami előtt vásznon is az előzetest, áh baz, erre menni kell.

17 hozzászólás a “Megvan a méz” bejegyzéshez

 1. Olyan jó a sok CGI/3D szutyok között látni egy ilyen klasszikus rajzfilmet.
  Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rohadtul örülök annak, hogy láttam ezeket a “régi” meséket – élen természetesen a Walt Disney összessel – és nem olyan elbaszott gyerekkorom volt, mint a mostani kiskölyköknek… Jó lesz nosztalgiázni egy kicsit, jöhetne már.

 2. Igazad van. Anno én is nagyon szerettem a hagyományos meséket. Igaz, mikor én ezeket néztem, még nem igazán volt CGI :)

  A plakát tetszik, de maga a Micimackó-féle “gang” sosem volt a kedvencem. A gyerekek biztos ráharapnak a sárga színre, remélhetőleg Micimackót is észreveszik rajta… ennyit az építő kritikáról.

 3. “és nem olyan elbaszott gyerekkorom volt, mint a mostani kiskölyköknek.”

  az ugye megvan, hogy a szüleid is így látták, hogy nekik volt jó és nem olyan elbaszott gyerekkoruk volt, mint az akkor kiskölyköknek. és, hogy a mostani gyerekek, ha felnőnek, ugyanezt fogják írni, hogy a mostani mesék milyen klasszikusak, és a jövőbeni mesék mekkora gázok?

  ne hagyjuk, hogy a nosztalgia ennyire elhomályosítsa az értékítéletet. a következő az lesz, hogy valaki beírja, hogy a jó filmek a 80-as években voltak.

 4. az volt már hogy “ezek a mai fiatalok…”?
  és egyébként olyan mintha felkelés utáni vizeletben eveznének.
  de amúgy nézős!

 5. Én nekem az a legnagyobb bajom a mai mesékkel, hogy nagyon lökött humoruk van. Néznek nagyokat a figurák, ordítanak, mindenki végtelenül buta, és “jópofi”. Aztán ezt a gyerekek átveszik, és ugyanígy utánozzák ezeket a túlspirázott komikumokat. Persze vannak szép ellenpéldák is, lásd Fel.

  Disney élettermékért se vagyok oda 100%ig, néha nekem túl sok volt a dalos betét. Az legkedvencebbem nekem az Aladdin volt.

  És amúgy a 80as évek beli meséket is bírom, főleg a magyarokat.

  De mindezek ellenére nem vonok ítéletet semmi fele, mindig vannak jobb, meg közhelyesebb alkotások.

 6. bocsánat a kis offért, de szorosan kapcsolódik

  winnie, nincs igazad. az én/mi korosztályom/unk még kb. ugyanazon nőtt fel, mint a szülei. kora harmincasokra gondolok. mézga család, futrinka utca – az akkori “újak” meg, frakk, kockásfülű nyúl, rumcájsz, magyar népmesék, szóval ami akkoriban ment, mikor még igazán gyerekek voltunk azok szintén igazán mesék voltak és szüleimmel együtt néztünk szinte mindent. a szüleink pedig a nagyszülők könyvein nőttek fel és az ő meséiken, amiket ők a dédszülőktől hallottak/örököltek.

  van egy nagyon éles határvonal, valahol 1990 és 2000 között, amikor minden megváltozott. én nem tudom elképzelni, hogy együtt nézzem az akármilyen cartoon networkos beteg vackokat a nem létező fiammal. ha majd megszületik, kap Frédi és Bénit, régi Walt Disney meséket és mindent, amit még akkor készítettek, amikor a mesék tényleg mesék voltak. Micimackót, akár. nem tudom elképzelni, hogy a gyerekem Dragonball-on vagy ilyesmin szocializálódjon. majd idősebb korában megnézi.

 7. Malachninak igaza van. Megjegyzendő, hogy a manga(fúj) is nagy hatással volt a rajzfilmek világára. Az őrült kalandok, csaták, és mindenféle ehhez hasonló cselekményirányok valahogy nem jellemzőek a régi történetekre. Hogy ez jó vagy rossz e, mindenki ítélje meg maga.

  Sok offolás (kéne erre egy magyar szó) mellett hozzáteszem, tetszik ez a plakát, habár a méz szót nem ártana jobban láthatóvá tenni, mert valóban elég pisis.

 8. Ennek a mesének mi lesz a címe? Micimackó klotyója?
  Ezzel a sárga színnel olyan, mintha kiöntött volna. (Tudom méz akar az lenni, csakhát….)

 9. Malachi:

  Szerintem meg igaza van. Legalábbis ez a bezzeg a mai fiatalok duma nagyon unalmas már :) Minden generációnak meg vannak a saját kedvencei. Most is van minőség szerencsére.. és egy kiskölyöknek egy jó Pixar mese ugyanakkora élmény lesz majd, mint nekünk, fiatal felnőtteknek ezt (újra) nézni :)

 10. mutasd meg, hol mondtam, hogy bezzeg a mai fiatalok. a mai fiatalok ugyanolyanok, mint az 50 évvel ezelőttiek, csak az a különbség, hogy leginkább szart etetnek velük, azért, hogy otthon kisírják a legújabb műanyag játékot. ezek a mai “mesék”. a néhány üdítő kivétel évente, nos az nem sokat javít az összképen. marad a DVD a régi mesékkel.

 11. Malachi: Jaja, ezek a mai fiatalok kisírják maguknak a műanyag játékokat, míg nekünk eszünkbe sem jutott édesanyánk szoknyáját huzogatni holmi Tini Nindzsákért, G.I. Joe-kért stb-t, nemdebár? A mai mesék között jópár igényes akad, csak oda kell kapcsolni. Ettől függetlenül abban egyetértek, hogy a honi gyermekfilmgyártás gyakorlatilag tökéletesen megszűnt létezni.

 12. aki azt mondja, hogy rosszak a modern mesék, az nem látta az Avatart. (a rajzfilmsorozatot, nem a 3D izét) Baromira érdemes megnézni, még felnőtt fejjel is. Pedig nem Pixar.

 13. az Avatar tetszik, el is kezdtem nézni, de sajnos nincs időm folytatni. Gabi úrnak is igaza van, tényleg vannak jó rajzfilmek, de erősen válogatni kell, ez pedig tény.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.