Attack the Block-előzetes

Aww, ez a film kell. Nem kötelező vagy ilyesmi, de a Shaun of the Dead producerei ezúttal az idegeneket nyomják le pár keményül dumáló tinivel. Is it safe?

Nem túl sok pénz volt az Attack the Blockra, de azért Nick Frostot így is ki tudták még fizetni.

15 hozzászólás a “Attack the Block-előzetes” bejegyzéshez

  1. jófajtának tűnik, meg tetszik az idegenek dizájnja(már ami látszik, főleg a kék világításra gondolok)

  2. A történet jónak tűnik. Vajon komoly lesz? Vagy paródia? Csak mert a Shaun of the Dead kimondottan NEM tetszett. És akkor még finom voltam és nőies.

  3. Kicsit emlékezetet a ’80-as évek egy speciális műfajára, amiben népszerű megoldás volt, hogy egy akkori fiatalokból álló csapat szállt szembe valami földöntúlival, amiről eleinte a felnőtt világ figyelmetlenül tudomást sem akart venni. Azokban a mozikban akkor egy-egy gyerekcsapat tagjai számítottak megmentőnek.

    Ifjúsági horror, talán ez a megfelelő kategórianév azokra a mozikra nézve, amiket felidézett bennem a trailer, megjegyzem kellemesen.

    A Szörnyosztag (The Monster Squad) az első a hasonló stílusú filmek közül, ami beugrik. Van azonban egy másik mozi is, melynek a címe végképp nem jut eszembe és hasonlóan inváziós témájú.

    Ez utóbbiban van egy gyerekkoromat végigkísértő, emblematikus UFO-jelenet. Melyben a szigorú kinézetű tanárnő alakját felvett alien befalja az iskolai labor egy békáját, ezt pedig az egyik főszereplő gyerek kifigyeli és rá kell jönnie milyen veszély fenyegeti környezetét. Nagyon szép emlék a filmmemóriámban ez a pillanat. A film címe tényleg nem jut eszembe, de máig emlékezetes.

    Röviden, nagyon kedves irányvonalat idéz fel az előzetes ezzel a szituációval :)

  4. Az invázium Josh Hartnettel és Elijah Wooddal volt hasonló téma, azt a filmet semmi nem übereli nálam ebben a műfajban:D

  5. A The Monster Squad Szörny csapat címen is fut és alaptézis a hasonló, horror és vígjáték határán járó filmek számára.

  6. Nekem tetszik, ugyanolyan őrült filmnek ígérkezik, mint a Shaun of the Dead. :-)

  7. Nem hiszem hogy érdemes a Shau of the Deadhez hasonlítgatni, mert csak a producerek egyeznek, se Edgar Wright, se Simon Pegg. Ők tették hatalmassá a Cornetto trilógia eddigi két felvonását, na meg a Spacedet:) (Shaun meg a Vaskabátok). Mondjuk sikerült megnyerniük Nick Frostot, ha főszereplő lenne, még meg is nézném.

  8. Symor igen az Invaders from Mars ami megmaradt benned gyermekkorodból:)de egyáltalán nem az Attack the Block-hoz asonló.

  9. child3: Köszönöm a filmcímet :)

    Ha szigorúan nézzük tényleg nem hasonlít, de nem is részleteiben értettem ugyanolyannak, hanem filingjében.

    A trailer ezzel a sötét humorú, rémisztgetős formájával annak a filmnek az emlékét hozta elő belőlem (másokban az Inváziumot, vagy Pegg zombiparódiáját). Az inváziós moziknak stílusában idézi meg azt a fajtáját, ami a ’80-as évek egyik hulláma volt. Egy kisebb környezetből induló világveszély, amit elsőként a szüleik által elhanyagolt gyerekek fedeznek fel és próbálnak megállítani. A trailer alapján ebben peremvidékre szorult fiatalok tesznek ki egy ellenállóbandát, szóval a hangulat adott.

  10. Jó mókának tűnik, biztosan nézős, viszont teljesen felesleges a hasonlítgatás a Shaun-nal, ez nem az a téma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.