Rango

A film egy Nickelodeon logóval indít, ennek ellenére rengeteg utalás van benne, ami csak a felnőtteknek fog mondani valamit. Gore Verbinski megcsinálta a nekünk szóló animációs filmet?

Rango és egy sólyom

Konkrétan nem is tudom, hogy gyerekek mennyire szórakozhatnak jól rajta. Picit hosszúnak érződik és néha leül, de a történet és a tanulság viszont tényleg a 10 évesek szintjére lett levíve. Mindeközben Depp miatt még a Dead Man utazása is beugrik, hogy az alapvető western utalásokat ne is soroljam fel. A legjobb a Man With No Name feltűnése volt, persze a Hunter S. Thompsonos után.

But the lizard… he’s going to die.

Ja igen, ha nem lett volna elég egyértelmű: a Rango bizony egy westernfilm. Ne tévesszen meg a gyönyörű animáció és a sok beszélő állat. Bár a témája univerzális, amire a főszereplő kaméleon volta még teszi is egy lapáttal.

Valójában nekem nem tetszett annyira, de pontozni nincs kedvem, mert jó iránynak tartom, és szerintem a szinkron is elvett belőle. Több ilyet, meg kevesebb Pixar folytatást.

human
írta
2011. 03. 23. 16:16
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Rango” bejegyzéshez

 1. A film közepe, és vége-fele valóban van egy pici üres járat, de mindemellett meghökkentően ötletesen kezdődik, és hihetetlen látványorgiába torkollik a vége! A sok-sok Italio Western utalásról, és egy régi nagy kedvenc felbukkanásáról nem is beszélve! A grafika pedig Pixar szintű!

 2. Nekem is tetszett,annak ellenére hogy nem sok kedvem volt hozzá,az előzetesek se győztek meg,ennek ellenére tetszett.

  Egyszer mindenképp érdemes meglesni :)

 3. Haverommal ezt választottuk a Föld inváziója ellenében. Nagyon jól döntöttünk, nekünk elég nagy élmény volt! 8/10 simán!

 4. A magyar szinkron nagy lehúzza, de mit lehet tenni. Irtó gusztustalan volt minden, imádtam!!! Az említett üres járat is remek, jól hozza a forró sivatag hangulatát. Fantasztikus, egyszer megszerzem angolul, úgy nagyon jó. Azért is üt, mert a hülye kölkök ki vannak részbe hagyva a koncepcióból, remek lett. Pontozok én mindenki helyett, 10/9

 5. Nekünk nagy “kellemes meglepetés” volt a film. Kifejezetten okos volt úgymond, csomó utalás, fekete humor, igaz a tanulság kicsit tényleg a gyerekekre lett szabva. A látvány is pluszpontot érdemel, amellett, hogy a történet és a hangulat is teljesen a helyén volt.

 6. El se hiszem, előbb láttam valamit, mint ahogy itt megjelent a kritika..:)
  Nekem bejött a stílus. Mániám az angol/eredeti hang, de itt nem éreztem olyan zavarónak a szinkront, Kálloy Molnár Péter mint a bagolybanda hangadója kifejezetten jó volt. egy 8/10-t nyugodt szívvel kiosztok rá.

 7. Adják feliratosan is, én úgy láttam, és zseniális! Én nem éreztem leülést (nem jobban, mint bármelyik westernfilmben), minden percét élveztem, nagyon.

 8. nálam simán 9 pont (+1 HST feltűnése), viszont itt jegyezném meg, hogy a szülők igazán megnézhetnék, hog mire viszik el a gyerekeiket. tele volt 5 év alattival a moziterem…

 9. Az (általam annak gondolt) utalás a Mad Max 2re (a fake viz[benzin] szállító) nállam az tette be. 7/10

 10. Én pontoznám. 8/10 simán.
  A rengeteg filmes kikacsintás, és a spagetti western érzés miatt. Tényleg nem gyerekfilm, de ettől lett számomra is igazán élvezhető. Az animációk és a karakterek meg csodaszépek voltak. Az pedig külön tetszett, igaz a westernbe nem is illene, hogy nem cukimuki kis karakterek voltak, hanem pl. (talán spoiler) átlőtt szemű pulyka.

 11. Én nagyon élveztem csak az zavart, hogy a mozis trailerek mind viccesek voltak ezért egy végig fetrengve röhögőset vártam … osztán nem az lett “csak” egy mókás rajzolt film nem gyerekeknek.

 12. Nekem összeségében tetszett, a western hangulat tökéletes megidézése, az egyedi karakterek, a tökéletes animácíó és az utalások miatt. De viccesebre számítottam ezért ez kicsit levont belöle.

  Így is 7-8/10.

 13. Nickelodeon logó feltűnésénél a következő, teljesen ösztönös reakciók figyelhetőek meg az embereken:
  Otthon:
  Idegesen keresni kezdik a távirányítót, közben erős rángógörcs tör rájuk, és hunyorog a szemük.
  Moziban:
  Idegesen keresni kezdik az Exit táblát, közben epilepsziás rohammal küzdenek.
  Repülőgépen:
  2001. 9/11

  Azért még kíváncsi vagyok rá.

 14. Vártam már ezt a beszámolót!
  Premiernapon néztem meg a MOM Parkban, angolul. Rengeteg gyönyörű, ízes akcentus van benne, kár lett volna szinkronosan nézni, és végre van egy cég, ami látványban felveszi a versenyt a Pixarral. Hihetetlen látványvilága van a Rangónak! Aztán amikor a stáblistában láttam, hogy visual consultant: Roger Deakins, megvolt az “aha” élmény. Köröket ver bármelyik 3D-s filmre, amit mostanában láttam. Johnny Depp vicces volt, a film néha meglepően félelmetes, meg trippy.
  Egy kérdés: szerintetek minek a szemét látták a föld alatti járatban? Amikor az előzetesben láttam a jelenetet, azt hittem a kígyóé, de aztán feltűnt Rattlesnake Jack, és kb akkora volt, mint bárki a városban, szóval nem az övé…

 15. Szerintem nagyon jo volt egy pillanatra nem ult le nekem a film es en is angolul neztem. Nagyon JOOO volt.
  Godzilla volt a fold alatt termeszetesen :D

 16. A szinkron elvett? Pedig Nagy Ervin zseniálisat alakított, Haummann Petra is meglepően jó volt, ráadásul a legutolsó mellékszereplő hangja is nagyon jól ki volt találva – hogy a bagolyként éneklő Kállóy-Molnár Péterről ne is beszéljünk.

  A film egyébként pazar, mese felnőtteknek, hihetetlenül imádtam, a sok nagy totál, a távolba révedés, mind mind olyan dolog, ami miatt megérte rá beülni.

  Számomra 9/10

 17. Nekem nagyon bejött!
  Rengeteg utalás, poén van egyéb filmekből átemelve.
  Szigorúan eredeti nyelven nézendő!
  Gyerekeknek nem ajánlott.
  Fentebb említették a film leülését bizonyos részeken…
  Szerintem rendben össze van rakva én nem tapasztaltam.

  Az utóbbi idők ha nem is a legjobb de a legötletesebb animációs filmje.

 18. Mi nagyon jól szórakoztunk rajta. Az elmondható hogy sok szülő vitte ki a moziból a gyerekét a film alatt :D Tulajdonképpen csak mi felnőttek maradtunk a vetítés végéig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.