Álomháború (Sucker Punch)

A Sucher Punchnak egy nagy baja van: Snyder ötletei a lényegi részen is elfogytak mire a játékidő feléhez értünk. Ez bizony jobban fáj, mint az, hogy a tényleges története egy nagy nulla és mellette négy nulla. Mindezt próbálta elrejteni a stílusának izzadságszagában, de egy idő után nem ment neki.

Az első csata a Sucher Punchban

A film valahogy úgy készülhetett, hogy 2-3 nagyon fasza akció ötlete keringett az író rendező agyában, viszont lusta volt megírni a keretet és az aprításokat összekötő cselekményt. Ez volt az a pillanat, ahol felkérte a 14 éves öccsét, hogy a sok önmasszírozás és rajzfilmnézés mellett írja már meg a hiányzó részeket. A kitüntetéstől el is csöppent a srác, főleg amikor meglátta a főszereplő csajokat, így amíg elkészült a szamurájos és a sárkányos harc, addig lekörmölte amit kellett neki. Na ilyesmi a végeredmény. Kurta-furcsa a vége, igazán tetőpont sincs, a katarzist azt pedig mindenképp felejtsük el. Na jó, a 3 küldetés közül kettőben van belőle minimális, amikor legyőzik a minibosst a pálya végén. Hm, már megint a videójátékok.

Nem fogom titkolni, a film 4 akcióból áll össze, némi gagyi habarcs segítéségével alkotva egészet. Ebből a számból kettő bizony durván jól sikerült. Pont a náci katonás nem, de a sárkányos nekem bejött, a szamurájokkal való összecsapást pedig most újra tudnám nézni. És itt van a baj rögtön, hiszen a sárkány után egy olyan harc jön, amiben már annyi fantázia sincs, mint valamiben amiben egy szemernyi nincs. Darabokra esik a stílus és egy teljesen szürke akciót kapunk, miközben ezt szánták a legdrámaibbnak. Már ha lehet ilyesmiről beszélni a minimális árnyalatot sem tartalmazó jellemmel rendelkező, súlytalan karakterek sorsának alakulása kapcsán.

A Sucker Punch főszereplőnői

Elértünk a főszereplőkhöz, akikről azt lehet elmondani, hogy… jól néznek ki. Tudom, ez a dolguk, hiszen igazi színészetre nincs sok lehetőségük. Eltévedt lánykák, akiknek kicsit keménykedni kell. Csak annyira, hogy le tudják nyomni a következő pályát is. Velük szemben sajnos a gonosz férfi szerepének a castingja félrecsúszott.

A rendezőről egy dolog viszont kiderült: a szerzői filmekkel vissza kell fogja magát. Zack Snyder írta és rendezte a Sucker Punchot, amiből csak az egyikhez ért valamennyire, és az nem az írás része. Főleg, ha ő komolyan gondolta a filmet. Mondjuk amiben jó, azzal itt sincs sok baj, csak valaki toljon alá egy igazi forgatókönyvet. Reméljük a Supermannél megteszik.

Álomháború értékelés

A film hatalmas lehúzására okot nem látok, körülbelül a Battle: Los Angeles szintjét tudja hozni ez is, csak kisebb csalódás. Hatalmas gagyizások és 1-2 jobb pillanat mellé itt még rajzfilm-csajok is vannak, szóval 5/10 ide is elfér. Az biztos, hogy nem a Sucker Punch lesz a következő kult hit, amit hússzor újranézhetünk és pöröghet rajta az agyunk.

139 hozzászólás a “Álomháború (Sucker Punch)” bejegyzéshez

  1. Vártam egy 6-7/10-et rá, de így 5/10 után már annyira nem vágyakozok a film megnézése után. Maradt így 2 várós film a listámon: Source code, Jack Sparrow 4. :)

  2. Zack Snydernek túl sok pénze van. Fele(harmad)ennyi effekt és kétszer(háromszor) ennyi forgatókönyvírás = egész jó kis film. Így tényleg elég gyenge volt. A fia (nem öccse-ha a katona srácra/buszos srácra gondoltál) ismét nem maradhatott ki ;)!

    OFF

    Elgondolkodtam azon is, hogy a büdös életben nem megyek többet moziba. Lehet én vonzom a bunkókat, de megint ült előttünk egy komplett öttagú Doktori Tanács, akik minden szaros mozzanatott vinnyogva vitattak meg, miközben semmit nem értettek a (amúgy sem túlbonyolított) filmből!

    ON

  3. ezzel egyetértek és sajnos safranek85 kommentjének OFF részével is. plusz még annyi hogy nem tudtam eldönteni hogy a film ilyen szemcsés vagy a mozi minősége volt szar de de eléggé látszott a világosabb jeleneteknél :S

  4. Meglepődik bárki is, hogy ilyen lett a film?
    Ez annyira látszott az előzetesekből…

  5. “Meglepődik bárki is, hogy ilyen lett a film?
    Ez annyira látszott az előzetesekből…”

    én meglepődtem, mert lehúzásokat olvastam. a rohadt jó előzetesek után, baromi elszállt, állat filmet kaptunk. máskor is így akarok meglepődni.

  6. Sajnos egyet kell értenem Human-nel. A látvány és hangulat nekem viszont nagyon bejött. De sajnos ez kevés, hogy jó film legyen. Lett volna benne potenciál, de harmatgyenge a forgatókönyv, a párbeszédek meg büntetnek. A végén pedig amit a narrátor benyög, mintegy a film üzenetének összefoglalásaként, olyan seggszagúra sikerült, hogy a fél mozi vinnyogva röhögött, és nem igazán tudtam hibáztatni őket. Kár, pedig lett volna a filmben potenciál.

  7. Én is egyetértek Human kritikájával. Nem rossz, egy kemény nap után élveztem a moziban, de… semmi különös, a sztori egy katyvasz, katarzis és dráma pedig nincs — pontosabban van, de a film szerkezete miatt nem lehet komolyan venni.

  8. Na végre, a megváltás. Ez a kritika kb dícséret azokhoz képest amiket eddig találtam (két napja kerültek ki és a forgalmazó meg is kérte a blogokat, hogy vegyék le a vetítés napjáig) Így már látom azt a napot amikor megnézem…

  9. Nem értem ezt a “trailer után ezt lehetett várni dolgot”, de tényleg. Minden trailer az akciót emeli ki és nem az értelmet (Basterds?), így engem speciál szarul érintett – ha nem is sokkolt – hogy nem volt benne semmi, mármint értelemből. Az meg teljesen jogos, hogy saját anyagból kár dolgoznia a srácnak, mert jó dolog a popcorn, csak ezt kicsit elsózták most.

    Nem is tudom, hogy a Superman-től mit várjak… Eddig csak a Watchmen jött be tőle, az viszont nagyon, bár lehet, hogy ez csak az eredeti képregény érdeme, amit nem ismertem a film előtt. Én itt is reménykedtem valami olyasmiben, hogy a trailer csak az akciójelenetek zanzásítása, és kapunk a háttérbe valami elborult, darkos, asylumos sztorit is. Hát nem kaptunk…

  10. “Nem értem ezt a “trailer után ezt lehetett várni dolgot”, de tényleg”

    Cseppet sem volt gyanús, hogy ezt a filmet 5 picsusszal akarják eladni? Ezek után mégis mit lehetett várni ettől a filmtől?
    Kb ezt az 5/10 es értékelést.
    És akkor még human túl is dicsérte a többi kritikához képest ahogy írta itt valaki.
    Máshol 1/5 meg 1/10 et adtak rá.

  11. Én még nem láttam, de nagyjából eddig ezeket hallottam a filmről, amiket human is felsorolt.

    Azért majd megnézem valamikor én is.

    “Elgondolkodtam azon is, hogy a büdös életben nem megyek többet moziba. Lehet én vonzom a bunkókat, de megint ült előttünk egy komplett öttagú Doktori Tanács, akik minden szaros mozzanatott vinnyogva vitattak meg, miközben semmit nem értettek a (amúgy sem túlbonyolított) filmből”

    Hát igen, én is pont az ilyen dolgok miatt nem igazán szeretek moziba járni. Vagy ha megyek, akkor mindig az aznapi első vetítésre igyekszem, mert ott általában nem szoktak sokan lenni. (Legalábbis ott, ahol én lakom, így van).

  12. Hát a trailer alapján tényleg nem lehet megsaccolni, milyen lesz a film, de a korábbi filmek alapján igen. Ez nagy csalódás. A Battle LA számomra 1/10-es film, ha ez is annak a szintjén van, akkor meg se nézem.

  13. ja a kep szerintem se a megszokott volt de nekem
    tetszett (mintha egy ilyen tullott, lejart filmre vettek volna)

  14. Bandido: fárasztó már ez a duma egy picit. 5 picsusz és rengeteg akció volt a trailerben, akkor is ez lett volna ha a forgatókönyv az utóbbi évek legnagyobb dobása, szóval ezt nem lehet megsaccolni. Bár én sem vártam annyira, de ez a duma egyszerűen nem ér. Vannak filmek amiknél áll, mert ott a trailert is elrontják, de ez nem az

  15. Én rohadtul élveztem, elszállt és cool hangulatú volt, biztos énvagyok ízlésficamos. Persze nyilván ki lehetett volna hozni belőle 10x jobbat is, de nekem bejött nagyon ígyis, nembántam meg, hogy megnéztem :)

  16. Human kritikájával teljesen egyetértek én is, kb mintha a saját gondolataimat írta volna le:

    SPOILEREK !!!

    Mindig tanulok valamit akciófilmeken úgy látszik. Transformers 2-n megtanultam, hogy van olyan, hogy túl sok akció, és a felétől már ásítoztam. Itt megtanultam, hogy hiába marha jól néz ki egy akciójelenet, ha jellemtelen karakterek tét nélkül harcolnak benne. A szamurájos rész nagyon tetszett, a sárkányos csak a srárkány miatt, a másik kettő viszont borzalom volt, és ahogy láttam, a moziban is mindenki ásítozott csak. A vonatos jelenet a végén minden tekintetben rossz volt. Átláthatatlan, unalmas, és a legkevésbé izgalmas volt a 4 akciójelenet közül szerintem.

    A film első 15 perce amúgy nagyon bejött nekem, a zene, a depressziós hangulat, stb. De amikor 15 perc körül átmentünk a képzelet világába, onnantól az egész megindult lefelé. Ha a képzelet helyett a valóságot mutatják, ahogy bánnak a lányokkal, a borzalmakat, stb, akkor a képzelődős akciójelenetek sokkal nagyobb kontrasztot kaptak volna. Emellett nekem egy normális főgonosz is nagyon hiányzott, akinek van egy kis karaktere, ha már a lányoknak nincs. És a párbeszédek… inkább lett volna végig zene a filmben:D. Meg minek volt szükség minden akció előtt egy nagyon gáz bölcsességre? Kb mintha mindegyik előtt kinyitottak volna egy szerencsesütit:D.

    Történet: nem tudom aki látta mit gondol, lehet csak én láttam a felnőtt verziót a filmből, de jól gondolom, hogy igazából a főszereplő lányt amikor “táncol”, akkor elhurcolják, és hát… vízszintesen táncolnak vele? Csak mert ugye azt mondja, hogy amíg “táncol” addig csak vele foglalkoznak, aztán megemlítették első tánc előtt, hogy már biztos nem szűz, a “főgonosz” végig azért panaszkodik, hogy ő nem játszhat vele, és a film végén is a műtét utáni rész erre enged következtetni. Ha belegondol az ember, elég durva, hogy végignézett egy filmet, amiben fiatal lányokat erőszakolnak, akik közben úri ***váknak képzelik magukat, és a képzeletükben képzelegnek; és mégsem váltott ki semmi érzést az emberből pár ásításon kívül. Mint fent írtam, ha a való világban történő dolgokat nem egy ilyen cukormázas, nem túl érdekes moulin rouges stílusban készítik el ahol mindenki fehérneműben jár, hanem a “valóságot” mutatják, és megmaradnak az akciórészek kicsit több mögöttes tartalommal, akkor egy nagyon megrázó, emlékezetes filmet is lehetett volna kihozni ebből.

    Syndernek pedig soha többé nem szabad szabad kezet adni a történetben (Watchmenben is volt 1-2 nagyon rossz döntése, ami pár jelenetet lehúzott). Az a legjobb, ha fix anyagból kell dolgoznia, mint a 300-ban, ahol a képregény “storyboard” ként is szolgál, ott csak át kell ültetnie az egészet a saját látványvilágára, és nem kell nagyon megtornáztatnia hozzá az agyát.

    Az 5/10 nekem is reális, ami elég kevés ahoz képest, hogy volt itt sárkány, gőznáci, nyuszis mecha, iskoláslány, szamuráj, robot (bár ez ne lett volna), és lányok.

  17. SPOILER EZERREL, LEGKÖZELEBB ESKÜ JELÖLÖM IS MAJD

    Én a premier előtt láttam 2 nappal, és azóta is ezen a filmen gondolkodom.
    Biztos sokan happyendes filmet vártak, ahol a szép cicababák kinyírják a csúnyabácsikat , de nem.
    Ennek a filmnek van egy kis mondanivalója, akiben pedig egy cseppnyi érzelem sincs az csak a felszínt fogja látni.

  18. Ezt a filmet nem szabad komolyan venni. Minimális sztori, fasza látvány, eyecandy mindenkinek. Ez volt a célja Snyder-nek is, de ezekszerint nem jött össze a betervezett látványorgia. Tény, hogy ha komolyabb filmet akar rendezni, akkor külsős íróval kéne dolgoznia. Nekem tetszett, bár én elfogult voltam már a legelső plakát megjelenésekor :)

  19. Most jövök a moziból, és hát tényleg lehetett volna ez a film sokkal jobb is. Így kb olyan volt, mintha fasza videóklippeket néztem volna egymás után, amikbe néha beledumálnak. Inkább nem pontozom.

  20. Odavágott ez azért rendesen, nem értem, hogy mit kellett ettől várni…. Agyatlan látványorgia, hatalmas harcok és olyan zene, hogy az valami bünetetés :)

    8/10

  21. “Jó sunák, agyatlan hent, jó zene, ez kell az én májamnak 9/10”

    Más miatt nem is mennék moziba! IMAX képernyőn iszonyat szőke cicababák! Nem értem hogy a trailer után miért vártak egyesek egy köldöknézős Donnie Darko/Pillangó hatás szintre :S

  22. Most jövök én is moziból, nekem nagyon bejött. Kellően agyatlan, mégis beteg, a látványorgia hatalmas, a zene szintén nagyon jó volt. A sárkányos jelenet lehetett volna kicsit jobb és hosszabb.
    Történett… hát, az tényleg nem volt nagy durranás, de valahogy mégsem volt számomra zavaró az egyszerűsége, annak ellenére, hogy alapvetően az összetettebb, több szálon futó cselekményeket szeretem.

  23. Most néztük meg moziban. Mindenkinek csalódás volt sajnos. Igaz a mondás, hogy túl sok a jóból. Sajnálom, jobbra számítottam. A zene volt egyedül ami tetszett.

  24. Most jövök a moziból és szerintem durván el lett baltázva a film. Én teljesen becsapva érzem magam. Sok volt, nagyon sok. Végig az járt a fejemben h a kevesebb néha több. És nekem hiányzott belőle a HANGULAT!

    A történetet csak valahol a 0-hoz konvergálva lehet értékelni, ahogy a párbeszédeket is. Nekem egyik csata sem jött be igazán, pedig mindegyikből sokkal többet ki lehetett volna hozni. És ami igazán fáj, hogy iszonyatos potenciált éreztem film mögött. Amikor picit elkezdett emelkedni a hangulatom, akkor sikerült valamivel mindig szétverni. Sok volt a zene, én nem videoklipet ültem be nézni, hanem filmet. A robotos akciójelenet lassításaitól már majdnem lefordultam a székről és az operatőrt is néha imádtam, néha utáltam. Pedig iszonyat jó képi világot sikerült összehozni. A német katonák, akiket fogaskerekekkel és gőzzel élesztettek újra muhaha :D És sugárhajtóművek tartották a vonatpályát a háttérben a szaturnusz szerű bolygóval. De ezeket sikerült a túlspilázott akció jelenetekkel agyoncsapni.

    Egy szónak is száz a vége én hatalmasat csalódtam Synderben (300 és Watchmen számomra kult filmek) és nagyon haragszom rá, mert a jó képi világokra (a film talán egyetlen pozitív része) sikerült egy izzadságszagú szerény véleményem szerint trágya filmet rápakolnia.

    2/10 és szerintem human túl jószívű voltál az értékelésnél.

  25. Én is most jövök a filmről, szerintem nagyon állat volt *_* tényleg 2 óra videoklip, király zene, eyecandy (pedig lány vagyok, de ilyen cuccokaaat *-*) és a náci zombik verhetetlenek :D Mint a Totally Spies csak filmen, felnőtteknek.
    A végén a bölcsességek piszkosul nem kellettek volna.
    Ennek ellenére teljesen felpörögve jöttem ki, csak ilyenkor mindig veszélyes kormány mögé ülni.. :D

  26. Tudjátok mit vettem észre? hogy egyre jobban elszaporodtak azok a film utáni vélemények, hogyaszongya:

    “Odavágott ez azért rendesen, nem értem, hogy mit kellett ettől várni…. ”
    “Nem értem hogy a trailer után miért vártak egyesek egy köldöknézős Donnie Darko/Pillangó hatás szintre”
    “ez egy agyatlan film, nem tudom ki mit várt…”

    nem csak ennél a filmnél, szinte mindegyiknél aminél előre lehet tudni, hogy látványos lesz. mintha a készítők is és a nézők is megelégednének azzal, hogy szép színes és csillog. egy szóval nem kérem én, hogy egy űrhajós-lövöldözős-kardozós-baszós-partraszállós filmbe hamleti mélységek meg csodapárbeszédek legyenek, de nem hiszem el, hogy nem érzi a néző, hogy jó történet nélkül minden látványpatron súlytalan. még valamikor amikor nem őrült meg ennyire, george lucas nyilatkozott valami olyat, hogy a látványt csak úgy lehet eladni ha a történetbe beágyazható, ha csak önmagáért a látvány miatt teszi be a filmbe a trükköt akkor az lufi gyerekeknek.
    egyszerűen nem tudok felállni a székből úgy, hogy ez a film jó volt, ez olyan mintha ennék egy pörköltet amiből kihagyták a hagymát, a hús jó volt, volt szaftja is de végeredményben ez így szart se ér…

  27. ürhajós-lövöldözős-kardozós-baszós-partraszállósat megnéznék, abban nem sok kritika lenne, majdnem minden benne van :) nem ilyen szutykot mint ez.

  28. egy percig nem bántam meg hogy megnéztem, részemről minden akció ütött, és talán pont az a SPOILER (talán) vonatos rész volt a legdurvább.. nameg persze a szamurájos.. újabb kiváló moziélmény Snydertől, nagyon tetszett:) u.i: csak nekem keringett az egész közbe egy kicsi inception-utórengés?

  29. Nekem tetszett a film, bárki bármit mond, és szerintem akkor is tök szubjektív ez az egész. Akit érdekel, ne vegyék el a kedvét a kritikák, üljön be megnézni! Nem lehetünk egyformák.

  30. colorful_monkey remélem igazad van,mert nekem az év egyik legvárósabb filmje volt a kritika elött.

  31. Tetszett a képvilág, elején szürkés, sötét tónusok, majd a képzelet kellemes sárgás árnyalata is jó volt… a történet, nos, az nem nagyon volt, közhelyek tárházával pufogtattak a párbeszédekben…
    Viszont a zene.. az valami iszonyat nagyot dobott a filmen. Nem tudom, mindenki odavolt a Tron zenéjétől (Daft Punk), nekem az túl 80-as 90-es elektro, de ez vhogy ezerszer jobb volt. Igen, ízlés dolga.

    Az is tetszett, hogy előrehaladtak a harcjelenetek az időben… első szamuráj, majd 1. vh, 2. vh stb. Aki harci járművek buzi, az felfedezte ezt :D

    mivel olvastam a véleményeket/kritikákat, úgy ültem be, h szinte nem vártam semmit a filmtől, és így nem is volt olyan rossz, mint azt vártam, sőt, a zene miatt nagyon élveztem.

  32. Na, megnéztem és hát… hm… érdekes volt.

    SPOILER VÉGIG

    Nem tudom egyértelműen lehúzni, mert megvolt benne szinte minden amitől marhajónak kellene lennie: hangulat, iszonyat jó zene, látvány, csajok, zombik, sárkányok… Sőt: egy tehetségesebb rendező/író páros ebből a lobotómia/elmegyógyintézet/álmok témából, jobb színészekkel valami egészen velőtrázó, nyomasztó dolgot is ki tudott volna hozni, mert végig ott lüktetett benne a potenciál, csak elkardozták, komolytanakodták… nem véletlenül csiszolta Nolan az Inceptiont évekig, itt viszont csak halomra volt szórva a sok ötlet meg klisé. :(

    Ami miatt az akciót sem lehetett teljesen élvezni, hogy nem volt egyértelmű, hogy most mi akar lenni a film: ha kifejezetten felnőtteknek gyártották volna, akkor illett volna bele az a jelenet, amikor SPOILER:ON a főgenya csak úgy kivégzi a két csajt. SPOILER:OFF Akkor bevállalhattak volna sokkolóbb dolgokat az elmegyógyintézetben, nem csak meglebegtetni, hogy “hát igen, itt szar a lányoknak” meg alapvetően a csajos/kurvás témának több teret engedhettek volna.
    De ha meg a 14 éves lelkületre mentek rá, akkor tök felesleges volt az egész komolykodás. Megírhatták volna az egészet mondjuk egy SG1 epizód komolyságúra és vehették volna egy fokkal viccesebbre és ironikusra az öreg figurát (és akkor nem lenne vérciki-de egyébként sztem alapból nem vették komolyan, olyan Horatio szerű poénokat akartak vszeg a “Ja és ne feledjétek…” dologgal, csak nem jött be)

    Szerintem itt nem is feltétlenül azzal van a baj, hogy Zack Snyder nem tud írni (nem tud, de ezt más is megúszta már) hanem egyszerűen megpróbált két filmet összezsúfolni, egy filmre is szűkös ötlettárral. Kár érte, sokkal több lehetett volna belőle. :(

    Az akciók jók voltak, de Michael Bay mellé most már Zack Snydert is a “pofánvágandók” közé kellene sorolni, mert pl a robotosnál már szart se lehetett látni a villanásoktól, meg az összevissza pörgő kamerától. Már a fejem is megfájdult tőle, kifejezetten szar volt az a rész… ellenben a zeppelines montázzsal, ami fantasztikusan nézett ki és vehették volna lassabbra, mert simán elnéztem volna egy ideig még…

  33. Még valami: az megvan, hogy több számot is a főszereplő kiscsaj énekelt? A zenéje tényleg jó volt, nálam most is az szól. :)

  34. Már másodszor olvasom, hogy valaki nem bírta követni a robotos részt, és totál nem értem…
    Aki egy kicsit is tud 3d-ben gondolkodni, annak szerintem nem kéne, hogy gondot okozzon egy ilyen jelenet.

  35. Tömören:idióta vagyok.Nem tudom mi a halálért mentem el(illetve de,Zack Snyder:
    Az Őrzõk legendája
    Watchmen,300,mind baromi stílusos film. ).Sejthettem volna,hogy ez is igénytelen film lesz igénytelen embereknek.Nem értem,hogy merik ezt filmnek nevezni.Már szinte visszasírom a tront,pedig az is nagy szar volt,de abban legalább TÉNYLEG jó zene volt.Itt semmi,nulla.Értékelhetetlen.Igazándiból azt tudom javasolni,hogy akiknek bejött a tron,avatar,Battlela!,Tf vonal az nézze meg.Akiknek viszont van minőségérzetük,azok csak azt fogják érezni,hogy hülyének lettek nézve,de nagyon csúnyán.Mondjuk a 18 év alatti átlagamerikai biztos zabálja majd.Mi meg várunk a kövi értékelhető filmre.

  36. Sziasztok! SPOILER

    Én most jöttem a moziból. Nagyon tetszett, még úgy is, hogy tegnap elolvastam itt minden hozzászólást, spoilerestől meg minden. Végig azt vártam, hogy tényleg elfogynak-e az ötletek, szar-e a robotos rész stb…
    Szerintem nagyon szép volt a kéoivilág, gyönyörű a főszereplő sminkestől mindenestől, a színészek azt hozzák, amit a rendező elképzelt, tetszik, hogy a sztori és a valóság váltakozik, meg király volt az összes álomvilág is… Néha már majdnem unatkoztam, asszem kétszer, de aztán mégse, meg nekem egy klisé volt zavaró csak, az egyik csaj halála a bombánál, ami oké meg minden, de egy pillanatra olyan erőltetetten lett lehozva vagy nem is tudom, de nem zökkentem ki a filmből… Tele van király ötletekkel, pl, hogy az élet kiszámíthatatlanságát és drámáját jelképező címet egy autó ablakára írják ki, ami éppen egy őrültekházába visz…durva előzményekkel…
    Vagy a rendező hozzáállása a filmez, amikor a túlélő csajt felállítja a színpadon(az első valóság-álom váltásnál) és azt mondatja vele: “Hé, nem lehetne egy kicsit popcornabb a dolog?” Átvitt rételemben. (more commercial…)
    Lehetett volna ez halálbrutál dráma, de szerintem zack snyder szuper egyensúlyt talált: a mesét.

    10/10

  37. evil9: a kedvenc filmjeim közt van a Sztalker, Zerkalo, Volver, Revolver, Donnie Darko, Gattaca ésatöbbi.

    Mégis bejött ez a film is, akárcsak a Tron is. Sajnálom, hogy ilyen igénytelen vagyok :(.

  38. Hát nem is tudom,most jó volt vagy nem.Végig egy ilyen Viharszigeten játszódó Eredet volt az eszemben.Talán ha alszok rá akkor majd eltudom dönteni. :-D

  39. Emori
    A felsorolt filmek nekem is tetszettek(a zelsőkettő sajnos kimaradt),de azok filmek voltak,nem videóklipek.
    Elnézést akit megsértettem,de nagyon nem tetszett amit láttam film címén

  40. Már szinte vártam ezeket a hozzászólásokat :)
    Egy dolgot kell csak leszögezni és ez után felesleges túlságosan hosszúra nyújtani a történetet …
    Van aki képes a dolgok háttere mögé látni és van aki nem .
    Aki képes rá az megérti a mondani valóját az egésznek az üzenetét amiről szól.
    Aki nem képes rá az hajlamos oldalakt írni arról ami szerinte “szar” amikor teljesen elveszik a részletekben és nem lát a saját szemétől .
    Minden film önmagában egy nyers készítmény legyen szó bármelyikről ha nem vagyunk képesek átértékelni rendesen .

  41. Passanger:
    “Aki képes rá az megérti a mondani valóját az egésznek az üzenetét amiről szól.”
    Mivaaan???

  42. “Van aki képes a dolgok háttere mögé látni és van aki nem .
    Aki képes rá az megérti a mondani valóját az egésznek az üzenetét amiről szól.”

    Passanger, az a szomorú helyzet, hogy szerintem még ha magát Syndert kérdezed is megmondja, hogy nincsen itt szó mögöttes tartalomról, vagy magasztos mondanivalóról (kivéve a bölcsességeket az akciók előtt:D ). De ha te látsz benne ilyet, akkor nyugodtan felcsaphatsz irodalmárnak, mert ők is mindenben 3szor annyi mögöttes tartalmat találnak mint amennyi van benne. Persze ez meg csak az én véleményem:).

  43. Kommenteket olvasgatva így ráébredtem, hogy mennyire megosztó ez a film. Teljesen megértem azokat akik szarozzák. Én se adnék többet 10/5-nél, mint filmre. De ennek ellenére én valami iszonyat jól szórakoztam. Az akciójelenetek faszásak voltak, a zene ütött, a többi párbeszédes részen meg fuldokoltam a röhögéstől, mert moziban igyekeztem visszafojtani. :) Nagy kérdés, hogy vajon Snyder komolyan gondolta-e. Szerintem nem, csak nem éreztette eléggé, hogy ez poén. Én így fogtam fel, és még simán elnéztem volna a filmet egy fél órát.
    De tényleg az elején, meg a végén a narráció annyira erőltetett, és gagyi, ott lettem biztos benne, hogy ez direkt van eltúlozva.
    Kell egy ilyen film néha napján.

  44. Nekem bejött, nagyon jól szórakoztam, de akinek nem tetszett, azt meg tudom érteni. :)

  45. Szerintem se volt rossz,,,7/10et adnék rá, csak a vége ….most akkor (SPOILER) : A csajon a végén megcsinálják a műtétet és és élő zombit csinálnak belőle ? Mert akkor marhasok értelme volt :D

  46. jah és még annyit hogy (SPOILER) Amikor elviszik a csajokat “táncolni” akkor igazából most tényleg táncolnak vagy megerőszakolják őket ?

  47. szabiii: SPOILER: “A lobotómia az agy elülső részének, a homloklebenynek az effektív megsemmisítését jelenti. Az eljárás személyiségváltozással, vagy szellemi leépüléssel jár. Régebben skizofrénia, krónikus depresszió illetve szorongások kezelésére használták.”

    Gondolom ez volt a megszokott a diliházban, hogy ne ellenkezzenek, illetve így kezelték az “őrültségüket”. Szóval ilyen szempontból tényleg szellemileg zombit csináltak belőle. De miért ne lenne ettől értelme?

  48. Személy szerint vacillálok a 6/10 és a 7/10 között. Az akciók látványosak, a látványvilág hangulatos és kellőképpen eltúlzott.

    SPOILER VESZÉLY!

    Ami viszont nem jött be az a ‘valóság’ nagyon művi megjelenítése és a sok helyen felbukkanó öncélúság. Ez utóbbi az akciójeleneteknél még nem is gond, de szerintem a lányok ‘álomvilágban’ történő bemutatása öncélúan szexuális (öltözékek, smink, stb.) – nem hiszem, hogy a szexuális erőszak és a gyötrelmek elől egy lány ilyen fantáziavilágba menekülne mert szerintem inkább megcsömörlik a szexualitástól az erőszak hatására (de ez személyes vélemény, nem vagyok Dr. Csernus).

    Ezzel függ össze a ‘műviség’ is. Nem hinném hogy egy lepusztult diliházban ilyen jól sminkelt lányok lennének. Némileg nagyobb kontraszt jól jött volna.

    És ha már ott tartunk mi jött volna jól ide, akkor Snyder meríthetett volna némi ötleteket a Viharszigetből – mert ha azt a paranoiás hangulatot ide át tudta volna hozni, meg esetleg meg tudott volna keverni minket nézőket, hogy melyik világ éppen az álom, melyik a valóság (á lá Eredet, kicsiben) akkor nagyon nagyot ütött volna a film.

    Bár még akkor is lehet hogy jobb színészek kellettek volna mert a lányok inkább kirakatbábuk voltak (a főszereplő szöszi tvájlájt kórban szeved – olyan bamba képet vág folyamat mint az ottani főhősnő…) ráadásul a karakterekkel is nehéz együtt érezni (Baby önbizalma, meg hite nem tudni hogy hogyan éled fel, meg honnan merít erőt, a testvérpár sztoriját is jobban lehetett volna boncolgatni, teret adni, nem csak pár szóban elintézni, stb…)

    Na sok lesz már: szórakoztató film volt, de lett volna benne potenciál egy enné sokkal jobb filmhez is. Végső döntés, senki többet harmadszor: 6/10

  49. evil9: no offense, de ha egy lapon emlegetjük Snyder többi filmjeivel, akkor így megjegyezném hogy a 300-at rettentően lehúzták, az Őrzők legendája meg csak simán felejtős, úgyértem megnézi az ember és nem tudja felidézni.
    A Tron pedig volt ilyen szintű mint a Sucker Punch, igaz, röhejes dolgok akadtak benne, meg a sztorit is addig faragták míg érthető lett egy háromévesnek is (Disney power), de ugyanaz a kikapcsolódós látványorgia + zene. Azt veszem észre hogy a popcornmoziknál kezdenek ráállni erre az irányra, a hátradőlős, bámulós, zabálós, kikapcsolódós dolgokra. Én személy szerint pl.: egy Donnie Darko-t nem moziban néznék végig recsegés, kólasziszegés és csipszeszacskó-csörgés közepette, míg egy Sucker Punch simán elment.

  50. Megnéztem, bejött :)
    Zene, látvány tetszett. Nem sztorira ültem be, nem is csalódtam. Alapjában véve egy végigjátszás volt :).
    Bár nekem tetszett az alap mondanivalója is.
    OFF
    Érdekes, hogy pl. egy “valóságos” környezetben játszódó sztorin mint pl. a Kill Bill, nem akad fent senki, hogy mekkora baromságok vannak benne ellentétben egy direkt nosztoricsakálomjelentek filmben.
    Megjegyzem nem kedvencem a Kill Bill de megnézem sokadjára is ha éppen az megy a tévében :).

  51. rickeffe: 1, tuti fennakadtak csomóan a kill billen is, mellesleg az sem volt uge valóságos, ahogy te is megjegyezted

    2, “Nem sztorira ültem be, nem is csalódtam.” hagyjuk már ezt, atyaég, elég ebből az érvből. Az SW EP4 sem egy vaisziszdasz, mégis vannak a karaktereknek motivációi, az ellenség is normális, a történet is tart valahova. Értsétek már meg, hogy kurvára nem Donnie Darkot vagy akármit várt bárki, a Sucker Punchtól sem, egyszerűen csak a popcorn filmekbe is kell valami minimális szint, mert videóklippnek kezdenek kevesek lenni. Pl tegyük ide a Mátrixot az SP mellé, mindkettő popcorn film és az egyik mégis sokkal jobb. És ezt úgy mondom, hogy voltak dolgok amik tetszettek ebben a filmben, de ez az érvelés már kikészít.

  52. Szeretném elmondani, hogy szerintem hogyan készült a film. Kicsit undorító, de hasonló:

    Zack Snyder) saját agyszüleménye, ha jól tudom.

    Szóval Zack barátunk reggel erősen másnapos állapotban leült a vécére, szarni. Mit szarni, sugárban fosni! Közben eszébe jut jelen filmünk ötlete. Miközben ez eszébe jut bele is hány a wc-csészébe, miközben rajta ül, és amint farkán csattan a róka eszébe jut az is, hogy ezt el kéne adni. Igen ám, de ez egy nagyon véres film lenne. Odaadja 12 éves kisöccsének hogy moderálja le, valahogy. Ekkor elmegy aludni. Másnap felkel és besiet a Warner Brothers stúdióba, ahol a fejesek éppen nagyon be vannak tépve. Még röhögve nyomják rá az O.K. -bélyegzőt.
    Elvitték a PB gázt szívott fogatókönyv írók termékét a színészeknek akik nagyon be voltak gombázva és 1,5 nap alatt leforgatták a filmet.

    Mikor látták, hogy nagy szar csapott a ventilátorba, odaadták egy komoly LSD-s problémákkal szenvedő digitális desingernek aki az egész (amúgy egész jól kinéző) látványvilágot ráaggatta erre a gigantikus excrementumra.

    Utána csináltak 1,5 perces fasza trailert és mi meg beültünk rá a moziba és követelnénk vissza azt a 1,5 – 2 órát az életünkből és a pénzünket.

    Értékelésem -10/10

    Köszöntem a figyelmet.

  53. Basszus még mindig ezen a filmen pörög az agyam

    SPOILER
    Most ha táncol a csaj átadja magát a zenének és ilyen delíriumos állapotba kerül és ha sikerül az álma, jól ment a tánca? Vagy egyszerűen elmebeteg a nő? Mindig volt valami célja ha ő táncolt, a végén mikor kizökken nem is figyel rá a szakács és az Rocket életébe kerül. Elég masszív :D Teljesen álomszerű az egész >< De azért a vége nem tetszik :S sajnálom a csajt azt kell mondjam, azt hittem azért ragadt valami küzdőszellem rá ha már "álmában" ilyen ötletek kavarognak a fejében. SPOILER END

  54. tiaz, ki kell hogy ábrándítsalak, de nem ilyen barátságos a film története alighanem. SPOILER jah és 18+ xD

    Nem tudom észrevetted-e, volt 1-2 barátom is aki elsiklott felette, de annál a jelenetnél amikor bevezetik a kiscsajt a színpadhoz, és elindul a zene, vált a film, és onnantól a végéig egy álomvilágban játszódik az egész (a főgonosz hirtelen bajszot növeszt, a főnök is kicsípi magát, meg az öngyújtója kopott fekete sárkányosból arany sárkányosra változik, a doktornő is eléggé kicsinosodik, a lepattant elmegyógyintézetből bordély lesz, stb). Szóval a lényeg, hogy nem, nem táncol ilyen jól, hanem olyankor éppen erőszakolják, de legalábbis molesztálják a lányt. Sajnálom, hogy elrontottam számodra a filmet xD.

  55. szendroib: végre valaki észrevette a lényeget! A film elejétől kezdve az egész nem más, mint egy álom, ahol ugye bármi megtörténhet. Egy menekülés a valóságból.
    Nem tudom, Snyder milyen korosztálynak készítette a filmet, de valószínűsítem, hogy a tizenx, huszoneleje volt a cél. Ezek egy része csak az akciót fogja látni benne (ők a szerencsések), míg a 0,001%-a a mocskot fogja belőle kiszűrni. Meneghwo írta valamivel feljebb: igen, ez tényleg olyan, mint Snyder hányása.

  56. Ja még valami: csodálkoztam, hogy miért vagyok olyan feszült és ideges az egész film alatt. A végén kiderült… :(

  57. Hát eléggé tré volt ez a film. Én komolyan mondom nem értem, nem értem, hogy miről szólna, mert ahogy írták álom egy álomban, ergó nem szól semmiről csak egy fantáziáról. Akciók se nagy vasziszdaszok, egyikse! Komolyan mondom az öreg csóka a bölcsességeivel a No.1 , rajta legalább nevettem! Sztem direkt ilyenre írták, mert nem tudom elképzelni, hogy az ő karakterét komolyan ilyenre írták volna. Mindig az Airplane pilotája ugrott be róla, aki full komoly arccal valami full marhaságot mond a kissrácnak “…láttál-e már falon pókot…”
    semmit nem tudok értékelni benne, zene se jött be nagyon, 1/10
    abba meg már bele se mennék komolyabban, hisz szar ez a film és hülyeség, hogy elvileg olyan 30-40-es években játszódna. Ok, a kislány láthatta a Metropolist (robotok) és olvashatott 1-2 fantasyt (orkok), de hogy francba képzelte be a helikoptert és repcsit, meg a mostani automata fegyvereket és shotgunt, jövőbe látott is ?! :-) teljesen átgondolatlan fas*ság lett ez a film

  58. human: (SPOILER) az is lehet, de akkor a film végén lévő jelenetet nem értem teljesen, amikor beviszik a lányt a szobába, és az ápolók mondogatják, hogy ők ezt nem csinálják tovább, akkor a “főgonosz” nem úgy néz ki mint aki táncot akar:D. Meg akkor miért számítana, hogy már biztos nem szűz a lány? Meg az elején amikor megmenti Rocketet a szakácstól, az sem épp táncot akart:D. Meg ha tényleg az a cél, hogy megtörjék Baby Dollt, és ő akarja már a végén a lobotómiát, ahhoz azért az talán kevés egy 20 éves lánynál. De mindegy is, igazából már az is elég szomorú, hogy egy olyan filmnél ami ennyire súlytalan, ilyen témák jönnek elő:D.

    Nekem mondjuk ami még mindig nem igazán jön át, az a 2 lány lelövése. Mi haszna volt? Egyrészt egy nézőt sem nagyon rázott meg szerintem, mert nem volt felépítve, másrészt ez mit jelent a valóságban? Őket is elvitték megműteni? De a doktor aznap elvileg nem volt bent. Viszont őrültek háza ide vagy oda ha csak úgy lelő 2 lányt mert menekülni akartak, azért az feltűnt volna a doktornőnek valószínűleg. Ha meg csak azt jelenti, hogy bezárják őket valami dühöngőbe, akkor a maradék szökni próbálónak is oda kellett volna kerülnie. Azt hiszem nem kellene több értelmet keresnem a filmben:).

  59. SPOILER

    szendroib: ok, de az első tánc, izé, most akkor mindenki nézi? mondjuk mintha ágy is lett volna a színpadon. Csak a többiek bevonásával furcsa nekem ez, mert akkor ha tényleg kurválkodik akkor egyedül is ellophatnáa tárgyakat, kivéve a térképet.

  60. human: szerintem ezt nem fogjuk tudni megfejteni:). Majd talán elmondja egyszer Synder, hogy hogyan is képzelte el; de ha nem, akkor sem vesztettünk sokat:).

  61. Ez a film egy nagy rakás szarvolt sztoriban simán arany málna díjra jelölöm. A látványos akció jelenetek tényleg jók voltak de így össze kuszálni a történetet, hogy álom világ az álom világba.(értem én hogy villany motor,de mi hajtja?)
    Aki 9/10 adott ennek a fimnek az mennyen vissza mese csatornára és maradjon is azon a szinten.(óvodások)

    rickeffe 2011. 03. 27. 20:25
    “Bár nekem tetszett az alap mondanivalója is.”

    Légy szíves mond már el, hogy mi a mondani valója mert én nem nagyon értem pedig sok érdekes filmet láttam már.A “12 majom” című filmet elsőre fölfogtam és még el is gondolkodtatott, de ez film egy nagy nulla.

  62. SPOILER

    Pietro:
    Szerintem az, hogy mire képes az agy, hogy elnyomja az egyénnel történt szörnyűségeket. A szabadulás meg ha jól értettem nem fizikai. A lobotómiánál boldog volt.
    Persze lehet, hogy félreértem, bármi megeshet. Helyesbítenék, számomra ez jött le. :)

    human:
    1. A Kill Billnél nem azt írtam, hogy nem valóságos hanem, hogy az. Nem dokumentarista de a “valóságban” játszódónak írja le. De javíts ki ha tévedek.
    Az SP meg gyakorlatilag 90% álom. Te sosem álmodsz marhaságokat? :)
    2. Az, hogy tényleg nem vártam sztorit miért baj? Valóban lehetett volna sokkal jobb sztorija is. Minden mindig lehetne jobb.
    Egyébként sem érveltem, illetve senkit nem szerettem volna meggyőzni semmiről. :) Csak leírtam, hogy látványt vártam, az meg volt. Bár ott is akadtak gondok, de hát ez van. Kell néha ilyen is.
    Annyi még, hogy picit olyan B-movie ízű szerintem. :)

    Pietro, human:
    Láttátok-e a Baraka-t?
    Annak van “sztorija” de az is egyszerű mint egy faék, nincs színészi munka, csak látvány és zene.

    PS
    Az is lehet, hogy már túl sok sablont láttunk a VHS korszakban és azóta. :)

  63. Nana! El a kezekkel a Barakától! Annak van egy vonulata, koncepciója, felépítménye. Ráadásul a kamerai munka (ezen keresztül a rendezői) sem mindennapi. Szerintem.

  64. Nem érzitek úgy, hogy kezdünk afelé haladni, amit ez a film megjövendölt:

    http://www.youtube.com/watch?v=MIviMYbW1Rc

    “Ez csak egy látványfilm, nemtom mit vártatok”. A Harmadik típusú találkozások is látványfilm, a Star Wars is látványfilm, basszus még Emmerich 98-as Godzillája is látványfilm, mégis összefüggőbb történettel és szerethetőbb karakterekkel bírt…

    Nem merek belegondolni, 10 év múlva milyen filmet fognak “szórakoztatónak” titulálni.

  65. Barakát én sem hoznám itt fel mivel az dokumentumfilm.
    Inkább a Endhiran, The Robot hoznám ide az is szarvolt de legalább érteted a sztorit az is tele volt vizuális effektekkel és animációkkal(meg az izgis résznél tánc meg videó klip :D XD) de legalább volt egy alap sztori amit lehetett követni.
    Tudnák még mondani ide álom film féleséget mint pl.: A sejt
    (The Cell) azt is lehetett követni, de itt úgy el cseszték a forgató könyvet, szerintem aki meg nézi az a végen azt se tudja hogy most mi van vagy hol vagyok.
    Tényleg azt lehet mondani hogy van egy alap kis filmed és videó játék bemutatókkal össze vágták.

  66. Én 10/10 adtam rá fentebb…:) Érdekes, hogy minenkinek van egy vörzsönje arra, hogy akkor mi is volt. SPOILER Szerintem: a lánynak lepereg az élete a szeme előtt, amikor oda teszik a bökőt és hogy ne kapjunk idegösszeroppanást a moziban, (+ ne legyen korhatáros a film) a visszatekintést MI NÉZŐK egy finomabb formában kapjuk, egy színház/kupleráj világának párhuzamába öltöztetve, amiben pl a tánc a valóságban elkövetett nemi erőszak szinonimája, az álomvilágok pedig maguk az érzések(!) ezeknek a pillanatok a mélyén: tehetetlen düh, agresszió, szabadulni vágyás…. mindezt PG12-re tervezve… Snyder csalódott volt amikor PG16-ot kapott a film. Szóval ki volt mosva ez is, mint minden (bár az avatartól pl hányok ilyen szinten) sokszor az az érzésem, hogy mindent a walt disney gyárt. Szóval, mivel a látványfilmek többsége rakás szar ahhoz képest amilyen lehetne, így azt kell hogy mondjam, hogy ez még ugyan jól sikerült!!! :DDDD Szerintem AZOM EZ A FILM!!!!

  67. :D A.T.O.M. :D SUCKER PUNCH elvan vele az ember… nagyon eye candy, meg cool sokszor… :DDD

  68. HUMAN: egyébként tényleg hiányzik ebből is az igazi eposz, szóval papírkönnyű popcorn, szétdizájnolt képekkel— nyilvánvaló…de olyan ritka az is, hogy legalább ez a része tényleg jól sikerül… ehhez képest az egész tron egy unalmas bohóckodás…ott még ennél is kevesebb sztory+látvány volt…ha nincs ló jó a szamár is! :D örökbefogadom! szamaram a sucker punch!!! :D:D:DDD

  69. Hm, PG-16 nincs, csak G, PG, PG-13, R, NC-17. Szal ez a csalódott duma nem tudom honnan jött.

  70. …valami interjúban mondott valamit, ha jól értettem, -persze lehet nem-, valami olyasmit, hogy nem érti miért lett 16 karikás a cucc, mivel “még csak meztelenkedés sincs benne!”… most próbáltam megtalíni azt az videót de nem sikerült…a kódneveit a korhatáros dolgoknak nem tudom, nyilvánvalóan összekevertem valamit…:S :D

  71. Egy valamit nem értek

    SPOILERES

    Véletlenül került bele a Buszsofőr (aki az álomban a csipet csapatot irányította) BabyDoll álmába aki a film végén a valóságban vitte el a szökött kiscsajt a Busszal ???
    Vagy ismerte korábról és így szőtte bele az álmába :)

  72. SPOILERES

    “Nekem mondjuk ami még mindig nem igazán jön át, az a 2 lány lelövése. Mi haszna volt? Egyrészt egy nézőt sem nagyon rázott meg szerintem, mert nem volt felépítve, másrészt ez mit jelent a valóságban? Őket is elvitték megműteni? ”

    létezett egyáltalán az a két lány, illetve rockettel együtt a 3 lány, akik meghaltak? őket láttuk az elmegyógyintézetben, amikor megérkezett babydoll? csak annyit tudunk, hogy az egész a narrátor, sweatpee álma, ő kitalálhatott magának karaktereket.

  73. Na nem volt ez olyan rossz! Sőt! Persze nem egy Watchmen de olyan 6-7/10 simán.
    Kritikák alapján rosszabbra számítottam, így kellemes csalódás volt.
    Persze a “wise man” Colombos beszólásai (Csak még egy dolog…) és egyes párbeszédek nagy poénok voltak, de nem kellett ebben a filmben mindent komolyan venni, főleg nem a fantázia jeleneteket.

    Kérdés számomra, hogy ha már szinkron miért nem magyarítottak egy kicsit a neveken? Pl.: a Cukorborsó és a Szöszi simán működtek volna…

    Esetleg Minimális Spoiler

    Nekem külön tetszik, hogy Snyder szeret utalgatni saját filmjeire is vissza (jó lehet ez már öntömjénezés) De mikor a konyhában megszólalt Dr. Manhattan jellegzetes zenéje, azért elmosolyodik az ember:) Vagy mikor feltűnik Snyder kisfia (kis Leonidasz, kis Rorschach), vagy a Komédiás temetésképeinek visszaidézése. stb.

    Nagy Spoiler
    A végső jelenet, meg könnyen BabyDoll agyában is játszódhatott a buszsofőr bá és a jelenet színe simán arra utalhatnak, lehet senki nem jutott ki igazából.

    Nem bántam meg hogy megnéztem moziba (pl. a Negyediket simán bánom)
    Abszolút kikapcsol plusz nagyon ütős a zenéje.

  74. Claire8310 és SPOILER

    de hát mondják, hogy segített megszökni egy bennlakónak. Konkrétan a doktornéni mondja.

  75. Nehéz objektívnek lenni mert még a film hatása alatt vok, de én 7/10 et adok rá és csak azért nem többet mert talán még többet is ki lehetett vna ebböl hozni, de majd a remake:) %%%SPOILER%%% hát az egyértelmü hogy a bordélyszinházas rész az képzelet volt tehát nem kell szoszerint venni de hogy a lobotómiával meg a végével meg ugy az eglsszel akkor mi is van azt még nem tisztáztam, majd ha meglsz dvd n ahol vissza tom tekerni akk rendezem magamban a sztorit:) de már a látványért megért beülni, csak azt sajnálom nagyon hogy Mo.n nem adják az IMAX változatát, lehet h kimegyek bécsbe megnezni, bár egy szót nem fogok érteni belölexD

  76. Obi-One: Ha budapestről indulsz és van még hely a kocsiban beszállok a költségekbe és GO!!! :DD

  77. SPOILER Azt vajon jól értettem, hogy a “pénzeszsák” az egyenlő volt a mostohaapjával, aki nem csak bezáratta, hanem azért is fizetett akkor, hogy megerőszakolja végül (esetleg a lobotómia után) ? Mert a film elején is azzal próbálkozik… persze, mivel idegösszeroppanással kerül be a a lány a “kórházba”, a mostohaapa visszatérésétől való félelem lehet a képzelet szüleménye is…látni kéne mégegyszer…

  78. SANDOR8206:
    “…abba meg már bele se mennék komolyabban…hogy elvileg olyan 30-40-es években játszódna. Ok, a kislány láthatta a Metropolist (robotok) és olvashatott 1-2 fantasyt (orkok), de hogy francba képzelte be a helikoptert és repcsit, meg a mostani automata fegyvereket és shotgunt, jövőbe látott is ?!”
    Ez tényleg komoly probléma. :D Orvosolhatták volna, ha az egészet nem a múltban indítják, amúgy is tök mindegy lett volna, mert egyetlen házban játszódik minen az elején…ez tényleg nagy baromság, de mivel érzelmi súlya a filmnek amúgy sincs, így engem nem zökkentett ki semmiből :DD

  79. jay27flow, azzal meg sztem az a probléma, ha mostani időben indítják, hogy sztem ma már nem csinálnak lobotómiát (ezt nem tudom, de kétlem)

  80. “de hogy francba képzelte be a helikoptert és repcsit, meg a mostani automata fegyvereket és shotgunt, jövőbe látott is ?!”

    ezt nevezik fantáziának. te is beszélsz harci robotokról, holott sehol sem vagyunk.

  81. zabos, jajjjjjj :-) ja én is beképzelem típusra, kinézetre pontosan a jövő harci robotjait

  82. sandor8206 jogos, ma már biztos nem csinálnak lobotómiát :) …a fantáziáról szerintem még annyit, hogy múltbéli szexuálisan zaklatott szőkenők valószínűleg nem future high-tech robotharcokról fantáziálnak lebegő vasutakon…már úgy alapból nem kb :)… de azért még (hogy kovács ákos mátrix I kritikájának részletét idézzem): reklámittas agyam zabálta a képeket! XD Jó lenne valami második rész is, nem feltétlen csajokkal, csak valami ilyesmi “álomvilágban”,nem?

  83. Jajj ne ragadjunk már le az álmoknál, én is annyi mindent összeálmondtam már, hogy még George Lucasnak is ledobná az agya az ékszíjat :D persze nem valószínű h meg is valósul a jövőben

  84. Csak egy apró adalék azoknak akik szerint a sztori tré volt meg gáz: egy tini párocska jött ki velem együtt a vetítésről, mikor is ezt mondja a csaj a barátjának:
    “Hú ez marha jó volt…” majd gyorsan hozzáteszi: “De most mondd el, hogy miről szólt!”

    Nem is tudom mivel vagy kikkel szemben kellene nagyobb elvárással viseltetni:)

  85. Szerintem egy kurvajó filmet csináltak. Kicsit elszállt és művészi a dolog, de végre mertek valami egyedit alkotni, valamit, ami tényleg nem klisé, mint ahogy a filmek 90-95%-a. Úgy voltam vele, hogy nem nézem meg, de aztán a többiek erősködtek, hogy menjek el velük, és megnéztük két filmet. Ezt, meg a Battle: Los Angelest. Az előbbi nekik nem tetszett, míg az utóbbit imádták. Nekem ez a film nagyon bejött, egyedi, kicsit animés és beteg (meg kb. minden sílus benne van), de pont nekem az ilyen való. A Battle: Los Angeles meg szerintem szar volt, bárki bármit mond. Aki egy kicsit is tájékozottabb a játékok terén, annak feltűnik, hogy az egész egy PS3-as széria, a Resistance koppintása. Érdekes, hogy ott felmerték vállalni, hogy Resistances reklámplakát jelent meg a filmben…

  86. Megnéztük a héten a cumót a moziban egy haverommal. Neki nemigazán tetszett kivéve a zenét.

    SPOILER

    Szerintem az is lehetett a mondanivaló, hogy mindenkinek egy sztori a saját élete, amiben ő a főszereplő, mint mondjuk egy színházi darabban, egy filmben, vagy mint manapság egy filmszerű játékban (így jobban meg van szólítva a nézők gamer része is), és nem biztos, hogy te nyered el a díjakat(pénz, túlélés, stb.), mert a játékból, szerepből adódóan nem győzhet mindenki. Egy kitűnő mellékszereplő vagy egy másik ember mozijában és fordítva. Lehet azt akarták kifejezni az önfeláldozással, hogy azzal tolja helyre az elromlott dolgokat mások életében, ez volt élete beteljesülése, ami örömmel tölti el az adott helyzetre tekintettel, és minden szintre át akarták ezt vinni.
    Mondjuk más kérdés, hogy a ezt pölö scifiként meg lehetett-e volna jobban fogalmazni, vagy mindenképp ilyen darkos fantasy kellett hozzá. Kellett-e a szintes keretes szerkezet, illetve ártott vona-e egy happybb end.

    Szép idő van asszem megyek sétálni egyet:)))))))

  87. SPOILER

    Hát szerintem a film annyira nem volt rossz mint amennyire ti mondjátok. Nekem tetszett, mert ez végre olyan film amiben nincs happy end nem az az unalmas film, hogy megy a főhős és megment mindenkit, a gonoszokat meg kinyírja. Talán azért nem tetszik nektek mert nem ment át a mondanivalója.
    5/10-nél azért többet ér mondjuzk 7/10.

  88. Nem volt ez egy rossz film, de nem is a legjobb. Korrekt volt az egész bár szerintem is inkább mondanivalója volt a dolognak, h te irányítod az életed.

    Az akciójelenetek bejöttek, főleg a sárkányos, bár a bébisárkány kinyírása meglepett, mármint h az álomban így szerzik mega tüzet.

    Volt pár jelenet ami meglepett. Talán az volt a legkeményebb amikor Ambert fejbe lőtték, az sokkolt. Nem számítottam rá, pedig értékes tagja volt a csapatnak, akárcsak Rocket, Blondie pedig csak volt. Talán azért mert kedvelem az ázsiai lányokat :D Egyébként tényleg furcsa volt h 4en is elestek a csatában, és csak 1 lány tudott kijutni, de pont ez tudta felhúzni a dolgot, h nincs mindig happy end, habár a gonosz így is elnyerte a büntetését, csak pont későn.

    Ha lesz dvd majd megveszem gondolom lesznek rajta extrák :D a látvány nagyon a jó meg a zene is :D a sweet dream nagyon jó volt :D

  89. Nekem nagyon-nagyon tetszett a film, szerintem nem volt akkora katasztrófa. Én újra tudnám nézni holnap simán.
    Én is meg fogom venni DVD-n, az tuti. Ha extrák, ha nem. Én szerelmes lettem ebbe a filmbe, és nem érdekel, hogy most a fél ország megutál, és meg akarnak lincselni.
    Nekem igenis TETSZETT az Álomháború.
    (A csajok is bejöttek ;D Anime csajok FTW)
    De nem értem, hogy miért szidják ezt a filmet orrba-szájba. Elvégre mindenkinek más a véleménye, szóvar kritikára nem érdemes adni. Nekem majdnem sikerült elvenni a kedvemet egy fikázó videóval, (pedig már az első poszterek óta vártam a filmet) de elmentem rá, és MEGÉRTE.
    Szóval végeredményben annyit, hogy: SUCKER PUNCH (L) <3 És a többi...
    (Biztos tele van helyesírási hibával, de késő van már, nézzétek el nekem :D)

  90. Spoiler: Amikor a kést megszerzik és elvileg a szakács megerőszakolja a főszereplőt és egyszer csak a zene megáll és kizökken a “háborúból” akkor állnak ott a szakács észreveszi,hogy a kést elveszik erre leszúrja a csajt. Most akkor mi van?? Nekem ez volt az egyik nagy bajom a filmel, összevissza és érthetetlen. Hozzáteszem nagyon-nagyon vártam a filmet.

  91. én azt nem értettem h miért azt mutatták amikor a csaj táncolt, vagy annyira szar volt :D

    számomra az is zavaros h most akkor ki vitte el a kést?? az ázsiai aki akkor 2őt szerzett meg a tárgyak közül vagy a szöszi.
    az meg külön idegesített h pont az csaj jutott ki aki szinte csak vernyákolt h hagyják az egészet, az összes többi meg ment a levesbe…

  92. Nekem az első 15 perc nagyon lekötött, szinte rátapadtam a képernyőre, ez az első csata végéig tartott, utána kezdtem elveszteni a fonalat. Valóban sok rész ki van hagyva a történetből ami zűrzavarossá teszi az egészet. Vonatos jelenet valóban gyenge volt. Ha van rakétája a helikopternek, akkor miért nem a vasútat célozza? Űgy a vonat simán kisiklana azt kész. Ezt sosem értem, de nem is fogom. Na mind1 nekem az 5/10 reálisnak tűnik

  93. Tegnap néztem, tetszett!!

    “a tényleges története egy nagy nulla és mellette négy nulla”

    Ezzel nem értek egyet! Had ne részletezzem!!

  94. Nekem 8/10
    (és itt nincs vége, mivel most jön a többnyire elmaradó) MERT:
    Látvány pipa
    Szép lányok pipa
    Drámaiság elmegy
    Történet nagyon egyszerű, de tetszett, pipa

  95. Sztem nagyon jo ;) most mit kell kritizálni hogy miez az értelem stb.:) Elmész vkivel beültök ha nem ilyet akartok megnézni ottvan a kellék feleség elhajlási engedély mestergyilkos stb.:)Deh ASzép lányok vannak benne…:) Meg szerintem egész jo :) kétségtelenül igaz hogy lehetne még rajta csiszolni sokat…:) deh sztem jo:)

  96. Rég óta vártam a filmre és nem csalódtam rajta egy cseppet sem,mikor kijöttem a moziból.Számomra…jó szereposztás,érdekes történet,tökéletesen belevaló zenék,látványos kosztümök és képek/effektusok. Ízlések és pofonok.Nem tetszhet mindenkinek ugyanaz…lehet mást is nézni. :P Részemről négyszer is befizettem már rá,ezért nincs több hozzáfűzni valóm. :)

  97. Igazából én még nem láttam a filmet, de az olvasottak alapján tuti megnézem. Az a jó film ami megosztja a nézőközönséget, vagyis vannak akik azonosulni tudnak a filmmel egyes emberek viszont nem.

  98. Ezzel sokan fogtok vitatkozni, de már megszoktam, hogy az ízlésem nem fedi a közizlést.
    A sztori egyszerű, de nagyon jól van megfogva az az 1 pillanat (szerintem), mellesleg az egész film groteszk látványvilága is eltalált a viszonylag egyszerű sztoihoz illik, az akciójelenetek látványosak, de én untam őket (akciófilm rajongók előnyben), viszont amit az akció jelenetek párhuzama jelentett nekem amiatt jó a film (nekem azt jelentette, hogy hogyan éli meg az ember az egyszerű kis apró hétköznapi harcait)… Az egész hangulata szerintem jó, 9/10-es film nálam, láttam már jobbat, de eléggé átjött. Jó szerencsét a filmhez.

  99. Lehet már írta valaki előttem, de mindet nem olvastam vissza csak egy párat meg persze a kritikát.A probléma itt azzal van, hogy HUMAN olyan szemszögből mutatja be a filmet vagyis inkább úgy mondom, hogy olyan mintha épp az eredetről írt volna ez előtt egy kritikát és úgy állt volna neki ennek.Ugye annak a filmnek legalább is szerintem egész ötletes a története a film maga amiről szól és a kivitelezés és a színészek is jók.A Sucker Punch viszont egy olyan film aminél nem ezeket kell keresni hisz nem is erre törekedtek, a filmben semmi újdonság nincs. A kevés színészi közjáték (bár az a kevés szerintem korrekt a filmnek megfelel) mellet a lényeg a látványon van, ami teljesen olyan mint egy számítógépes játék.Akit az ilyenek nem kötnek le annak ez a film nem is fog tetszeni.
    Ezt a filmet úgy kell végignézni, hogy semmit sem kell rajta agyalni csak élvezni kell akár egy játékot és nem töprengeni azon, hogy semmi újdonság nincs benne vagy nem elég ötletes a történet, hisz lássuk be mostanában ritkaság az a film és sajnos egyre ritkább is lesz idővel…

  100. Szép dolog, amikor valaki kritikát ír egy filmről, és azt vállalja is. A legszebb az lenne, ha a szubjektivitását is sikerülne némileg elfojtania.
    Szomorú lenne ugyanakkor, ha valaki azért nem nézné meg a filmet, mert a kritikusnak nem tetszett. Én úgy találtam, hogy van mondanivalója, csak túl kell látni a bikiniken, bár azokon is érdemes elmerengni közben…:)

    Ja, és az első világháborúban nem voltak nácik…az csak később jött a bajuszos úriemberrel. ;)

  101. Penge film volt, aki ki akarja kapcsolni az agyát 1.5 órára és nem akarja tudni, hogy jön össze egy sárkény egy B-52-es bombázóval, csak a végeredmény élvezetével akar foglalkozni, ez neki való.

    Az öreg mekkora briefingeket tartott már?

  102. A filmek manapság szerintem csak szórakoztatni akarnak. Egy film élvezetét számomra nagyban növeli, ha nincsenek nagy elvárásaim és a lehető legkevesebbet tudom csak vele kapcsolatban.

    Egy-egy rövid gondolatom a filmmel kapcsolatban:
    Trailer közben: “Ezt látni kell!”
    Kritikák olvasásakor: “Ajjaj… de azért reménykedjünk!”
    Film elején: “Alakul, nem lesz ez olyan rossz!”
    Film közepén: “Csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!”
    Film végén: “Nem volt ez katasztrófa, lássuk csak még egyszer!”

    Amit nem szeretek egy akciófilmben: ha gondolkodni kell és ez a látvány/akció rovására megy.
    Amit nem szeretek egy drámában: ha túlságosan felpörgetik a történetet.
    Amit nem szeretek egy romantikus filmben: ha vígjátékot csinálnak belőle.
    Röviden: ha keverik a stílusokat.

    Amit szerintem nem jó keverni még, hogy filmművészeti alkotásról van-e szó, vagy filmiparról. Ez a film iparosmunkának átlag feletti, de a művészeti értéke finoman szólva is hagy kívánnivalót maga után.

    Nekem ezért nem csalódás ez a film, mert itt csak akció van, és én akciófilmet vártam.

    Itt a vége, fuss el véle!

  103. Nekem nagyon tetszett szerintem a világ egyik legjobb filmje 10/10 nem értek egyet.

  104. Jó volt ez a film,nekem nagyon bejött!
    Lehet nem kellene vakon futni az IMDB után,és ész nélkül követni az ottani értékeléseket…

  105. Kíváncsi lennék human milyen kritikát írna mondjuk a Pink Floyd: Fal -ról. gondolom nagyjából ilyet. Abból is kb annyi jönne le neki, mint ebből.

  106. ha az ember áttekeri az összekötő részeket, egész élvezhető film, de a szinkron miatt nem fogom megszerezni a magyar kiadást is. az alacsony elvárásaim és minden mást egybevéve számomra csalódás volt. a kritikával nagyjából egyetértek.
    az imdb szavazatok elég egyértelműen jelzik, hogy ez egy csajokról szóló csajoknak (+tini srácoknak) készült film lett, attól függetlenül, hogy az eyecandy akciókkal több férfit húztak a mozikba vagy a házimozi elé.
    komolyan kéne indítani egy peticiót, hogy mostantól minden filmnek az x-men first class marketing csapata csinálja a reklámot és garantáltan nem fog senki csalódni a filmekben, még ha a béka segge alatt is vannak.

  107. human:

    Nincs mit, örülök, hogy beláttad: felszínes voltál és azelőtt ragadtál billentyűzetet, mielőtt átgondoltad volna mit is láttál, valójában. ;)

    Na persze tudom, hogy valójában nem, de gondolom a cikk 2 szavas kommentálása inkább indokolná egy komment 2 szavas kommentálását, nem?

    Persze én sem eresztettem bő lére, inkább egy érzést próbáltam visszaadni a megjegyzésemmel, tudod amit néha filmek is szoktak. Azt ami a matekon, a karakterek, párbeszédek és a szituációk élveboncolásán túl/helyett kezdődik.

    Azt hiszem a film éppen eléggé szájbarágósra sikerült, lehetséges, hogy az első tervekben nem is szerepelt, hogy a főszereplő meséljen nekünk mindenféle őrangyalokról megmentőkről, akik a legkülönfélébbek lehetnek kislányok, vagy idős emberek stb stb. Talán nem kellett volna a film végén szó szerint elismételni, hogy “nem rólam szól, hanem rólad”, de úgy látszik ez is kevés volt.

    Hiányzott a színészi játék? Kérdésem: mit tett volna hozzá a filmhez, ha Al Pacino játssza Blue-t, vagy akár Robert DeNiro a buszsofőrt? (habár ez utóbbi esetben kétségkívül lett volna benne némi szemtelenség, ha a főhősünk a végén taxival menekül :)

    Hiányzott a katarzis, a fordulat a meglepetés? A történet már az elején befejeződött. Az “ál” főszereplővel megtörtént, amiről tudtuk, hogy meg fog történni. A “csavar” ha úgy tetszik lehetne az, hogy nem ő volt a lényeg, de ez láthatóan (lásd fent) még így is kevés és érthetetlen volt, hogy a szánkba rágták.

    Valaki írta, hogy a trailer alapján mást várt. Egyfelől megértem, másfelől nem tudom, hogyan lehetett volna máshogy bemutatni a filmet.
    Ez egy zenés film (atom zenével), ami nem a színészi játékokkal, hanem pusztán a képi, zenei világgal egy hangulatot, érzést próbál átadni.
    Művészet? Valóban a filmvilágban művészfilmnek csak azt lehet nevezni, ahol minimál költségvetéssel 3 ember briliáns színészi játékkal 2 órán keresztül beszélget egy szobában és mégis megfog minket a film? Szerintem nem. Ha úgy tetszik a Sucker Punch egy kortárs filmművészeti alkotás, aminek a költségvetéshez és a beharangozáshoz képes túl kicsi a közönsége, mivel sem a popcorn mozi zombik, sem a Lars Von Trier rajongók nem találják meg benne amit várnak egy filmtől.

    Nekem ez a film tetszett. 7/10

  108. teisfiambluetooth: sértegetés helyett legközelebb ezzel kezdeni? hm? minek személyeskedni ha a rendes komment írása is megy, a “nem értek egyet, mert”

  109. Szerintem abszolút nézhető volt a film. Human kicsit lehúztad a filmet .. bár ez a kritikusok dolga :)
    Jó hangulata volt a filmnek én majdnem minden percét élveztem.

  110. a filmből nekem kb csak björk tetszett (a szereplők kinézetén kívül)…
    ja meg tanultam egy új idegen szót egy orvosi barbarizmusról..

  111. az előzetes sem vonzott
    a filmet kilőttem a felénél, pedig ez nálam nagyon ritka dolog !
    de tényleg !

  112. Ha mögöttes tartalmat keresünk akkor már érdekes hogy a film három tudat síkon játszódik a józan világ a fantázia és a tudatalatti szintjén. A buddhista bölcsesség a végén persze nem tudom minek kellett de ha visszaemlékszünk hogy a mátrixban a bibliától kezdve a buddhista és ókori filozófiákon keresztül a védikus irodalomig szinte mindenből kapott a szerencsétlen néző akkor ma már semmin sem kéne meglepődni. Az más kérdés hogy a groteszk, 15 éves közönségnek szánt forma helyett nem e lett volna jobb komolyabbra venni a filmet de akkor nem lenne ennyire szórakoztató a film(lásd.: solaris) és a kutya sem ment volna a moziba. Így viszont rendkívül kidolgozott 3D animációkkal és szép színésznőkkel + klassz zene szórakoztató volt nekem 10/10
    Az megint más kérdés hogy egy hét múlva el is felejtem a filmet. :)

  113. Ja és még valami én az (már kapható)angol nyelvű bluray “extended cut”(vágatlan verziót) láttam ami több mint 2 órás mert a mozi verzióból hiányzik bő fél óra sztori ami sokat visszavesz az élményből.

  114. Human benned egy settenkedő veszett el. Ennyire gusztustalan kritika után muszáj megnéznem a filmet:D

  115. A film után: ha a filmre figyelsz és nem a csajokra nyáladzol talán a film is jobban tetszett volna és minőségibb kritika írására pazarlod időd.

  116. Igen ez is a muszály megnézni kategória, aztán más kérdés kinek mennyi esik le belőle miről is szól valójában…

  117. Lehúzó kritikákat olvastam róla, és amely filmek lehúzó kritikát kapnak, azok mind tetszettek. Nagyjából ez is. Bár tény, hogy a felénél már abba is hagytam volna, mert unalmas volt – egészen a szamurájos részig. Ott mondtam egy “húbazdmeg”-et. De az a sok lassítás… Biztos vagyok benne, hogy ha visszavettek volna a lassított részekből, akkor a film 1ó30 perc lett volna, nem pedig 2 óra (bővített változatot néztem meg). Igazából jobban tetszett az elmegyógyintézetes környezet, mintsem egy bordélyház. Minden esetre a zenék jók voltak, volt egy-két látvány orgia számomra, amelyekhez hozzátartozik Baby Doll is. Pontot nem igazán adnék rá, sosem tudtam pontozni, ami film nekem tetszett az 10/10, ami nem az 1/10, szóval egyszer megnézhető kategória.

  118. Ez a film első látásra tényleg olyan mint egy videójáték. Az oké hogy kellettek a csajok hogy el lehessen adni a filmet, de általában ha az eyecandy-t akcióval vegyítik (vagány csajok klisé) akkor az ember nem számít mögöttes tartalomra, mondanivalóra. A film elején és a végén van úgymond a mögöttes tartalom. Amiből nekem kb az jött le hogy az agy tényleg durva dolgokra képes, az álmokban bármi megtörténhet, és igazából mindenki saját maga rabja, magadon múlik hogy hogyan éled az életet (bezárva vagy szabadon), milyen világot teremtessz magad köré, ugyanakkor eközben folyamatosan küzdened kell a külvilággal. A képzelet egyszerre húz le és emel fel, ha valaki nem tapasztalja meg a rosszat nem tudja értékelni a jót; kihívások nélkül unalmas lenne az élet.

    A főcím-zene dalszövegére is érdemes figyelni “Some of them want to use you
    Some of them want to get used by you
    Some of them want to abuse you
    Some of them want to be abused”

    Az “őrangyalok” pedig ugyebár bármilyen formát felölthetnek (sárkány, démon), bárhol felbukkanak, harcra hívhatnak. Gondolom a csaj a saját démonjaival küzdött meg az álomvilágban (amibe a zenén keresztül jutott be – zeneterápiát alkalmaz a dokinő rajtuk ugyebár hogy próbálja feledtetni a bajaikat – mondja is hogy a képzelt világ lehet olyan valós mint bármely fájdalom), és mindent feláldozott a szabadulásért, ami látszólag nem is az övé lett végül, ugyanakkor mégis ha vesszük azt a részt mikor a lobotómiás doki azt mondta hogy látta a szemében hogy szinte akarja a beavatkozást..hogy elfelejtse a szörnyűségeket. Az apja amúgy valszeg azért fizetett hogy bekerüljön a csaj hogy elvégezzék rajta a lobotómiát és elfelejtsen mindent, mivel ugye szemtanú volt.

    Szóval ha bele akarunk bele lehet látni tartalmat, de biztos nem első nézésre, és nem ilyen köntösben lett volna érdemes tálalni :D Mert most komolyan…ki tud komolyan venni pár ugráló tinit akik kurvást játszanak?

  119. Hajlamos vagyok azt hinni, a kritikusok más filkmet néznek meg, mint amire aztán én bemegeyek a moziba, vagy “megveszem” adathordozón. Esetünkben a cikkíró szerint a film egy nagy adag kaki, némi látvánnyal vegyítve, de az sem az igaz. ismervén Snider eddigi filmjeit, és nem tagadom – valamennyi tetszett, még a zombis is, bár életkoromból adódóan abból már tényleg kinőttem, szóval ennyi lehúzás után kíváncsi lettem a filmre. Azt gondolom, a látvány 10/10, de még a végén, az agyműtét kalapácsütése is nagyon ott van….
    Ami pedig a történetet ilelti, annyira azért nem amatőr kisfiúk azok ott Hollywood-ban, mint amennyire a cikkíró gondolja, hogy bármiféle shit-tet engednének megfílmesíteni. Emellett, ha egy kicist használjuk az agyunkat és a fantáziánkat, akkor rájövünk, hogy egy nagyon fain kis történetről van itt szó. A lényeg, hogy amit nem látunk elősőre feketének, arról ne higyjük el azonnal, hogy nem is az. Aki nem képes egy kicsit elrugaszkodni a realitásoktól, és álomvilágban élni, ha kell, legalább 1h40m erejéig – az inkább a Schindler listájáról írjon kritikát.

  120. Hát, bár régi a topic, de mivel anno emiatt nem néztem meg, mégis hozzászólok. Ha már emlegetve lett az eyecandy, és összefutottam a extended HD változattal, adtam neki egy esélyt, és igazán nem bántam meg. Lehet hangulatfüggő, vagy csak ember, nekem mégis átjött valami mondanivaló (lehet a majdnem +25 perc miatt), vagy ha más nem, odaképzeltem azt. Valószínűleg túl nagy hangsúlyt kaptak az akciójelenetek, ezért nem volt annyira érthető mi is akar lenni ez. SPOILER: a dolog az erőszakolással és a sok nézővel az én interpretációmban pedig így néz ki: a leányzó a vele történteket (családja halála, intézetbe kerülés, ottani történések) úgy oldja fel, hogy egy álomvilágba helyezi a szereplőket, és úgy-ahogy a vele történteket. Persze a számára nem érthető dolgokat úgy fordítja le magának, ahogy le tudja (intézet-színház, erőszak-tánc, szökés-eszetlengőzmeghajtásúzombimészárlás, társai elvesztése – a gonosz kivégezte őket). Mindez az ő olvasatában pörög végig az agyán, mielőtt koppan a kalapács. Nekem nem hiányzott, hogy a valóságban történteket is megtudjam, ha mindig meg lett volna vágva ez az álomvilág egy-egy valóságbeli jelenettel, pont azt a zártságot vesztette volna el, ami így megvolt.
    Összességében tetszett a film, az egyetlen és legnagyobb gond azzal volt, hogy rossz helyre került a hangsúly az akció javára.

  121. Megnéztem, csak épp nekem nem volt akkora csalódás, mint a kritikusnak, mivel az elvárásaim nem szárnyalták túl a film adta élvezetet, vagyis pont azt kaptam, amire számítottam. És a film zenéje – ha önmagában nem is feltétlenül stílusom – mindenképpen lendületessé tette a darabot. Mindenképp köszönet a filmért, és az igen szórakoztató kritikáért.

    Ajánlom magamat!

  122. ez aztán 1 mondatban: random akció bugyuta összekötéssel…anno moziban csak a hangos jelenetek miatt nem aludtam el rajta..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.