44 hozzászólás a “Rövidfilm: Blinky™” bejegyzéshez

 1. a vége elrontotta, gagyi…
  SPOILER!
  sokkal ütősebb lett volna ha akkor fejeződik be mikor a szülők kihányják a kaját mert elmondja nekik, hogy a kissrácot sütötte meg

 2. Az a kár, hogy csomószor nem lehet érteni mit mond a robot.
  De amúgy nemrossz. És tényleg egyetértek a kettővel előttem szólóval.

 3. SPOILER!

  Hát nem tudom… Nekem ez a kezdetben barátságos robot a gazdái ellen fordul koncepció elég elcsépelt már. Utoljára 2001-ben lehetett érdekes, de akkor is mondjuk az Űrodisszeában:) A sztoriban egyedül az ötlet tetszett, ahogy a robot a szülőknek “tálalta” a gyerek megölését. Ha már ilyen szépen összerakott filmet csinálnak, igazán ülhetnének kicsit többet a történet felett…

 4. Szerintem a történettel semmi gond nem volt. A készítők rövidfilmnek szánták. Ütős is lett. Ennél több nem is kellett.

 5. csamborgo
  SPOILER

  Itt nem az volt a lényeg, h a robot a gazdája ellen fordul, hanem, hogy miért… Lényegében ez nem egy saját tudatra ébredt robot, csak mindent megcsinált, amit mondtak neki, amint kész volt az előző feladattal…
  Tanulság: ha robotod van, vigyázz mit mondasz mert megcsinálja!!

 6. Ez rohadt jó. Nem mondanám, hogy ez klasszikus gép lázadós film, mivel a kis robot nem igen rendelkezett saját intelligenciával, csak a programjai futottak. A gyerek meg addig basztatta, míg elcseszte őt. Ez a robot nem egy 200 évese ember, ez csak egy pc karokkal. Nálam díjnyertes.

 7. Nekem nagyon tetszett! De nekem is amúgy Asimov ugrott be és a 3 törvény!:) De úgy látszik, itt nem programozták be!

 8. Szerintem iszonyat jó. Ilyenekből többet is lehetne rendezni.

  SPOILER

  Egyrészt, mert iszonyat jól ábrázolja az ostoba amerikaiakat: “Számolj a következő 24 órában, de takarítsd fel ezt…Nem mondtam, hogy mozoghatsz és, hogy abbahagyd a számolást…de takarítsd fel ezt.” A gyerek a családi gondjait a roboton vezette le, arra nem gondolva, hogy az nem egy érző lény, és ha “bekattan” lehet nem csak lefagy. Hogyan is gondolt volna ilyenre, hisz egész nap gumicukrot zabál és ikszbokszozik. Még akkor se gondol rá, mikor a hírekben furcsa dolgokról számoltak be.
  Másrészt a tálalás: Szimpatikus robot, szimpatikus hanggal. Szerencsétlen csak a dolgát tette, ahogyan programozták. Semmibe nem szólt bele, tette amire kérték. Mondanom sem kell, hogy egyáltalán nem sajnáltam a gyereket.

 9. SPOILER

  Én se. Szerintetek megölte a szülőket meg a rendőröket végül, vagy a szülők hívták ki a rendőröket és ennyi?

 10. SPOILER, 12 perces kisfilmnél is az a vége

  Alapból Blinky nyitott ajtót, nem a szülők. Ez igen fura. Ha azok éltek volna, a robot ki lett volna kapcsolva és ők fogadták volna a járőröket. Az ajtó sejtelmes becsukása után pedig épp henteset játszik, szóval valószínűleg mindenkit eltett láb alól.
  Egyébként vicces az is, ahogy mutatják az üres kutyaólat, ami előtt egy elvágott nyakörv hevert. Szegény labrador. De a gyerek mondta, hogy mit tegye, szóval ő volt a felelős.

 11. a kisfilm marha jó. egy gyerek pedig soha nem lehet felelős semmiért. max. a környezete.

 12. Nagyon is felelős mindenért, amit tesz. Mindenki előtt ott a választás, nincs belekényszerítve semmibe, erről szól a szabad akarat. – Én sem rugok bele egy macskába, csak mert szar kedvem van, hisz én vagyok az okosabb (elvileg), én felelek érte. – Pláne, hogy a szülei jól bántak a sráccal, ő csak látta, hogy baj van. Levezethette volna máshogy is a feszültséget, de a robot már ha csak megszólalt is, ő egyből ordibálni kezdett vele. Az abszúrd parancsokról meg már nem is beszélve. Ez csak és kizárólag az ő felelőssége, korától függetlenül.

 13. [OFF]
  Malachi:
  bocsáss meg, de eszembe jutott az üzenetedről ez a vicc:
  Busz, anyuka ölében kisgyerek, aki folyamatosan rugdossa az előtte levő széket. Az elől ülő egy idő után csak nem bírja ki szó nélkül: “Ugyan hölgyem, megtenné, hogy rászól a gyerekre, hogy ne rugdosson?”. Az anyuka felcsattan: “Hogy gondolja, nehogy már beleszóljon, hogy én hogy nevelem a gyerekem: nem fogom korlátozni senki kedvéért!”
  Mellettük áll egy tetkós, piercinges, fura hajú, rágózó fiatalember. Kiveszi a füléből az egyik fülest, majd a rágót a szájából, s belenyomja anyuka hajába: “Engem sem korlátoztak gyermekkoromban!” – s visszateszi a fülest.
  [/OFF]

 14. Patent kis filmecske. Társadalomkritika a köbön, plusz némi thriller és egy csöpp érzelem.
  Kösz human, hogy kipostoltad, ezért olvasom a blogod!

  gabro: inkább Windfos. Beállt nála a kék HALÁL :)

 15. Aim-120:
  Szerintem nem kékhalál az, csak
  SPOILER!
  amikor a gyerek bemondja hogy “kill everyone” akkor szép sorjában elkezd mindenkit felvenni a tennivalók listájára, és nyugtáz:
  No prolem!
  No prolem!
  No prolem!

  (jó, tudom, értettem a poént a kék halállal, bár ez inkább vörös volt)

 16. Spoiler

  Nehogy már ez a kis R2-D2 lehenteljen mindenkit. Én ezt alkatából kifolyólag nem veszem be, fake.

  A megvalósítás nem rossz.

 17. Az alkatából? Ez egy gép. Az emberekkel ellentétben neki nem izomereje van, hanem mechanikus. Akár hurkapálca vastagságúak is lehetnének a karjai, mert ha megfelelő a konstrukció, simán szétszedi bárki száját. Itt speciel felhoznám az Én, a robot c. filmet példának. Abban is kb. úgy néztek ki a robotok mint az etióp futók, mégis hazavágtak mindenkit hand-to-hand kombatban.

 18. [[SPOILER meg OFF meg mindenféle nem magyar szó]]

  Jelen ismereteink szerint egy erőgépnek kell hely. Ott vannak pl a robotkézzel rendelkező emberek, az ő karjuk épp hogy fél-1 kilót képes megemelni, nem többet. Elhiszem, hogy lehet ezt tovább vinni jobb szerkezetté, de akkor is én azon az állásponton vagyok, hogy Blinky gyenge egy emberhez képest, és max úgy nyírhat ki mindenkit, ha hátba támad.

 19. Jelen ismereteink szerint, így van. De akárhogy is nézem ezt a filmet, valahogy az jön le, hogy NEM a jelen világunkban játszódik, tehát NEM a jelen ismereteink szerint épült Blinky…Ergó értelmét veszti az érvelésed és az okfejtésed, még ha részben egyet is értek veled.

 20. SPOILERES
  nem értem mit mond az “i cleand him, and made him for dinner, you eating him” előtt a robot.
  valaki ki tudta bogozni?

 21. Remélem sok filmben láthatjuk majd még Max Recordsot.Aranyos,tehetséges és itt pl nagyon ellenszenves.Ügyes rövidfilm és ez a srác meg nagyon jó.

 22. SPOILEREZEK MERT MISTER VAGYOK

  Brianaspirin: megcsinálta a gyereket kajának.

  Csak nekem jutott eszembe ilyen,h alapból a gyártó cégnek nem szabadna engednie ,h a robot öljön? Vesz egy gonosz csávó 3 robotot, beküldi a házba,h öljetek meg mindenkit, és megtennék? Bármilyen másra ártalmas parancsot a gépnek meg kellene tagadnia, hogy ez tiltott parancs, különben a gyártó cég hátsóját jól kitágítja pár ügyvéd. Ez így nem működhetne. Családi, házi robotot alapból úgy gyártanának, hogy még véletlenül se bántson senkit.

  De ha kevésbé akarok kötekedni, akkor csak abba kötök bele,h azért ez a kis szar lehetetlen,h megölje a 2 szülőt. A gyereket még hátba támadhatja, esetleg még az egyik szülőt is, de nem fogják mindketten hagyni,h kinyírja őket. Lassan mozog, pici, gyenge. Lehetne ilyen gyilkolós cucc, de nem ez a robot. És nem olyan mint a yoda,h hirtelen elkezd ugrálni meg kardozni jobbra balra, ugyanis mivel nincs vére, nem lehetnek benne midikloriánok.

  Ha nem akarok kötekedni, akkor viszont egész jó volt :)

 23. SPoiler
  Hát ja, de nem is kell ilyen mélyen belemerülni a techinkai részletekbe, inkább élvezni kell a hentelő folyamatosan mosolygó kis barátunkat.

 24. SPOILER

  Mr. Mister, feljebb említettem (ha neked nem esett volna le), hogy ez a film a jövőben játszódik. Szóval az erejébe felesleges belekötni, mert mind a ketten meg tudjuk cáfolni egymás érveit. De nem is ez a lényeg. Hanem, hogy a mozgása egyáltalán nem szaggatott, nem gépies, sőt az elején láthatjuk, ahogy a sráccal fogócskázik, szóval lassúnak se lassú. A két szülőt minden bizonnyal szemtől szemben küldte le, persze nem egy ütéssel/vágással és nem is egyszerre. Ha az ereje CSAK akkora mint egy emberé, akkor is simán lezúzhatta őket, hisz egy gépről van szó, nincsenek olyan hátrányi mint az embereknek. Nem táplál érzelmeket, nem érez fájdalmat, nincs szüksége oxigénre, nem vérzik el, stb. Hátba támadni meg végképp nem tudta volna őket, mert határozottan rájöttek, hogy van egy ici-pici gond vele. A dulakodás közben vagy ők, vagy a szomszédok kihvták a rendőröket és kész. Ennyi a sztori.

 25. spoiler

  mr mister, az oké, hogy megcsinálta a gyereket vacsinak (én is azt írtam) csak nem értem mit mond előtte, amire a nő is visszakérdez.
  másfelől szerintem nem abból kell kiindulni, hogy a robot simán megölt volna bárkit (a srác se azért mondta) csak tehetetlenségében mondott ilyesmit. az egymásnak ellentmondó parancsok is ezt bizonyítják hogy így akarja kitölteni a dühét a roboton. csak ugye a robot agyában ilyen megoldhatatlan paradoxonok képződtek amit úgy oldott fel, hogy sorba megcsinálta mindet. (vagy csak simán megőrült?) természetesen asimov világában a végkifejlet nem következhetett volna be, mivel a három törvény tökéletes (ugye számtalan regényben olvashattunk róla)

  én úgy fogom fel az egészet mint egy tökéletlen világ tökéletlen alkotóelemét.
  hogy mást ne mondjak, ott a mátrix, ami ugye másról se szól mint gyilkos robotokról

 26. Nekem nagyon tetszett. Én még annyit fűznék hozzá, hogy a 3 törvény jól ki van találva meg minden, de a valóságban ha nagyon szigorúan nézzük már régóta alkalmazni kellene, hiszen azért akad egy pár önműködő hadieszköz, ami nekem a robot kategóriába tartozik és fő feladataik közé tartozik az ember ölés ami nem nagyon passzol össze a 3 törvénnyel…

  SPOILER

  brianaspirin: én nem vagyok valami jó angolból, de ugye a nő kérdezte, hogy látta e a gyereket. Erre valami olyasmit mond, hogy itt van ő is és utána mondja amit te is leírtál.

 27. SPOILER

  Bill. Azt szerintem a legtöbben értjük, hogy “No problem. Alex is right here.” Viszont ezután jön EGY mondat, amire brianaspirin kíváncsi. Ezt a mondatot követi a nő értetlenkedése, kérdése, majd Blinky válasza, hogy: “I cleand him. I cooked him for dinner. You eating him.” Én sem értem azt a mondatot, pedig annyira nem vagyok selejt angolból.

 28. Hjajj azt el is felejtettem mondani, hogy a vacsinál befigyel a Bomfunk Mc’s poszter :D

 29. Hát nem tudom… Ha én szoftvert írnék egy háztartási robotra, biztos nem tenném a kill igét a szótárába…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.