Sorsügynökség (The Adjustment Bureau)

“A rohadék.”

Ezt a kifejezést többször használják a főszereplőre, és bizony annak a fejében is fel fog merülni, aki azt hiszi, hogy egy románccal injekciózott sci-fi-re váltott jegyet. Mert nem így történt.

The Adjustment Bureau főszereplői egy asztalnál ülnek

Az Adjustment Bureau az elejétől végéig romantikus film, meg valami más, amit nem akarok ellőni. Egy biztos: a sci-fi-hez nincs sok köze. Akkor ezt tisztáztuk. Végre elmondhatom azt is, hogy ennek ellenére jó. Vagy pont ezért. Az alapjául szolgáló P.K. Dick könyvet novellát sajnos nem olvastam még, de az eddigi munkásságát ismerve valószínűleg átírták rendesen, csak 1-2 ötletet mentve meg belőle. Esetleg aki olvasta majd kommentben megoszthatja velünk.

A történet röviden annyi, hogy Matt Damon egy feltörekvő politikust alakít, aki az egyik nagyobb buktája estéjén a férfi mosdóban találkozik egy nővel. Ez megváltoztatja az életét, de titokzatos kalapos férfiak igyekeznek keresztülhúzni a kapcsolatot még a bimbózása közben.

Igazából az egyedüli ami nem tetszett, az a film vége. Nem csak mert kitaláltam a sorsukat, hiszen nem nehéz, hanem mert ide bizony illett volna valami más is.

Bár romantikus film, és a két főszereplő közötti vonzódást bizony sikeresen érzékeltették a színészek, méghozzá nem csak Emily Blunt brutálisan mélyre kivágott ruháival, mégis máson fogtok filózni a végén, nem pedig a szerelmen. Talán mert olyan szempontból tényleg zsákutcába halad a történet.

Sorsügynökség értékelés

Egy 7/10-et könnyű szívvel adok rá. Bár nem kergetőzős sci-fi lett, a tényleges témájával is simán lekötött az utolsó előtti percéig.

11 hozzászólás a “Sorsügynökség (The Adjustment Bureau)” bejegyzéshez

 1. nem könyv, kb 15 oldalas kis novella, angolul könnyen megtalálható a neten.

  Magyarul (helyreigazító csoport) is megjelent valamelyik Galaktikában.

  A filmet (még) nem láttam, de a leírtak alapján csak az alapötlet maradt.

 2. Rendben volt a film, bár a végét kicsit összecsapottnak éreztem, de 8/10 megér kis szódával.

 3. SPOILER

  Nem volt életem filmje, de egy dolog miatt emlékezni fogok rá mindig. Ez a film átugrotta a közhelyeket. A szakítást, a bukás utáni bánat egyszerűen ki lett hagyva. A mozi csupán odaszólt a nézőnek, “Na, te sem akarod látni a az elcsépelt montázsokat és én sem pörgetném most ezt három percig. Inkább ugorjunk egyet az időben.”

  SPOILER

 4. Nekem nagyon tetszett, a 7/10 pedig tök reális értékelés humantől (általában egyet értek a mester kritikáival, azért is rontom errefelé a levegőt olyan gyakran). Az egész jól össze volt a rakva, a vége pedig tényleg olyan, amilyen.

  SPOILER

  Talán hülye kérdés, de ki volt az Elnök? Mármint azt mondja Henry, hogy láttuk mi is. De ki volt az? Csak nem az ő alakját vette fel egy korábbi jelenetben…?

 5. Na ez pont az a fajta film amit NE NÉZZETEK MEG …..NŐ NÉLKÜL!!Nekem nagyon tetszett mellesleg,ja és “mellesleg” Emily Te Gyönyörőség..:)

 6. Chocho:

  SPOILER

  Mikor találkozik Norris és Henry az esküvő előestéjén és megtanitja az ajtós trükkökre, akkor az a Henry az ELnök volt. Ez is a “teszt” része volt, hogy kell-e neki a lány annyira, hogy megpróbál a megfigyelés ellenére a közelébe jutni és visszaszerezni.

 7. Tetszett a film. Bár nekem is van egy kis hiányérzetem valahogy, de mégis olyan jó a film hangulata a zenéjével együtt, na meg a végén a tanulság, hogy feledteti minden hibáját. 8/10-et megért nekem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.