28 hozzászólás a “Jönnek a majmok” bejegyzéshez

 1. Hát ez durva… Már most nem tudom elmondani róla, hogy ez cgi… hihetetlen :D Mi lesz itt 10 év múlva??

 2. “szerintem a szeme túl emberi és emiatt számomra hiteltelen”

  Ahha. Csak azt felejted el, hogy a filmben ezek a majmok beszélnek is meg néha két lábon járnak meg fegyvert használnak… Az tán nem emberi?

 3. Hátborzongató ez a sejtelmes, intelligens, emberi tekintet. Már most felkeltette az érdeklődésemet.

  brianaspirin, ez nem egy természetfilm lesz. Ha egy Majmok bolygója filmben hiteltelenek számodra az emberi vonással rendelkező majmok, ajánlanám az Animal Planet-et. Ott találsz elég hiteleset.

 4. Sztem a majommaszkban rohangáló embereknek is túl emberi szemei voltak az előző részekben:-) az meg sztem egyértelmű, hogy kicsit “emberesre” veszik a figurát, hisz csak egy beszélő, érző, lázadó majomról fog szólni. Érzelmek fontosak egy filmben, hogy átjöjjön. Amúgy a CG fantasztikus. Hihetetlen, hogy pár év alatt hova fejlődött a WETA a semmiből, Lucas felkötheti a gatyát, mert remek CG robotokon kívül nem sok was ist das tud felmutatni mostanában :-)

 5. Szerintem Lucasnak, meg az ILM-nek nincs félnivalója. Nézzétek csak meg a Rangót! Ez a majom tényleg nagyon szép lett egyébként! Én már a Mennyei teremtmények (Heavenly Creatures, Peter Jackson LOTR előtti filmje) óta figyelem őket. Nagyon ügyesek.

 6. Nem azért hogy kötözködjek, de egy csimpánz alakját lefilmezni és a szemeit valamint a környékét felcserélni egy ember által eljátszott mozdulatsorra nem túl nagy művészet sztem. Egyébként ahogy mozgatja a szemét látszik is hogy hol van összemosva a két felvétel.

 7. a túl emberi szemet úgy értem, hogy olyan mintha egy ember lenne egy zöld pizsamában és “csak” az arc meg a bunda lenne rá cgi-zve. szóval nem egy majomember szeme ez, hanem egy emberé majom kosztümben.

 8. milli: Azt a pár sort a cikkben el lehetett volna olvasni.. Idézem: “egy full CGI állatot láthatunk”

  Én pedig várom kíváncsian a filmet:)

 9. a majmok okosak. mindenre meg lehet őket tanítani, csak idő és rengeteg málnaszörp kell hozzá :)

 10. A gyors mozgásoknál szoktak általában súlytalannak tűnni a cgi karakterek. Majd meglássuk.

 11. milli: Jól értem, hogy te azt mondod, hogy a felvétel eleje egy igazi csimpánz és amikor felpillant az már a CGI?

 12. Nekem úgy tűnik hogy az a tekintet valódi emberé. Valamint a test pedig valódi csimpánzé. De lehet én tévedek.

 13. Nekem nagyon magasak az elvárásaim a filmmel kapcsolatban. Az eredeti, 1968-as az egyik kedvenc sci-fi-m! A Tim Burton fél újrát nem igazán szerettem. Kíváncsi leszek, ez milyen lesz. Amúgy a vidi nagyon meggyőző, ez kétségtelen!

 14. A “hagyományos” majomálarcos módszer tipikus hibája, vagyis inkább hátulütője az volt, hogy az ember és a csimpánz/gorilla/orángután koponyája azért elég nagy mértékben eltér. Ez épp leginkább a szemeken látszik meg. A csimpánznak – a videóban látottaktól eltérően – egymáshoz közelebb, vagy mondjuk a gorilláknál “feljebb” található, mint nekünk (ld. új King Kong, ahol ezt figyelembe is vették, jól). Amúgy nagyon profi(nak tűnik), talán a legélethűbb CGI szemek, amiket láttam, csak mondom, inkább emberi, mint majomszerű.

 15. Nagyon profi, legszebb cgi amit valaha láttam, nem is tudom mi félelmetesebb, az, hogy itt tartunk már technikailag, vagy a majom tekintete.
  Nagyon várós ez a film, sajnos kicsit távoli még:(
  A Tim Burton féle re nekem se tetszett amúgy.

 16. Úgy tűnik, Andy Serkisnek nagyon bejönnek az ilyeféle szerepek.

  Egyébként a majom roppant ijesztő. Gondolkozik! A csimpánz gondolkozik, a tekintete hátborzongatóan tele van intelligenciával. A WETA Digital megint nagyot alkotott-

 17. Nemrég ért véget a film facebook-os oldalán egy kb. fél órás livestream interjú 2 WETA-s arccal és Serkis-szel. A végén mutattak egy kis sneak peek-et a ma (csüt.) netre kerülő első trailerből! :D Estefelé várható az áldás, azonban ha jól értettem Apple iTunes exkluzív egyelőre, de majd kiderül.
  Ja és a majom tényleg 100% CGI, interjú közben mutattak pár jelenetet, ahogy készültek (2 low poly, majd a végleges verzió). :)

 18. par 100 majom kiszabadul… hogy akarjak leigazni a foldet? atombombat csinalnak vagy mi? ellege nevetseges ez a kezdet…

  ha az osszes majom a foldon egy genetikai mutacioval 150IQse valna, meg akkor se adnak nekik sok eselyt… meddig tartana oket levadaszni?

 19. az 1. rész remakeje nagyott bukott akkor, bár egyáltalán nem volt rossz, én vártam ezt a folytatást, mivel itt lett volna igazán érdekes, azonban ahogy nézem az értelmetlen akcióval fogják pótolni az ötleteket, így ugyan bevételt lehet generálni, de filmtörténeti klasszikusokat nem!
  sztem marad az original változat egyszeri és megismételhetetlen újabb évtizedekig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.