67 hozzászólás a “Rise of the Planet of the Apes-előzetes” bejegyzéshez

  1. Akkor itt jelen van, és a planet az a föld. Ez végülis nem is reboot hanem valami totál más.

  2. a következő részben meg hazajönneka ISS-ről és jól elcsodálkoznak hogy mi történt :)

  3. Dave: a prequel is illik rá akár, de ha sikeres akkor nyilván folytatják, szóval egyben rebootja is a brandnek.

  4. hm. nekem nagyon várós, és nem azért mert a VETA csinálja (húha Avatárt csinálták! És? Az ILM már elég régen benne van az iparban és azért ők is tudnak valamit igaz a VETA az ILM “melleiről” nőtte ki magát, onnan van a legtöbb grafikus meg miegymás, de mégis másak, újszerűek, szóval a látvány meggyőző, hát sztori… elég rég láttam az eredetit, de amikor láttam nagyon megfogott azóta is egyik kedvenc filmem az eredeti majmok bolygója. szerintem ez a feldolgozás/reboot csak jobban sikerülhet mint a Tim Burton féle újra értelmezés nem volt az rossz tőle, de egy ilyen kaliberű rendezőtől mást vár az ember.
    Mint mondtam elég rég láttam az eredetit, de ha jól emlékszem volt a régi filmekben egy anekdota, hogy hogyan is lettek a majmok planétánk uralkodónk faja, a történet szerint a majmok vezetője (nem tudom a nevét) mondta ki először hogy nem, na erre leszek kíváncsi, hogy követik-e majd az eredeti történetet és ha igen akkor hogyan fogják beágyazni a filmbe ezeket az elemeket. egyelőre váró listán van, remélhetőleg nem lesz csalódás.

    Ungarosaurus

  5. Érdekesnek tűnik, de a Majmok bolygója cím szerintem csak nézőcsalogatónak kell, persze nincs is ezzel baj manapság, így majd többen látják a filmet.

  6. Na ekkora marhaságot már rég láttam! Nem is értem, hogy gondolhatták komolyan. Különösen az a prison break jelenet tetszett. Zseniális! Még ha az egész storyt elvitték volna valahová a Dél-Amerikai őserdőbe, vagy valami Jurassic Parkos szigetre, de így. Röhej.

  7. Én olvastam a könyvet és nagy rajongója vagyok a 68-as Franklin J. Schaffner által rendezett filmnek (meg úgy általában ennek a franchisenak), melyben Charlton Heston volt a főszereplő. Ezt a filmet ugyebár követte másik négy:

    – Beneath the Planet of the Apes (1970)
    – Escape from the Planet of the Apes (1971)
    – Conquest of the Planet of the Apes (1972)
    – Battle for the Planet of the Apes (1973)

    A második még emészthető volt, de az azt követő három (bár voltak jó pillanatok) már nagyon gyenge volt. Még volt egy párrészes sorozat a 80-as években és egy rajzfilm is, de az se volt hosszú életű.
    Aztán jött a 2001-es Tim Burton-féle borzalom, amiben Mark Wahlberg volt a főszereplő. Szörnyű volt. A 2001-es filmnek ugyebár semmi köze nem volt az előző öthöz, történet szempontjából!

    Ez a trailer nem nagyon vett meg, de azért még kíváncsi vagyok. Remélem nem szúrják el… megint.

  8. Ez talán a Conquest of the Planet of the Apes (of the…..) a remakeje lesz. Caesarnak hívták abban a majmok vezetőjét! Várom!

  9. Ezt a “szörny támad helikoptert” klisét elfelejthetnék már… A megasharknál még mókás, de itt nem hiteles – hiszen 1. egy gorilla nem ugrik akkorát, mégha okosabb se; 2. jó eséllyel öngyilkos próbálkozás lenne (a helikopternek elég csak egy kicsit odébb mozdulnia, és a gorilla már zuhan is), az meg nem jellemző az intelligens lényekre…

  10. A Burton-ös film nekem is tetszett, méghozzá nagyon is. :)

    Amugy meg ez a film is várós, nem is tudtam, hogy idén már jön is, és Augusztus 5.-e már nincs is annyira vészesen messze.

  11. Nem, neem, neeeeem, egyáltalán nem jó a CGI és ami a legszarabb benne, hogy teljességgel felesleges.

    Megértem, ha olyan varázsvilágban használják, mint az Avatar, egyetértek azzal, ha lehetetlen kivitelezésű jeleneteknél rásegítenek vele és Szméagol is forradalmi kis lény volt Frodó mellett. Ebben a moziban viszont nagyrészt teljesen felesleges, sőt, néha már gyalázatosan túlzónak érzett ez a pixelalkalmazás.

    Rick Baker és Stan Winston (respekt!) maszkjai, vizuális trükkjei jelentik számomra az etalont, amelyek mint kézzelfogható, gyönyörű munkák keltenek majd tökéletes illúziót, nem ezek a digilények.

    Természetesen nem azt írom, hogy ne használják ki az új számítógépes technológiákat, inkább amellett érvelek, hogy néha teljesen feleslegesen túlhasználják, mint ennél a filmnél is.

  12. A Burton félébe meg volt magyarázva az eredetük. Ott csak a vége nem volt világos, mikor a Földön is már majmok voltak. Meg az eredeti filmben a végén az a szabadságszobros jelenet is zavaros volt nekem, hogy mit is akart az jelenteni. De ez várós.

  13. symor:
    Teljesen egyetértek veled! Első gondolatom nekem is az volt
    hogy lassan nem maszkokat csinálnak, hanem mindent csak
    számítógépesítenek. Valahol a dolog lelkét ölik meg ezzel.

  14. SPOILER

    Csak azt nem értem, hogy az első film szerint az emberek szépen kiírtották magukat, akik meg megmaradtak, azok meg lesüllyedtek állati szintre és így váltak a majmok a domináns fajjá. Értem, hogy az evolúció nem olyan gyors, hogy a majmok eljussanak a fejlettség olyan szintjére annyi idő alatt, ami alatt az időutazás megvalósult, de ezzel a majmok vs. emberek dologgal az eredeti történet pár tanulsága közül elveszik az egyiket. Ezek miatt nem is mondanám prequelnek, hanem inkább rebootnak.

  15. A 2001-esben miért is volt Ape Lincoln ott? A majmok is rasszisták voltak, és mikor Aperica megalakult, ők is rabszolgákat hoztak be? Ennek a történetnek se igazán értem a lényegét. Nyilván látványos lesz, de pár száz majom, hogy hozza el 6,5 milliárd ember végzetét? Figyelembe véve a fegyverkezési szokásokat – emberek: hajók, repülők, tankok…, majmok: kövek, kések max. Ezt hogy oldják meg? Egyik pillanatról a másikra atomtudósok és fegyverspecialisták lesznek? Az álcázás mesterei? Észrevétlenül beépülnek közénk és lemészárolnak belülről? És ha igen, pár száz/ezer évvel később miért nincs meg ez a technológiájuk, mikor Charlton Heston visszatér?

  16. Ez még csak nem is reboot. Megvettek egy címet, és csináltak belőle egy másik filmet. Max annyi az azonosság, hogy majmok harcolnak emberek ellen.

    Mint Asimov műveiből csinálnak egy filmet. Pl. Én, a robot. A 2 főszereplő neve szerepel Asimov könyveiben, és van benne robot. Ennyi a hasonlóság a könyvek és a film között, ilyen mértékű ez, és a Majmok bolygója.

  17. SPOILER
    a régi filmekre nézve:
    Ha jól emlékszem a régi részekre, ott az volt a lényeg, hogy az emberek kiírtották saját magukat (az eredeti első résznél ez a hidegháborús para sok filmben megjelent), tehát Charlton Heston végig a Földön volt. Aztán majmok vették át a hatalmat. Ha jól rémlik azért mert a majompár (akik voltak az elsőben) asszem visszamentek az időben vagy csak a fiuk ment vissza, nem tudom, meg az se rémlik, hogy. De azért tudtak domináns faj lenni, mert már egy intelligens majom vezette őket. Ha jól emlékszem. Szóval ez a film tényleg reboot.

  18. CGI miatt sírni felesleges. még érthető lenne, ha csúnyán leesne a vászonról, de még itt az előzetesben sem lehet megállapítani igazából, hogy CGI vagy sem. nyilván nem a pixelb*ziknak készül a film, hanem a filmbuziknak. ők meg élvezni fogják. amúgy szerintem ILM ide, vagy oda, a VETA leelőzte őket. döbbenet, amit az utóbbi években művelnek, le a kalappal.

    amúgy én is arra szavaznék, hogy ez teljes reboot, nincs ennek semmi köze az eredeti történethez. mármint a Pierre Boule féle regényhez. ahogy az eddigi filmek is csak karcolták valamennyire.

  19. Igen ez reboot. Mondjuk én örülök is ennek, nem lett volna jó, ha bekavart volna az eredeti “sorozatba” (5 film), meg hát ugye nem is illik bele, hiszen ott a Conquest of the Planet of the Apes.

  20. Mindenhol mostanába ez az inceptionös trailer felépítés, trailer zene…ennyire nuku kreativitás?

  21. Hát ez a trailer rém gyenge, basszus majmok néznek keményen és nekem emiatt kellene érdeklődnöm a film után? Az hogy meg az avatárral reklámozzák, egyszerűen nevetséges. Annyira felkeltette az érdeklődésemet mint egy jogobella reklám:)

  22. Malachi: “itt az előzetesben sem lehet megállapítani igazából, hogy CGI vagy sem”, cserélj szemüveget, a saját érdekedben :)

    Nem a CGI használata ellen vagyok, csak egyes esetekben feleslegesnek érzem, mint itt is, hiszen másképp is megoldható lett volna. A maszkmesterek munkája pedig még mindig életszerűbb illúzió, én így érzem, ez van.

  23. Nem azért de a könyvhöz a Tim Burton film kicsivel közelebb an mint az eredeti filmek…ez a film meg a könyvben nem emlitett előzményekre hajazhat

  24. Szerintem semmi extra nincs benne,tényleg a majmok néznek keményen és kész.húúú… Nekem valahogy olyan hihetetlen,átveszik a hatalmat? Jön a hadsereg és széjjellövi őket.vagy majd atomot nekik és kész :)

  25. Na akkor röviden, hogy mi hogyan volt a régi részekben: SPOILEREK
    Az első résszel nagyjából mindenki képben van, a vége rávilágított, hogy az a bolygó bizony a Föld, és az emberek anno bevetették az atomot.
    A második részből kiderült, hogy maradtak még (mutáns) emberek élve, de ők a föld alatt tengődnek és az utolsó atombombájukat tisztelik istenként. A film során a majmok a maradék emberiség ellen vonultak, de Charlton Heston karaktere végül felrobbantotta a bombát, és azzal együtt szépen kiirtott mindenkit a bolygón.
    A harmadik rész rávilágított, hogy mégse halt meg mindenki, három majom, Cornelius, a felesége (akik az első két részben segítettek az űrhajósoknak) és egy harmadik csimpánz az egyik űrhajóval sikeresen elmenekült a bolygóról, majd a múltbéli Földön kötöttek ki. A film végére mindhárom majmot megölték az emberek, de addigra megszületett Corneliusék fia, akit egy cirkuszban rejtettek el.
    A negyedik részből (amin hellyel-közzel alapszik az új rész) tudtuk meg, hogy az emberek megszokott háziállatait (kutya, macska) elpusztította egy vírus, ezért fordultak aztán a majmokhoz. (Nem esküszöm meg, de mintha már ott is emlegettek volna valami génmanipulációt, ezzel is magyarázva, hogy miért nagyobbak a majmok.) Cornelius fia, Cézár már felnőtt, de dühödten szemléli, hogy miként bánnak az emberek a majmokkal, majd miután a cirkuszigazgatót megölik, a majomhad élére áll és csak az egyik nősténynek sikerül megállítani.
    Az ötödik, befejező részre már lezajlott a háború. Atom ezúttal is került bevetésre, az látszik a városokon, de jóval kisebb mértékben. Az emberiség nagy része, ha nem is teljes harmóniában, de együtt él a majmokkal és tanítják őket. Ezúttal is vannak városi mutánsok, akik továbbra sem adták fel a háborút, egy ilyen mutánsok vs. emberek & majmok összecsapást mutat be a film, illetve rávilágít, hogy a majmok közti ellentét (a gorillák domináns szerepe), már ekkor megjelent, de itt még a többség Cézár tekintete vezérének. Bár a film végén az öreg orángután embereknek és majmoknak egyaránt mesél, Cézár könnyező szobra előrevetíti az első részben látott sötét jövőt.

  26. Erős mozis nyár lesz ez. Nekem tetszik a trailer. Jó sztorinak ígérkezik. Az állatok döbbenetesen jók.

    symore:
    nem indokolt a CGI? A 2001-es filmben ha más nem is, de a maszkok nagyon jók voltak. Viszont még úgy is messze voltak attól, hogy egy igazi majomra hasonlítsanak, ha bele vesszük, hogy azok már egy a maitól tovább fejlődött evolúción átesett egyedek voltak. Itt meg inkább kell egy mai csimpánzra vagy gorillára hasonlítaniuk.
    Hirtelen nem jut eszembe a Kongónál újabb olyan majmos film, amiben a majmok sima állatok voltak és maszkos-jelmezes emberek alakították őket. Már ’95-ben sem voltak a legmeggyőzőbbek, szóval ma talán már nevetségesek is lennének.
    Közeli felvételeken talán még elmenne a maszk, de egész alakos jelenetekben már nagyon necces lenne, főleg a viszonylag vékony alkatú csimpánzoknál. Az olyan jelenetek kivitelezhetetlenségéről már ne is beszéljünk, mint a trailerben látható autókon rohanás, de még inkább a fákon lengedezés.

  27. Lassan már az állatok is ránk hajaznak emberségben és intelligenciában. Nem is kell ide atombomba…

  28. A film címe úgy kezdődik, hogy Rise, vagyis felemelkedés, a majmok öntudatra ébredése, maximum is csak a lázadása. Nyilván nem fognak bolygó szintű háborút indítani az emberiség ellen. Nem tudom miért kell ezt várni pár akció jelenet alapján, ami nélkül nyilván nem nagyon lehetne eladni a filmet.

  29. szerintem is gáz ez így elsőre. king kong kicsibe, eredetigyalázó újrahasznosított ötlethiányos izé, sok értelmes koncepció nem jött át belőle, a CGI majmok se tetszenek. ha már planet of the apes szerepel a címében akkor legalább valami köze legyen az eredetihez..

  30. Llew: Ez neked meggyőző, amit most látsz. Elhiszed, hogy valódi majmok? Kézzelfogható lényeknek tűnnek?

    Most az illúzió minőségét firtatjuk, vagy a valóságát? Ma 2011-ben a maszkmesterek jóval életszerűbbé tudnak tenni egy maszkot, mint bármely korszerű CGI, ezt elhiheted.

    Nem az a kérdés, ismétlem, van-e a CGI-nek létjogosultsága, hisz egyértelműen van. Hanem az, hogy minden esetben, minden más megoldást felülíró módon ez-e a legjobb effektus-választás. Ebben a filmben szerintem nem.

    A maszkmester által készített jelmezről ugyanúgy látni, hogy nem egy igazi élőlény csak egy kreatíva teremtménye, ami a valóságot formázza, mint a fent látható CGI-figurákról. Az előbbi azonban egyszerűen még mindig kézzelfoghatóbb jelenség.

    Hozzáteszem még azt is, hogy egy szót nem szólnék, ha a maszkmesteri bravúrt variálnák a digitális lehetőségekkel, de nem így tesznek, helyette megrajzolják az egészet. Ez pedig nem lenyűgözi, hanem bántja a szememet.

  31. Ez a trailer mai szemmel elég vérszegény, eddig vártam, mostmár nem annyira izgat. Ritka az ilyen.

  32. sjbee: lesz még ennél jobb is hidd el. Ez még csak az első csont és nem sok mindent mutatnak.
    Ebből még valami jó is kisülhet.
    A 68-as Majmok bolygója volt eddig a legjobb.

  33. symor: egyet kell értenem a maszkmesterek ellen felszólókkal, hiszen ezek láthatóan klasszik majomra hajaznak, amit egy emberi test sem tudna hozni, a cgi egészalakról közeli maszkra váltani pedig nem menne, sokkal kevésbé lenne hihető

  34. egyébként már nem ezért… de ha okosak miért támadnák meg az emberiséget? és az emberiség csak azért ki irtaná őket mert tudnak beszélni? Miért kell rögtön erre gondolni főleg úgy hogy a trailerben senki nem sérül meg sem ember sem gorilla… max a helikopteres jelenetben feltételezhető de sok mindent elárul hogy ez az egyetlen jelenet ahol akár feltételezni lehet igazi nem párbeszéden alapuló konfliktust. Plusz az utolsó képen a majom sejtelmes nézéséből sem feltétlen adódik hogy gyilkolni akar. Köszönet a cgi-nek hogy képes érzelmeket megjeleníteni… amit maszk segítségével elég hihetetlenül lehetne megvalósítani és át sem jönne teljesen.

  35. Itt most én láttam egyedül a Benjamin Button különös életét, amiben a maszkot és a digitális technikát elegyítve tették Brad Pittet töpörödött öregemberré?!

    A “a cgi egészalakról közeli maszkra váltani pedig nem menne” teória már annál a mozinál megdőlt 3 éve.

    Az ilyesfajta vegyítése a kézművességnek és a digitalizáltságnak egy ideje nagyon is lehetséges, nem kell kizárólagosan az egyik vagy a másik megoldás mellett kiállni, ha alkalmazható mindkettő a megfelelő hatásfok érdekében. Ennél a filmnél, ahogy sok hasonlónál sajnos a profánabb megoldást választották, mintsem az érzékletesebbet Fincher példáján, ilyen egyszerű.

  36. SPOILER!

    Az eredeti, Pierre Boule-féle regény szerint a Földről elindult emberek olyan nagy sebességgel szelték át a világűrt, hogy ami számukra viszonylag rövid idő volt, az a Földön több ezer év (mivel nagy sebesség mellett lassabban telik az idő). Így érkeztek meg egy távoli bolygóra, amit a majmok uraltak, és ahol az emberek valami ősemberi szinten éltek. A sok kaland után a főszereplő visszaindult a Földre, de mivel ismét ugyanazt az utat kellett megtennie, így földi idő szerint már nagyon sok idő telt el: időközben itt is a majmok lettek az uralkodó faj, de hogy hogyan győzték le az embereket, arról emlékeim szerint egy szó sem esik.

  37. A trailer pedig szerintem jó, ebből még bármi lehet. A CGI pedig teljesen rendben van, igaza van humannak, ezeknek majmoknak nem emberi a testfelépítésük. Így sokkal hihetőbbek lesznek, mintha görnyedt emberek játszanának.

  38. Lehet csak a fáradtság beszél belőlem, ezért előre is bocsánatot kérek, ha hülyeségnek fog tűnni valakiknek amit most leírok.
    Szóval nem értem miért húzzátok a szátokat sokan, hogy semmi köze nem lesz az eredetihez? Alap, hogy lesz. Kronológiailag ez lesz az első rész, akár csak a Baljós árnyak. Hiába az volt a 4. Csillagok háborúja film, időrendileg az első volt, szóval minden köze megvolt a régiekhez. Gondolom ez lesz ezzel is. Józan paraszti ész kell hozzá mindössze, elég a címéből kiindulni: “Rise”. Persze ez csak az én meglátásom, nem kell egyetérteni velem.

  39. Itt nem egy fiatal embert kell öreg embernek maszkírozni. Hanem egy embert kellene egy majomnak. És a cgivel ha kötekedni lehet az nem a majmok arca miatt van hanem mondjuk az egész alakos képeknél. Tehát felesleges lenne a maszk.. ITT és EBBEN a helyzetben! egyébként jöhet a kevert megoldás (cgi + smink)

  40. ITT és EBBEN a helyzetben, még mindig csak az elképzelés vitatkozik a valósággal, mert amíg valójában nem látjuk, hogy vajon miként nézne ez ki maszktrükkel és CGI-vel megfejelve csupán az elgondolás védhető marad. Hiszen egy megvalósulatlan alternatíváról gondolkodom, ami szerintem létrejöhetett volna.

    Benjamint Buttont az arcról egészalakra váltás példájára hoztam fel, nem más szempontból.

    A lényeg viszont az, hogy amit látok ebből az előzetesből, az nekem túlságosan digitális, légből kapott benyomást ad, emiatt írom azt amit. Nem vagyok azonban szakember, ahogy többségében szerintem azok sem, akik nekem ellentmondva érvelnek. Emiatt, hogy mi lehetséges és mi nem manapság nem ennél a filmnél dől el és nem ezen a fórumon :)

    Tulajdonképpen arról vitatkozni, hogy ki mit tud jelenleg a trükktechnológiáról elképzelni teljesen felesleges, pro és kontra majd bizonyít egy-két másik film ezügyben.

  41. FZoli, köszi az összefoglalót, én csak az első részt láttam, meg a Burton-öst.
    0101: igen, ez volt a különbség a könyv és a film között, de a filmnek szerintem jobb volt a befejezése, a műfajhoz jobban passzolt a csavar a végén dramaturgiai szempontból.
    Akinek meg baja van a cgi majmokkal, az menjen ki az Állatkertbe, ott garantáltan nem digitális majmokat fog látni. :) Ez meg egy film lesz (amit nem kötelező megnézni).

  42. Majd megnézzük. A maszkos témához is hozzászóljak, az nem lehet, hogy így egyszerűbb? Vagy ne talán még olcsóbb is? (most csak hasra ütöttem) Hisz CG kell az akciós részekhez, mozgáshoz, tehát az a költség fix + lenne a maszkos költségek. Nem látok bele, de mi van ha a WETA úgy tette le az asztalra a dolgot.

    WETA-“… hogy na 500 munkaóra, ami 100 CG majom test hozzáillő fotorealisztikus arccal, 20 milkó
    Producer-ok, 100 CG majom, de nem kell a fotorealisztikus arc, mert lehet maszkkal csináljuk..?!
    WETA-“ok, nem kell az arc, így a számla 19 milkó, mert tökmindegy így úgy is 500 munkaóra, mert a szoftverekkel és technikával már fityfene ez a motion capture és + 3 milkó, hogy a közeli maszkos képeket rávágom a CG testre…”

    na most akkor rengeteg statisztát beszervezni, legyártani a maszkokat, jelmezeket, + forgatási- felkészülési idő, kaja, pia , nők. Lehet számolgattak és olcsóbban kijött a dolog így.

  43. A legjobb utópista elképzelés arról, hogyan fognak az állatok uralkodni újra a Földön az a “12 majom” Gilliamtől. Reálisabb képet ad a jövőről, mint azt, hogy egy gorilla már megint nem bírja megállni, hogy ne vállaljon öngyilkos akciót valami repülő tárggyal :)

  44. Nem értem a kommentelőket, hogy miért kell egy ilyen trailerből olyan messzemenő következtetéseket levonni, hogy pár majom leigázza a földet stb. Pont ez a lényege ennek a kisfilmnek, hogy felcsigázza az érdeklődést – ami sikerült is úgy tűnik – és eddig kb annyi van, h a szérumtól baromi okosak lesznek a majmok, kiszabadulnak és “randalíroznak”. Hogy ebből apokalipszis lesz e vagy sem nem biztos. Szerintem amúgy a sztori nem reboot és nem is remake hanem új sztori lesz.

    CGI vs maszk: Senki nem tudja leutánozni a gorilla mozgását ilyen minőségben mint itt látható, szóval eleve nem is kerülhet szóba a maszk. Az arcot megcsinálni számítógéppel kb 10*-es költség a testhez képest – pláne ha beszélni kell vagy komoly mimikáról van szó – ezért a CGI nagy költség de a végeredmény tökéletes lesz. Nem tudnak maszkkal ilyen kinézetet hozni, a látvány csillagos ötös, aki azt mondja, hogy ezen látszik a CGI az hazudik. Másik, hogy az itt látható majmok arcberendezése miatt sem lehet maszkkal megoldani, a szeméről nem beszélve.

  45. a legegyszerűbb az lenne, ha adnánk NZT-t pár majomnak és akkor teljesen hitelesen el tudnák játszani a szerepüket.

  46. Addict001: Szerinted nem, szerintem meg igen. Ezzel a szubjektív ítéletkülönbséggel pedig könnyen kiegyezek bárkivel :)

  47. Ez a koncepció csak úgy működik, úgy hihető, hogy készen kapjuk a majmok uralmát már. Az, hogy párszáz majom legyőzi az emberiséget nevetséges. Mégha az összes élő majmot vesszük, akkor is pár millióan lehetnek.

  48. Nekem ez inkább valóban rebootnak tűnik, és mivel reboot, nyilván nem az ötödik résszel fogják kezdeni. Alternatívan kezdik az elsőt, ez vmi tök más lesz. Személy szerint nekem tetszett a Burton-féle verzió, bár a 68-as nagyobbat csattan a szabadságszoborral. De hogy többen azt sem értik….egyszerűen képtelen vagyok felfogni. Mi olyan bonyolult ezeken a filmeken? Avatar, majmok bolygója, viharsziget….egyik sem túl bonyolult, és az emberek nem értik. Borzalom. Valóban nekünk is az üres popkornmozik valók, talán azt sikerül megérteni a többségnek.

  49. cgi vagy nem cgi:
    logikusan nézve teljesen értelmetlen színészeket kimaszkolni aztán cgi-vel összesajtolni őket csimpánz méretűre, meghosszabbítani a karjaikat, összegörnyeszteni a testtartásukat. minek? ha ezt az egész folyamatot úgyis digitálisan oldják meg akkor minek a színészekkel vesződni? hiszen ezek itt még simán csak majmok, gorilla, csimpánz meg mittudomén.
    a 2 lábon járó, beszélő, emberszerű intelligens majmok még csak ezután következnek, addig minek foglalkoznának színészekkel???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.