Ismeretlen férfi (Unknown)

Gondolom a következő információra páran azt fogják mondani, hogy egyáltalán nem meglepő, pedig.. áh, ebbe most ne menjünk bele. A lényeg: az Unkown reklámhadjárata során azt lebegtették meg, hogy Taken-szerű akciófilmet kapunk újra Neesontól, de erről szó sincs.

Neeson is összetört ezen az Unkown infón

Az akció helyett a thriller részen van a hangsúly. Ott kezdünk, hogy Neeson karaktere autóbalesetet szenved. 4 napig fekszik kómában, amikor felébred egy idegen férfit talál a felesége mellett, aki látszólag átvette az ő helyét. Mivel az iratai elvesztek, ezért nyomozásba kezd, hogy kiderítse mi történt. Nagyjából ennyi.

Az a helyzet, hogy a filmnek voltak jó pillanatai. Egyáltalán nem a lassúságával volt baj, sőt, egészen addig jó volt, amíg a magasabb rendű rosszfiú fel nem tűnt. Onnantól eltűnt a hangulat, hogy a végső leszámolás nevetségességét ne is említsem. Annyira rossz szájízt hagyott maga után, hogy az előtte nyugisan épített hangulatbomba tovatűnt.

Mondjuk a színészek előtte is dolgoztak azon, hogy a jobb pillanatokat lerombolják. Konkrétan January Jones villantotta tehetségtelenségét. Ezt tetőzték azzal, hogy Diane Kruger egy bevándorlót alakított a Németországban játszódó filmben. Két nagyon rossz döntés a castingosok részéről, akkor is, ha Ms. Kruger melle a pólón át nem rossz. Ez nem elég a szerepre. Az biztos, hogy Neesonnal nem volt gond, a motivációival a vége felé már annál inkább.

Ismeretlen férfi értékelés

Sajnos a szerpelőválogatás és az utolsó 20-30 perc eléggé lehúzta a filmélményt nekem, 5/10-nél többet nem tudok adni, hiába tetszett a nyugis építkezés előtte.

13 hozzászólás a “Ismeretlen férfi (Unknown)” bejegyzéshez

 1. nagyon sajnálom, pedig ezt vártam. akkor marad a “Kickass Flmszínház bemutatja…”

 2. Nekem nagyon tetszett. Kevés, de igényes akció, érdekes történet(a végefelé már nem annyira). Érdemes elmenni rá moziba szvsz mert jó kikapcsolódás.

 3. Nekem Liam az egyik favorit, de a mérce nálam se ütötte meg a 6/10 arányt. De egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 4. “de a mérce nálam se ütötte meg a 6/10 arányt. De egyszer mindenképp érdemes megnézni.”

  ezt nem értem. ha 6/10, akkor miért érdemes megnézni. esetleg, ha az ember végez a sokkal jobb filmekkel és nincs mást néznie, de a 6/10 azt jelenti, hogy felesleges megnézni. az őrületet harrsion forddal úgyis sokan látták.

 5. Valóban akik Taken szerű akciófilmet vártak azokat sajnos ki kell ábrándítanom, ugyanis ez a film sokkal inkább thriller és nincs benne annyi akció mint az Elrabolvában. Ha viszont tudjuk, hogy mire számítsunk akkor már nem érhet túl nagy csalodás, roppant kellemes de koránt sem korszak alkotó thriller. A filmnek roppant jó a dinamikája, nincsen igazán üresjárat. A történet többynire már korábbról is ismert elemekből épül, szóval aki látta már mondjuk a Spoiler Franticot, az Utánuk a tűzözönt vagy az Emlékmást spoiler azt nem fogja katartikus sokként érni egy-egy fordulat. De mint mondtam jól van összeszerkesztve a film, és hiába lép túl néha a realizmus határrán szórakoztató elegyet kevert nekünk, Jaume Collet-Serra rendező. A szinészi játék kifejezetten jó, Neeson teljesen passzol a szerephez, de mellék szereplők is jók (különösen: Bruno Ganz az ex Stasi ügynök szerepében). Egyedül csak talán January Jones gyengécske egy kicsit. Az utolsó csavar különösen tetszett igaz volt már ilyenre példa, de egy kevésbé elhasznált viszonylag váratlan fordulat lett. Az akció részekkel sincs különösebb gond (leszámítva a ma már standardé vált kamera rángatást, de itt még követhetőek az események.

  Összeséében egyszer teljesen megéri megnézni, más fél óra kellemes eltöltéséhez bőven elég.

  6,5-7/10

 6. Az egész film olyan, mint egy igazi ’90-es évekbeli krimi. A kritikával egyetértek, 5/10 nálam is áll.

 7. Egyszer azért érdemes megnézni.

  SPOILER
  Ha a végén nem robbant volna fel a bomba, csalódottabb lennék.

  5.5/10

 8. Nem mondanám rossz filmnek, de azért voltak hiányosságai. Neeson rutinosan hozta a formáját, és bizony nekem is ki kell emelnem a már fentebb is említett ex-titkosügynök figuráját: nagyon jól eltalálták a castingot.
  Végig szépen csepegtették az infókat, az akciót úgyszintén, valahogy mégis maradt bennem némi hiányérzet… A legvégét mintha összecsapták volna egy kicsit, bár lehet, hogy ez csak nekem tűnt fel, és a befejezés sem váltott ki semmiféle katarzist.
  Bár nem lesz a kedvenc Neeson-os filmem, de egyszer azért érdemes megnézni.

 9. Kicsit megkésve, de én csak most láttam:

  Láttam a Taken-t, de nem tudtam h elivleg ez is hasonló, csak annyit tudtam, hogy Liam Neeson és Berlin. Így semmi Taken szerű aprítást nem vártam.

  Szerintem iszonyat jól sikerült, egy haverommal néztük és kb 20percenkéne leállítottuk, hogy filózzunk, hogy vajon mi lehet a megoldás.

  Sajnálom, hogy ti lehúztátok, szerintem nagyon el lett találva. Bár a Taken tényleg jobb.

 10. 7/10 simán. Frankó kis film, vannak hibái, de szerintem is nagyon jól van kitalálva a csavar. Máskor lehet belekötnék, de szerintem elég sok klisés hibát elkerült, amibe beleeshetett volna, hogy a maradék felett már lehunyom a szemem.

 11. Sajnos úgy kezdtem el nézni a filmet, hogy a Taken-es Liam Neesont vártam, de közel sem azt kaptam. Este, ha nincs más a tévébe, kikapcsolódásnak elmegy. Azért még messze volt egy Bourne rejtélytől. 4/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.