Eltelt pár év

10 év, 30 kiló, még jobb film?

human
írta
2011. 04. 23. 15:03
megjelenés
43
hozzászolás


43 hozzászólás a “Eltelt pár év” bejegyzéshez

  1. Most olvasom a könyvet is és mér most hihetelenül várom a filmet! :D Nagyon remélem hogy meg tudja csinálni jóra, de végül is ő Peter Jackson tehát meg tudja csinálni jóra

  2. Jackson for president!!! Nagyon várom már a hobbitot. Remélem aztán majd esetleg más érdekes Tolkien regényt is feldolgoznak.

  3. Hát igen. a legnagyobb ember a film szakmában.. najó még eastwood és lucas mellett :D

  4. Amikor először láttam a 2011-es Jacksont azt hittem valami másik P.J.-ról van szó és el is szomorodtam, hogy nem a “régi” rendezi a Hobbitot. :D Mostanra megnyugodtam! :D

  5. Az a baj hogy a Hobbitban nincsenek olyan nagy ívű csaták mint a Király Visszatérben, és sokan csalódni fognak, mivel azt várják hogy majd túlszárnyalja a LOTR-t. Én olvastam a könyvet, így nem ezt várom tőle, de sok troll fog trollkodni a fórumokon.

  6. Hát de a gyűrűk urában nem a csata a lényeg hanem 1 másik világ bemutatása.. én gyűrűk urát a helyszínek a tájak és a különböző fajok miatt imádom :D Mondjuk a babó végén van az 5 sereg csatája ha jól tudom :) hát azt meglehet jól csinálni :)

  7. Mondjuk az öt sereg csatája az Első kor óta a legnagyobb az egész LOTR loreban, úgyhogy kicsit elhamarkodott kijelentés volt az, hogy nem lesz nagyívű csata. De ha nem is lenne, nem hiányozna, nem az a lényeg.

  8. KÖNYVSPOILEREK

    shanus+giss Így van, ott az 5sereg csatája, és bár a könyvben Bilbó elájul a legelején nem hiszem P.J. kihagyna egy akkora lehetőséget :D (pl: Narnia 2.könyvében is a nagy csatát csak Luci látja egy tükrön át, ő meséli az olvasónak mi történik. Mégis egész pofás csatát kaptunk:D)Meghát maga az út teli van veszedelemmel,+ott a sárkány :D úgy hogy én nem aggódok egy percig se, látványra szerintem nem lesz panasz:D a trollok meg reggelre úgyis kővé dermednek :D

  9. Utána meg meglehetne csinálni mondjuk a Szilmarilokat, de arra talán nem lenne elég 1film… de mondjuk egy 10részes minisorozat… :)

  10. Óvatosan a kommentekkel, sok lesz a véletlen spoiler.

    on: PJ biztosan gyönyörű filmet készít ismét és én visszarepülök a gyermekkoromba.

  11. Nohát, Jackson papa ledobott pár dekát magáról – csak szerintem néz ki fiatalabbnak így?

    El se hiszem, hogy a Gyűrűk Ura filmek már tíz éve megvannak, tisztára, mintha tavaly készültek volna. (Képletesen szólva.)

    Ami még érdekes, a két kép ellentéte: a 2001-es ‘Színes RTV’kép, szemben a 2011-es sz-rrá Photoshoppolt képpel.

    Mindenesetre a film város. (Vagy inkább metropolisz.)

    (Dum, dum, dum, dududum, dududum, dududum, du dú dú dum dum dum.)

  12. Biztos találkozott Schobert Norbival, és az egy szerepért ingyen lefogyasztotta (meg is van a cameo).

    Egyébként tényleg ő az, aki egyszerűen nem ronthatja el. Bár, láttunk már nagy csalódásokat, szóval ne igyunk előre a medve bőrére…

  13. Ja 3 részes lesz, mivel belerakják a Gyűrűk Ura könyv függelékeit is amik szintén a Hobbit idejében játszódnak. (pl Fehér Tanács, Dol Golduri kutakodás stb.) Maga a Hobbit könyv mondjuk ha jól emlékszem 300 oldal körül volt szóval nem lenne nehéz akár 1 filmbe is megoldani de a minél több mámori pillanat sosem rossz. :)

  14. P.J. szerencsére Tolkien rajongó így biztonságban lesz a film, én nagyon várom már, kb. 1 hónapja fejeztem be a könyvet és próbáltam elképzelni, hogy majd milyen lesz film szempontjából egy két jelenet és tény, hogy kicsit fel kell majd turbózni hogy izgalmasabb legyen. Nagyon kiváncsi leszek, a Dol Goldur-i jelenetre, vamint Szarumán tevékenységeire:D
    Tipp, hogy hol lesz félbeszakítva???

  15. Arni ! Szerintem ott lesz amikor a Bakacsinerdőben fogjul ejtik a törpöket.. :) szerintem :D

  16. Asszem ez is könyv spoileres lett(és bocs hogy az előzőt nem jeleztem)
    Shanus, énis kb oda tippelem. Bár drámai szempontbol egy kicsit hamarabb, a sasokkal menekülős résznél zárnám le, így jobban kilehetne fejteni a gyűrű megtalálását az elsőben, a másodikban meg mehetne a kőkemény látványorgia :D

  17. Szerintem a Hobbit film majd azoknak fog leginkább tetszeni, akiknek a 3 korábbi film közül A gyűrű szövetsége tetszett a leginkább. Miért mondom ezt? Hasonlóan ahhoz, ez is inkább kalandozós, utazgatós, furcsa lényeket megismerős történet, kevés csatázással.

  18. egyet értek ez tényleg olyan barangolos menjünk ide-oda

    am olyan fura volt úgy olvasni, hogy teljesen más volt egy csomo helynek személynek a neve, amin a leginkább röhögtem az ” szívem szottya= drágaságom”XDXDXD

    am tudom, hogy nem Göncz bácsi fordította és ezért

  19. Arni
    Ez azért van mert a Szobotka Tibor féle fordítást olvastad. Mikor készítette, még nem volt hivatalos és egységes terminológia a témán belül.
    Azóta készült egy új fordítás is, melyben már megegyeznek azok a nevek, melyeknek meg kell egyeznie :)
    Mellékesen én Szobotka fordítását jobban szeretem, humorosabb, mesésebb.
    Szívemnek-szottya: szerintem ez egy frenetikusan jól sikerült szófordulat.

    A képekről: nekem a régi kellemesebb, mint ez a sivár, steril újkori fotó.

  20. Szerintem hangulatos fordítás volt az a régi is… Abban Gollam még Nyelem volt (“Elveszett, nyalom, nyelem, nyeldekelem.”), az orkok manók, a hobbitok meg babók! :D

  21. Én tervezem a közeljövőben megvenni a könyvet… Most akkor az új kiadás a Hobbit-nak fordított, ahol passzolnak a nevek? :? vagy a Babó az új? csak mert az nekem valahogy furán hangzik… :(

  22. Ha még nem olvastad a trilógiát akkor akár kezdheted az első fordítással is, máskülönben szerintem az újabbat olvasd el.
    Azt meg kell jegyezni hogy még a “javított” verzióban sem egyezik meg minden a trilógiával.

  23. Venom

    Ezt kicsit elhamarkodtad :)
    Az első kép jól láthatóan a helyszínen készült, teljesen random (vagy csak “Peter, némáide lövök egyet az unokáknak!” stílusba) egy régi filmes géppel, a második pedig az első mintájára előre berendezett és beállított helyen, stúdióvakukkal, és egy sokkal modernebb digitális géppel.

    Értem én hogy trendi mindere fotosopot kiáltani, de néha nem ártana mérlegelni picit :) Amúgy abból hogy direkt berendeztek csak ezért egy helyszínt, látszik mennyire fontos manapság már filmet megelőző hype is, régen nem volt ekkora vihar egy-egy film előtt, most meg már nyomják a bögréket meg a pólókat fél évvel a megjelenések előtt is. Mondjuk ehhez hozzá járul az is hogy a média is csúnyán elkorcsosult (ala internet)

  24. Őszintén szólva nekem csak a Gyűrű szövetsége tetszett, ha arra fog hasonlítani, az jó lesz. A másik két film szinte csak egy hosszúra nyúlt csatajelenet, a Király visszatér Oscar-zuhatagja meg ugye egy vicc.

  25. Mindenki dicserto a LOTR-t, en meg meg egyszer sem lattam.
    1-2 honapja elkezdtem nezni az elso reszt, es csak tegnap fejeztem be, annyira nem tetszett, heti fel orakat birtam max nezni. A LOTR2-bol mar 1,5 orat meg tudtam nezni egybe, de nem tudom mikor fogom folytatni

    Igy a Hobbit-ot is kevesbe varom

  26. Nekem is A Gyűrű Szövetsége a kedvencem a trilógiából.

    A hírhez meg:
    A Hobbit lehet, hogy nem fog akkorát ütni, mint 2001-ben elinduló trilógia.

  27. De lehet hogy fog.
    GR-44:a Király visszatér Oscar-zuhatagja meg ugye egy vicc.
    Menj a qrva anyádba

  28. A Gyűrűk Ura minden idők egyik legnagyobb mozija, az aprólékosság, pepecselés mintapéldánya és gyakorlatilag egyedüli vállalkozás Hollywoodban. Ha a Hobbit csak megközelíti ezt a minőséget, már nem lehet egy rossz szavunk sem.

    Gabe….régen nem volt divat a film előtti hiszti? Csak egy példa:

    1993…Jurassic Park. 63 milliós költségvetést megfejelték plusz 70 milliós marketinggel. Pólók, bögrék, sapkák, táskák, törcsik, játékok (tudom, mindből volt egy) :)

  29. Hoppá, le kell cserélni Filit:

    “I am sad to report that Rob Kazinsky, who was cast in the role of Fili, is having to leave The Hobbit and return home, for personal reasons. Rob has been terrific to work with and his enthusiasm and infectious sense of humour will be missed by all of us. I should say that Rob’s departure will not affect ongoing filming of The Hobbit, nor will it impact work done to date, as we had yet to film much of Fili’s storyline. At the moment we are shooting scenes featuring Bilbo without the Dwarves, which will give us time to find a new Fili. I’ll keep everyone posted with updates as they come.

    Cheers,

    Peter J”

  30. “a Király visszatér Oscar-zuhatagja meg ugye egy vicc.”

    hogy lenne vicc? szerintem megtévesztett, hogy az oscar nem a szerinted legjobb filmnek jár, hanem más emberek szerint legjobb filmnek. ez sokakkal megesik.

  31. Mi az hogy vicc? Te jó ég normális ez az ember??? A trilógiában a 3. rész a legjobb, főleg a bővített rész!!!

    Kérdem én akkor a Ben Hur vmint a Titanic is csak vicc???

  32. Szerintem néző még nem élte bele magát úgy egy fantasy vagy akcio vagy kaland filmbe mint a Gyűrűk Ura trilogiában. Magával ragadó a film de nem csak a film a könyv is számomra letehetetlen volt :) Szóval megérdemelt volna még 100 oscart is ha azt nézzük milyen filmeket jelöltek Oscarra ..és milyen filmek kapták meg :)

  33. van egy video itt a filmbuzin a hobbit forgatásának kezdeteiről, meg bejárja a díszletet, és mondja is, hogy milyen furcsa 10 év után visszamenni ugyanazon dszletek közé… gondolom láttátok … mindenesetre én is kiváncsian várom

  34. Gabe: nope, egyszerűen csak a díszletnek ez a része már kész van, így csak a fények kellettek

  35. Nahát, így kell 10 év alatt Guillermo Del Toróból Steven Spielberggé alakulni… és nem csak kinézetre.

  36. Én nagyon várom, de remélem nem fogja úgy elrontani, mint a 2.-3. részét a LotR-nak. Igaz azok is élvezhetőek voltak, de nem “Gyűrűk Ura”-ként, számomra túl sok volt a torzítás, egyszerűsítés, hülyeség a könyvhöz képest. Az már inkább a nagyközönségnek készült, mint a rajongóknak. Szóval remélem, hogy inkább az első stílusához fog hasonlítani, és jobban igazodnak majd a cselekményekhez. Írta valaki, hogy jó lenne, ha a Szilmarilokkal is kezdenének valamit egyszer, ezzel csak egyet tudok érteni :)

  37. Nekem is az első rész a kedvencem a trilógiából, a Hobbitot most olvasom, tényleg arra fog a leginkább hasonlítani, bár PJ mintha említette volna, hogy kiegészítik a könyvet új részekkel/szereplőkkel egyéb Tolkien források alapján.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.