Röviden: Eljő a napunk (Notre jour viendra)

A hétvégén beiktattam Romain Gavras első nagyjátékfilmjét, mert kíváncsi voltam, hogy az Adidas All Star reklámot, MIA és Justice klipeket rendező csávó mire képes 90 percben. Hááát.

Egy dolog biztos, voltak benne olyan hangulatos jelenetek, amik miatt nem ábrándultam ki a névből, pedig a film nem tetszett annyira. Egyszerűen nem áll össze egésszé, sokáig csak nézel, hogy mi van, olyan értelmetlennek tűnnek a jelenetek, kidolgozatlan minden. Akkor is, ha láthatóan volt egy központi gondolat, nem csak a vörös hajúak kirekesztéséről van benne szó.

Vincent Cassel alakítása külön kiemelendő azért.

Összességében valahol 5/10 felé osztanám az élményt, de mozit nem igazán ért. A “francia harcosok klubja” dumát pedig nem tudom komolyan venni. Attól, hogy valami x-y-z-g-t-r generáció problémáival foglalkozik, még nem jelent semmit.

6 hozzászólás a “Röviden: Eljő a napunk (Notre jour viendra)” bejegyzéshez

  1. Nálam csak a hotel-es rész feldobta 10/7-re.:) A harcosok klubja hasonlat meg tényleg hülyeség. Rohadék marketingesek, tudják, hogy egy ilyen mondattal rögtön becsalják a moziba az olyan gyökereket mint én:D:D

  2. Anno az Equilibrium borítóján volt a szöveg h “Olyan mint a Mátrix,csak jobb” XD

  3. Ugyanígy érzek én is, nagyon jó részek voltak benne, Vincent Cassel szerintem is zseniális volt, de nem áll össze.

  4. Az x-y-z-g-t-r csak azt jelenti, hogy egy adott generáció problémáival foglalkozik, vagy van valami egyéb jelentése is (pl. a Harcosok Klubjában lévő, modern ember (?) generációja)?

  5. Pedig az előzetestől kiráz a hideg, annyira jó… Na mindegy, Cassel-lel én bármit megnézek amúgy is :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.