Thor

Mit kezd az eddig nem igazán popcorn látványfilmeket készítő Kenneth Branagh (legutóbb a Mesterdetektívet rendezte) a villámisten Thor történetével? Nem sokat.

Thor maga

A főbb kérdés, hogy a Marvel mit akart vele? Branagh láthatóan könnyedén belemerült volna kevesebb pénzből is az “istenek világában” történő ármánykodásba, családi drámába, de az nem lett volna elég látványos. Ezért szépen beleerőltettek egy földi csata részt, ahol mintha a vágóolló is elszabadult volna, annyira érdekes váltások voltak. Konkrétan olyan a film, mintha a földi részeket csak azért rakták volna bele, hogy legyen valami kapaszkodó az átlag nézőnek. Ezt úgyis merem mondani, hogy fontos Thor száműzetése, hiszen így fejlődik a karaktere ténylegesen.

Igazából ez két film kellett volna legyen. Akkor talán átérezhető lenne a film végi áldozat a hídon. Jelen pillanatban a mély szerelembe esik rész elég gyenge lett, így kinyírva mindent ami erre épül. Hiába na, a földön van a fő gáz, az Asgardon játszódó “középkori” testvérdráma még rendben lenne.

A szinkront nyuodt szívvel húznám le. Konkrétan olyasmi, mintha vígjátékhoz csinálták volna, vagy az Iron Manhez. Túl könnyed, nem csak a viccesnek szánt jeleneteknél, miközben a rendező láthatóan sokkal komolyabban gondolta a témát, akkor is, ha láthatóan le kellett egyszerűsítenie a mély részeket.

Thor összetört

Mindezek ellenére a Thor nem rossz film. Bár a párbeszédeken nem sokat kotlottak (vagy épp túl sokat, végletekig egyszerűsítve, kinyírva őket), de popcorn mozi révén a látványon bizony nem keveset munkálkodhattak. Fantasztikusan néz ki szinte minden a filmben, bár a jégvilágban volt egy szörny… Na mindegy. Szintén jó pont, hogy tényleg Asgardon játszódik a film 50-60%-a, nem csak a trailerben való harc mutogatáshoz készítettek 3 percet a film elejére, hogy “a régi időkben” blabla, 2011, xy sivatag.

A szereplőgárdára nincs panasz. Szerintem a főszereplő legalább annyira jó választás lett, mint anno Downey volt Vasembernek. Bár a forgatókönyv nem kedvez neki, de még a dacos kölyökből komoly férfivá válást is egész jól alakítja. Portman meg Portman. A lényeg, hogy negatívan nincs kiemelendő. Ami külön jó, hogy Hopkins úgy tűnik nem csak a csekkért vállalta.

Thor értékelés

Bár ez lehet csak egyéni ízlés, de a rengetegszer feleslegesen döntött kamera az agyamra ment. Van helye, kevesen merik használni, de itt túl volt erőltetve. 6/10-et adok rá, de igazából nem vesztettem volna sokat, ha sosem látom.

Végezetül: a nép nem tanul. Eddig minden Marvel stúdió által készített filmnek volt a feliratok után plusz jelenete. A Thornak is. Ezúttal is egyedül nézhettem meg a ráadást, miután vagy 30 ember lelépett.

human
írta
2011. 04. 30. 23:12
megjelenés
82
hozzászolás


82 hozzászólás a “Thor” bejegyzéshez

  1. nyehh…pedig a rottentomatoes 94%-a után bíztam benne,hogy jó kis film lett.Nem baj,azért nézős…

  2. nálunk kb. a nézők negyede végigvárta a feliratot (allee, péntek este fél 11-es előadás)

  3. mi is csak ketten maradtunk, a főcím utánra. meg is kérdezték a jegyszedők honnan tudtuk hogy lesz valami mert még ők sem látták… :)

    hogy a filmről is szóljak, számomra kellemes kis élmény volt ami nem erőlteti túl az ember agyát. kikapcsolódásra bevált. tetszett, hogy carlsson hozta a megszokott ügynökös poénkodását. jók voltak a szereplők és szerintem a szinkron is megállta a helyét.
    ha el kéne helyeznem, a hulk és a vasember közé tenném. jóval a hulk fölé közel a vashoz.
    és tényleg öröm, hogy nem csak pár percnyi jelenet volt asgardról (mint mondjuk az avp2-ben a predi bolygó) hanem elég jelentős rész. és korrekten is nézett ki, megvolt a “súlya” a cgi-nek, díszleteknek, jelmezeknek, kellékeknek. tényleg elhittem, hogy a mjölnir szétzúzhat mindent, és a jégkocka emberek befagyasztják a poklot is.

    a történet meg a szokásos, csavaraktól mentes popcorn váz. bár a testvérek jelleme jobban kidolgozott volt, mint a romantikus szál, de jobb is ez így, mintha szex és new yorkot vagy mammamia-t láttunk volna.
    a szerep meg tényleg jól állt kirk kapitánynak.

    megjegyzés: amerika kapitány kapcsán említettem már, hogy nem kell mindig szorosan ragaszkodni a képregénybeli megjelenéshez, konkrétan itt a fejfedőre gondolok. míg a kapitány kissé murisnak tűnik a bőrsisakjában, addig itt nyugodtan elhagyták thor jellegzetes szárnyas sisakját, ami egyáltalán nem is hiányzott róla, sőt..

  4. Elég gyenge, súlytalan lett, nem tudom mit, de kicsit többet vártam volna. Egynek azért jó volt, de ennél a Hulk vs Thor 30 perces rajzfilmet jobban élveztem. 7/10, de csak Natalie Portman miatt, aki gyönyörű.
    És mi is egyedül néztük végig a plusz jelenetet, pedig az este fél 11-es mozira már azt hittem csak olyanok ülnek be, akik komolyan is gondolják.

  5. Nekem nagyon tetszett, közel Vasember szint. A főszereplő tényleg remek választás volt, de nálam Tom Hiddleston Lokija vitt mindent. A történet rendben, a zene hangulatos, a látvány fasza, bár azért volt egy-két gyengébb rész, illetve, és ami talán a legjobban meglepett, hogy tényleg jó poénok voltak benne.

    Negatívumok közé a néhol műanyag hatást keltő páncélokat/díszleteket, illetve Thor barátait sorolnám. Ez utóbbiakat, azaz a szép csajt, a szakállas sablon barbárt, az ázsiai harcost meg a három testőrből szabadult vívót egyszerűen nem tudtam hova tenni.

    Ja, és úgy tűnik, Írországban sem a jobb helyzet, itt is én maradtam bent egyedül megnézni a stáblista utáni jelenetet.

    8/10

  6. OOo hogy lehetem ilyen hülye én meg simán kisétáltam miután mondtam hogy biztos lesz valami jelenet a végén…
    meg is érdemlem hogy nem tudom mi ha nem vártam meg a végét (:

  7. ÉN is tegnap néztem, szerintem simán jó film volt. Valaki leírná hogy mi volt a kis jelenet a végén? YT-on láttam de sokat nem értettem belőle.

  8. Ordel, azok a társak – Sif, Hogun, Fandral és Volstagg – a Thor-képregényekben is folyamatosan szerepelnek.

    Mondjuk én nem fogom ezt a filmet megnézni moziban :-/ Feliratos verzió csak 3D-s kiadásban van, ami nem érdekel; és szuperhősfilmet nem fogok szinkronnal nézni, az biztos.

  9. Nekem nagyon tetszett a film. Olyan igazi hétvégi, akármikor nézhetős lett. Jó akciójelenetek, poénok és pár utalás a többi szuperhősre. A végén sajnos elfelejtettem megnézni a jelenetet. :)

  10. Shakespear-i párbeszédeket akartak, Asterix-light lett belőle. Portman meg csak arra volt jó, hogy az idióta “OMG” fejével elrontsa a legfontosabb jelenetet.

    Egyébként meg egy csomó dolgot nem értek. A kaput elpusztítja, de nem tud másikat építeni? Először is ő a mindenség atyjának fia, másodszor nála van a legnagyobb építő szerszám. Nem veszik videóra Thort a kihallgató szobában? Pont a SHIELD ne tenné? A könyvlopáson meg csak kínosan félrenéztem.

    Először én is azt gondoltam, hogy két filmben kellett volna ezt lerendezni, de aztán meg úgy éreztem, hogy úgy unalmas lenne. Veszett fejsze.

  11. Nekem is tetszett. Simán túlszárnyalta a várakozásaimat, nagyon jól szórakoztam rajta így a Sucker Punch után igazi felüdülés volt.
    Mondjuk jó lett volna egy kicsit kevesebb Asgard és kicsit több Föld meg részemről 1 pont mínusza a 3d miatt: 8/10

  12. Nem tom,hogy miért nem írják ki a végén, hogy a credits után van még egy jelenet, annyira nem lehet nehéz…
    És valszeg a tv2 se tudja, mert a Vasembert is már kétszer adták le, és soha nem rakták oda a jelenetet a végére, valszeg vasárnap is így lesz.Aztán egy csomóan néztek a kettőnél, hogy mit keres itt Samuel:D

  13. Nekem tetszett. Szintén ízlés kérdése, nekem a döntött kamera állás tetszett. Számomra már uncsi lett volna a sima beállítás, nekem ez hozzátett az egészhez. A látványvilág pazar, gondolom ebben mindannyian egyetértünk. A szereplők jók voltak. Szerintem jó film! :) Nekem átjött a történet mesélés is. Nem mondom, hogy nem néztem volna meg két filmben, de egy nőt meg lehet kívánni fél órás ismeretség alapján is. :P Nem kell éveket tökölni ezzel.

  14. Nem nagyon tudok mást mondani a filmről, minthogy jó volt. Leginkább egy rutinos iparosmunkának tűnt, nem volt se borzasztóan rossz, se túl jó. Thor 4 segítője nekem sem tetszett, annyira jellemtelenek voltak, pedig elég sok lehetőség lett volna bennük. Én személy szerint a földön játszódó részeket szerettem jobban, tetszettek a poénok. Az asgardi részek túl súlytalanok voltak, így ott is inkább a kapuőr poénkodása jött be:). Összességében egy 7/10 -et megérdemel a film azért. Nézhető volt, de nem rohannék újranézni.

  15. A Vasember 2 legvégső jelenetét (amit szintén csak mi ketten a takarítóval néztünk meg a moziba, sokáig nem tudtam hová tenni. Aztán rájöttem hogy Thor kalapácsát találták meg :D

  16. nekem amúgy nagyon tetszettek a film közbeni utalások:
    – a tudós utalása a gammasugárzásos kutatásra
    – amikor megérkezik a Földre a Destroyer, akkor a Starkos beszélgetés

  17. Tegnap láttam én is, a képregényt nem ismertem, csak tudtam hogy van. Győrben volt dolgom gondoltam akkor egy fene beülök rá. Egyszer biztosan nézhető, de valahogy nálam nem volt az a “Na ez aztán igazán jó film volt, megnézem még egyszer”, viszont egyszer azért végigülhető. 3D-ben néztem, de sajnos azt kell mondjam előtte a TF 3 teaser trailerben és a Karib tenger 4 előzetesben több 3D-s jelenet volt mint a filmben :D Azért 6/10-et szerintem is megérdemel, aki esetleg jobban benne van a Marvel képregények világában biztos jobban élvezi és adhat +1 vagy +2 pontot.

  18. Nekem bejött a film, az utalások nagyon ott voltak a szerek.

    Am másnak is feltűnzt, vagy csak nekem, h ki volt a mesterlövész???

    Amikor a puska helyett az íjat vette el már tudtam, h ő az :):):)

    Am nálunk (szerda 22:30 premier előtt) rengetegen bennt maradtak, mert tudták, hogyha Marvel akkor + jelenet :)
    Csak tudnám, h ez hogy kötődik a Captain-hez :)

  19. Úgy, hogy az Amerika Kapitányban a kocka után megy a kutatás. Részletesen lásd: Amerika Kapitány: Az első bosszúáló. :P

    Szerintem rendben volt, óriási örömet okozott, hogy a testvéreken volt a hangsúly, nem az unalomig ismert szerelmi szálon. Rennert már külön vártam, mikor bukkan fel, hisz rajta volt már a stáblistán. Tökéletes választás volt, az egyetlen színész, aki még nem tűnt fel a szerepében az Avengersből, a Hulkot játszó Mark Ruffaló.
    Ami megint kicsit sántít, hogy a legjobb akció jelenet a film első negyedében van, nem a végén.

  20. Ron: Én pont erre gondoltam, de nem voltam biztos benne, a képregényben meg még nem találtam rá, de akkor részletesebben átfutom őket :)

  21. Kevésbé tetszett, mint a Vasemberek, de jobban mint az X-men Origins Wolverine. Egyáltlaán nem bántam meg, és szerintem majd újra is fogom nézni.

  22. óó ba..a meg. Tudtam, hogy maradni kéne a végén.. Shame on me!!

    Egyáltalán nem volt rossz. De. Súlytalan volt. Nem jött át a nagy komolykodás. Meg ez a szerelem dolog..

    De jól szórakoztam és ténylrg gyönyörű volt az egész, viszont itt és most megfogadom, hogy sziinkronosra többet nem. Soha. Nem megyek még egyszer helybe a lóf..ért.

    A csávót meg már Star Trek elején kiszúrtam magamnak, szóval eyecandy szempontból egy szavam sem lehet, mert nagyon nyámi volt.

    És akkor ez is olyan, hogy ha nem bukta jön még több film is belőle?

  23. “Portman meg Portman.” – igen, ez a 6/10 után engem már csak ez motivál arra, hogy megnézzem a múvit :):S

  24. Mi is ketten maradtunk a film végi extra jelenetre – de hiába, mert lekapcsolták a vetítést még előtte.

  25. Azokhoz csatlakozom akik szerint jó volt. Nem lett egy új TDK, de egy Iron Man szintet hozott. Nem olyan poénos, de legalább olyan szórakoztató.

    Meglepő volt, hogy a film fele Asgardon játszódik, de határozottan jót tett neki. A sztori ugyan nem egy bonyolult valami, de végre nem egy szokásos sima le kell nyomnom a gonoszt történet, hanem van valami háttere. A szerelmi szál háttérben maradása külön piros pont, bár a végéhez tényleg több kellett volna belőle.
    A szájbarágás minimális volt, de a Pöröly “visszaszerzésénél” így sem kellett volna.

    Asgard fantasztikusan nézett ki, de az első, meg a második csata első felénél az akció jelenet elég kaotikus volt. A 3D meg marhára nem hiányzott a filmnek.

    A színészekre nem lehet panasz, mindenki jól hozzta és szimpatikussá tette a karaterét. A főszereplő remek választás volt. Nem csak az alkata miatt volt jó döntés. Azt hittem magasabb, de jól trükköztek az alacsonyabb színészekkel, meg a kamerával. Portman sosem volt rossz, most sem az, bár a szerepe nem egy Fekete Hattyú szintű. Na és persze gyönyörű. Ha a film rossz lett volna, miatt akkor is megérné megnézni. Hiddleston is jó volt, Hopkins meg a szerep rövidsége ellenére (ami így is hosszabb volt, mint vártam volna) nem robotpilótán ment. Odin olyan, volt, mint ha be sűrítette volna a Szenvedélyek viharában beli karakterét.

    Ha Potts kimarad az Avengersből, akkor nem valószínű, hogy Portman feltűnik, de azért reménykedem.

    8/10-et simán ér nálam.

    SPOILER

    Coulson kalapács megtalálós jelenete az egy az egyben a Iron Man 2 végéről volt ugye?
    Sólyomszemet könnyű volt észrevenni, de Stan Lee hol cameozott?
    A gamma sugárzásos tudósnál Hulkra, illetve Brannerre utalt a tudós, nem? Szépen alapoztak az Avengersnek.
    A végén mi volt a dobozban? És Loki ott csak irányította a tudóst, vagy felvette az alakját?

  26. A nép pont hogy tanul. a neten minden fent van, nem éri meg a 10 perces stáblistát a moziban…:)

  27. Nálunk kb. 5-en maradtunk a felirat utánra.

    konkrétan mi volt a gond a szinkronnal. Én szinkron téren abszolút nem vagyok finnyás, ezzel sem volt bajom. Persze majd otthon meglesem eredeti hanggal is.

    jani: nem, miért lenne az

    Babity: Portman a jelenléte felét végig mosolyogja a kamerába, amitől az ember is mosolyogva nézi a filmet

    zaxx: komoly, ilyen még van? visszakértem volna a mozijegy árát

  28. SPOILER

    Mi a táblista utáni KOCKA:

    Amcsi kapcsi főellenfele, vörös koponya alkotta meg, ez után megy a hajsza gondolom a filmben majd

  29. Llew: Stan Lee nem a pickupnak volt a sofőrje? Annak amelyiknek leszakad a platója :)

  30. Llew:”Azt hittem magasabb, de jól trükköztek az alacsonyabb színészekkel, meg a kamerával.”
    Az imdb szerint Chris Hemsworth 191 cm magas. Hova legyen magasabb??

    Én is kiemelném Tom Hiddlestont, nagyon jól állt Neki ez a szerep.

    Natalie meg egy Istennő, de ezt már rég tudjuk;)

    Én simán megadom neki a 8/10 pontot!!!!!!

  31. Baromi szórakoztató film, jól lett átültetve papírról vászonra(Asgard gyönyörű volt, a szivárványhíd is elegánsan lett megcsinálva) a frostgiantek lehettek volna kicsit félelmetesebbek(szarvak!), rettenetes szinkron. Amikor Caulson azt mondja, hogy kérek egy őrszemet, szerintem eredetileg Hawkeye-t mond. Amugy a feliratok utáni jelenet egy átlagnézőnek nem sokat jelent szerintem.

  32. Imádtam a filmet, szerintem nagyon odatett:D igaz hiányoltam végén a nagy csata jelenetet, de az első nagy harc mindent vitt. A poénok is jók voltak, és Stan Lee is a helyén volt:D Én már minden Marvel film végén benn maradok, most is megnéztem a stáblista utáni részt na de sok nem jött át.
    Na de nálam is simán viszi a 7-8 pontot!

  33. kici spoiler
    olyat is mond thor az ügynöknek, hogy “coul fia” ez “coulson” (fentebb rosszul írtam) névből jön. ami plusz kis poén volt :)

    -stan lee valóban a pick up kormányjánál ült: “na sikerült?” :D
    -a hulk-os kitekintés is tetszett
    -úgyszintén a stark-os is
    -a vége jelenet is jó volt, szinte biztosra vettem, hogy samuel megint ott fog felbukkani. bár én inkább valami amerika kapitányos, vagy bosszúálós cameo-ra számítottam

  34. Llew:

    SPOILER

    – Igen, azt a jelenetet egy az egyben átvették a Vasember 2 végéről.
    – Stan Lee vezette a platós kocsit, amivel megpróbálták kihúzni a Mjolnirt.
    – Valószínűleg megszállta, ha felvette volna az alakját, akkor nem lett volna “késésben” a tudós a tükörképéhez képest.

    Én viszont azt nem értettem igazán, hogy Loki, hogy jelent meg csak úgy Thor előtt, amikor a SHIELD-esek elkapták? Mondjuk lehet csak én nem figyeltem ott eléggé.

    Illetve vajon a végén Loki feltűnése és a kocka állítólagos végtelen energiája azt jelentené, hogy ő lesz majd a főellenfél az Avengers-ben is?

    SPOILER vége

  35. nekem csupán annyi hiányérzetem van, hogy az első csata mindent vitt és nem csak azért mert a leglátványosabb volt, hanem ott jött ki nagyon Thor ereje, hogy mekkora badass szétbas*ok mindent. Többi résznél hiányoltam. Asgard szép volt, Loki fajin, film egynek elment bár én jobbra számítottam, földi részek valahogy nem tetszettek, poénok rendben voltak. 7/10

  36. SPOILER

    Tényleg, most, hogy így mondjátok az öreg sofőrt. Nem volt túl feltűnő, Hawkeye a íj miatt könnyebben kiszúrható volt.

    Habarodix: “Az imdb szerint Chris Hemsworth 191 cm magas. Hova legyen magasabb?” Ezért csodálkoztam. Ettől én is magasabb vagyok, és az utcán nem lógok úgy ki a tömegből, mint a Thor a filmben. Azt hittem a faszi legalább 2 m.

    Balakin: A jégóriások szerintem piszok jól néztek ki így is.

    Ordel: Loki ugye mondta Heimdalnak, hogy neki nem kell a híd, hogy elhagyja Asgardot, tehát simán megjelenhetett a Földön Thornál. Illetve, mivel volt az a kivetítős trükkje, meg varászlónak nevezték Thor haverjai, így megjelenhetet úgy, hogy csak Thor lássa a cellában. Mondjuk ennek ellentmond, hogy földi ruhában volt mikor megpróbálta megemelni Mjolnirt, viszont nem úgy tűnt mintha a teremben lévők észrevették volna a jelenlétét.
    Így akár a plusz jelenetben is ott lehetett simán csak láthatatlanul.

  37. SPOILER ?

    Ordel: az Avengersben Hulk lesz az ellenfél elméletileg, de Loki is feltűnik. Az izom meg az ész komboban nyomják majd gondolom

  38. az Avengersről meg nincs infó, nem szivárgott a forgatókönyv még ki. Borzasztó, hogy a képregényesek mindent el akarnak spoilerezni a többieknek.

  39. Átlag feletti, de nem egy kiemelkedő. Mindegy, off.
    A képregényes is nekem szólt, mert abszolút nem vagyok az? Valami pletykában volt, ha jól emlékszem, azért írtam, hogy elméletileg.

  40. Nem tudom az okát, de látszik, hogy alapban fikázódva álltál hozzá a filmhez.

    Pedig simán hozza az Iron Man szintjét. Fasza film.

  41. Mikor én néztem akkor maradt az emberek több mint fele a végén. Egyébként szerintem jó volt eredet filmnek, ennyi fért bele. Kettévágni egy Thor-filmet ami hosszú idő után visszahozza a karaktert vagy esetleg 3+ órás filmet csinálni az nem lett volna túl okos.

  42. rottentomatoes-ra nem szabad adni. Portman kár hogy elmegy szülni, egyre nőiesebb és szebb az utóbbi filmjeiben.

  43. SPOILER
    a plusz jelenet azoknak, akik nem látták:
    a prof (erik selvig) egy feltehetően földalatti létesítmény folyosóján sétál és találkozik nick furyval, aki mondja hogy hallott a sivatagbeli eseményekről és mutat neki egy fém táskát amiben egy kocka van amit nagyon érdekesnek/fontosnak találnak. (kicsit hasonlít a transformers örök szikrájához, amolyan ismeretlen hatalommal bíró tárgy)
    ekkor a prof ablakon tükröződő képe mellett látható loki jelenik meg és azt mondja kb: “akkor vizsgáljuk meg”
    majd pár másodpercre rá, a prof elismétli ezt.
    ahogy korábban már említették, vagy “megszállta” loki a testét, vagy csak a prof számára láthatóan van jelen. bár ha ez utóbbi lenne, akkor nem hiszem, hogy tükörképként jelenne meg.

  44. még spoiler

    ja és még az is ki volt írva, hogy thort legközelebb az avengersben láthatjuk viszont. amit ugyan már mindenki tudott, de itt legalább írásba is adták a nagyközönségnek :)

  45. Nekem nagyon tetszett! Vasember szint simán. Sőt nekem talán jobban is tetszett. Az asgardi jelenetek tökéletesek lettek, annyira elkapott az érzés, hogy csak na. Mintha a képregényben lennék. Földi jeleneteket talán kellett volna kicsit összetettebben bemutatni. Valamint Thor barátai is el voltak nyomva, de ahhoz kellett volna még fél óra játékidő, ami nem lett volna gond. “Portman meg Portman” Hát itt kb. csak annyi volt, hogy gyönyörű volt, nagyon nem tett oda semmit. Lehet hogy a szépség sokaknak már elég, hogy hozta a briliáns alakítást, amit megszokhattunk tőle, de itt csak lenyomta az ő részét ami jutott neki. Ezzel szemben Hopkins Chris és a Lokit alakító színészek nagyon jók voltak. Loki telitalálat volt, de Thor is. Féltem hogy műanyagos lesz a hatás a páncélnak, de végül nagyon meg voltam elégedve. Szinkronnal sem volt bajom, pedig ettől is féltem. Nálunk a nézők 40%-a bent maradt a végefőcím utáni részre. Ez csütörtök este volt. Számomra 9/10

  46. Nah, Ma voltam mgnézni

    Nekem siman 8\10 Nekem a Vasember 1-2 szintet hozta,2D be néztem ugyan de nem hianyzott a +1D

    Elég sokan voltak a végén is a filmnek a teremben

    Az nem tiszta mg kicsit zavaró volt h Hawkeye nem lett bemuutatva rendesen h most miért van ott mg mit is tud meg ilyenek hanem már ott volt mint egy sima katona

  47. én is úgy érzem, hogy hawkeye nem lett megmutatva igazán. speciel nekem fel sem tűnt, hogy az ő lenne. ugyan gyanús volt, hogy puska helyett íjat vitt, de semmi több. legalább lőhetett volna egyet vagy ilyesmi. így egy amolyan el nem sütött petárda marad a filmben.

  48. A film szerintem kifejezetten szórakoztató lett. Bár nem tudom, hogy ehhez minek kellett Branagh…egyáltalán ott volt ő a forgatáson? :)))

    Az kifejezetten tetszett, hogy fokozatosan és egyre teljesebben kezdik bevezetni az Avengerst. Hawkeye teljesen érdektelen lett, de igazán csak a cameoja volt a lényeg.

    Az imdb alapján valóban Loki lehet majd az egyik (?) főgonosz az Avengersben.

    Szinkron: Nem értek egyet Human-nel. Szerintem kifejezetten minőségi lett. Egyrészt, miután rengeteg ismert (nem feltétlenül A kategóriás, de másutt is gyakran feltűnő) színész játszott a filmben, nekem nagy öröm volt, hogy a “rendes” hangjukon szólaltak meg. Ez ma már elég ritka, hogy a hangokat eltalálják, mindenki ráér, stb. Sinkó László helyett is végre sikerült valaki olyat találni (Tordy Géza), aki nem gagyi. (Azért az elmúlt pár évben volt egy-két Hopkins film, ahol kínosra sikerült az ő hangja.) Másrészt szerintem jó minőségű is lett. A fordítás és úgy általában a film közhelyes monológjai már más tészta – nyilván ezen a filmet szinkronizáló csapat nem nagyon változtathat. Különösen a mai, hazai lehetőségekhez képest nagyon jónak értékelem a szinkronmunkát. Ha valaki nem ért egyet, akkor a kocsma előtti parkolóban lerendezzük :))))))

  49. Szerintem fantasztikus egy film volt. Akinek nem tetszett, annak két oka lehet, vagy nem értékeli a fantasy filmeket vagy eleve kritikus szemmel nézi az egészet ( amit nem értek miért kell, hogyan élvezi úgy a filmeket, szerintem sehogy ). Volt benne minden ami kell (poén,jó karakterek bár portman kissé unalmas, izgalom, látvány). A kritikával nagyon nem értek egyet.
    A stáblista végén nálunk is maradtak bent páran a moziba, és már izgatottan várom az avangers filmet, szerintem minden eddigi filmet ütni fog.

  50. Nekem is nagyon tetszett a film. Asgardi és Jötunheimr -i részek gyönyörűek voltak. Kicsit lehetett volna több jelenet a Földön, de kellemes filmélmény volt. Nálam is kb Iron Man szint. Színészeket nagyon jól eltalálták, Hemsworth-nál jobbat nem is lehetett volna találni. :)
    A többit már leírtátok, várjuk az Avengers-t! :)

  51. Kár volt megnéznem, de mivel nem moziban tettem, inkább nem ugatok. Szokásos tucat szemét, természetesen a látvány jó volt, mai CG technológiákkal már nem ügy, de ennél azért több kellene…) Persze tudom nem szabad komolyan venni, de ha már képregény, akkor máig a Nolan féle Batmenek a legjobbak. Az meg mondjuk nem Marvel :)

  52. dreamer: nem érzed ez mennyire gáz duma? Csak két oka lehet? Vicc. Miért nem lehet a filmről írni mások “elemzése” nélkül?

  53. És nem is a képregényt követi , persze ettől még jó az új Batman csak ebből látszik , hogy te nem is vagy igazán képregényes!

  54. Amúgy nálam a film jó volt mondjuk , hogy majdnem Vasember szintű!!! Picit tényleg a földi jelenetet jobban összegyúrhatták volna, de egyáltalán nem nevezném rossznak és az előzetesekből sokkal rosszabbra számítottam!! Cameok jók voltak benne!!! 10/7.5 a film nálam!

  55. it was Thor’s day ;) eredeti nyelven arénában. egyet értek azzal hogy lehetett volna hosszabb és jobban kidolgozott a megváltozik vonal. bejött.

  56. Tetszett,de többet vártam, jobb lett volna 2 részbe akár .Minden féle képen kellemes volt.

  57. Ez bőven lett olyan jó mint a Vasember!! Nagyon jó kis film, egy 8,5/10-et simán megérdemel..Örültem hogy így összehozták! Végefőcím utáni résszel én is megszívtam, de kivártam! Jöhet Captain America! Az Avengers meg ütni fog!:)

  58. SPOILERES lehet:
    Ha mindkét Avengers verzióhoz hozzányulnak, és az Ultimatesből ugyanugy fognak ötleteket hozni mint az eredeti 616osból, akkor simán lehet Hulk lenyugtatása ÉS Loki konfliktushelyzet az Avengersben.
    Az eredeti csapat pont Loki miatt állt össze, hogy együtt leverjék amiért elkezdett kikurni mindenkivel csak ugy (többek közt Hulkkal is).
    Az Ultimatesben meg Banner szakmai féltékenység miatt oltja be magát Hulkká, igy adva a csapatnak egy megfelelő ellenfelet, mielőtt a média a létjogosultságukat kezdené megkérdőjelezni. Mindkét helyzet jo lenne a filmbe.
    A kozmikus kockát pedig nem a Vörös Koponya csinálta, hanem ellopja Odin földi kincseskamrájából pár honap mulva(legalábbis a filmes verzioban).

  59. A film hozza a mostani marvel minőséget. Nálam olyan 8/10.
    Képregényeken nőttem fel, tehát mindig kíváncsian várom, hogy sikerül egy adott hőst feldolgozniuk. Szerintem rendben volt. A cikkíró véleményét is tiszteletben tartom, neki ennyire jött be, mindannyian mások vagyunk. Hadd dicsérjem a filmet. Thort eljátszó színész választása tökéletes lett. Csak gratulálni tudok hozzá. Asgard megvalósítása, megdobogtatta kicsi fantasyért rajongó szívemet. Thor barátai szerintem teljesen rendben voltak, karakteresek voltak és hasonlítottak a képregényben lévő alakjukhoz is. Jégóriásis balhé, eszembe juttatta, hogy miért is imádtam a Gyűrűk ura nagyobb harcos jeleneteit. A képregényes utalások pikáns fűszerként hatottak. Hawkeye feltűnése, Stan lee felbukkanása, a Destroyer Vasember egy új fegyverének való felvetése, mind mind remek volt.
    Számomra egy negatívum volt, amit érdekes egyikőtök se emelt ki annyira, mégpedig, Thor jellembeli fejlődése nagyon hamar megtörtént. Túl gyorsnak tűnt nekem. Na kíváncsian várom a következő feldolgozást, amerika kapitányt, a trailer alapján az se lesz rossz. Így tovább Marvel!

  60. Na!Fertőzött vagyok…Végérvényesen és visszavonhatatlanul a KÉPREGÉNYfilmekkel…Jó film a Thor,vannak hibái…na és a Keresztapa se tökéletes…Alig várom hogy eredeti nyelven lássam…Tessék minden Marvel filmet végig nézni…Uff.Szólottam!

  61. Ahhoz képest, hogy konvertált, jó volt a 3d. Voltak benne jó pillanatok (Carlsont, mint Carl fia leszólítás nagyon ott volt), a színészek is jók voltak, főleg a Lokit és Thort játszók, Heimdal se volt annyira fura, hogy fekete volt, legalább látszott, hogy ő valamiben más, mint a többi asgard-i. Ha már itt tartunk, Asgard nagyon tetszett, közel sem volt olyan giccses, mint amire számítottam volna.
    Ami nekem nagyon elrontotta a filmet, az a szerelmi szál. Nem volt hihető, hogy a kockahason kívül bármi is megfogta volna Jane Foster-t Thor-ban, akibe már akkor is beleesett, mikor még akár egy szkizofrén is lehetett volna mondjuk.
    Összességében egy közepesen jó képregényfilm, az Avengers felvezetésének jó (én már azt várom nagyon, főleg Whedon miatt).
    ui: Renner nagyon jó Hawkeye!!!

  62. egyet értek a kritikával, mégis megadom a kerek 7 pontot így elsőre

  63. Nekem nagyon bejött a film, nagyon tetszett az egész, a sztori, a látvány, a színészek alakításai.
    És, ami még nagyon tetszett, hogy benne volt sólyomszem… :)
    Igaz még nem sólyomszemként, de egy jelzés, hogy “gyerekek, én is itt vagyok…”… :)
    Meg elmítették benne Starkot is, bár szívesen láttam volna egy 10 másodperces jelenetben a vasruhást is, a nagy robot ellen… :D
    Dehát ne legyen az ember telhetetlen.
    Thor visszatér az Avengersben a többiekkel együtt.
    Ez így jó.
    A Stáblista utáni jelenetet viszont nem igazán értettem, hogy

    SPOILER!!!!

    Loki mit is akart pontosan a dokitól és az miért mondta rögtön, amit Loki mondott neki…
    Nem értem, valami telepítikus kapcsolatban vannak?
    Mert ugyebár Fury nem látta Lokit…
    Ha valaki értette a lényegét, felvilágosíthatna…

  64. SPOILER, AZ AVENGERS FILMRE IS.

    Loki Varázsló szóval az a lényeg bármi elképzelhető!!! Sokak szerint Loki felvette Prof alakját mások meg csak irányítja őt és láthatatlan !!! SZóval a lényeg a Bosszúállókban ő lesz a fő gonosz!!! :) Hulkot megkeresik beszervezik , sólyomszem alapból már lesz mert a Shield nek dolgozik akkor már, Vasember kicsit megembereli magát és ismét zöld utat kap a csapathoz, Amerika Kapitány ügye ő meg az első Tag a legrégebbi , Thor pedig visszatér a földre majd !!! SZóval így megalakul a csapat és Közösen legyőzik Lokit!!! :) Szóval nagyából ilyesmi lesz !!! Ha a híreknek szabad hinni!!

  65. valaki értette a stáblista utáni jelenetet miféle erőről volt szó? jönnek a jedyk, vagy a transformersek kockáját tartották ott? kinézem ezekből, hogy már mindent összekutyulnak, ahogy azt a filmet és karaktert elkúrták!

  66. A történet szerintem rendben volt, egy képregény-adaptációtól nem is vártam többet. Natalie nélkül már nem biztos, hogy megnéztem volna a filmet (favorit), de úgy érzem megérte. Szűk 2 óra kikapcsolódásra tökéletes. 7-8 pont közötti moovie egyébként szerintem..

  67. Amcsi kapitány egyébként nem volt alapítótagja az Avengersnek, hanem Thor, Vasember, Hulk, Darázs és Hank Pym, és valóban Loki miatt jött létre az egész. Itt tuti nem ez lesz, mert már a Vasember 1 óta mondják, hogy összeállítunk egy csapatot, meg tudjátok-e mi az a Bosszúállók.

    Nekem egyébként zavaró volt Natalie Portman a filmben. Szeretem, mint színésznőt, de gyenge volt ez a szál, már-már felesleges, és maradhatott volna sima vonzódás. A képregényben (felváltva Jane Fosterrel) (meg az eredeti mitológiában is)a fekete csaj, Sif a párja Thornak, és kb ingázik a két csaj között (személy szerint Sifet jobban bírom). A Donald Blake alteregó meg igazán poénos volt, és a Hawkeye cameo is elég utalás volt, végtére is nem róla szólt a film.

    Nagy pozitív értékelés Asgard és Loki miatt. Ezek a részek zseniálisan jól megcsinálták. Valamint kezdjük végre érezni, hogy kialakul a Marvel univerzum a filmekben is.

  68. Nekem is volt szerencsém megtekinteni, és hasonlóan kellemes érzésekkel gyarapodtam, mint itt többen mások.

    Számomra a Marvel univerzumból Vasember a csúcs, imádom, és örülök, hogy megemlítették:-)

    Tökéletes tavaszi filmes-mozis kikapcsolódás. A helyén volt:-)

  69. A 6/10 nagyon alulértékelős és szerintem nem reális… Képregény film és minél szélesebb réteg számára fogyasztható formában. Ha hosszabb lett volna a film 1 órával, akkor kerekebb történet lehetett volna, de így is fájt a sejhajunk a végére. Mintha régebben kényelmesebb székek lettek volna a mozikban. Részemről jól szórakoztam éa 8/10.

  70. Annyira gagyi volt az egész, hogy az már fáj. Amikor eljöttek a SPOILER haverok a földre, az a rész simán zs kategóriába is mehetett volna, kidobott felesleges 2000 ft, blehh

  71. Hát ennél sokkal jobbra számítottam, bár lehet nekem vannak már túl nagy igényeim filmkete illetően. Nem is birtam végignézni, háromnegyed óra után feladtam. 5/10-nél nem ért többet

  72. Simán jo volt ez én élveztem, csak pár aproság rontotta meg a szám ízét:
    – Thor felesége Sif a legendák szerint
    – Ez északi mitologia mit keres ott egy kínai? (v mittom én milyen ázsiai)
    – Mivel még midnig északi mitologia mit keres ott egy néger kapuőr? Könyörgöm nem sok néger svéd van (legalábbis akkor még nem voltak bevándorlók :P)
    Minden más apróságot lenyelek és midnent összevetve nekem igen tetszett :)

  73. Szerintem nagyon is rendben van a film és örülök neki hogy nem rontották el nagyon mint más adaptációkat. Bár nem sokat láttuk a filmben de azért újra szerelmes vagyok Natalie Portman-be. :D :D :D :D

  74. Filmről: elég pozitív véleményt alkotok a Thor című filmről, mivel az első film ami komolyabban foglalkozik a skandináv mitológiával, viszont van benne pár olyan rész ami nem stimmel,nem voltak annyira hűek a mitológiához, Odin a mindenek atyja nem háborúban vesztette el a szemét, hanem egy bizonyos árként fizette, azért, h ihasson a tudás kútjából, ettől eltekintve marhára bejött nekem a film

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.