8 hozzászólás a “Stanley Kubrick: An Animated Filmography” bejegyzéshez

 1. Baromi jó montázs lett, viszont az agyvérzés kerülget, mert eszméletlenül hasonlít a zene egy filmzenéhez, és nem jut eszembe, hogy mihez.

 2. Épp a 7végére terveztem megnézni a Lolitát. :)

  A felsoroltak közül pedig hathoz volt szerencsém (+a Spartacushoz félig-meddig még kölyökkoromban). A legnagyobb élményt talán a Full Metal Jacket nyújtotta… vagy nem is, inkább a Gépnarancs. Mindennek ellenére ez az animáció nem vert földhöz, de azért Stanley for pres.
  :)

 3. Részemről a 2001 Űrodüsszeia volt a legkomolyabb hatású filmje, már jópárszor láttam, de nehéz megunni. A Shining is jó volt, de a műfajt annyira nem szeretem, így nem igazán tudok rajongani érte.
  Amúgy nem is tudtam, hogy ennyi filmje volt. Azt hittem ő is, kevés-de zseniális filmes rendező.

 4. Érdekes, hogy őt tartom az egyik kedvenc rendezőmnek, de filmjeinek a felét nem kedvelem igazán.

  A Mechanikus Narancs és az Acéllövedék számomra a megkérdőjelezhetetlen mesterművek, de a Strangeloveot is szeretem annak ellenére, hogy túl fiatal vagyok hozzá, hogy igazán értsem a humorát.
  A 2001-el annak ellenére nem tudok mit kezdeni, hogy bírom a hosszú montázsokat. A sci-fi rész jó, de túl sok nyitott kapu van benne, hogy megértsem igazából mit akar. Egyszerűen túl sok a film és mégis kevés.

 5. .Épp most írok beadandót a Paths of Glory című filmjéről:) Ha valaki szeretne segíteni, szívesen fogadnék valami segédanyagot:)
  Full Metal Jacket amúgy iszonyat jó filmje szerintem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.