Fejlemények a Host ügyében

Stephanie Meyer (Twilight) “sci-fijéről” van szó, ami magyarul A burok címet viseli. Gondolom realizálták, hogy az alkonyat láznak lassan vége, így végre komolyabban is hozzá mernek nyúlni ehhez a könyvéhez is. Jó régi az első hír erről a filmről.

Szóval most az van, hogy Andrew Niccol még mindig rendezőnek tűnik, ahogy régen hallottuk, viszont ami biztosabb, hogy főszereplőnek Saoirse Ronant (Lovely Bones) szerezték meg hozzá. Előrébb lépett a projekt.

Jobb a könyv mint a Twilight? Jobb lehet a film? Na jó, ez utóbbira tudjuk a választ.

human
írta
2011. 05. 04. 02:31
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Fejlemények a Host ügyében” bejegyzéshez

 1. A könyv nagyon jól indul hangulatos kis sci-fi de úgy a felénél megtörik és ez is átmegy egy gyengébb szerelmi történetbe ahol csak csöpög a nyál.

 2. Csak egyetérteni tudok. Alapvetően egy tök jó koncepcióból indul. Azok a részek, ahol nem a szerelmi ömlengés kap szerepet, kifejezetten tetszetősen és kreatívan vannak megoldva. (A kezdés nagyon bejött)
  Természetesen a sztoriban rejlő potenciált nem sikerült kihasználnia negyedéig sem.
  Vannak jelenetek, amit én baromira szeretnék megfilmesítve is látni, de van egy olyan érzésem, hogy 13-as korhatáros romantikus sci-fi, vagy nem is tudom mi lesz belőle. Pedig maga a Vándor, aki már több különböző lények lakta bolygót megjárt, az egész testrablós tudatkontroll dolog, a Föld inváziója, a néhány túlélő szemszöge, a köztük lévő konfliktusok, ezekből lehetne jót kihozni, ha úgy nyúlnának hozzá, mint Alan Ball a True Blood-hoz.

 3. az első fejezetet túl kell élni, utána szerintem nagyon jó, sőt nekem még a nyálas rész is tetszett el is morzsoltam pár könnycseppet a végén :) romantikus-scifi :D

 4. Ez a nő rettentően rossz “író”, nagyon rossz könyveket (történeteket?) ír, de azt nem vehetjük el tőle, hogy a karrierjét igen ügyesen csinálta meg. Az tény, hogy újabb és újabb “bőrből” élt, amíg csak tudott (és Bond óta azt is ismerjük, hogy “soha se mondd, hogy soha többé nem írsz folytatást” – vagy valami hasonló), és igazán semmiféle potenciál nem rejtőzik benne. Lopott anyagból “építkezett”, lopott karakterek és történetek övezik eddigi munkásságát. Ez erre a sci-fire is igaz – aki nem tud, az nem fog jó alapanyagból jól megírt könyvet letenni az asztalra. Hiszen ti is látjátok, hány és hány 1-2-3 millió dollárból gazdálkodó kezdő filmes létezik (az összehasonlítás kedvéért), akik nem tudnak nekünk sem karaktereket, dramaturgiát, sem látványt letenni az asztalra. Én nem kedvelem annyira Spielberg korai zsengéit, de azért pár tízezer dollárból (DUEL) felkapaszkodott az A-listás mozikészítők közé – mert volt tehetsége hozzá.

  Sajnálatos, hogy egy ilyen egyszerű, mezei tolvaj, mint (Susan) Meyer (oké, csak viccelgetek a névvel), ekkora erőt képvisel Hollywoodban, hogy bármilyen szart ír a sok szar után, még mindig kapnak utána – csak mert te és a haverjaid fizettek érte, hogy a szarul megírt történeteit szarul megfilmesítő rendezők és színészek mind jól éljenek, vele együtt.

  Ideje lenne már váltani. Vannak tehetségesebbek. Sokan.

 5. Nekem tetszett a könyv, igaz, tényleg nyálas picit, de maga az ötlet jó. Már akkor gondolkoztam azon, hogy vajon megcsinálják e filmben is, amikor olvastam, és sejtettem, hogy igen. Nekem az első pár oldalt kellett túlélni, aztán izgalmas lett, majd kezdődött a nyálas és uncsi rész. A vége megint csak jó lett.

 6. Ja és Saoirse Ronan jó lenne Melaninak, kb. így képzeltem el én is olvasás közben.

 7. Jaj de imádom, hogy egyesek még mindig nem tudnak különbséget tenni aközött, hogy szar, és nekem nem tetszett…. a kettő nem ugyan az, no mind1.

 8. Na jólvan, én nem ismerem a könyvet, mondjuk hogy jobb.
  De ha a Twilight mintájára készül a film, akkor szintén nyálfesztivál lesz az egész. Arra meg nem látok okot, hogy miért akarnák a sci-fi részt hangsúlyosabbra venni…az csak kockázat, ezzel szemben ha csinálnak egy ilyen csöpögős tinifilmet, egyből millió tinilány fog sikoltozni a moziban.

  Szóval ne legyen igazam, de én úgy tippelek, hogy ez a mozi is a jól bevált ösvényt fogja követni.

 9. Psy: van különbség a “szar”, és a “nem tetszett” között, de a két halmaznak van egy igencsak tágas uniója is, ahol a Twilight filmek szépen el is férnek. Lehet szeretni a stílust, vagy a történetet, amiből készült, de ettől még rossz filmek maradnak.

  Szerintem;)

 10. “Saoirse Ronant (Lovely Bones)”

  há, de milyen világban van ronan mellett a lovely bones?:) inkább a hanna vagy az atonement, nem?

 11. “van különbség a “szar”, és a “nem tetszett” között,de a két halmaznak van egy igencsak tágas uniója “- inkább metszete :D

 12. evil9 – Jogos! Nem tudom miért nem metszetet írtam elsőre, de sajnos szerkeszteni már nem tudom, úgyhogy ez már így marad a jövő számára:)

 13. Háh, tetszett ez a komment. (DeadMan) Nem az a lényeg, hogy szar volt-e a könyv (bár erre hajaz), hanem hogy ha jól nyúlnának az alapanyaghoz, akkor ki lehetne valami sci-fi mókát hozni belőle, ami még fogyasztható is lenne. Lehet csak túlzottan Mass Effect meg Pandorum behatás alatt állok, de nekem hiányzik valami a piacról és baromira unom a tömegárut. Inception óta nem is mentem mozi közelébe sem. (Félreértés ne essék, nem, ismétlem semmilyen szinten nem akarom jelentőségében vagy minőségében a kettőt összehasonlítani, csak megemlítettem, hogy minőség-elvonási tüneteim vannak.)

 14. akkor tuti velem van a gáz, mert a twilight első részét kb 6x láttam és nem tudom megunni :D a többi az tényleg szarfoskaka, de az első nekem bejön. Tudom szánalom vagyok :D

 15. Szerintem nincs veled gáz, csak szimplán más kritériumok szerint értékeled a filmet, mint a többség. Vagy ez, vagy valami, amivel a film operál számodra az újdonság erejével hatott, és ez elfedte előled a nyilvánvaló hiányosságokat.

  DE amennyiben sikoltoztál a traileren és a moziban, és a 13. életévedet már betöltötted, akkor valami gáz mégis van:)

  Nekem pl a Ghosts of Mars tetszett még régebben, de ettől függetlenül ha nem is szar, de azért rossz film.
  Azért valamiért nekem mégis bejött. Van ilyen is.

 16. Hát én tökre nem ezt a nagyorrú hófehérkét képzeltem el Melanie-nak.

 17. Azért annyira nem nyálas, mint a twilight (igaz azt csak filmben láttam). Inkább dráma, és azért a scifi rész is erős benne. Attól függ mit emelnek majd ki a filmet megteremtők. Vannak benne jó részek, amiből sokat ki lehet hozni.

 18. A Twilight miatt még nem mertem elolvasni a könyvet, ráadásul nekem valahogy Robin Cook Inváziója ugrott be a tartalmáról. Hát, ha teljesen elszakítják az írótól, akkor talán jó lehet.

 19. Mindig is érdekeltek a könyvadaptációk, nagyon kíváncsi vagyok erre a filmre! A könyv sokkal kidolgozottabb, mint az Alkonyat sorozat, nekem nagy élmény volt. SM szvsz fejlődőképes :). A burok sok-sok jelenete bizony remek film alapanyag, ha tényleg rendesen megcsinálják, és láthatóan a forgatókönyv és a rendezés is jó kezekben van. Hmm, jó pár dolgot kihívás lesz normálisan filmre vinni, pl. vajon mihez kezdenek a lányok párbeszédeivel?

  Saoirse meglepett, egyrészt nem számítottam “A” kategóriás színésznőre, másrészt első pillantásra egyáltalán nem illik rá a szerep, semmilyen szempontból. Lássuk a többi szereplőt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.