Heti mozibemutatók: május 5.

Mivel idén igazán pozitív szinkronos élményem még nem volt, gondoltam a Fast Five-ot már semmiképp sem magyar hanggal kéne megnéznem. A forgalmazók/mozik ezt máshogy gondolják: a film két időpontban megy angolul (13:00, 19:15, LOL), csak az aréna plázában. Hát nyaljanak sót. Nyilván nem azzal van a baj, hogy valamit szinkronosan mutatnak be, ott ömlik a nagy zsé, de azért 4-5 előadás legyen már eredeti nyelven, tudjátok, azoknak akik kicsit mást akarnak. Áh. Ne mondja már senki, hogy az arénának nincs alig kihasznált terme, ahol mehetne az az egy kópia.

 • Apacsok – magyar filmdráma, a borzasztó trailer alapján azt mondanám, hogy nem igazán érdemes megnézni. Más vélemény?
 • Egyszer fent, egyszer lent (Above the Street below the Water/Over gaden under vandet) – dán frilmdráma 2009-ből.
 • Halálos iramban: Ötödik sebesség (Fast Five) – hagyományos akciófilm, moziban, megyünk.
 • Instant dohány (Snabba Cash) – svéd thriller, ez is kellene majd, előzetes bejött.
human
írta
2011. 05. 05. 14:35
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: május 5.” bejegyzéshez

 1. Ma megyek a Fast5-ra. Remélem nem csalódok akkorát mint az OST-ben, amin gyakorlatilag 2 szám van ami nem fos.

 2. Nem azért szinkronizálják a filmeket, hogy jól kitoljanak az igazi filmbuzikkal, meg mert nincs jobb dolguk. A szinkronstúdiók túl vannak terhelve, mert nagy az igény a szinkronra (tv, mozi, dvd). Éppen ezért romlik a minőség, és kifejezetten szinkron-színészeket képeznek egyes stúdiók, hogy betömködjék a lyukakat. Persze erre már nincs külön költségük, ezért elég alacsony a felkészítés minősége, és egyetlen elvárás van, ha szinkron-színész akarsz lenni: jelentkezz.

  A moziban pedig azért futnak szinkronosan a filmek, mert feliratosan csak te ülnél ott meg én. Mert ebben a nagyszerű országban, mindenki k*rva laza, és okos, csak a lakosság nagy része analfabéta.

 3. Hát, az Apacsok Cseh Tamás emlékére készült, Bereményi Géza írta, és Török Ferenc rendezte, engem meg a nálam idősebbeket szerintem érdekelni fogja. A színházi előadásról, ami alapján készült, csomó jót hallottam, persze, attól még akármilyen lehet a film.

 4. Nortoning: elolvastad amit írtam? Nem a szinkronnal van baj, ott dől a zsé, hanem hogy nincs napi 5 előadás eredeti nyelven.

 5. A trailer felvillantásai alapján az Apacsok film gyakorlatilag a darab egy az egybeni átvételének tűnik. Ez abból a szempontból semmiképp sem probléma, hogy szerintem az eredeti igencsak jól sikerült, de arról ötletem sincs, hogy fog-e minden filmvásznon működni, ami a színpadon, meg hogy mit is ad hozzá a médiumváltás.

 6. ez most valami spanyolviasz?

  “A szinkronstúdiók túl vannak terhelve, mert nagy az igény a szinkronra (tv, mozi, dvd).”

  a mozis szinkront készítő stúdiók pont nincsenek túlterhelve. ők örülnének a legjobban, ha több lenne a szinkron.

  “Éppen ezért romlik a minőség, és kifejezetten szinkron-színészeket képeznek egyes stúdiók, hogy betömködjék a lyukakat.”

  ??? ezt most hogy? akik kifejezetten szinkronszínészek, azok a legprofibbak. egy színész, aki csak mellékesből szinkronizál, sosem lesz olyan jó – csak ismertebb hangú/arcú.

  ezt az óriási butaságot szerintem olvastad valahol és onnan írod be…

  “A moziban pedig azért futnak szinkronosan a filmek, mert feliratosan csak te ülnél ott meg én.”

  human kommentjére reflektálva: tényleg nem olvastad el, hogy mit ír.

 7. nem feledni, hogy az apacsok már volt tévében is, így 250 ezer nézőnél tart már nézettségben:)

 8. Akik mennek a Fast Five-ra azoknak szólok, hogy a stáblista után van még egy jelenet.

 9. az ismerőseim 95%-a a feliratos filmeket preferálja és évente legalább 3-4 filmet én pl csak azért nem nézek moziban mert nem vagyok hajlandó szinkronos filmre elmenni. Kivételek azok a filmek amiket nagyon megakarok nézni, pl a Thor, de ott is levett jócskán az élményből a magyar hang.

 10. A múlt heti Thor nem szinkronizált vetítésszám még durvább volt. Aréna 22:00, MOM 22:30. Ennyi. Hálistennek ezen a műsorhéten már 3 vetítés/nap-pal megy a MOM-ban. Bár ezek közül az egyik a hírhedt 2-es teremben. (Szakadt, fakó vászon)
  Sajnos úgy veszem észre, hogy mióta a Palace mozik egy részét átvette a Cinema City csökken a nem szinkronos kópiák száma.

 11. A HVG ajánlója szerint az Apacsok egy jó film, ennél fogva lehet, hogy mégis érdemes belenézni.

  A Kolorádó kidet például nem oly régről én is nagyon élveztem a hasonló témát boncolgató filmek közül.

 12. Szerintem bőven elég a napi két vetítés, úgysem fogod többször megnézni moziban. És az időpontok sem olyan veszélyek. Nem hiszem, hogy a pár feliratbuzi miatt megérné még 1-2 plusz időpontban is vetíteni.

  Ettől még szerintem is igen sajnálatos dolog, hogy ennyire nincs igény az eredeti nyelvre, én is mindent úgy néznék, ha lehetne (még felirat sem kell, ha esetleg ez bármilyen problémát okoz a stúdiónak, bár erősen kétlem), de nem lehet. Se Szegeden, se Csabán nincs eredeti nyelvű vetítés, pedig esküszöm, hogy még egy 10 órási matinéra is időt szakítanék, ha akkor eredetei nyelven menne a film. Egy filmért felutazni Pestre pedig finoman szólva is költséges dolog.

 13. Apacsokat majd fél éve már leadta a TV2. December közepén vasárnap este negyed 11-kor. Előzetes kritikákat olvastam róla gondoltam adok egy esélyt neki. Az elmúlt 20 év eddigi legjobb magyar ügynökösfilmje szerintem (ezt kijelenthetem úgy hogy ezen kívül még más ilyet nem is láttam, ezt is csak úgy hogy az indexen anno egy kritika jelent meg róla).
  Alapsztori: 2010-ben egy férfi (pajeszos Csányi Sanyi) mozifilmet akar forgatni a nagypapáról (hátranyalt hajú Csányi), aki a rendszer elől elbújva néha “indiánozott” (értsd: egy zárt közösségben néha kirándult a hegyekbe) több társával együtt, de a film elbírálásakor kiderül, hogy az egyik döntnök nagyapja is érintett volt ebben, sőt ezért halt meg. Ez lenne a keretsztori, mert végig flashback-ek vannak. Először elég zavaros volt az ide-oda ugrálás az időben, de a film második felére már minden tiszta lett számomra.

  + Ha érdekelnek az ügynökösfilmek (pld Mások élete) ez a film alap.
  + Szervét Tibor a kapcsolatartótiszt alakítása 10/10

  – Nagyon alacsony költségvetés: pld. az esti sátorozás, egy sötét háttérdíszlet előtt van, amire rá van festve a telihold. Ezen az alákevert tücsökciripelés sem segít

  “Hivatalos” oldalakról még elérhető amúgy a film.

  A film pedig 8/10

 14. TibChee: elég szomszéd tehene duma, ha a környékeden semmi nem elérhető.

 15. Az Apacsok című filmet már volt szerencsém látni. Szerény véleményem szerint, ez egy igen kiemelkedő alkotás! Igaz, hogy a színházi darab szinte 1:1-ben átvett változata, de ez semmit nem vesz le az értékéből. Ez a film jó példa arra, hogy minimális összegből is lehet nagyot alkotni. Nálam ez a film 10-es!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.