Star Wars: The Blu-ray

Megérkeztek a borítók és a leírás. Hatalmas mennyiségű extrákat pakolnak a lemezekre, ha a 1080p-ben érkező filmek nem bizonyulnának elég indoknak a vételre.

Természetesen május 4-én kellett bejelenteniük, a Star Wars-napon. May the force be with you.

Special Features:

STAR WARS: THE COMPLETE SAGA ON BLU-RAY is presented in widescreen with 6.1 DTS Surround Sound. Special features include:

 • DISC ONE – STAR WARS: EPISODE I THE PHANTOM MENACE
  Audio Commentary with George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, John Knoll, Dennis Muren and Scott Squires

  Audio Commentary from Archival Interviews with Cast and Crew

 • DISC TWO – STAR WARS: EPISODE II ATTACK OF THE CLONES

  Audio Commentary with George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, Pablo Helman, John Knoll and Ben Snow

  Audio Commentary from Archival Interviews with Cast and Crew

 • DISC THREE – STAR WARS: EPISODE III REVENGE OF THE SITH

  Audio Commentary with George Lucas, Rick McCallum, Rob Coleman, John Knoll and Roger Guyett

  Audio Commentary from Archival Interviews with Cast and Crew

 • DISC FOUR – STAR WARS: EPISODE IV A NEW HOPE

  Audio Commentary with George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt and Dennis Muren

  Audio Commentary from Archival Interviews with Cast and Crew

 • DISC FIVE – STAR WARS: EPISODE V THE EMPIRE STRIKES BACK

  Audio Commentary with George Lucas, Irvin Kershner, Carrie Fisher, Ben Burtt and Dennis Muren

  Audio Commentary from Archival Interviews with Cast and Crew

 • DISC SIX – STAR WARS: EPISODE VI RETURN OF THE JEDI

  Audio Commentary with George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt and Dennis Muren

  Audio Commentary from Archival Interviews with Cast and Crew

 • DISC SEVEN – NEW! STAR WARS ARCHIVES: EPISODES I-III

  Including: deleted, extended and alternate scenes; prop, maquette and costume turnarounds; matte paintings and concept art; supplementary interviews with cast and crew; a flythrough of the Lucasfilm Archives and more

 • DISC EIGHT – NEW! STAR WARS ARCHIVES: EPISODES IV-VI

  Including: deleted, extended and alternate scenes; prop, maquette and costume turnarounds; matte paintings and concept art; supplementary interviews with cast and crew; and more.

 • DISC NINE – THE STAR WARS DOCUMENTARIES

  NEW! Star Warriors (2007, Color, Apx. 84 Minutes) – Some Star Wars fans want to collect action figures…these fans want to be action figures! A tribute to the 501st Legion, a global organization of Star Wars costume enthusiasts, this insightful documentary shows how the super-fan club promotes interest in the films through charity and volunteer work at fundraisers and high-profile special events around the world.

  NEW! A Conversation with the Masters: The Empire Strikes Back 30 Years Later (2010, Color, Apx. 25 Minutes) – George Lucas, Irvin Kershner, Lawrence Kasdan and John Williams look back on the making of The Empire Strikes Back in this in-depth retrospective from Lucasfilm created to help commemorate the 30th anniversary of the movie. The masters discuss and reminisce about one of the most beloved films of all time.

  NEW! Star Wars Spoofs (2011, Color, Apx. 91 Minutes) – The farce is strong with this one! Enjoy a hilarious collection of Star Wars spoofs and parodies that have been created over the years, including outrageous clips from Family Guy, The Simpsons, How I Met Your Mother and more — and don’t miss “Weird Al” Yankovic’s one-of-a-kind music video tribute to The Phantom Menace!

  The Making of Star Wars (1977, Color, Apx. 49 Minutes) – Learn the incredible behind-the-scenes story of how the original Star Wars movie was brought to the big screen in this fascinating documentary hosted by C-3PO and R2-D2. Includes interviews with George Lucas and appearances by Mark Hamill, Harrison Ford and Carrie Fisher.

  The Empire Strikes Back: SPFX (1980, Color, Apx. 48 Minutes) – Learn the secrets of making movies in a galaxy far, far away. Hosted by Mark Hamill, this revealing documentary offers behind-the-scenes glimpses into the amazing special effects that transformed George Lucas’ vision for Star Wars and The Empire Strikes Back into reality!

  Classic Creatures: Return of the Jedi (1983, Color, Apx. 48 Minutes) – Go behind the scenes — and into the costumes — as production footage from Return of the Jedi is interspersed with vintage monster movie clips in this in-depth exploration of the painstaking techniques utilized by George Lucas to create the classic creatures and characters seen in the film. Hosted and narrated by Carrie Fisher and Billie Dee Williams.

  Anatomy of a Dewback (1997, Color, Apx. 26 Minutes) – See how some of the special effects in Star Wars became even more special two decades later! George Lucas explains and demonstrates how his team transformed the original dewback creatures from immovable rubber puppets (in the original 1977 release) to seemingly living, breathing creatures for the Star Wars 1997 Special Edition update.

  Star Wars Tech (2007, Color, Apx. 46 Minutes) – Exploring the technical aspects of Star Wars vehicles, weapons and gadgetry, Star Wars Tech consults leading scientists in the fields of physics, prosthetics, lasers, engineering and astronomy to examine the plausibility of Star Wars technology based on science as we know it today.


human
írta
2011. 05. 05. 05:42
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “Star Wars: The Blu-ray” bejegyzéshez

 1. Szerintem a borítók egész jól sikerültek, de ezért és az extrákért nem fogom újra megvenni. Sokadik rókabőr ez, de még mindig jöhetnek újrakiadások. Ugye 3D-ben, az animációs sorozattal együtt, stb…

  Én igazából azt a verziót várom, amihez hozzá lesz majd pakolva a Holiday Special is. :D

 2. kár, hogy az audio kommentárnál nincs ott mindenki, úgy jobb lenne… az eredeti változatok is elfértek volna az extrák között, elvégre dvd-n is kiadták őket a felújított után nem sokkal, de tudom, ne akarjak sokat :)

  viszont a bd rókabőröket szeretem, az sw 4-6 pedig már a tévében is szépen nézett ki 1080p-ben, szóval veszem, az ára se néz ki rosszul, így semmi akadálya

  RaveAir: na, azt várhatod :)

 3. igen. ez lesz az a cucc, amit megveszek és egyáltalán nem sajnálom majd rá a 30 ezret – vagy amennyi lesz. már a borítókat is egy percekig bámultam, gyönyörű mind. (persze a kék messze a legjobb, hehe.)

 4. Ez az év erős lesz a talán 2 legjobb trilógiát kapjuk meg idén Blu-rayen teljesben. (másik Gyűrűk Ura bővített blu-ray).

 5. Hát igen, erre lehet én is szívesen költök majd. Csak még kicsit gyűjtögetni kell. No, meg előbb nekem is kéne egy Blu-ray lejátszó. :)

 6. Hááát… valahol azért szentségtörés egy csomagba rakni egy filmtörténeti jelentőségű trilógiát ilyen műanyag, filmnek alig látszó rágógumi-vacakokkal.

 7. Még egy bőr, még egy bőr!

  Elképzelem, hogy az igazi SW fanok kinyitják otthon a szekrényt, és kiesik belőle 30 év összes utolsó, remastered, digitalizált, extrákkal bővített, az extrák extráival bővített, harrison ford nyálával együtt csomagolt VHS, DVD, Blueray változata.

 8. nekem elég volna egy eredeti trilógia, eredeti verzió – értsd: csak digitálisan kipucolt, de extra CGI maszlag és aluljárózene (Jedi Visszatér vége Evok népünnepség új betétdala) nélküli kiadás is 1080p-ben. ilyet vajon hol lehet kapni?

 9. Gonzo:
  Nemtom, de erre vágynék én is. Elvileg ugye DVD kiadták a az eredeti (nem szpesöl) verziót is. Bár nem checkoltam azon mit alakítottak.

 10. Az oké, hogy tegnap bejelentették, de akkor most mikor is jelenik meg, értsd: mikor lehet levenni a polcokról a dobozt?

 11. Az első 3 résznek a borítóján miért Yoda van? Kb semennyit nem szerepelt bennük.

 12. Gondolom a régi trilógia sem a régi lesz, úgyhogy kuka. majd ha kijön az eredeti trilógia külön az eredeti verzióval, arra benevezek, erre a felmelegített fosra nem.

 13. “Az oké, hogy tegnap bejelentették, de akkor most mikor is jelenik meg, értsd: mikor lehet levenni a polcokról a dobozt?”

  Én mintha valahol azt olvastam volna, hogy szeptember 16-án jelenik meg.

 14. Szerintem a borítók fos, összecsapott fércmunkák. Az összes. Hogy lehet azt a szerencsétlen tehetségteleln kis hülyegyereket az elejére rakni? Még a Yodás a legigényesebb, de neki meg tényleg nincs annyi köze a történésekhez, hogy megkapja a borító 50%-át. Amit a Darth Vader maszkjával műveltek, az felháborító. Egy 5 éves gyerek igényesebben kollázsolt volna össze képeket PhotoShopban. Botrány!

  Viszont a hang és képminőség miatt muszáj lesz megvenni… Szinkron tényleg nagyon jó lenne, de nem lesz, ne álmodozzunk.

  És bár a Blu-ray technológiája lehetőséget adhatna rá, hogy egy lemezen rajta legyen az eredeti, a Special Edition, a George Lucas mamájának kedvence, az Adywan-verzió, a 3D-s verzió, meg minden más egyszerre, csúcsminőségben, ettől függetlenül gondolom nem lesz rajta az eredeti, csak egy tovább fércelgetett SE 3.0 … :_(

 15. (bocs h mégegyszer írok)
  ez a minden verzió legyen egy lemezen nem kivitelezhető én szerintem, mert ezzel blu-ray változattal lesz összesen négy variáns, az eredeti verzió és a dvd-n szereplt változat között meg nemcsak plussz jelenet a különbség, de még a megegyező jelenet se ugyanolyan mivel javítások vannak az újabb verzióban, pláne még melléjük egy 3d-s verzió:)

 16. Tudom, hogy hülyén fog hangzani, de én eleve a CGI Yodától kapok hülyét. Jó, tudom, 2000-es évek, csúcstechnika, miért használjanak egy bábot, de amikor ott pörgött meg kardozott össze-vissza, akkor csak arra voltam képes, hogy hangosan röhögjek.

  Viszont az eredeti verzákat muszáj lesz egyszer megnézni, mert amikor kisebb koromban megismerkedtem az eredeti részekkel, azok már tuti a ’97-es (vagy mikori..) felújítottak lehetettek.

 17. Remélem szinkronosan fog megjelenni. Akkor megveszem. Különben marad a írott DVD. Nem hiszem el, h a egyik leghíresebb filmet amit valaha csináltak. Nem képesek 1 normális kiadásban megjelentetni. Rákényszerítik a embereket, h másolt DVD ken nézzék a filmet.

  Szerintem ez is megérne egy olyan kiadást mint anno a Gyűrűk ura. Hiába volt drága (10 000 Ft / rész) mégis sokan megvették. Köztük én is. A 4 lemezes kiadást. Ez a sorozat is megérdemelne 1 hozzá méltó rendes kiadást. Magyar 5.1 és DTS hanggal. A extrákhoz meg legalább magyar felirat.

  Mert a eddigi Star Wars kiadások hiába voltak sok extrával semmit sem értek. Mert nem hogy szinkron. de még magyar felirat sem volt rajta. Remélem h a forgalmazó is belátja ezt végre valahára

 18. Egyetértek az utolsó hozzászólóval
  Mondjuk Lucas-éknál a DTS-t kétlem, hogy lesz…
  De magyar Dolbi TrueHD-nak még jobban örülnék :)

  És extrák magyar felirat simán, meg amióta létezik már a dvd verzióról le is szinkronizálhatták volna…

  És szerintem sem fogják sokan megvenni magyar szinkron nélkül…
  Amit rosszul is tesznek a gyártók ha így adják ki… mert akkor a szokásos mödon lesz 20 gigás 1080P-s MKV magyar hanggal házibarkácsban, de mégis nagyobb lesz az élmény mint angolban….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.