A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)

Az előző részeket rendező Gore Verbinski sokkal jobb popcornfilmet csinált a témában, mint most Rob Marshall. Kész, itt most mindent a rendezőnek tudok be, mindegy hányezer ember dolgozott a filmen, mind profi, hiányzott a plusz. Nem a pénzen múlt, hiszen a Disney azért rendesen nyomatta a suskát.

On Stranger Tides a Depp és a Rush

Na jó, nem tudok be mindent a rendezőnek, pedig olyan egyszerű lenne. Egyszerűen egy szürke rutinfilm lett, nem pedig egy igazán méltó folytatás. Vannak remek pillanatai, de az akciójelenetek fele például rögtön kiesik ebből a pixisból. Pedig ha nem a párbeszédekért megyünk, akkor azért legalább ezeknek kiválónak kéne lenni.

A már látott szökés például ugyanolyan erőtlen volt vásznon, mint a yahoo lejátszójában nézve. Kit lehet hibáztatni? A koreográfust? A vágót? A rendezőt? Hadonászós, erőtlen, és valahogy lassú. Olyan, mintha bármikor elkaphatnák Jacket, mert csak legyinteniük kell.

A forgatókönyvíró sem tett ki túlzottan magáért. “Legyen benne minden ami kalózos”, kaphatta az ukászt természetesen, aztán 12512 fókuszcsoportos vizsgálat után kész is lett szoba hőmérsékletű üdítő. Felrázva. Valahogy nincs tétje az egésznek, mert miért is keresik a forrást? Egyszerűen nincs eléggé megindokolva az elején, Jack konkrétan fel is adta a keresést mikor becsatlakozunk, kivéve Feketeszakáll motivációja, de ő meg érdekesen veszi rá a segítségre a többieket. Így a három fő csapatos verseny egy nulla. Főleg, hogy nagyon kevés embernek tud jót adni, lévén ez nem a Grál.

Valahol szomorú, hogy a Depp-Rush-McShane trión kívül minden szereplő rossz volt. Johnny rutinból hozta a részeges, dülöngélő Jack Sparrow kapitányt, szerintem álmából felkeltve is menne neki. Geoffrey Rush remekül illett mellé, a szökés utáni közös jeleneteik teljesen jók. Ian McShane pedig szinte tökéletes gonosz, pedig még azt sem mondja, hogy cocksucker.

Feketeszakáll a Pirates 4-ben

Na jó, még az egyik vicces kalóz “- mi minek harcoljunk? – oké!” valamennyire elment, de a többiek… Nekem tetszik Penélope Cruz, de közte és Depp között sokkal alacsonyabb hőfokkal lobogtak a lángok, mint anno Keirával. Pedig basszus, ők már csinálták is, több az aktivált hormon. Az egymás játékos ugratása egyszerűen nulla volt. Ehhez hozzájön a Bloom és Knightly helyére érkezett papírlap szépfiú és csendesen szenvedő sellő, aztán meg is vagyunk. Amolyan fele-fele a jó és a rossz aránya.

Ez úgy az egész filmre illik. Ha valami véletlenül jó, például a lázadás leverése, vagy a Sellők kapcsán eleresztett beszéd Barbossától, azt rögtön ellensúlyozzák valami gyenge cuccal. Egyszerűen nem annyira popcorn, mint régebben. Nincs tétje, de füstje azért néha akad.

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken értékelés

A szürkesége ellenére fogyasztható, de csak amolyan 6/10-es élmény. Nem bántam, hogy elmentem rá, de ha véletlenül kihagyom, hát nem egy maradandó élmény veszett volna el.

Még valami: valaki szóljon már Hollywoodnak, hogy a 3D még ha oké is, baromira nem az olyan filmekben, amiknek jó része sötétben játszódik. A kényelmetlen szemüveg – Dolby 3d vagy mi, borzasztó, és még tükröződik is belül, plusz baromira el lehetett mosva, ha ujjlenyomatot találtam a lencsén) – alapból kicsinyít ugye a vásznon, sötétít a képen, erre még kapjuk azokat a jeleneteket is dögivel, amiken keveset látni: na itt aztán el tud tévedni a szem. A fejem nem fájt, vagy ilyesmi, csak nem volt jó érzés.

Azért az pozitívum, hogy nem konvertált, hanem 3D-ben forgatták. Ha már kell a plusz pénz a pénztárnál, akkor tessék csak befektetni a kamerákba.

43 hozzászólás a “A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)” bejegyzéshez

 1. Sajnos valahogy már a trailer-eknél érezni lehetett az izzadság szagot. Azért persze megnézzük, csak lehet, hogy ezúttal nem moziban.

 2. Egyetértek, az előző részek sokkal jobbak voltak. Kevés volt a visszatérő szereplő, az újak nem voltak túl meggyőzőek, az akciójelenetek jórész unalmasak voltak. A humort tudta szállítani, de nem volt meg az a “PotC” hangulat ami az előzőeket olyan jóvá tette. Eléggé zavart, hogy kalózos film ellenére alig játszódott a tengeren. Jó kalandfilm volt, de nem jó PotC film.

  Spoiler!
  Jacknek mióta lettek érzelmei? Az előző filmekben mindig magára gondolt, kapzsi, számító kalóz volt a jelenetek 99%-ában.

 3. Én mint az előző részek nagy híve hatalmasat csalódtam a filmben. Nagyon gyenge sztori, semmi fordulat, az akció jelenetek nagy nullák voltak, néhol volt egy-két jó poén, de ennyi. Sajnos ez csak 5/10 lett.

 4. Az én titkos favoritom mindig is Mr. Gibbs volt (Kevin McNally alakításában). Szürke szakállával ő is beleszürkült a mezőnybe?

 5. Akkor rosszabb,mint az előző három rész? ÉS 6/10??
  Kímélem az idegrendszeremet,nem nézem meg a másik három pontozását :D

 6. Szerintem a 3. résznél jobb volt, persze az 1-t nem közelítette meg. De a sötét részeknél én levettem a szemüveget ha nem volt nagy 3D-s effekt mert nagyon zavaró volt ami pl az avatarnál nem volt elmondható. Moziba nem nézem meg megint de itthon azért még meglessük :D

 7. pedig a Tim Powers regényben annyira jó volt a történet, és a kalandok olvasva is izgalmasabbak voltak, mint sok akciófilmben. kár érte.

 8. Fú, hát furi, mert általában hasonló véleményen vagyok,mint Human, de ez most kivétel.
  Szerintem igenis jót tett a rendező váltás, és sokkal jobb,szórakoztatóbb és az áttekinthetősége miatt kevésbé vonatott filmet kaptunk. Sokkal jobban bejött,mint a 2. vagy 3.rész. Számomra elég volt a poénok mennyisége is, ráadásul Cruz behozatala jó húzás volt, és szerintem pont, hogy jól passzoltak egymáshoz Deppel.
  Az egyedüli igazi negatívum az a szirén és a fiatal srác szotrija,amiben amit csak el lehetett rontani,azt el is rontották az írók.
  De összességében én mindenkinek örömmel ajánlom,főleg azoknak akik csalódtak az utolsó két részben, mert ez talán kicsit jobban emlékeztet az első részhez,mint az előzőek.

 9. Látványra borzalmasan gyenge a film. Én nem tudom miért kellett ehhez 12 VFX studio munkája (köztük a top5-ből 3: MPC, ILM, Cinesite). Bár a 3. részt nehéz lenne felülmúlni, de ez Hollywood, azért legalább próbálkozni kellett volna.
  Ennek megfelelően az akciónak szánt jeleneteket a legjobb szívvel sem tudom annak nevezni, a végén a kardozást a “virít, hogy műterem” helyszínen pedig kifejezetten untam és alig vártam, hogy vége legyen.
  Hatalmas csalódás. Bár inkább szakmai szemmel néztem, de még öblös matinénak is sz*r az egész. Sajnálom az 1090 Ft-ot amit rááldoztam. Pedig ritka az ilyen.

 10. Nekem bejött, jobban mint a 2. 3. rész. Jókat mosolyogtam egy-két poénon a többi nézővel. Mint mozi élményt nem bántam meg. Viszont Imax-et nem ért a film, számomra is túlontúl sötétek voltak bizonyos részek le is vettem közben kíváncsiságból milyen szemcsi nélkül… Ha jönnek a folytatások én biztosan megnézem.

 11. Én nem láttam a filmet, de olvastam interjúkat, hogy sajnos menet közben le kellett faragni a költségvetést.
  Persze így is kb 200 millából gazdálkodhattak, de kb eredetileg 300 milla körül volt megítélve, és így is terveztek be.

  Ezért lett megkurtítva pl a menekülős jelenet, de még sok minden más is.

 12. Spoileres

  Igen, a motivációk nagyon gyengék voltak, mert Cruz még az elején magyarázgat, hogy kellenek neki az évek meg a forrás, erre kb rögtön feláldozta volna magát az apjáért.
  Az pedig, hogy Jack ki fogja cserélni a korsókat, már az előtt tudni lehetett, hogy egyáltalán elkezdte volna keresni őket! :D

  Ezt egy ilyen langyos előfilmnek tudnám tekinteni, várva azt, hogy a következő részben már vmi nagyobbat és jobbat kapunk!:)

  Amúgy engem baromira zavart, hogy az imaxben nem töltötte ki az egész vászont a kép, hanem volt alsó/felső fekete csík.
  Ennyit az imax verzióról.
  Viszont a 3d szerintem rendeben volt, főleg az elején, amikor Londonban vannak.
  A vége fele viszont mintha csökkent volna a 3d érzés, bár lehet csak én szoktam meg.:)
  Érdekes volt látni, hogy néha, beszélgetős jeleneteknél, ha levettem a szemüvegemet, akkor a két beszélgető felet látni lehetett rendesen, tehát 2d, a háttér viszont már dupla képes, tehát 3d volt.

  Szinkron olyan langyos volt, de már alig várom, hogy eredetiben lássam, majd ha kijön blu-rayben.

  Ja, és kb a legnagyobb beszólás:
  Ha lenne egy nővéred és egy kutyád: én a kutyát választanám! :D

 13. Spoiler veszély
  Nekem nagyon tetszett a film, megért 1100Ft-ot.
  Egyedül a szirén-szépfiú páros volt totál fölösleges benne.
  Nem értem miért hozták így előtérbe a vallást ebben a filmben. A legbénább beszólása is a szépfiúnak van:
  -Van neve is a sellőnek! – mondja ez a f*sz
  -És mi lenne az? – kérdi Feketeszakáll
  Mindenki kussol
  – Szirén!- na bazdmeg!!!
  És utána még vagy tízszer szólítja így a filmben, a hátunk mögött szakadnak a röhögéstől a nézők…
  Viszont Barbossa poénja odabaszott a békákkal:
  -Mindenkinek van valamilyen hobbija!:D:D:D
  Szegény féllábú:(
  Összességében sztem jó lett, hozza az elvárt színvonalat

 14. Nekem is tetszett a film, IMA3D-ben néztem. Nagyon sok 3D hatást nem láttam benne, ez az egy nem tetszett, többet vártam, lehetett volna több tengeres jelenet. De összességében nekem tetszett!

  Spoileres!!!!!

  tony stark:
  Sziréna! Nem Szirén!:D Én (és rajtam kívül mások is) hangosan felnevettem! Ez már annyira sz@r, hogy jó!xD

 15. Pár órája néztem a filmet.
  Amit human leírt a 3D vel kapcsolatban azzal teljesen egyetértek. Nagyon zavaró volt főleg a sötét részeknél.
  A többivel viszont nem nagyon értek egyet. Ugyanis összességében nekem tetszett a film.
  Spoiler!
  Bár ez a “sziréna” poén nekem nem jött be annyira.
  Még egy érdekesség a filmmel kapcsolatban:
  Az Angelicát alakító Penelope Cruzt bizonyos jelenetekben a testvére Monica Cruz helyettesítette. Ugyanis így próbálták “elrejteni” Penelope terhességét.
  Ki vette észre a turpisságot?:)

 16. Szerintem jobb lett a 2-3-ik résznél, valahova a első és a második közé lehet tenni.
  Történetileg kilógott picit a sorból másféle lett de sztem baromi jó lett!:)Nem volt vakarózás mint a 3.-ik rész elején,mikor Jack megőrül.. Nem feszengtem hanem élveztem a filmet! Örülök hogy jó lett!
  10-7,5-6-8/10

 17. 10-7,5-6-8/10

  Ezt így akartam?

  POTC 1-2-3-4 értékelés:

  10-7,5-6-8/10

  Szóval egy 8/10-et simán megér!:)

 18. azoktol kérdezem akik imax 3d-ben nézték: Tényleg volt a film elött 3D-s Transformers trailer?

 19. hát igaza van a cikk írójának, ez a 4, rész egy nagy szar. Olyan jellegtelen mellékszereplőket hoztak be hogy csak na. Ok talán ég feketeszakáll keményebb picit, bár ő se lehet túl legendás kalóz ha a film végén olyan könnyedséggel választotta azt amit választott. Plussz elég egyszerűen és hülyén leszerelik. J aigen Barbossát kiherélték !!!! sose állt volna ilyen rabszolgasorba !
  Jack sparrow alig jack sparrows,Penelope cruz meg egyszerűen rohadt unalmas. A film 15 szaros %a játszódik tengeren. wow micsoda kalóz film, szóval tré, ötlettelen, a szirének bejöttek, de apap
  bakker annak apapnak 5 eperca latt elvágták volna a torkát, nem tudom melyik debil forgatókönyvírónak jutott eszébe belerakni egy ilyen beteges idegesítő karaktert,
  ezt arészt nyugodtan kihagyhatták volna, bár afolytatás izgalémasnak ígérkezik. ja és rohadtul kiváncsi lettem volna mi van Will turnerrel és új hajójával,de hát erre ki se tértek
  meg is iszok eggy üveg rumot mert ez így szar

 20. Ja igen és nem értem miért szidalmazza mindenki mindig a 2. 3. részt. lehet nem annyira frissek mint az első, de azokból 5 percnyi jelent felér ezzel az egész 4.ik résszel tessék csak most leülni és megnézni mind a 3 at egymás után ! hatalmas nagy kaland !! a 2. 3. rész végig harc és csata szárazföldön és tengeren. az atrilógia tökéletes volt

 21. Nekem kifejezetten tetszett, hogy visszavettek a grandiozitásból az első trilógia után, és egy önmagában is élvezhető kalandfilmet raktak össze (állítólag az 5. és 6. részt is önálló filmnek képzelik el, nem úgy, ahogy a 2-3 volt).

  (MINOR) SPOILER ALERT
  Az üldözős jeleneteknél valóban nem markoltam a karfát, hogy “jajjbazmegmindjártelkapják”, de azért volt benne 1-2 jól összerakott akció (sellővadászat, lázadás a hajón) és gyorsan elszállt a 2.5 óra. A spanyoloknak és a papnak azt hittem, valami nagy szerepe lesz, de nem lett: ezektől kicsit hangsúlytalan lett a film, még gyúrhattak volna rajta. A legnagyobb csalódás Penelope, elég egyszerűre sikeredett a karaktere, szóval ez kicsit az írók sara is.
  (END OF SPOILER)

  Összességében nekem hozta az első három hangulatát, színvonalát (azok sem voltak hibátlanok), részemről 7/10.

  “Azért az pozitívum, hogy nem konvertált, hanem 3D-ben forgatták. Ha már kell a plusz pénz a pénztárnál, akkor tessék csak befektetni a kamerákba.”

  Én azt olvastam, hogz a speckó effektes akciójeleneteket 2D-ben forgatták és konvertálták 3D-be, spórolás végett:

  In May 2010, Disney announced that this movie will be filmed using 3-D cameras. The special effects, however, will be rendered in 2-D then converted to 3-D to keep the budget lower.

 22. guybrush tréwood:

  Mielőtt elmentem moziba végignéztem előtte a 3 részt. Mivel már régen láttam őket főleg az első részt!
  Az első kiválóra sikeredett, a második is nagyon jó de azt már túlságosan elvitték látvány irányba, de ne szépítsük a harmadik rész elég tré lett sajnos és csak a vége csata mentette meg. Jack őrült jeleneteinél és a két kicsi Jack lóg a fülén hát nálam ezek kiverték a biztosítékot.Ilyen kapitális baromságokon úszott el az egész harmadik rész, ja meg szórakoztak a japán kalóznál,Jack alig volt benne, bezzeg Orlando meg Keira…
  Míg a negyedik rész nemhogy a harmadiknál , de még a második résznél is jobbra sikerült sztem.
  Lehet hogy kevesebb volt a látvány de pont ezért lett jobb mint az előző kettő.
  Izgalmas volt, kalandos volt látványos volt(a sellőfogás sztem látványban nagyon durva volt) és poénos volt. Olyan amilyennek lennie kellett. Nem feszengtem mint a harmadik részen, hanem jól szórakoztam! Ian Mcshane jó választás volt a szerepre és Penelope Cruz is. Deppel kiváló párost alkottak… Barbossat pedig érdekes volt a másik oldalon látni. De lehetett tudni hogy visszarázódik a helyére!:)

 23. Miheztartás végett: nekem az első három rész sorrendben 10/10, 6/10, 5/10. Ez meg kb 7/10 volt. Egy egyszerű, élvezetes kalandfilm, aminek szerintem jót tett a meghúzott költségvetés, legalább nem CGI-ztek mindent szükségtelenül szanaszét, mint manapság már szinte minden filmben.

  Penélopét illetően azokkal vagyok, akik szerint hiányzott Jackkel a chemistry, egyszerűen nem volt igazán jól felépítve a kettejük viszonya, a vége meg elég érthetetlen volt a szigettel. A pap vs sellő sztori szintúgy, még mindig gőzöm sincs, hogy mi akart az lenni, ami történt a végén. Helyenként amúgy úgy éreztem, mintha kivágtak volna néhány jelenetet (talán ott speciális effektek kellettek volna, de nem volt rá pénz), de elfelejtették összevarrni a két szabadon maradt végét.

  Mindezekkel együtt sokkal jobban élveztem, mint a második és harmadik részt.

 24. Én nagyon szeretem az első 3 részt (főleg az első 2-t), így reménykedve ültem be a moziba. Sokat nem akarom fecsérelni a szót, szerintem a forgatókönyv nem ért semmit, a történetnek nem volt súlya, a szereplők a főszereplők kivételével unalmasak voltak (pedig a korábbi részekben a mellékszereplők is mindig szállították a poénokat), kaptunk teljesen random szerelmi szálat random karakterek között, akikkel nem tudtam törődni, és még sorolhatnám. A 6/10 jó indulattal reális. Nekem hiányzott kb minden ami az előző részeket jóvá tette: a remek ötletek, érdekes gonoszok (Feketeszakállban és az embereiben nem sok érdekes volt, ok papíron zombik, de nem hoztak ki belőle semmit), látványos harcok, stb… Olyan, mintha ez a Karib Tenger TV változata lett volna, vagy nem tudom. Poénok azok jók voltak, csak kevesebb mint a régen. Az utolsó 3-4 perc tetszett legjobban a filmből, lehetett volna olyan az egész:).

 25. Egy pörgős, poénokkal teleszórt kalandfilmet vártam, amiből egy néhol vicces, akadozó akció-kalandfilm kerekedett. Bár a harmadik rész kétségkívül lapos volt néhány helyen, legalább érdekes tudott maradni. Az biztos, hogy ezt a részt nem tenném oda a trilógia mellé, egyszerűen nem ér fel a korábbi filmekhez. Orlando + Keira sokkalta jobb páros volt, mint az itt jelentéktelen, mégis agyonmutogatott pap + sellő duó. A legjobban mégis az zavart, hogy a két és fél órás filmből 2 óra a sötétben, éjszaka játszódik, így abszolút elvéve a karibi/hawaii felüdülés érzését a film nézése közben. Nem volt pénz nappal forgatni 200 millából? Jajj, hogy 300-ból szerettek volna forgatni?
  Aki nem tud 200 millió dollárból egy hihetetlenül látványos, változatos, nappali helyszíneken játszódó kalandfilmet leforgatni (és itt egy szóval sem mondtam, hogy sok pénz=jó film), az elmehet a búsba. 3D szép volt, jó volt, de minek? Egy ilyen filmnek annyira hiányzott a 3D, mint Jack Sparrownak a mentes sör.
  Csalódtam. Remélem az ötödik felvonást új rendező kapja.

 26. Akár tetszett, akár nem, ugyanúgy nem lesz a sorozat szerves része, ahogy az Indiana Jones 4. része kilóg a sorból.
  Nekem mind a PotC, mind az Indiana Jones trilógia marad(t).
  :)

  Érdekes, hogy kinek melyik epizódok tetszenek, szerintem pl a 2. volt a leggyengébb eddig, a 3. kifejezetten szórakoztató volt.

 27. Spoiler is előfordul …
  Furcsák nekem a vélemények, mert eleve semmilyen elvárással nem ültem be a moziba, de nagyon élveztem, észre sem vettem, hogy elment több, mint 2 óra. Számomra messze überelte a 3. részt, annak egy része nekem egyszerűen unalmas volt (főleg a világ végén zajló jelenetek), ami külön jó volt az a szirénes jelenet, viszont a harc nekem túl sok volt, de a látvánnyal meg voltam elégedve. Azt hiszem az első vagyok, akinek tetszett a pap és a sellő szála, szerintem kifejezetten érdekes volt, kíváncsi vagyok folytatják-e, ha lesz 5. rész, mert édekelne mi lett velük, miútán lerántotta a lány a vízbe.
  Ami nem tetszett, hogy Jack bevalotta, hogy szerelmes, ám mégis otthagyta a lányt – ebben mi a pláne??? Akkor minek kellett vele bevallatni. A másik meg azzal egyetértek, hogy hiányzott az igazi ok, amiért mindenki a forráshoz tartott, plusz sajnáltam a spanyolokat, hogy nagyobb jelentőséget nem tulajdonítottak nekik.

  “Pedig basszus, ők már csinálták is, több az aktivált hormon” – itt mire gondolsz? Mert, ha a film szerint írtad, ott azt állította Jack, hogy nem volt köztük semmi, viszont én nem tudtam róla, hogy a való életben lett volna kapcsolatuk, vagy?

 28. érdekes volt olvasni a kritikát, hogy nem tetszett, mi 4en néztük fiúk-lányok vegyesen és mindenkinek nagyon tetszett, szóval én 8/10et adnék rá és tuti újranézem :)

 29. hát spike szerintem nincs igazad ! Üres a 4.rész. Tényleg nem értem ezt a jaj de rossz a 2. 3. rész rinyát. Ez egyedül azért van mert az első rész meglepetés volt mindenkinek, újdonság, természetesn ugyanazokat afigurákat kaptuk csak egy grandiózus történetben. rohadt nagy kaland és örülök hogy újranéztem az egészet ! én jól szórakoztam, de ez a 4. lehetett volna sokkal jobb. a szirénes rész okés volt, feketszakáll is, de a többiek unalmas nullák, ráadásul apap idiotisztikus és idegesítő. Na mindegy, bár nem értem miért lehet bonyolult összerakni egy izgalmas filmet, hol voltak a csontvázhordák, mindenféle szörnyek, tengeri csata és kaland, nem azt mondom hogy totál szar volt de valszeg csak egy unalmas közjáték a 3 . és 5. közt
  a 2. és 3. pedig igenis jó, csak az első rész után mindenki készpénznek vette
  aye aye kalandra fel, bontsd a vitorlákat !

 30. Ez az egész jelenlegi 3d egy gagyi félmegoldás. Ameddig lesznek 2d-filmek is addig o.k. De ezt a szart kár leerőltetni az ember torkán. Toporgunk már 50 éve elavult technikákkal minden szinten, igazi áttörés meg sehol.

 31. comet* : Mikor Jack bevallotta, hogy szerette, nekem egyből az jutott eszembe róla, mint mikor Cruz mondta, hogy hazudott Fekete szakállnak, hogy ő a lánya, de aztán mégis ő a lánya, azaz “úgy hazudtál, hogy amit hazudtál az igaz” technikát le akarta nyúlni Jack, pedig ezek szerint ő kezdte:D

  Egyébként nekem mindhárom előző rész tetszett, és ez is. Igazából szerintem egy 5. résszel lehetne teljes az egész. Egy kicsit azt éreztem, hogy lassan haladunk a történettel, és sorra derülnek ki dolgok, de úgy mégsem érünk a végére. Maga a forrás utáni hajsza kicsit háttérbe szorult, viszont kaptunk pár dolgot Jack életéből, és kapcsolataiból. A pap vs szirén esete is bejött nekem. A végére azt vártam, hogy a csóktól majd a szirén fog emberré válni, nem így lett, így magam részéről ennek a folytatására is kíváncsi lennék. Ahogy arra is, hogy Depp és Cruz között hogy alakul a folytatás.

  Összességében szerintem jó, csak ne hagyjuk 5. rész nélkül, és még jobb lehet:)

 32. én most úgy állok a részekkel hogy 2-4-1-3, ahol a 2. a legjobb a 3. meg a legrosszabb. és ezt úgy mondom hogy még a harmadik is tetszett. simán 8/10-es moziélmény (nem 3D-ben néztem), és valamikor újra is fogom nézni. sparrow miatt szerintem érdemes mindenkinek megnézni.

 33. Őszinte leszek: Unalmas volt. Olyan üres. Ha nem láttam volna az előző részeket, akkor elmegy kategória, de így…

  OFF: A TF3 előztesen viszont lehidaltam. Nem azért mert nem láttam ezt az előzetest, hanem mert most láttam először szinkronos TF előzetest. Aki látta, az meg tudja erősíteni, hogy ezek az előző részek szinkronhangjai? Mert én még csak eredeti hangon hallottam az előző részeket. Ha igen, akkor nagyon durva csalódás a szinkronja.

 34. tök jól megfogalmaztad human. nem volt olyan szórakoztató popcorn mozi, mint lehetett volna vagy, mint amilyen az első három volt.. szerintem azok voltak.
  nem mondom, hogy rossz, mert láttam ennél gyalázatosabb filmeket is, de nagyon sajnáltam, hogy csak ennyit kaptam.

  Az hiányzott, de naaagyon, ami a Depp-Keira-Orlando trió között/körül volt. itt voltak szereplők, akik nem is tudom miért voltak.. az is elég nagy baj, hogy nem sok kémia volt Depp és Cruz között..

  eyecandy szempontból plusz pont a pap srác, már katedrálisban kiszúrtam magamnak, de a történet szempontjából meg azért volt rossz, amit az előbb is írtam, hogy pont nem volt semmi köze az ég világon Jack-hez, így nem is volt funkciója szegénykének. a sellő lány meg..

  azért remélem lesz egy ennél sokkal szórakoztatóbb 5. rész..

 35. Nekem tetszett a film. Kikapcsolódtam. Nem vártam nagy dolgokat, újdonságot, hiszen ez már a 4. rész!! És azért kevés olyan film van, aminek a 3..4.. része is ugyanolyan élvezet, mint az 1. Szóval az általam vártnál jobban tetszett. Ha maradunk a 10-es skálán, akkor 8/10.

 36. leírtátok a lényeget, nem ismétlek..ill nem olvastam még el mindent, de azért azt leszögezem, h én jól szórakoztam rajta itt-ott, de az tény, h Gore nélkül nem is lett volna igazi “kalózos” cucc.
  Viszont egy teljesen jelentéktelen mondatot, ill kérdést, ami a trailerben is felcsendült, baromira nem értettem. H ezt az Angelicának szegezett “megismételnéd a kérdést?” dumát poénnak szánták vagy Jack kifigurázása volt a cél, nem tudom, de magyarázza már el vki h miért volt benne..

  Spoiler

  a pap srácos sellős lány szálat nem értem én sem, minek tették bele, merth köze nem volt a fő cselekményhez, az biztos.
  off

  mindegy egynek elment..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.